Smartphone in termijnen betalen

Smartphone in termijnen betalen

Deze pagina legt uit hoe je een smartphone op afbetaling kunt aanschaffen. Vergelijk aanbieders zoals T-mobile, Mediamarkt, Ben en Belsimpel, en hun betaalopties. Ontdek hoe je een nieuwe telefoon kunt krijgen zonder een grote eenmalige betaling te doen. Je ontdekt de verschillen tussen een abonnement, huren in in termijnen betalen

Bekijk direct:

Smartphone gespreid betalen

Wanneer jij momenteel niet over de financiële middelen beschikt om een nieuwe smartphone te kopen, kan dat best een domper zijn. Gelukkig is er altijd de mogelijkheid om een nieuwe smartphone in termijnen te betalen. Zo kun je direct een nieuwe smartphone aanschaffen en betaal je de kosten voor deze nieuwe telefoon in termijnen terug. Wil je weten hoe dit werkt, wat je ervan kan verwachten en wat je allemaal van tevoren moet weten? In dit artikel krijg je antwoord op alle vragen over een smartphone betalen in termijnen.

Smartphone in termijnen betalen

Je kunt jouw smartphone gespreid betalen door gebruik te maken van ‘Tinka’. Dit is een betaalsysteem waarmee het mogelijk is om het bedrag in termijnen te voldoen. Eerst zal gekeken worden of je in aanmerking komt voor dit betaalsysteem. Je zal per mail hierover op de hoogte gehouden worden. Je kunt ook een iPhone 13 in termijnen betalen

Hoeveel moet ik per maand betalen?

Het is belangrijk om te weten hoeveel je per maand moet betalen. Zo weet je of een betaling in termijnen te doen is voor jou. Als je kiest voor een betaling in termijnen via ‘Tinka’, dan wordt er verwacht op minimaal 2% van de totaalprijs per maand te kunnen betalen. Hier zit een minimumbedrag van € 8,- aan. Je kunt zelf bepalen hoe hoog het bedrag is dat je per maand wilt aflossen. Wil je sneller jouw smartphone afbetalen? Dan kun je ook zelf een hoger bedrag per maand kiezen wat haalbaar is.

Smartphone in termijnen betalen in het kort

Hier kun je op afbetaling kopen:

  • Met abonnement bij Odido, Hollandsnieuwe, GSMweb, Vodafone, KPN, Ben en andere providers. Een abonnement is ook een vorm van afbetaling. Je betaalt geen rente.
  • Als je geen abonnement wil afsluiten maar wel in termijnen wil betalen: Koop je mobiel op afbetaling met Spraypay bij Somashome of TV Outlet
  • Als je geen BKR registratie wil: Spreid de betaling van je smartphone over maximaal 3 termijnen Paradigit, Somashome of TV outlet

Hier kun je achteraf betalen:

  • Bij Leapp kun je refurbished smartphones achteraf betalen met Klarna
Dit is waar je op moet letten:
  1. Als je een smartphone in termijnen wil betalen via een abonnement of met een betaalmethode als Spraypay: houd in gedachten dat je een BKR-registratie krijgt boven €250,-. Betaal altijd eerst je abonnement of lening af voordat je een hypotheek gaat afsluiten.
  2. Voor de totale prijs hoef je het niet te laten om een abonnement op je toestel aan te gaan. Het is namelijk niet duurder dan een los toestel in 1 keer afbetalen.
  3. Combineer abonnementen bij 1 provider : Bijvoorbeeld je internet, tv en telefoon abonnement. Je krijgt dan vaak korting.
  4. Refurbished smartphones zijn vaak zo goed als nieuw. Bespaar op deze manier op je aankoop. Ook refurbished modellen kun je op afbetaling kopen.

Hoe betaal ik?

Je kunt de maandelijkse bedragen eenvoudig laten afschrijven via automatische incasso. Je hoeft er dan zelf niet meer naar om te kijken. Ook kun je ervoor kiezen om dit bedrag zelf over te maken via een bankoverschrijving. Je kunt dit tijdens het betaaltraject zelf aangeven. Een smartphone in termijnen betalen, doe je op de manier wat het beste bij jouw financiële situatie past.

Zijn er kosten aan verbonden?

Wanneer je een smartphone in termijnen wilt betalen, betaal je middels een krediet. Dit houdt in dat je als het ware geld leent voor de afbetaling van jouw smartphone. Geld lenen, kost uiteindelijk altijd geld. Daarom zijn er ook kosten verbonden aan het betalen in krediet. Wanneer je jouw smartphone in termijnen wilt betalen met ‘Tinka’, dan wordt er een rentepercentage berekent bovenop de prijs. Dit is een rentepercentage van 14,9% op jaarbasis. Je wordt nooit achteraf met extra kosten opgezadeld. Wanneer je een nieuwe smartphone in termijnen wilt betalen via ‘Tinka’, zul je altijd vooraf op de hoogte worden gebracht van deze kosten. Je krijgt altijd een totaalbedrag te zien van de verwachte totaalkosten. Zo weet je precies waar je aan toe bent.

Kan ik extra aflossen?

Zit het je financieel weer mee en wil je sneller jouw smartphone afbetalen? Dan is het altijd mogelijk om extra af te lossen. Je kunt een gedeelte of het totaalbedrag in één keer overmaken onder vermelding van jouw gegevens. Op deze manier ben je sneller van jouw krediet af en kan het heel wat geld besparen. Je hoeft dan minder rente te betalen. Je kunt namelijk kosteloos extra geld aflossen.

Wat als ik niet kan betalen?

Kun jij een maand niet betalen? Dan kom je niet meteen in de problemen. Je hebt namelijk altijd 35 dagen de tijd om jouw betaling te voldoen. Wanneer je binnen de 35 dagen alsnog jouw betaling kunt voldoen, zijn er geen gevolgen.Lukt het echter niet om te betalen? Dan kun je altijd een uitstel aanvragen. Wanneer je dit niet doet en niet betaalt, kun je een boete ontvangen. Je zult hierover altijd eerst veelvuldig geïnformeerd worden.

Kan ik een cadeaukaart gebruiken om achteraf te betalen?

Heb jij nog een cadeaukaart liggen of heb je een cadeaukaart ontvangen? Dan is het mogelijk om deze cadeaukaart te gebruiken om achteraf te betalen. Je kunt de factuur voor een betaling achteraf eenvoudig aflossen met de code van jouw cadeaukaart.

Kan ik retourneren wanneer ik in termijnen betaal?

Wanneer je niet tevreden bent over jouw nieuwe smartphone, kun je altijd nog retourneren. Het is belangrijk om van tevoren het retourbeleid in te zien en binnen dit termijn te retourneren. Je kunt dan het beste in plaats van een smartphone in termijnen betalen, kiezen voor een betaling achteraf. Je hoeft dan pas de eerste betaling te voldoen, wanneer je jouw smartphone hebt ontvangen en tevreden bent over de smartphone. Je kunt dan jouw smartphone altijd nog retourneren, zonder dat je de eerste betaling hebt moeten voldoen.

Zijn er andere manieren om een smartphone te bekostigen?

Wanneer je een smartphone los wilt kopen zonder abonnement en je de financiële middelen momenteel niet hebt, is een betaling in termijnen de beste optie. Wil je een smartphone in termijnen betalen én een abonnement? Dan is het vaak voordeliger om een abonnement te kiezen. Je krijgt het toestel dan gratis of betaalt per maand een klein percentage aan de smartphone.

bekijk video: Smartphone in termijnen betalen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Smartphone in termijnen betalen

Vaak gestelde vragen over smartphone in termijnen betalen

#1 Kan ik bij Somashome een smartphone in termijnen betalen?

Somashome verkoopt de een grote collectie smartphones met de mogelijkheid om in termijnen af te betalen. Daarvoor open je een lening bij Tinka en doorloop de eenvoudige stappen voor controle van identiteit, inkomen en woonlasten. Dat kan in de winkel of online. Wanneer Tinka akkoord is, kun je je nieuwe smartphone meteen meenemen of laten bezorgen. Je betaalt dan maandelijks, zonder extra kosten voor deze service. Let op: Tinka berekent 14,9% rente over het openstaande bedrag. Je kunt tot €5.500,- krediet aanvragen, dus je kunt gemakkelijk nog meer shoppen bij Somashome!

#2 Bij Belsimpel kan ik een toestel met abonnement in termijnen betalen. Hoe werkt dat precies?

De meeste mensen betalen hun smartphone in termijnen, door een abonnement af te sluiten bij een telecomprovider, zoals KPN of Vodafone. Eigenlijk betaal je dan een deel van je abonnement voor belkosten en dataverbruik en een deel voor de aflossing van je nieuwe smartphone. Je kunt dit bij de meeste providers combineren met een abonnement op vaste telefonie en vast internet. Bij Belsimpel vind je een verzameling van alle toestellen en abonnementen van verschillende providers, zodat jij de provider kunt kiezen die de beste dekking heeft in jouw regio, of de beste tarieven. Je betaalt officieel geen rente over de lening op het toestel; deze wordt verrekend met de prijs en de belkosten.

#3 Kan ik een smartphone ook zonder abonnement in termijnen betalen?

Een smartphone zonder abonnement is in feite een los apparaat. Om te bellen sluit je daarnaast een SIM-only abonnement af bij een telecomprovider, of je gaat prepaid bellen. Een los toestel kun je op vele plekken kopen en bij MediaMarkt of Beryl Media zijn er mogelijkheden om in termijnen te betalen. Dat kan bij MediaMarkt met een financiering of met de MediaMarkt betaalkaart, die aan een doorlopend krediet is gekoppeld, of in drie gratis termijnen met In3, de online betaalservice voor gratis en rentevrij betalen in termijnen.

#4 Waar vind ik de voordeligste smartphones die ik achteraf kan betalen?

Je kunt kiezen voor een nieuwe smartphone en de volle prijs betalen, maar ben je op zoek naar de beste deal, denk dan eens aan een refurbished exemplaar. Bij BackMarket en bij Refurbed.nl vind je een groot aanbod aan gebruikte jonge smartphones Ze zijn professioneel nagekeken en daarom heb je tot twee jaar garantie op je toestel. Je betaalt bij deze winkels veilig achteraf via Klarna, zodat je rekening pas na bestelling verstuurd wordt met een betaaltermijn van 30 dagen. Mocht de smartphone niet aan je wensen voldoen kun je hem dus risicoloos weer terugsturen.

#5 Kan ik bij Proximus mijn smartphone in termijnen betalen?

Bij Proximus in België vind je een groot aanbod aan aantrekkelijk geprijsde smartphones met abonnement. Je maakt bij afsluiten een deel van de telefoon meteen een aanbetaling en de rest verloopt via je abonnement. Bijvoorbeeld bij de Samsung Galaxy S23 betaal je vanaf €299,- met abonnement en €1.580,- zonder abonnement. Het kan dus heel veel schelen om de telefoon via je abonnement in termijnen te betalen. Je kunt het abonnement inrichten zoals je zelf wilt, door je eigen bedtijd en databundel te kiezen. Je hebt na bestelling nog 14 dagen bedenktijd en het toestel wordt binnen twee dagen geleverd, met twee jaar garantie.

#6 Kan ik mijn nieuwe Samsung smartphone ook achteraf betalen?

Een nieuwe Samsung smartphone bestel je het beste rechtstreeks bij Samsung Nederland. Omdat Samsung is aangesloten bij Klarna, is er de mogelijkheid om achteraf te betalen. Het geld wordt pas van je rekening afgeschreven wanneer het toestel geleverd is en goed functioneert. Wanneer je al een account bij Klarna hebt, kun je met de app meteen afrekenen. Een nieuw account is overigens snel gemaakt. Bij Klarna beheer je jouw betalingen overzichtelijk in dezelfde app en voorafgaand aan het aanmaken van een account controleert Klarna je identiteit en je bankrekening, zodat je nooit meer bedragen open hebt staan dan je aankunt.

#7 Kan ik bij orange.be een smartphone in termijnen betalen?

Bij orange.be kun je jouw mobiele telefoon samen met een abonnement in termijnen betalen. Je koopt de telefoon voor een symbolisch laag bedrag en op basis van je bundel is je maandbedrag zelf te bepalen. Het abonnement ga je aan voor 24 maanden en in die tijd betaal je dus langzaam je telefoon af. De telefoon wordt meteen jouw eigendom en op de website kun je precies zien hoeveel je uiteindelijk voor de telefoon hebt betaald. Je krijgt twee jaar wettelijke garantie op je toestel. Je kunt bij Orange ook losse smartphones kopen.