iPhone in termijnen betalen

iPhone 14 en 15 in termijnen betalen

Op betaling.nl lees je alles over hoe je een iPhone in termijnen betaalt. Je krijgt een overzicht van aanbieders die termijnbetaling aanbieden en je leert welke verschillende manier van afbetalen er mogelijk zijn. Meer informatie en mogelijkheden om de iPhone op afbetaling te kopen vind je op deze pagina.

Hoe wil je betalen?

Bekijk direct:

iPhone in termijnen betalen

Waar kun je in termijnen betalen en wat zijn de eisen van de termijnen waarin je betaalt? Er zijn meerdere opties als het gaat om in termijnen betalen.

iPhone 14 en 15 in termijnen betalen in het kort

Hier kun je op afbetaling kopen:

 • Met abonnement bij Odido, GSMweb, KPN of Ben
 • iPhone In termijnen zonder abonnement met Spraypay bij TV outlet, Max ICT of Somashome (zowel iPhone 15 plus als oudere modellen)
 • Los toestel In 3 termijnen bij Paradigit, Somashome of TV outlet
 • iPhone leasen bij o.a. Rentyourmac of Grover

Hier kun je achteraf betalen:

 • Bij Leapp kun je refurbished toestellen van iPhone 8 tot iPhone 14 achteraf betalen met Klarna
Dit is waar je op moet letten:
 1. Bij zowel een iPhone abonnement als een los toestel in termijnen betalen krijg je boven de €250.- een (positieve) BKR- registratie.
 2. Een abonnement is vrijwel altijd goedkoper dan een los toestel gespreid betalen. Een abonnement is ongeveer even duur per maand als in 1 keer een los toestel afbetalen -> geen rente.
 3. Een krediettoets vindt plaats bij zowel een abonnement als bij een los toestel op afbetaling kopen.
 4. Oudere modellen iPhone's gaan vaak lang mee. Ga geen onnodig krediet aan wanneer je dit eigenlijk niet kunt (terug) betalen.

iPhone op afbetaling kopen

We geven je eerst een kort overzicht van alle mogelijkheden als je nu direct een nieuwe iPhone wil kopen, maar niet direct het geld hebt of het geld wil uitgeven. De opties die je hebt zijm:

 • Een toestel met abonnement kopen waarbij je zowel je toestel als je maandelijkse bundels per maand (af)betaalt.
 • Een toestel met abonnement, waarbij je het toestel direct betaalt, maar waarbij je de maandelijkse gebruikskosten wel betaalt per maand. Voor een iPhone 13 begint dit wel pas als je nu € 550,- beschikbaar hebt. Voor een iPhone 15 zul je een stuk meer moeten betalen. Denk hierbij aan bedragen boven de € 1000,-.
 • Een iPhone huren. Je huurt de telefoon dan voor een bepaalde periode van bijvoorbeeld 1 jaar. Ook wordt de telefoon na een bepaalde tijd vanzelf van jou. Dit heet een aankoopoptie. Je moet dan nog € 1,- betalen als fictief bedrag.
 • Een iPhone op afbetaling kopen. Bij Mediamarkt koop je een iPhone 15 op afbetaling tegen 14% rente. Ook kun je gaan voor iPhone in 3 termijnen betalen via in3.
 • Een Refurbished iPhone in termijnen betalen. Dit is vaak mogelijk voor de iets oudere modellen.
 • Ook kun je een iPhone achteraf betalen. Deze optie wordt bij vele webwinkels geboden. Je maakt dan gebruik van de betaalmethoden van Riverty of Klarna. Een andere mogelijkheid is het betalen van je nieuwe iPhone met een creditcard. Wanneer je deze nog niet hebt, zul je deze eerst moeten aanvragen.

Gespreide betaalmethoden

iPhone 14 of 15 in termijnen betalen met Spraypay

Bij Spraypay kun je in 12,18, 24 of 36 maandelijkse termijnen betalen. Gespreid betalen kan vanaf €250,- tot €5000,-. Extra aflossen kan op ieder moment, volledig boetevrij. Bij Spraypay ga je eerst door een check waarbij je de volgende stappen doorloopt:

 • Inkomsten & lasten toets (wat zijn jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven?)
 • IDIN identificatie via jouw bank (ID controle)
 • Overeenkomst + automatische incasso digitaal ondertekenen
 • Je betaalt een rente van 15%

Van Spraypay kun je slechts 1 keer per half jaar gebruik maken, dit is vooral om jou als consument te beschermen.

iPhone 14 of 15 In 3 termijnen betalen

Als je iets sneller van je lening af wil zijn is een iPhone 14 in 3 termijnen betalen een goede optie voor jou. De in 3 termijnen methode werkt als volgt:

 • Moment van aankoop betaal je 1/3 gelijk via iDEAL
 • Dag 30 betaal je 1/3 op of voor dag 30
 • Dag 60 betaal je 1/3 op of voor dag 60

Het voordeel van deze afbetalingsmethode is dat je 0% rente betaalt. Voorbeelden van winkels die deze betaalmethoden aanbieden zijn Beryl media en Ep.nl en Somashome. Let er goed op dat niet altijd alle productgroepen worden ondersteund!

Bij deze Webshops kun je een iPhone in termijnen betalen met Spraypay

Max ICT

 • Bij Max ICT kun je gebruikmaken van SprayPay voor gespreid betalen. Hier zijn de belangrijkste voorwaarden en details over looptijden en rente:
 • Bij Max ICT kun je via SprayPay je kiezen voor gespreid betalen in looptijden van 12, 18, 24, of 36 maanden.
 • Gespreid betalen met SprayPay is mogelijk voor aankopen vanaf €250 tot €5000 bij Max ICT.
 • Om gebruik te maken van SprayPay, ga je door een aanvraagproces waarbij je financiële situatie wordt beoordeeld. Dit omvat een inkomsten en lasten toets, IDIN identificatie via jouw bank voor ID controle, en het digitaal ondertekenen van een overeenkomst met automatische incasso. SprayPay voert deze checks uit om te beoordelen of je het maandbedrag kunt betalen, met als doel te voorkomen dat je in financiële problemen komt.
 • SprayPay heeft een vergunning van de AFM (Autoriteit Financiële Markten), wat je een garantie biedt dat je veilig en verantwoord kunt lenen.

Amac

Bij Amac kun je een iPhone aanschaffen met een Amac Abonnement, waarbij je gebruikmaakt van de financieringsmogelijkheden van SprayPay. Dit is iets anders dan een “normaal” iPhone abonnement aangaan. Hier zijn de voorwaarden en details over looptijden, rente en andere relevante informatie, waarbij je ook het verschil met een normaal abonnement kunt zien:

 • Looptijd: Het Amac Abonnement heeft een duur van 24 maanden voor iPhones, met de mogelijkheid om het apparaat na deze periode in te ruilen voor een nieuw model, het in te leveren en de lening af te betalen, of het apparaat te houden en de lening te laten doorlopen
 • Rente: De vaste debetrentevoet of het Jaarlijks Kostenpercentage (JKP) is 12%
 • Termijnbedrag: Bijvoorbeeld, voor een iPhone met totale apparaatskosten van €1099, is het termijnbedrag €37,89 per maand
 • Restwaarde: Na de looptijd van het abonnement is er een restwaarde die je moet betalen als je besluit het apparaat te houden. Voor de hierboven genoemde iPhone is dit €362.
 • Totaal te betalen: Als je ervoor kiest om het apparaat na de looptijd in te leveren, betaal je in totaal €909. Als je het apparaat houdt en niet inlevert, betaal je in totaal €1271.
 • Kredietverificatie: Voor aankoopbedragen van €1000 of meer is verificatie vereist, wat kan inhouden dat je één of meerdere loonstroken aan SprayPay moet laten zien.
 • BKR-registratie: Leningen van €250 of hoger worden geregistreerd bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Als je meer dan 2 maanden niet aan de betalingsverplichting kunt voldoen, is SprayPay verplicht dit te melden bij het BKR.
 • Voorwaarden voor het apparaat: Amac verwacht dat je zuinig omgaat met het apparaat. Lichte krasjes zijn acceptabel, maar het apparaat moet in goede staat worden ingeleverd als je kiest voor inruil na de looptijd
 • Accessoires: Je kunt ook accessoires toevoegen aan het abonnement voor een vast maandbedrag. Deze hoeven na afloop van de looptijd niet te worden ingeleverd

Hoewel een Amac abonnement als voordeel heeft dat je meer service kunt verwachten, weegt het volgens ons niet op tegen de hoge rente van 12% die je moet betalen. Een “normaal” abonnement is immers zelfs soms goedkoper dan een los toetstel aanschaffen.

Somashome

Bij Somashome kun je naast vele andere flexibele betaalmethoden ook betalen met Spraypay. Je vindt er Refurbished iPhones (met name de iPhone 13 en en 14) die je in termijnen kunt betalen met Spraypay. Je betaalt een vaste rente van 15% per jaar en je kunt gratis eerder aflossen.

iPhone 15 huren

Het is ook een optie om je iPhone te huren. Het voordeel daarvan is dat je geen BKR-registratie krijgt en dat je gedurende de looptijd garantie hebt. Grover dekt bijvoorbeeld 90% van de reparatie- of vervangingskosten bij schade. Als je aan het einde van de huurperiode besluit te blijven huren, dan mag je het product gratis terugsturen of je kunt je iPhone op elk moment kopen.

iPhone 15 achteraf betalen: de opties

Wanneer je nu even niet het geld hebt, maar je verwacht dat je het wel hebt over 14 of 30 dagen dan heb je de optie om achteraf te betalen. Dit kun je doen door in de check-out van de webshop waar je de iPhone wil bestellen te kiezen voor de betaalmethoden Riverty of Klarna. Beide aanbieders hebben goede apps waar je precies kunt zien wanneer je moet betalen. Het voordeel hiervan is dat je geen rente hoeft te betalen. Een voorbeeld van een webwinkel waar je een iPhone kunt kopen met Klarna is Xando.

Moet ik rente betalen?

Bij sommige betalingsmethoden, zoals Pay in 3, Klarna en Riverty betaal je geen rente. Maar er zijn ook verschillende betalingsmethoden waarbij je wel rente moet betalen. Bijvoorbeeld bij Spraypay of via Santander. In de regel geldt doorgaans ook: in hoe meer termijnen je betaalt, hoe meer rente je moet betalen.

Afbetaling in fysieke winkel

Hierboven hebben we het gehad over de mogelijkheden tot een afbetaling online, maar het is natuurlijk ook nog mogelijk om een iPhone te kopen in een fysieke winkel. Daar kun je doorgaans ook profiteren van een termijnbetaling. Maar wat zijn daar de voorwaarden van?Een groot verschil tussen afbetalen in termijnen in een fysieke winkel en een webwinkel, is dat je bij een fysieke winkel vaak persoonlijke afspraken kunt maken over de betalingstermijnen. Online moet je doorgaans gebruik maken van een systeem en ga je door een geautomatiseerd systeem. Het voordeel van een iPhone gespreid betalen bij een fysieke winkel is dat je meer specifieke afspraken kunt maken. In hoeveel termijnen je kunt betalen, en het rentepercentage, is per winkel verschillend.

iPhone los toestel

Het voordeel van een los toestel aanschaffen is dat je geen abonnement hoeft aan te gaan. Wanneer je een abonnement aangaat boven de € 250,- krijg je een (positieve) BKR-registratie die gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld je toekomstige hypotheek aanvraag. Wil je graag een los toestel kopen, maar ben je niet meteen in staat het hele bedrag te voldoen? Je kunt dan overwegen om een iPhone te huren. Je betaalt dan maandelijks een bedrag, maar dit wordt niet geregistreerd bij het BKR. Een partij als Grover maakt dit mogelijk. Daar tegenover staat wel dat het toestel niet jouw eigendom wordt. Wel is het mogelijk om het toestel alsnog over te kopen.Een ander voordeel is dat je bij huur zelf niet of nauwelijks hoeft op de draaien voor schade die ontstaat. Tijdens de huurperiode dekt het bedrijf 90% van de schade die is ontstaan aan je toestel. En als je iPhone niet kan worden gerepareerd krijg je 90% van de waarde van je toestel terug.

iPhone 15 abonnement

Wanneer je op korte termijn niet van plan bent een huis te gaan kopen en je weet zeker dat je de maandlasten kunt dragen dan kun je ervoor kiezen een abonnement aan te gaan. Een abonnement wordt gezien als een lening en wordt dus BKR geregistreerd. Er zal dus een (klein) bedrag af gaan van wat je maximaal kunt lenen bij het afsluiten van je hypotheek. Het voordeel is dat je iedere maand aflost op je toestel en je aan het einde van je abonnement (meestal 2 jaar) eigenaar bent van het toestel. Ook kan het zijn dat je al weet dat je genoeg hypotheek kunt krijgen en dat het abonnement dat je aangaat niet veel impact gaat hebben op het totaal te lenen bedrag. Doe hiervoor altijd even navraag bij een hypotheekadviseur, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voordelen en nadelen per optie

Je weet nu dat je vele opties hebt om in ieder geval niet in 1 keer een groot bedrag te hoeven uitgeven. Iedere optie brengt verschillende verplichtingen met zich mee. Hieronder vind je per optie de voor- en nadelen.

Los toestel betalen + abonnement op je data en belkosten

Voordelen

 • Geen BKR-registratie, dus geen problemen met het afsluiten van een toekomstige hypotheek, lease auto of andere leningen.
 • Het toestel is direct van jou; je hebt geen enkele verplichting meer wat betreft afbetaling van het toestel.
 • Keuze uit vele aanbieders; je zit niet vast aan enkele partijen waaruit je moet kiezen.

Nadelen

 • Je moet direct een flink bedrag “ophoesten”. Voor een iPhone 13 begint dit bij € 600,-, voor een iPhone 14 vanaf € 800,-. De verwachting is dat de iPhone 15 pas gaat beginnen vanaf € 1000+. Dit bedrag moet je dus op je bank hebben staan/ contant hebben.
 • Je hebt zowel maandelijkse kosten voor je abonnement als eenmalige kosten voor je toestel.

Toestel abonnement + abonnement op je data en belkosten

Voordelen

 • Geen eenmalige kosten; je kunt per direct genieten van je aankoop zonder op het moment zelf ook maar een euro uit te geven.
 • Meestal betaal je geen rente. Dit is een groot voordeel t.o.v. koop op afbetaling. Je bent dus na afloop van het afbetalen van je abonnement precies evenveel kwijt als dat je direct alles betaalt.
 • Ook voor deze optie heb je keuze uit vele aanbieders.

Adviesprijzen iPhone 15

 1. iPhone 15 (€ 969,- standaard model)
 2. iPhone 15 plus (€ 1119,-)
 3. iPhone 15 pro (€ 1229,-)
 4. iPhone 15 pro max (€ 1479,-)

Video: Hoe werkt het kopen van een iphone op afbetaling?

In deze video krijg je uitleg over hoe een iphone in termijnen betalen werkt werkt.

iPhone in termijnen betalen FAQ

#1 Hoe kan ik een iPhone in termijnen betalen?

Kies voor een iPhone abonnement waarbij je zowel per maand betaalt voor je belminuten en internet als voor je telefoon zelf. Je koopt een iPhone in termijnen Bij Mediamarkt via Santander of bij aanbieders die gebruik maken van Spraypay of in 3 termijnen betalen. Je gaat dan geen abonnement aan, maar een lening. Een 3e optie is om een iPhone te huren. Dit kun je o.a. regelen via Grover. Je betaalt dan een vast bedrag per maand dat iets hoger ligt, maar je bent er wel van verzekerd dat je iPhone wordt gerepareerd als deze stuk gaat.

#2 Hoe kan ik een iPhone achteraf betalen?

Je kunt een iPhone achteraf betalen door online te bestellen en gebruik te maken van Klarna of Riverty Afterpay. Je krijgt je iPhone dan gelijk opgestuurd, maar hoeft pas na 14 of 30 dagen te betalen. Er vindt verder geen kredietcheck plaats. Als je eerder via Riverty of Klarna hebt gekocht en je bent toen je verplichtingen niet nagekomen kan het wel gebeuren dat je geweigerd wordt.

#3 Hoe kan ik een iphone in termijnen betalen zonder abonnement?

Je kunt een iPhone in termijnen betalen zonder abonnement als je gebruik maakt van Spraypay of in 3 termijnen betalen. Betalen met Spraypay kan o.a. bij Max ICT en Amac. Als je je iPhone binnen 60 dagen kunt betalen dan gebruik je in 3. Dit kun je regelen via Xando of Swappie. Ook kun je deze telefoon huren bij o.a. Grover, waarbij je gedurende een vooraf vastgestelde periode per maand betaalt.

#4 Hoe kan ik een iPhone in termijnen betalen zonder rente?

Je kunt een iPhone in termijnen betalen zonder rente door een abonnement aan te gaan. Dit kan bij aanbieders als Vodafone, KPN en Belsimpel. Als je dit doet hoef je geen rente te betalen. Als je geen abonnement aan wil gaan dan kun je ervoor kiezen om te huren via Grover.com. Als huren ook niet bij je past heb je nog de mogelijkheid om gebruik te maken van in 3 termijnen betalen via bijvoorbeeld Xando of Swappie.

#5 Hoe kan ik een iPhone op afbetaling kopen zonder BKR?

Bij alle aanbieders van in termijnen betalen vind er op de 1 of andere manier een krediet check plaats. Dit gebeurt juist om consumenten te beschermen. Als je verplichtingen aangaat die je later niet kunt nakomen kun je als consument in de problemen komen. De enige uitzondering is een iPhone in termijnen betalen via in3. Je betaalt dan wel alsnog binnen 60 dagen. De eerste termijn betaal je direct bij je aankoop, de 2e termijn na 30 dagen en de 3e termijn na 60 dagen.

Als je nu even niet het geld hebt, maar wel binnen 30 dagen, kun je er ook voor kiezen om een iPhone te kopen met Klarna.

 

#6 Wanneer kan ik de iPhone 16 serie verwachten, en wanneer zal deze beschikbaar zijn voor termijnbetaling op betaling.nl?

De iPhone 16 serie wordt verwacht te worden aangekondigd en uitgebracht in september 2024. Zodra deze beschikbaar is, zal betaling.nl informatie verstrekken over termijnbetaling opties via onze partners. We zullen abonnementen, maar ook huuropties en gespreide betaalmethoden voor de iPhone 16 aanbieden.

#7 Wat worden waarschijnlijk de nieuwe functies van de iPhone 16 Pro Max?

De iPhone 16 Pro Max zal naar verwachting komen met grotere schermen dan zijn voorgangers, significante camera upgrades, waaronder mogelijk een nieuwe telefoto lens met meer zoomcapaciteit, en verbeteringen op het gebied van batterij en warmtebeheer. Daarnaast kan deze nieuwe connectiviteitsopties bieden, zoals ondersteuning voor Wi-Fi 7​

#8 Wat maakt de iPhone 15 Titanium bijzonder, en hoe kan ik deze in termijnen betalen?

De iPhone 15 Titanium valt op door zijn premium titanium behuizing, die het lichter en sterker maakt dan andere modellen. Termijnbetalingsopties voor de iPhone 15 Titanium zijn beschikbaar via deze pagina, waar je de gunstigste betalingsvoorwaarden kunt vergelijken. Met abonnement bestel je deze telefoon bij Odido. Bij Mediamarkt kun je de iPhone 15 Titanium gespreid betalen via Santander.

#9 Kan ik de iPhone 15 Pro 256 GB in termijnen betalen, en wat zijn de voordelen van dit toestel?

Ja, de iPhone 15 Pro 256 GB is beschikbaar voor termijnbetaling via betaling.nl. Dit model biedt ruime opslag en geavanceerde functies, ideaal voor gebruikers die veel opslag nodig hebben voor apps, foto's en video's. Door in termijnen te betalen, kun je het toestel direct gebruiken terwijl je de kosten over een periode spreidt.

#10 Hoe controleer ik of ik in aanmerking kom voor een iPhone op afbetaling zonder dat dit invloed heeft op mijn kredietwaardigheid?

Om je kredietwaardigheid te checken zonder je score te beïnvloeden, kun je een gratis online check doen via websites zoals MyCreditscore. Daar krijg je inzicht in je financiële situatie zonder dat dit een harde kredietcheck is, die je score kan beïnvloeden. Voor meer gedetailleerde inzage in je kredietgegevens kun je ook bij Experian Nederland terecht, waar je met behulp van iDIN of een kopie van je legitimatiebewijs inzage kunt krijgen in je persoonlijke gegevens. Dit is vooral handig om te weten voordat je een aanvraag voor termijnbetaling indient​

#11 Wat gebeurt er als ik een termijnbetaling mis voor mijn iPhone?

Als je een termijnbetaling mist, is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te melden bij de betreffende financiële dienstverlener, zoals SprayPay. Ze bieden vaak de mogelijkheid om de betaling alsnog te voldoen of een regeling te treffen. Ze kunnen samen met jou kijken naar een oplossing, zoals het aanpassen van je betalingsplan of het tijdelijk pauzeren van betalingen. Het niet nakomen van betalingsverplichtingen kan leiden tot extra kosten of rente, en in extreme gevallen tot een negatieve BKR-registratie als de betalingsachterstand langer dan twee maanden aanhoudt​.

#12 Kan ik mijn termijnbetalingsovereenkomst vroegtijdig afbetalen, en zo ja, zijn daar kosten aan verbonden?

Bij de meeste aanbieders, zoals SprayPay, kun je je lening vroegtijdig en boetevrij afbetalen. Dit betekent dat je op elk gewenst moment een extra deel van het openstaande bedrag of het geheel mag aflossen zonder extra kosten. Dit kan voordelig zijn omdat je minder rente betaalt over de resterende looptijd van je lening.