iPhone in termijnen betalen

iPhone 14 en 15 in termijnen betalen

Op betaling.nl lees je alles over hoe je een iPhone in termijnen betaalt. Je krijgt een overzicht van aanbieders die termijnbetaling aanbieden en je leert welke verschillende manier van afbetalen er mogelijk zijn. Meer informatie en mogelijkheden om de iPhone op afbetaling te kopen vind je op deze pagina.

Bekijk direct:

Mogelijkheden: iPhone 14 of iPhone 15 in termijnen betalen

Waar kun je in termijnen betalen en wat zijn de eisen van de termijnen waarin je betaalt? Er zijn meerdere opties als het gaat om in termijnen betalen. Deze vind je hieronder:Eerst een kort overzicht van alle mogelijkheden als je nu direct een nieuwe iPhone wil kopen, maar niet direct het geld hebt of het geld wil uitgeven. De opties:

 • Een toestel met abonnement kopen waarbij je zowel je toestel als je maandelijkse bundels per maand (af)betaalt.
 • Een toestel met abonnement, waarbij je het toestel direct betaalt, maar waarbij je de maandelijkse gebruikskosten wel betaalt per maand. Voor een iPhone 13 begint dit wel pas als je nu € 550,- beschikbaar hebt. Voor een iPhone 15 zul je een stuk meer moeten betalen. Denk hierbij aan bedragen boven de €1000,-.
 • Een iPhone huren. Je huurt de telefoon dan voor een bepaalde periode van bijvoorbeeld 1 jaar. Ook wordt de telefoon na een bepaalde tijd vanzelf van jou. Dit heet een aankoopoptie. Je moet dan nog €1,- betalen als fictief bedrag.
 • Een iPhone op afbetaling kopen. Bij Mediamarkt koop je een iPhone 15 op afbetaling tegen 14% rente. Ook kun je gaan voor iPhone in 3 termijnen betalen via in3.
 • Een Refurbished iPhone in termijnen betalen. Dit is vaak mogelijk voor de iets oudere modellen. Voor de iPhone 15 zal het even duren voordat er Refurbished toestellen verkrijgbaar zijn.
 • Ook kun je een iPhone 14 achteraf betalen. Deze optie wordt bij vele webwinkels geboden. Je maakt dan gebruik van de betaalmethoden van Riverty of Klarna. Een andere mogelijkheid is het betalen van je nieuwe iPhone met een creditcard. Wanneer je deze nog niet hebt, zul je deze eerst moeten aanvragen.

Gespreide betaalmethoden

iPhone 14 of 15 in termijnen betalen met Spraypay

Bij Spraypay kun je in 12,18, 24 of 36 maandelijkse termijnen betalen. Gespreid betalen kan vanaf €250,- tot €5000,-. Bij de webwinkel Max ICT is een iPhone 14 in termijnen betalen mogelijk i.c.m. Spraypay. Extra aflossen kan op ieder moment, volledig boetevrij. Bij Spraypay ga je eerst door een check waarbij je de volgende stappen doorloopt:

 • Inkomsten & lasten toets (wat zijn jouw maandelijkse inkomsten en uitgaven?)
 • IDIN identificatie via jouw bank (ID controle)
 • Overeenkomst + automatische incasso digitaal ondertekenen

ONTDEK HIER DE OPTIESVan Spraypay kun je slechts 1 keer per half jaar gebruik maken, dit is vooral om jou als consument te beschermen.

iPhone 14 of 15 In 3 termijnen betalen

Als je iets sneller van je lening af wil zijn is een iPhone 14 in 3 termijnen betalen een goede optie voor jou. De in 3 termijnen methode werkt als volgt:

 • Moment van aankoop betaal je 1/3 gelijk via iDEAL
 • Dag 30 betaal je 1/3 op of voor dag 30
 • Dag 60 betaal je 1/3 op of voor dag 60

Het voordeel van deze afbetalingsmethode is dat je 0% rente betaalt. Voorbeelden van winkels die deze betaalmethoden aanbieden zijn Beryl media en Ep.nl. Let er goed op dat niet altijd alle productgroepen worden ondersteund!

iPhone 15 huren

Het is ook een optie om je iPhone te huren. Het voordeel daarvan is dat je geen BKR-registratie krijgt en dat je gedurende de looptijd garantie hebt. Grover dekt bijvoorbeeld 90% van de reparatie- of vervangingskosten bij schade. Als je aan het einde van de huurperiode besluit te blijven huren, dan mag je het product gratis terugsturen of je kunt je iPhone op elk moment kopen.

iPhone 15 achteraf betalen: de opties

Wanneer je nu even niet het geld hebt, maar je verwacht dat je het wel hebt over 14 of 30 dagen dan heb je de optie om achteraf te betalen. Dit kun je doen door in de check-out van de webshop waar je de iPhone wil bestellen te kiezen voor de betaalmethoden Riverty of Klarna. Beide aanbieders hebben goede apps waar je precies kunt zien wanneer je moet betalen. Het voordeel hiervan is dat je geen rente hoeft te betalen. Een voorbeeld van een webwinkel waar je een iPhone kunt kopen met Klarna is Xando.

Moet ik rente betalen?

En dan is er natuurlijk ook nog de vraag: moet je rente betalen? In principe geldt hiervoor: dit is ook afhankelijk van het type betaalmethode waar je voor kiest. Bij sommige betalingsmethoden, zoals Pay in 3, Klarna en Riverty betaal je geen rente. Maar er zijn ook verschillende betalingsmethoden waarbij je wel rente moet betalen. Bijvoorbeeld bij Spraypay of via Santander. In de regel geldt doorgaans ook: in hoe meer termijnen je betaalt, hoe meer rente je moet betalen.

iPhone 14 / 15 in termijnen betalen: welke winkels moet ik zijn?

Maar dan vraagt u zich waarschijnlijk nog af: hoe weet u nu bij welke webwinkels u gespreid kunt betalen. In principe zijn er twee methoden voor om daarachter te komen. Allereerst kunt u verschillende webwinkels afstruinen die een iPhone verkopen en vervolgens kijken welke betaalmethoden er allemaal zijn. We begrijpen echter dat dit flink wat werk kan kosten, dus omwille van die reden kunt u er ook voor kiezen om naar vergelijk websites te gaan. Daar zijn er tegenwoordig veel van actief op internet. Daar kunt u niet alleen zien waar u het goedkoopst een iPhone kunt kopen, maar dus ook in welke betalingstermijnen u kunt betalen. En dat is natuurlijk zeer voordelig te noemen.

iPhone 15 in termijnen betalen bij Mediamarkt

Wanneer je ervoor kiest om je iPhone in termijnen te betalen bij Mediamarkt dan maak je gebruik van de betaaldienst van Santander. Voordat je hier gebruik van mag maken wordt er wel eerst een check gedaan op je inkomsten en uitgaven. Het rentepercentage bij mediamarkt bedraagt 14%. Dit is ook gelijk het maximaal toegestane rentepercentage van een koop op afbetaling. Hieronder vind je een voorbeeld van het bestelproces bij Mediamarkt, daarnaast zie je een afbeelding met een rekenvoorbeeld:iPhone in termijnen betalen MediamarktVoorwaarden gespreid betalen Mediamarkt

Mediamarkt iPhone 14 in termijnen betalen rekenvoorbeeld

Afbetaling in fysieke winkel

Hierboven hebben we het gehad over de mogelijkheden tot een afbetaling online, maar het is natuurlijk ook nog mogelijk om een iPhone te kopen in een fysieke winkel. Daar kun je doorgaans ook profiteren van een termijnbetaling. Maar wat zijn daar de voorwaarden van?Een groot verschil tussen afbetalen in termijnen in een fysieke winkel en een webwinkel, is dat je bij een fysieke winkel vaak persoonlijke afspraken kunt maken over de betalingstermijnen. Online moet je doorgaans gebruik maken van een systeem en ga je door een geautomatiseerd systeem. Het voordeel van een iPhone gespreid betalen bij een fysieke winkel is dat je meer specifieke afspraken kunt maken. In hoeveel termijnen je kunt betalen, en het rentepercentage, is per winkel verschillend.

iPhone los toestel

Het voordeel van een los toestel aanschaffen is dat je geen abonnement hoeft aan te gaan. Wanneer je een abonnement aangaat boven de € 250,- krijg je een (positieve) BKR-registratie die gevolgen kan hebben voor bijvoorbeeld je toekomstige hypotheek aanvraag. Wil je graag een los toestel kopen, maar ben je niet meteen in staat het hele bedrag te voldoen? Je kunt dan overwegen om een iPhone te huren. Je betaalt dan maandelijks een bedrag, maar dit wordt niet geregistreerd bij het BKR. Een partij als Grover maakt dit mogelijk. Daar tegenover staat wel dat het toestel niet jouw eigendom wordt. Wel is het mogelijk om het toestel alsnog over te kopen.Een ander voordeel is dat je bij huur zelf niet of nauwelijks hoeft op de draaien voor schade die ontstaat. Tijdens de huurperiode dekt het bedrijf 90% van de schade die is ontstaan aan je toestel. En als je iPhone niet kan worden gerepareerd krijg je 90% van de waarde van je toestel terug.

iPhone 15 abonnement

Wanneer je op korte termijn niet van plan bent een huis te gaan kopen en je weet zeker dat je de maandlasten kunt dragen dan kun je ervoor kiezen een abonnement aan te gaan. Een abonnement wordt gezien als een lening en wordt dus BKR geregistreerd. Er zal dus een (klein) bedrag af gaan van wat je maximaal kunt lenen bij het afsluiten van je hypotheek. Het voordeel is dat je iedere maand aflost op je toestel en je aan het einde van je abonnement (meestal 2 jaar) eigenaar bent van het toestel. Ook kan het zijn dat je al weet dat je genoeg hypotheek kunt krijgen en dat het abonnement dat je aangaat niet veel impact gaat hebben op het totaal te lenen bedrag. Doe hiervoor altijd even navraag bij een hypotheekadviseur, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Voordelen en nadelen per optie

Je weet nu dat je vele opties hebt om in ieder geval niet in 1 keer een groot bedrag te hoeven uitgeven. Iedere optie brengt verschillende verplichtingen met zich mee. Hieronder vind je per optie de voor- en nadelen.

Los toestel betalen + abonnement op je data en belkosten

Voordelen

 • Geen BKR-registratie, dus geen problemen met het afsluiten van een toekomstige hypotheek, lease auto of andere leningen.
 • Het toestel is direct van jou; je hebt geen enkele verplichting meer wat betreft afbetaling van het toestel.
 • Keuze uit vele aanbieders; je zit niet vast aan enkele partijen waaruit je moet kiezen.

Nadelen

 • Je moet direct een flink bedrag “ophoesten”. Voor een iPhone 13 begint dit bij € 600,-, voor een iPhone 14 vanaf € 800,-. De verwachting is dat de iPhone 15 pas gaat beginnen vanaf € 1000+. Dit bedrag moet je dus op je bank hebben staan/ contant hebben.
 • Je hebt zowel maandelijkse kosten voor je abonnement als eenmalige kosten voor je toestel.

Toestel abonnement + abonnement op je data en belkosten

Voordelen

 • Geen eenmalige kosten; je kunt per direct genieten van je aankoop zonder op het moment zelf ook maar een euro uit te geven.
 • Meestal betaal je geen rente. Dit is een groot voordeel t.o.v. koop op afbetaling. Je bent dus na afloop van het afbetalen van je abonnement precies evenveel kwijt als dat je direct alles betaalt.
 • Ook voor deze optie heb je keuze uit vele aanbieders.

Adviesprijzen iPhone 15

 1. iPhone 15 (€ 969,- standaard model)
 2. iPhone 15 plus (€ 1119,-)
 3. iPhone 15 pro (€ 1229,-)
 4. iPhone 15 pro max (€ 1479,-)

Hoewel de verschillen tussen de iPhone 14 en 15 klein zijn, kan het dankzij de relatief voordelige prijs, dus toch aantrekkelijk zijn om over te stappen naar het nieuwste model. Dit zijn de vijf belangrijkste verschillen:

 1. Behuizing: De iPhone 15 Pro en Pro Max hebben een titanium behuizing, wat ze lichter maakt dan hun voorgangers.
 2. Chipset: De iPhone 15 maakt gebruik van de Apple A17 Bionic-chip, die de eerste 3nm-chip van Apple is, wat zorgt voor snellere prestaties en een efficiënter energieverbruik. De iPhone 14 gebruikte de A16 Bionic-chip.
 3. Camera: De hoofdcamera van de iPhone 15 Pro en Pro Max heeft 48 megapixels. Bovendien heeft de iPhone 15 Pro Max als eerste iPhone een periscopische zoomlens met een 5x zoombereik.
 4. Actieknop: De iPhone 15 heeft een nieuwe Action Button die kan worden ingesteld voor verschillende functies, zoals het snel starten van de camera.
 5. USB-C Poort: De iPhone 15-modellen zijn uitgerust met een USB-C-poort voor snellere data-overdracht, terwijl de iPhone 14 nog gebruik maakt van de Lightning-poort.

Conclusie over de nieuwe iPhone 15

Als we inzoomen op de iPhone 15 en iPhone 15 Plus, is te concluderen dat alleen het camerasysteem een flinke update heeft gehad. Wat voor veel mensen misschien de interessantste wijziging is. Uiteraard is ook de processor weer een stukje krachtiger en daardoor wordt de telefoon ook sneller. Of het verschil daarin ook echt te merken is, valt te betwijfelen. Terwijl de Dynamic Island-functie nog niet echt imponeert.De iPhone 15 Pro en iPhone 15 Pro Max is daarentegen een ander verhaal. De nieuwe luxueuze modellen van de iPhone 15 zijn qua vormgeving verbeterd. De behuizing is gemaakt van gerecycled en duurzaam aluminium, wat de toestellen steviger en lichter maakt. Dat mag zeker als een groot pluspunt worden gezien. Ook de nieuwe en innoverende A17 Bionic-chip is een goede upgrade vergeleken met de oudere modellen. Het meest opvallende aan de nieuwe iPhones is natuurlijk de switch van de Lightning- naar de USB-C-connector. Apple heeft de strategie hierin moeten aanpassen en de toestellen zijn dus nu met een USB-C aansluiting uitgerust. Die biedt veel voordelen vergeleken met de Lightning-aansluiting. Zo kun je de iPhone 15 opladen met een en dezelfde kabel als bijvoorbeeld je MacBook of de lader van de Samsung telefoon van je partner.Een ander bijkomstig voordeel is dat de introductieprijs van de iPhone 15 modellen lager is dan bij de introductie van de iPhone 14.  

Video: Hoe werkt het kopen van een iphone op afbetaling?

In deze video krijg je uitleg over hoe een iphone in termijnen betalen werkt werkt.

iPhone in termijnen betalen FAQ

#1 Hoe kan ik een iPhone in termijnen betalen?

Kies voor een iPhone abonnement waarbij je zowel per maand betaalt voor je belminuten en internet als voor je telefoon zelf. Je koopt een iPhone in termijnen Bij Mediamarkt via Santander of bij aanbieders die gebruik maken van Spraypay of in 3 termijnen betalen. Je gaat dan geen abonnement aan, maar een lening. Een 3e optie is om een iPhone te huren. Dit kun je o.a. regelen via Grover. Je betaalt dan een vast bedrag per maand dat iets hoger ligt, maar je bent er wel van verzekerd dat je iPhone wordt gerepareerd als deze stuk gaat.

#2 Hoe kan ik een iPhone achteraf betalen?

Je kunt een iPhone achteraf betalen door online te bestellen en gebruik te maken van Klarna of Riverty Afterpay. Je krijgt je iPhone dan gelijk opgestuurd, maar hoeft pas na 14 of 30 dagen te betalen. Er vindt verder geen kredietcheck plaats. Als je eerder via Riverty of Klarna hebt gekocht en je bent toen je verplichtingen niet nagekomen kan het wel gebeuren dat je geweigerd wordt.

#3 Hoe kan ik een iphone in termijnen betalen zonder abonnement?

Je kunt een iPhone in termijnen betalen zonder abonnement als je gebruik maakt van Spraypay of in 3 termijnen betalen. Betalen met Spraypay kan o.a. bij Max ICT en Amac. Als je je iPhone binnen 60 dagen kunt betalen dan gebruik je in 3. Dit kun je regelen via Xando of Swappie. Ook kun je deze telefoon huren bij o.a. Grover, waarbij je gedurende een vooraf vastgestelde periode per maand betaalt.

#4 Hoe kan ik een iPhone in termijnen betalen zonder rente?

Je kunt een iPhone in termijnen betalen zonder rente door een abonnement aan te gaan. Dit kan bij aanbieders als Vodafone, KPN en Belsimpel. Als je dit doet hoef je geen rente te betalen. Als je geen abonnement aan wil gaan dan kun je ervoor kiezen om te huren via Grover.com. Als huren ook niet bij je past heb je nog de mogelijkheid om gebruik te maken van in 3 termijnen betalen via bijvoorbeeld Xando of Swappie.

#5 Hoe kan ik een iPhone op afbetaling kopen zonder BKR?

Bij alle aanbieders van in termijnen betalen vind er op de 1 of andere manier een krediet check plaats. Dit gebeurt juist om consumenten te beschermen. Als je verplichtingen aangaat die je later niet kunt nakomen kun je als consument in de problemen komen. De enige uitzondering is een iPhone in termijnen betalen via in3. Je betaalt dan wel alsnog binnen 60 dagen. De eerste termijn betaal je direct bij je aankoop, de 2e termijn na 30 dagen en de 3e termijn na 60 dagen.

Als je nu even niet het geld hebt, maar wel binnen 30 dagen, kun je er ook voor kiezen om een iPhone te kopen met Klarna.