Riverty winkels (voorheen Afterpay)

Riverty maakt winkelen nu nog leuker. Shop je favoriete items in de online Riverty winkels en betaal ze pas 14 dagen later. Je betaalt je aankoop pas wanneer je deze hebt ontvangen. Bekijk, voel en probeer alles eerst in de fijnste paskamer: bij je thuis.

Bekijk direct:

Shop nu en betaal later in de online Riverty winkels

Beslis je dat je aankoop is wat je wilde hebben, dan betaal op tijd achteraf dankzij een handige notificatie wanneer de betaaltermijn er aan komt. Deze nieuwe manier van betalen wordt steeds populairder en er komen steeds meer Afterpay winkels bij. In dit artikel worden de verschillende betaalmogelijkheden uitgelegd, leggen we uit hoe Riverty precies werkt, waar je de Afterpay winkels vindt en hoe Riverty zorgt dat je verantwoord blijft shoppen. Sinds oktober 2022 heeft Afterpay een nieuwe naam: “Riverty”

Hoe werkt Riverty (Vroeger Afterpay)?

Download de Riverty app op je telefoon of bezoek de website. Via beide kanalen kun je gemakkelijk zien welke winkels aangesloten zijn bij Riverty. Wanneer je klaar bent om je aankopen af te rekenen, vul je je persoonsgegevens in. Je kunt vervolgens uit verschillende betaalopties kiezen. Shop je voor de eerste keer via de app dan vul je je IBAN in. Ben je een terugkerende klant dan hoeft dit niet meer. Vervolgens krijg je een bevestiging van je aankoop. Tijdens het aankoopproces vindt er een toetsing plaats waarbij wordt gecheckt of je gebruik mag maken van de achteraf betaaloptie. Het resultaat van deze toetsing krijg je direct te zien. Riverty behoudt wel het recht om binnen een dag na de aankoop je acceptatie alsnog om te zetten in een weigering. De controle tijdens de bestelling is slechts een snelle check.

Mochten de producten die je hebt gekocht je niet bevallen dan kun je deze terugsturen aan de webshop. Volg hierbij altijd de instructies die door de webwinkel worden gegeven. In de Riverty app kun je aangegeven dat je de producten gedeeltelijk of volledig retourneert. Je betalingsverplichting wordt vervolgens gepauzeerd totdat de webshop je retour heeft verwerkt. Heb je de app geïnstalleerd op je telefoon dan heb je een duidelijk overzicht van je aankopen met bijbehorende betaaltermijnen. Zo heb je een helder overzicht van je uitgaven en kun je notificaties instellen.

Winkels met Riverty (vroeger Afterpay)

De mogelijkheid tot achteraf betalen is een snelgroeiende betaalmethode voor online winkelen. Dit komt ook omdat het wettelijk verboden is voor online winkels om klanten alleen de optie aan te bieden om het gehele bedrag vooraf te betalen. Vanzelfsprekend betekent dit ook dat er steeds meer partijen op de markt komen die de mogelijkheid tot achteraf betalen aanbieden. Op Betaling.nl vind je een overzicht van winkels die Riverty als betaalmethode aanbieden. Je plaatst de bestelling direct op de website van de betreffende online winkel of via de Riverty app. Riverty winkels bieden klanten ook regelmatig extra kortingen aan. Deze vind je terug op de website van Riverty of in de app. Webwinkels mogen zelf extra voorwaarden bepalen, zoals een minimum en maximum aankoopbedrag.

Kun je bij Mediamarkt met Afterpay betalen?

Nee, helaas is het niet mogelijk om bij Mediamarkt met Riverty / Afterpay te betalen. Zij bieden wel een andere optie voor achteraf betalen aan. Bij Mediamarkt betaal je achteraf via Klarna.

Kun je bij Wehkamp met Afterpay betalen?

Wehkamp biedt niet de mogelijkheid om met Afterpay te betalen. Wehkamp heeft een eigen systeem waarmee je achteraf kunt betalen, namelijk Tinka.

Afterpay / Riverty betaling

Je hebt de optie om direct te betalen, maar kunt ook achteraf betalen nadat je je aankoop hebt ontvangen. Met Afterpay betaling bekijk je eerst of het product wat je hebt gekocht ook daadwerkelijk is dat je wil hebben. De termijn loopt vanaf het moment dat je de bestelling plaatst. Zo betaal je alleen voor wat je houdt en hoef je niet vooraf het gehele bedrag over te maken. Na de aankoop ontvang je via Afterpay een factuur die je binnen 14 dagen moet betalen. Er is ook een mogelijkheid om Riverty door middel van een automatische incasso te machtigen om het bedrag van jouw rekening af te schrijven. Mocht je meer tijd nodig hebben om te betalen dan kan je de betaling ook tijdelijk op pauze zetten.

Afterpay betalingsregeling

Indien je binnen 12 dagen je factuur niet hebt betaald dan stuurt Riverty je een herinnering. Betaal je niet na deze herinnering dan zal er een tweede herinnering volgen en komen er buitengerechtelijke incassokosten bovenop het te betalen bedrag. Mocht je in financiële moeilijkheden zitten waardoor je de factuur niet kunt betalen, neem dan contact op met Riverty om te overleggen over een eventuele betalingsregeling. Op de website kun je deze betalingsregeling aanvragen. Hierbij heb je de keuze uit een maximum van drie maandelijkse termijnen. Riverty stuurt je dan een e-mail voor het termijnbedrag dat je moet betalen inclusief 5 euro servicekosten.

Riverty Back in Flow gespreid betalen

Als je na je aankoop het bedrag toch aan de hoge kant vindt, kun je in de Riverty app besluiten om je aankoop in termijnen betalen. Je gaat naar -> betaalmethoden en kiest voor gespreid betalen. Je kunt dan de datum en termijnen selecteren. Je kiest een betaalmethode om je eerste termijn te voldoen en vervolgens zorg je dat je ook de overige termijnen op tijd betaalt.

BNPL Betaalmethoden

BNPL staat voor Buy now pay later. Bij Riverty betaal je altijd flexibel en achteraf. De opties die binnen dit concent worden aangeboden, afhankelijk van de webshop en het land zijn:

  • Betaling binnen 14 dagen
  • Flex
  • Betaal in 3
  • Automatische incasso

Betaling binnen 14 dagen

Bij deze optie betaal je binnen 14 dagen nadat je je bestelling hebt gedaan. In de meeste gevallen zul je je bestelling dan al binnen hebben. Het kan voorkomen dat er een langere levertijd zit op je bestelling. In dat geval betaal je alsnog voordat je je levering binnen hebt.

Riverty Flex

Met een Riverty flex account krijg je nog meer flexibiliteit voor je betaling. Je hebt de mogelijkheid om in termijnen te betalen en zelf de looptijd te kiezen.

Paysafecard Afterpay

Door gebruik te maken van een Paysafecard is het mogelijk om eenvoudig en veilig online te shoppen. Het werkt hetzelfde als online betalen voor een aankoop. Een Paysafecard is er ter waarde van 10, 25, 50 of 100 euro en kun je gebruiken bij honderden verschillende diensten en webwinkels. Het is ook mogelijk om een Paysafecard te kopen met Riverty. Na het kiezen van deze betaalmethode ontvang je direct je nieuwe pincode. Via AfterPay ontvang je vervolgens een factuur en deze moet je binnen 14 dagen betalen.

Bekijk video: Riverty Afterpay winkels

In deze video ontdek je de aankonding van de naamswijziging van Afterpay naar Riverty. De CEO van het bedrijf doet de aankondiging.

Riverty winkels: veelgestelde vragen
Wat is het verschil tussen Riverty en Afterpay?

Sinds begin oktober is de nieuwe naam van Afterpay Riverty. Er is dus geen verschil, het betreft alleen een naamswijziging. Voorlopig zullen beide namen nog gebruikt worden.

Hoe vind ik Riverty winkels?

Er zijn tientallen Riverty winkels. Op deze pagina vind je een overzicht van alle winkels waarmee je met deze betaalmethode kunt betalen. Je vindt een handig overzicht waarbij je per categorie kunt kiezen tussen vele webshops. Per webshop vind je ook aanvullende voorwaarden zoals bijvoorbeeld extra kosten die soms in rekening worden gebracht.

Hoe werk betalen met Riverty / Afterpay?

Met Riverty betaal je pas als je je aankoop hebt ontvangen. Na je aankoop heb je in principe 14 dagen de tijd om je factuur te voldoen. Je kunt de status van je betaling makkelijk bijhouden in de Riverty app. Als je nog wat meer tijd nodig hebt, kun je ook je betaling tijdelijk op pauze zetten. Je krijgt dan nog wat extra tijd om te betalen. Je betaalt alleen de artikelen die je ook daadwerkelijk houdt. Alles wat je terugstuurt hoef je dus ook niet eerst voor te schieten. Daarnaast hoef je niet te wachten op een terugbetaling.

Wat is het verschil tussen Riverty en Klarna?

Zowel Riverty als Klarna zijn online betaaldiensten waarmee je achteraf kunt betalen. Op dit moment is Klarna marktleider en zijn er meer winkels aangesloten bij Klarna dan bij Riverty. Bij Klarna heb je 30 dagen de tijd om je betaling te voldoen en bij Riverty 14 dagen. Beide betaaldiensten bieden je flexibiliteit en inzicht in je betaling. Er zijn enkele webshops die je zowel Klarna als Riverty aanbieden. Een voorbeeld hiervan is Body en Fitshop.

Wat gebeurt er als je Riverty / Afterpay niet op tijd betaalt?

Je krijgt altijd eerst een herinnering. De eerste herinnering is altijd gratis. Als je ook deze niet op tijd betaalt of deze negeert dan volgen er incassokosten. Het is dan echt zaak om deze volledige rekening z.s.m. te betalen om nog meer kosten te voorkomen.

Waar kan ik kleding kopen met Riverty / Afterpay?

Er zijn een groot aantal webwinkels die kleding aanbieden en gebruik maken van de betaaldienst van Riverty / Afterpay. Enkele voorbeelden van winkels die zijn aangesloten zijn: Roetgerink, Converse, Schuurman schoenen, Terstal, JHP fashion en Open 32.

Bij welke Riverty / Afterpay winkels kan in schoenen kopen?

Je kunt bij de volgende winkels schoenen kopen en met Riverty betalen: Schuurman schoenen, Sissy-Boy, Roetgerink, Converse, Sneakers.nl. Hou deze pagina goed in de gaten. We updaten constant nieuwe Riverty schoenen winkels.

Ik woon in België, kan ik ook met Riverty betalen?

Bij de meeste webshops zowel in Nederland als in België is het mogelijk om te betalen met Riverty. Afterpay is al sinds 2014 actief in België. Let op: Als je bij een Nederlandse webshop shopt, check dan eerst of de winkel überhaupt in België levert.

Welke kosten komen erbij als ik niet op tijd betaal bij Riverty winkels?

Wanneer je bij Riverty winkels shopt en je betaling niet binnen 14 dagen voldoet, ontvang je van Riverty een herinnering. Als je na deze herinnering het openstaande bedrag nog steeds niet betaalt, kan het te betalen bedrag verhoogd worden met minimaal €9,50 en maximaal €21,-. Indien de betaling uitblijft na een laatste aanmaning via post, komen er extra incassokosten bij. Deze kosten zijn 15% van het openstaande bedrag, met een minimum van €40,-.

Wat gebeurt er als ik na meerdere herinneringen nog steeds niet heb betaald bij Riverty winkels?

Indien je na meerdere herinneringen het bedrag bij Riverty winkels nog steeds niet hebt voldaan, stuurt het bedrijf een laatste aanmaning per post. Hierbij wordt het totale bedrag opnieuw verhoogd en kunnen buitengerechtelijke incassokosten worden toegevoegd, die oplopen tot 15% van het verschuldigde bedrag, met een minimum van € 40,-.