Riverty winkels (voorheen Afterpay)

Riverty winkels

Op deze pagina hebben we een overzicht van Riverty winkels voor je gemaakt. Je vindt hier welke winkels Riverty als betaalmethode aanbieden, inclusief voorwaarden, zoals minimaal en maximaal bestelbedrag, betaaltermijn en overige info.

Jumbosports.com
Leatherbelove.com
Lightinthebox.com
Lookinggoodtoday.com
Manandshaving.nl
Mooiesneakers.nl
Sneakersenzo.nl
HappyRainyDays.nl
Badjasparadijs.nl
Curveswear.com
Dekbeddengoed.nl
Dekbedovertrekkenkopen.nl
Fietsenwinkel.be
Vijverbenodigdheden.nl
Verfbestelsite.nl
Tuincentrumoutlet.com
Tommyteleshopping.com
Ongediertewinkel.nl
Mooideurbeslag.nl
Horrengigant.nl
Beddengoed.com
Brievenbusdirect.nl
Deurbeslagdirect.nl
Compleetgroen.nl
Dakbenodigdheden.nl
Deboerlederwarenenbijoux.nl
Deoosteindeonline.nl
Waterfilterexpert.nl
Bekijk direct:

Riverty winkels in het kort

Hier kun je op afbetaling kopen:

 • In Nederland kun je met Riverty in principe alleen achteraf betalen. Gespreid betalen kan soms alleen met Back in flow, waarbij je via de app het uitstaande saldo in termijnen mag betalen.
 • Voor gespreid betalen gebruik je Spraypay, Payin3, Klarna, Creditclick of Tinka.

Hier kun je achteraf betalen:

 • Bovenstaande wehshops bieden allemaal achteraf betalen aan. Gebruik de filters en navigeer handig naar de webshop die je zoekt
Dit is waar je op moet letten:
 1. Betaal op tijd, zo voorkom je rente en incassokosten!
 2. Lukt het toch niet om op tijd te betalen, download dan de app. Als je te laat betaalt krijg je eerst kosteloos herinneringen en aanmaningen. Deze kunnen echter in je spam box belanden.
 3. Sommige winkels rekenen extra kosten om met Riverty te kunnen betalen. We zagen voorbeelden van tot wel €60,- extra. Bedenk van te voren goed of het dit je waard is.

Riverty winkels onderzoek

We hebben onderzocht welke winkels Riverty aanbieden als betaalmethode. Je vindt op deze pagina een uitgebreid overzicht van aanbieders. Daarnaast hebben we per aanbieder bekeken wat de specifieke voorwaarden zijn. Er zijn namelijk een aantal zaken die per webshop verschillen, dit zijn de belangrijkste:

 • De minimale en maximale bestelwaarde om in aanmerking te komen voor deze betaalmethode.
 • Uitgesloten productgroepen; er zijn webshops de specifieke productgroepen uitsluiten, zoals laptops en Apple-producten
 • Extra kosten; sommige webshops rekenen een extra fee voor het gebruik van Riverty.

Klik op het “i icoontje” van een aanbieder en zie alle informatie over het betalen via Riverty bij deze webshop.Daarnaast leggen we uit hoe Riverty precies werkt, waar je op moet letten als je met deze betaalmethode betaald en vind je meer informatie over welke producten vooral geschikt zijn om te betalen met Riverty.

Hoe werkt het?

Wij vonden het handig om eerst de app te downloaden. Wanneer je klaar bent om je aankopen af te rekenen, vul je je persoonsgegevens in. Je kunt vervolgens uit verschillende betaalopties kiezen. Shop je voor de eerste keer via de app, dan vul je je IBAN in. Ben je een terugkerende klant dan hoeft dit niet meer. Vervolgens krijg je een bevestiging van je aankoop.

Krediet toetsing

Tijdens het aankoopproces vindt er een toetsing plaats waarbij wordt gecheckt of je gebruik mag maken van de achteraf betaaloptie. Het resultaat van deze toetsing krijg je direct te zien. Riverty behoudt wel het recht om binnen een dag na de aankoop je acceptatie alsnog om te zetten in een weigering. De controle tijdens de bestelling is slechts een snelle check.

Retourneren

Mochten de producten die je hebt gekocht je niet bevallen dan kun je deze terugsturen aan de webshop. Volg hierbij altijd de instructies die door de webwinkel worden gegeven. In de app kun je aangegeven dat je de producten gedeeltelijk of volledig retourneert. Je betalingsverplichting wordt vervolgens gepauzeerd totdat de webshop je retour heeft verwerkt. Heb je de app geïnstalleerd op je telefoon dan heb je een duidelijk overzicht van je aankopen met bijbehorende betaaltermijnen. Zo heb je een helder overzicht van je uitgaven en kun je notificaties instellen.

De voordelen van betalen bij Riverty winkels

 1. Gratis achteraf betalen, dus standaard geen extra kosten. Standaard binnen 14 dagen.
 2. Betalen met iDeal of via automatische incasso
 3. Flexibel betalen, je hebt de optie om je betaling te pauzeren.
 4. Standaard is er geen minimale bestelwaarde, tenzij een webshop dit anders aangeeft.
 5. Niet betalen / voorschieten van producten die je toch retour stuurt. Je hoeft niet te wachten op een terugstorting.
 6. Goed overzicht van je betalingen en de status van bestellingen.
 7. Geen BKR-registratie

Waar je goed op moet letten

 1. Betaal op tijd. Voorkom een boete. Wanneer je te laat betaalt krijg je na de 2e aanmaning een boete van gemiddeld € 15,-. Wanneer je dan nog niet betaalt komen er ook nog incassokosten bij die flink kunnen oplopen.
 2. Sommige webshops rekenen wel extra kosten voor het gebruik van Afterpay. Bij de aanbiedingen van webshops die je vindt op Betaling.nl staan deze kosten er bij vermeld.

Afterpay betalingsregeling

Indien je binnen 12 dagen je factuur niet hebt betaald dan krijg je een herinnering. Betaal je niet na deze herinnering dan zal er een tweede herinnering volgen en komen er buitengerechtelijke incassokosten bovenop het te betalen bedrag. Mocht je in financiële moeilijkheden zitten waardoor je de factuur niet kunt betalen, neem dan contact op om te overleggen over een eventuele betalingsregeling. Op de website kun je deze betalingsregeling aanvragen. Hierbij heb je de keuze uit een maximum van drie maandelijkse termijnen. Het bedrijf stuurt je dan een e-mail voor het termijnbedrag dat je moet betalen inclusief 5 euro servicekosten.

Riverty Back in Flow gespreid betalen

Als je na je aankoop het bedrag toch aan de hoge kant vindt, kun je in de app besluiten om je aankoop in termijnen betalen. Je gaat naar -> betaalmethoden en kiest voor gespreid betalen. Je kunt dan de datum en termijnen selecteren. Je kiest een betaalmethode om je eerste termijn te voldoen en vervolgens zorg je dat je ook de overige termijnen op tijd betaalt.

BNPL Betaalmethoden

BNPL staat voor Buy now pay later. Je betaalt altijd flexibel en achteraf. De opties die binnen dit concept worden aangeboden, afhankelijk van de webshop en het land zijn:

 • Betaling binnen 14 dagen
 • Flex
 • Betaal in 3
 • Automatische incasso

Betaling binnen 14 dagen

Bij deze optie betaal je binnen 14 dagen nadat je je bestelling hebt gedaan. In de meeste gevallen zul je je bestelling dan al binnen hebben. Het kan voorkomen dat er een langere levertijd zit op je bestelling. In dat geval betaal je alsnog voordat je je levering binnen hebt.

Riverty Flex

Met een flex account krijg je nog meer flexibiliteit voor je betaling. Je hebt de mogelijkheid om in termijnen te betalen en zelf de looptijd te kiezen.

Uitleg werking App

De app werkt handig. Zodra je de app op je telefoon hebt geïnstalleerd maak je eerst een account aan. Nadat je een account hebt aangemaakt kun je altijd simpel inloggen met alleen een e-mailadres en dus zonder wachtwoord. Je krijgt een mailtje met daarin een link naar je account. Het werkt heel eenvoudig:

 • Stap 1: Login met alleen je e-mailadres
 • Stap 2: stel Face-id in
 • Stap 3: Bekijk de status van je de facturen.

Wanneer je bovenstaande stappen uitvoert, kun je de status en details van al je bestellingen zien. Je ziet de geschiedenis (wanneer was je bestelling klaar om te betalen, wanneer heb je betaald etc.). Besluit je een product terug te sturen? In de app kun je ook de retourstatus van je bestelling vinden. Daarnaast kun je vanuit de app gemakkelijk antwoord vinden op veelgestelde vragen en contact opnemen met de klantenservice.

Paysafecard Afterpay

Door gebruik te maken van een Paysafecard is het mogelijk om eenvoudig en veilig online te shoppen. Het werkt hetzelfde als online betalen voor een aankoop. Een Paysafecard is er ter waarde van 10, 25, 50 of 100 euro en kun je gebruiken bij honderden verschillende diensten en webwinkels. Het is ook mogelijk om een Paysafecard te kopen met Riverty. Na het kiezen van deze betaalmethode ontvang je direct je nieuwe pincode. Via AfterPay ontvang je vervolgens een factuur en deze moet je binnen 14 dagen betalen.

Bekijk video: Riverty Afterpay winkels

In deze video ontdek je de aankonding van de naamswijziging van Afterpay naar Riverty. De CEO van het bedrijf doet de aankondiging.

Veelgestelde vragen

#1 Wat is het verschil tussen Riverty en Afterpay?

Sinds begin oktober is de nieuwe naam van Afterpay Riverty. Er is dus geen verschil, het betreft alleen een naamswijziging. Voorlopig zullen beide namen nog gebruikt worden.

#2 Hoe vind ik Riverty winkels?

Er zijn tientallen Riverty winkels. Op deze pagina vind je een overzicht van alle winkels waarmee je met deze betaalmethode kunt betalen. Je vindt een handig overzicht waarbij je per categorie kunt kiezen tussen vele webshops. Per webshop vind je ook aanvullende voorwaarden zoals bijvoorbeeld extra kosten die soms in rekening worden gebracht.

#3 Hoe werkt de betaling?

Met Riverty betaal je pas als je je aankoop hebt ontvangen. Na je aankoop heb je in principe 14 dagen de tijd om je factuur te voldoen. Je kunt de status van je betaling makkelijk bijhouden in de Riverty app. Als je nog wat meer tijd nodig hebt, kun je ook je betaling tijdelijk op pauze zetten. Je krijgt dan nog wat extra tijd om te betalen. Je betaalt alleen de artikelen die je ook daadwerkelijk houdt. Alles wat je terugstuurt hoef je dus ook niet eerst voor te schieten. Daarnaast hoef je niet te wachten op een terugbetaling.

#4 Wat is het verschil tussen Riverty en Klarna?

Zowel Riverty als Klarna zijn online betaaldiensten waarmee je achteraf kunt betalen. Op dit moment is Klarna marktleider en zijn er meer winkels aangesloten bij Klarna dan bij Riverty. Bij Klarna heb je 30 dagen de tijd om je betaling te voldoen en bij Riverty 14 dagen. Beide betaaldiensten bieden je flexibiliteit en inzicht in je betaling. Er zijn enkele webshops die je zowel Klarna als Riverty aanbieden. Een voorbeeld hiervan is Body en Fitshop.

#5 Wat gebeurt er als je niet op tijd betaalt?

Je krijgt altijd eerst een herinnering. De eerste herinnering is altijd gratis. Als je ook deze niet op tijd betaalt of deze negeert dan volgen er incassokosten. Het is dan echt zaak om deze volledige rekening z.s.m. te betalen om nog meer kosten te voorkomen.

#6 Waar kan ik kleding kopen met Riverty / Afterpay?

Er zijn een groot aantal webwinkels die kleding aanbieden en gebruik maken van de betaaldienst van Riverty / Afterpay. Enkele voorbeelden van winkels die zijn aangesloten zijn: Roetgerink, Converse, Schuurman schoenen, Terstal, JHP fashion en Open 32.

#7 Bij welke winkels kan in schoenen kopen met deze betaalmethode?

Je kunt bij de volgende winkels schoenen kopen en met Riverty betalen: Schuurman schoenen, Sissy-Boy, Roetgerink, Converse, Sneakers.nl. Hou deze pagina goed in de gaten. We updaten constant nieuwe Riverty schoenen winkels.

#8 Ik woon in België, kan ik ook met Riverty betalen?

Bij de meeste webshops zowel in Nederland als in België is het mogelijk om te betalen met Riverty. Afterpay is al sinds 2014 actief in België. Let op: Als je bij een Nederlandse webshop shopt, check dan eerst of de winkel überhaupt in België levert.

#9 Welke kosten komen erbij als ik niet op tijd betaal?

Wanneer je bij Riverty winkels shopt en je betaling niet binnen 14 dagen voldoet, ontvang je van Riverty een herinnering. Als je na deze herinnering het openstaande bedrag nog steeds niet betaalt, kan het te betalen bedrag verhoogd worden met minimaal €9,50 en maximaal €21,-. Indien de betaling uitblijft na een laatste aanmaning via post, komen er extra incassokosten bij. Deze kosten zijn 15% van het openstaande bedrag, met een minimum van €40,-.

#10 Wat gebeurt er als ik na meerdere herinneringen nog steeds niet heb betaald?

Indien je na meerdere herinneringen het bedrag bij Riverty winkels nog steeds niet hebt voldaan, stuurt het bedrijf een laatste aanmaning per post. Hierbij wordt het totale bedrag opnieuw verhoogd en kunnen buitengerechtelijke incassokosten worden toegevoegd, die oplopen tot 15% van het verschuldigde bedrag, met een minimum van € 40,-.