Klarna winkels

Klarna winkels

Ontdek nu 75+ Klarna winkels en betaal 30 dagen later of in termijnen.

Bekijk direct:

Klarna shops: Tot 30 dagen later betalen

Klarna maakt winkelen nu nog leuker. Betaal je aankoop nu of tot en met 30 dagen later bij online Klarna winkels. Shop nu online en betaal je aankoop achteraf wanneer je deze hebt ontvangen. Ben je zeker van je aankoop, dan heb je uiteraard ook de optie om deze al direct af te rekenen.

Verantwoord shopgemak in Klarna winkels

De nieuwe manier van betalen wordt steeds populairder en er komen dan ook steeds meer Klarna winkels bij. Maar bij Klarna willen ze ook dat je verantwoord shopt. De mogelijkheid tot achteraf betalen, moet er niet voor zorgen dat mensen spullen bestellen die ze eigenlijk niet kunnen betalen. Bij Klarna willen ze dit voorkomen en zorgen ze ervoor dat je alleen de spullen koopt die je uiteindelijk ook kan betalen. In dit artikel worden de verschillende betaalmogelijkheden uitgelegd, leggen we uit hoe Klarna precies werkt, waar vind je de Klarna winkels en hoe zorgt Klarna dat je verantwoord kan blijven shoppen.

Hoe werkt Klarna?

Download de app op je telefoon. Via de app kun je gemakkelijk zien welke winkels allemaal aangesloten zijn bij Klarna. Wanneer je klaar bent met om je aankopen af te rekenen, vul je in eerste instantie je persoonsgegevens in. Je kunt vervolgens bij Klarna winkels uit de verschillende betaalopties kiezen. Shop je voor de eerste keer via de app dan vul je je IBAN in. Ben je een terugkerende klant dan hoeft dit niet meer. Vervolgens krijg je een bevestiging van je aankoop.

De verschillende betaalopties bij Klarna

Klarna biedt verschillende opties om je aankoop te betalen. Allereerst heb je de optie om direct te betalen. Wanneer je al zeker weet dat je aankoop echt dat is wat je wil hebben, kun je direct betalen. Mocht blijken dat er iets mis is met je aankoop, dan biedt Klarna je ook bij deze optie kopersbescherming. Meld je probleem bij Klarna en ze bieden je ondersteuning bij het geschil met de winkel.Naast de optie direct betalen is er de optie om achteraf te betalen in verschillende termijnen (14 dagen, 30 dagen, drie termijnen rentevrij en financiering).

Klarna achteraf betalen

Met Klarna heb je de optie om direct te betalen, maar ook kun je achteraf betalen nadat je je aankoop al hebt ontvangen. Met Klarna achteraf betalen kun je eerst bekijken of het product dat je hebt gekocht ook daadwerkelijk is wat je wil hebben. De termijn gaat lopen vanaf het moment dat je de bestelling hebt geplaatst. Zo betaal je alleen voor wat je houdt en hoef je niet vooraf het hele bedrag over te maken. Zoals aangegeven zijn er bij Klarna winkels verschillende mogelijkheden voor achteraf betalen. Je kunt kiezen voor een betalen na 14 dagen of na 30 dagen en beide opties zonder dat daarvoor extra kosten in rekening worden gebracht.

Klarna gespreid betalen en betalen in termijnen

Zit je even krap bij kas Klarna biedt ook de mogelijk om gespreid te betalen. Shop vandaag je favoriete product en betaal bij Klarna in termijnen. Spreid het aankoopbedrag uit over 60 dagen en betaal in drie rentevrije termijnen. Je aankoopbedrag wordt opgesplitst in drie gelijke termijnen. Het aankoopbedrag moet minimaal € 35, – zijn en maximaal € 4.000,– .De eerste termijn betaal je bij de aankoop, de tweede termijn na 30 dagen en de laatste termijn na 60 dagen. En dit allemaal rentevrij. De betalingen lopen via een automatische incasso en moeten gekoppeld zijn aan een IBAN-bankkaart of een creditcard. Zo heb je er geen omkijken meer naar en weet je zeker dat je geen termijn vergeet. En zo kun je direct genieten van je aankoop. Je hebt daarnaast altijd de mogelijkheid om eerder af te lossen. Mocht je nu uiteindelijk je aankoop toch terugsturen dan worden de termijnbetalingen door Klarna geannuleerd. Wanneer je al een betaling hebt gedaan, dan zal dit bedrag terug worden gestort. 

Klarna Bank

Klarna bank biedt ook de mogelijkheid om een financiering af te sluiten voor een aankoop. Met deze mogelijkheid betaal je in delen en vraag je een doorlopend krediet aan van € 1.000,–. Je kunt er vervolgens voor kiezen om het bedrag in flexibele delen te betalen of vaste termijnen (3, 6 of 12 maanden). Deze betaalmogelijkheid is een financieel product en valt daardoor ook onder de regels die hiervoor gelden. Als je een verzoek indient voor Betaal in delen, dan zal Klarna je kredietwaardigheid beoordelen. Dit houdt in dat er een kredietcontrole zal plaatsvinden. Op het moment dat je kiest om Betaal in delen te gebruiken, zal Klarna het krediet ook registreren bij het BKR.

Verantwoord winkelen

Achteraf betalen kan ook risico’s met zich meebrengen en Klarna wil alleen dat mensen verantwoord winkelen. Wanneer je kiest voor Klarna achteraf betalen dan voert het bedrijf een controle uit bij het doen van de aankoop. Dit gebeurt iedere keer, ook bij terugkerende gebruikers. Er wordt een zachte kredietcontrole gedaan die bestaat onder andere uit het bekijken van de kredietgeschiedenis en andere factoren. Deze zachte kredietcheck zal uitsluitend gelden tussen de consument en Klarna en heeft verder geen invloed op de kredietscore. Ook wordt er gekeken naar de bestelgeschiedenis bij Klarna. Wanneer een consument voor de eerste keer winkelt via Klarna dan zal er een lagere bestedingslimiet gelden dan bij terugkerende consumenten. Wordt er niet betaald door de consument dan zal er geen gebruik meer kunnen worden gemaakt van Klarna. Voor winkels biedt Klarna op deze manier de garantie dat de consument ook daadwerkelijk de mogelijkheid heeft de aankoop te kunnen betalen.

Kopersbescherming van Klarna

Klarna biedt bij alle betalingsmogelijkheden consumenten aankoopbescherming. Dit houdt in dat je niet hoeft te betalen voor je bestelling tot je die ontvangen hebt. Daarnaast helpt Klarna je als je problemen hebt met je aankoop. Mocht je problemen ervaren bij de levering van je producten dan kaart je deze als eerste altijd aan bij de betreffende webshop. Wordt het probleem door de webshop niet opgelost of duurt het te lang dan kan Klarna je ondersteunen hierbij. Gedurende deze periode zal de betalingsverplichting worden gepauzeerd totdat het probleem is opgelost.

Klarna VS Afterpay

De mogelijkheid tot achteraf betalen is een snelgroeiende betaalmethode voor online winkelen. Dit komt ook omdat het wettelijk verboden is voor online winkels om klanten alleen de optie aan te bieden om het gehele bedrag vooraf te betalen. Vanzelfsprekend betekent dit ook dat er steeds meer partijen op de markt komen die de mogelijkheid tot achteraf betalen aanbieden. Afterpay is één van de bedrijven die dit ook aanbiedt en vaak in één adem wordt genoemd met Klarna. Maar wat is nu het verschillen tussen Klarna en Afterpay? Allereerst is Klarna marktleider en actief in meerdere landen. Daarnaast neemt Klarna het fraude- en kredietrisico over van de winkelier en is Klarna makkelijk te installeren op de site van de online shop. Voor de consument biedt Klarna daarnaast de kopersbescherming en hoef je vaak niet extra te betalen om gebruik te maken van deze optie.

Winkels met Klarna

Steeds meer winkels bieden de mogelijkheid om via Klarna te betalen. Op de website van Klarna zie je of de winkel gebruik maakt van de betaalmogelijkheden en een overzicht van alle winkels met Klarna betaalmogelijkheden. Je plaatst de bestelling direct op de website van de betreffende online winkel of via de Klarna app. Klarna winkels bieden hun klanten ook regelmatig extra kortingen aan. Deze vind je ook terug op de website van Klarna of in de app. Webwinkels kunnen zelf hun voorwaarden stellen aan de betalingsmogelijkheden van Klarna, zoals bijvoorbeeld een maximaal aankoopbedrag.

Kun je bij Mediamarkt met Klarna betalen?

Ga naar de app of de website en vul dan simpelweg Mediamarkt in de zoekbalk en daar zie je direct dat je bij Mediamarkt kan shoppen met de betaalmogelijkheden van Klarna. Voor aankopen tot een bedrag van € 1.500,– kun je gebruik maken van de betaaloptie van Klarna.

Video: Hoe werkt Klarna?

In deze video krijg je uitleg over hoe Klarna werkt.

Vaak gestelde vragen over Klarna winkels

#1 Wat is Klarna?

Klarna is een Europese fintech-onderneming die een betaaloplossing biedt aan online kopers die betaalservices zoals betalingen in termijnen, facturering en directe betalingen biedt. Klarna is een van de meest populaire betaalproviders in Europa en heeft meer dan 85 miljoen klanten wereldwijd.

#2 Hoe werkt Klarna?

Klarna is een online betaalservice waarmee klanten online aankopen kunnen betalen. Het werkt door het aanbieden van verschillende betaalmethoden, zoals contant betalen bij aflevering, betalen in termijnen, betalen met een creditcard of betalen via een bankoverschrijving. Klanten kunnen de betaalmethode kiezen die het beste bij hun behoeften past. Als een klant kiest voor een betaalmethode in termijnen, krijgt hij een maandelijks betaalplan voorgeschoteld waarin hij de kosten van zijn aankoop kan betalen. De betalingen worden automatisch verwerkt met de door de klant gekozen betaalmethode.

#3 Ik wil mijn Klarna factuur betalen: Hoe werkt dit?

Om je Klarna factuur te betalen, heb je eerst een account bij Klarna nodig. Als je een account hebt, kun je inloggen en je factuur bekijken. Je kunt kiezen voor een éénmalige betaling of een maandelijkse betaling. Bij een éénmalige betaling krijg je meteen de volledige factuur te zien en kun je deze meteen betalen. Bij een maandelijkse betaling kun je de factuur in delen betalen. Klarna berekent dan het resterende bedrag. Je kunt je factuur vervolgens betalen met een creditcard, bankoverschrijving, PayPal of een Klarna-betaalplan.

#4 Hoe zit het met extra kosten als ik niet op tijd betaal bij Klarna winkels met de "betaal in 30 dagen"-optie?

Shop je bij Klarna winkels en betaal je niet binnen 30 dagen? Dan stuurt Klarna een herinnering en krijg je nog 14 dagen extra. Betaal je na die 14 dagen nog steeds niet? Dan komen er aanmaningskosten bij. Voor aankopen onder €20,- is dat €7,50 en voor hogere bedragen €13,50. Als het bedrag dan nog openstaat, kunnen de kosten stijgen tot 15% van wat je nog moet betalen, met een minimum van €40,-.

#5 Wat als ik kies voor "betaal in 3 termijnen" bij Klarna winkels en een termijnbetaling mis?

Kies je voor "betaal in 3 termijnen" bij Klarna winkels en mis je een betaling? Dan geeft Klarna je 2 tot 7 werkdagen de tijd om het op te lossen. Lukt dit niet, dan wordt er een nieuwe poging gedaan om het bedrag af te schrijven. Betaal je na een aanmaning nog niet binnen 14 dagen, dan komen er kosten van 15% over het openstaande bedrag bij, maar minimaal € 40,-.

#6 Hoe beïnvloedt betalen via Klarna mijn BKR-registratie?

Bij Klarna winkels shoppen is eenvoudig, maar let op dat je op tijd betaalt. Als je altijd netjes op tijd betaalt, kan Klarna je limiet verhogen, wat leidt tot een positieve BKR-registratie. Maar betaal je niet op tijd, dan kan dit een negatieve aantekening bij BKR worden, die zelfs vijf jaar zichtbaar blijft.