Tuinset op afbetaling of via AfterPay

Tuinset op afbetaling of via AfterPay

Wanneer de temperaturen wat milder worden zitten wij als mens maar wat graag in onze tuin. Even rustig relaxen omgeven door groen en in de gezonde buitenlucht: heerlijk. Het is dan ook wel zo handig dat je een mooie tuinset hebt om in te zitten. De juiste tuinset is niet alleen bestand tegen de omstandigheden buiten maar is ook nog eens comfortabel om in te zitten en een echte eyecatcher. Ben jij op zoek naar een dergelijke tuinset? Dan vind je bij Wehkamp alvast enkele opties. Zit hier de juiste bij? Dan kan je jouw tuinset meteen betalen maar je kunt er ook voor kiezen om jouw tuinset via AfterPay te kopen of om jouw tuinset op afbetaling te kopen. Maar hoe werkt dat exact? En wat moet je weten?

Bekijk direct:

Een tuinset op afbetaling

Een tuinset op afbetaling kopen is eigenlijk het systeem waarbij je gespreid betaalt. Je legt dus niet het hele aankoopbedrag meteen op tafel maar je kiest ervoor om via maandelijkse aflossingen jouw schuld te vereffenen. Het leuke voor jou is dat je de betalingen kunt spreiden over een langere periode en al meteen gebruik kunt maken van jouw tuinset. Bij Wehkamp kan je gespreid betalen kiezen bij het afrekenen in het kassasysteem. Vervolgens neemt betaalservice Tinka het heft in handen en regel je via de Tinka-app of via jouw profiel op de website van Tinka de verdere financiële verplichtingen. Het is ook mogelijk dat je de optie gespreid betalen niet te zien krijgt. Dat kan omdat je bijvoorbeeld een nieuwe klant bij Wehkamp, omdat er vragen zijn over de veiligheid van jouw account of omdat je bij de 5% meest retournerende klanten hoort.

De kosten

Een tuinset op afbetaling kopen? Gratis is dat natuurlijk ook niet. Je sluit immers een lening af bij Tinka om al meteen genot te hebben van jouw tuinset. De extra kosten bovenop het aankoopbedrag die eraan verbonden zijn krijg je meteen bij de betaling te zien en kan je ook opvolgen via de Tinka-app. Je betaalt concreet 14.9% rente op het openstaande krediet op jaarbasis. Dit zijn de enige extra kosten verbonden aan gespreid betalen. Het betalen zelf doe je via maandelijkse aflossingen aan Tinka. De eerste betaling voer je uit via iDeal, kredietkaart of ApplePay. De daaropvolgende aflossingen worden via automatische incasso van jouw rekening gehaald. De maandelijkse aflossingen moeten verplicht minstens 2% van het totale krediet bedragen en moeten ten minste 8 euro bedragen. Buiten deze twee voorwaarden ben je vrij om de hoogte van de aflossingen voor jouw tuinset naar believen aan te passen.

Een tuinset gespreid betalen: extra informatie

Als je kiest voor het gespreid betalen van jouw tuinset is het wel slim om even naar de totale hoogte van het aankoopbedrag te kijken. Kost jouw tuinset meer dan 1000 euro? Dan ben je verplicht om jouw woonlasten en inkomen voor te leggen aan Tinka. Deze kan je uploaden via de app of via jouw profiel op hun website. Daarnaast is het ook zo dat als je een tuinset koopt van meer dan 250 euro dit krediet moet BKR geregistreerd worden. Valt het openstaande bedrag onder de 250 euro? Dan zal Tinka jouw krediet afmelden.

Een tuinset via AfterPay betalen

Wil je geen tuinset op afbetaling kopen maar kies je liever voor een tuinset via AfterPay? Ook dat kan bij Wehkamp. Net zoals bij in termijnen betalen kan je bij het afrekenen al meteen zien of achteraf betalen een optie is. Ook hier is het zo dat klanten die net nieuw zijn een eerste aankoop vaak meteen moeten betalen. Daarnaast worden ook mensen met een stevige betaalachterstand uitgesloten van AfterPay. Is dit wel een optie? Dan verloopt ook dit proces via betaalpartner Tinka. Concreet krijg je jouw tuinset meteen geleverd met een bijgevoegde factuur. Deze factuur kan je op jouw profiel bij Wehkamp terugvinden. Bij AfterPay krijg je ten hoogste 14 dagen de tijd om de factuur finaal te betalen. Goed om te weten is dat er bij achteraf betalen geen extra kosten zijn. Een tuinset via gespreid betalen gaat dus enkele euro’s meer kosten dan de aankoopprijs: bij AfterPay is dat niet het geval

bekijk video: Tuinset op afbetaling of via AfterPay

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Tuinset op afbetaling of via AfterPay

Vaak gestelde vragen over tuinset op afbetaling of via afterpay

#1 Kan ik mijn tuinmeubelen ook gespreid betalen?

Bij Tuinmeulbelland kan dat. Ze verkopen er loungesets, tuinstoelen en tafels, banken, parasols, terrasverwarming en nog veel meer. Wil jij je hele tuin in één keer inrichten, maar komt dat financieel even niet zo goed uit? Betaal dan bij Tuinmeubelland in meerdere termijnen met SprayPay, een online financiële dienstverlener die heel snel controleert of jij in aanmerking komt voor een financiering, zodat je aankoop geen vertraging oplevert. Je kunt tot €3.500,- in 12 tot 36 maandelijkse termijnen terugbetalen tegen een rente vanaf 11,9%. Na bestelling stuurt Tuinmeubelland je een bevestiging voor de bezorging en incasseert SprayPay maandelijks je vaste termijnen.

#2 Ik wil mijn tuin helemaal opnieuw inrichten, maar zou dit graag in termijnen betalen. Hoe los ik dat op?

Bij Otto Wonen vind je meer dan 500 artikelen om je tuin een stuk mooier en comfortabeler te maken. Tuinsets, loungesets, meubels voor je balkon, maar ook hangstoelen en hangmatten en zelfs bergingen, zwembaden en schuttingen! Bij Otto kun je jouw tuin dus helemaal opnieuw inrichten en hoef je je niet meteen druk te maken over de betaling. Otto biedt de mogelijkheid een doorlopend krediet af te sluiten, waarmee jij jouw aankopen in maximaal 60 maanden afbetaalt. Otto rekent 10% rente op de financiering en biedt de mogelijkheid om ook geld over te maken naar je betaalrekening. Da’s wel zo handig als je ook nog ergens de planten en bloemen gaat halen.

#3 Waar kan ik een trampoline voor in de tuin achteraf betalen?

Bij Decathlon vind je een geweldig aanbod aan binnen- en buitentrampolines in alle formaten. Of je nu een trampoline zoekt om op te sporten of een grote trampoline voor je kinderen in de tuin, ze hebben het in huis. Betaling in termijnen kan heel gemakkelijk bij Decathlon dankzij Riverty. Je opent eerst een account bij Riverty en je spreekt af of je achteraf in één keer betaalt of in meerdere termijnen. Kies je voor meer dan drie termijnen, dan stelt Riverty wel een aantal extra voorwaarden en betaal je ook een vaste rente over je openstaande bedrag. De trampoline wordt zo snel mogelijk bij je thuis bezorgd, waar je hem zelf in elkaar zet en kunt gaat spingen!

#4 Waar reken ik mijn tuinmeubels achteraf af met Riverty?

Bij Blokker vind je de mooiste meubelen voor je tuin. Ze hebben een enorm aanbod aan tuinmeubelen op voorraad van diverse merken, waaronder Hartman, VidaXL en 4 Seasons. Wil je jouw bestelling eerst ontvangen en daarna pas betalen, dan kun je bij Blokker voor een extra bedrag van €1,99 afrekenen met Riverty (voorheen Afterpay). Handig is wel dat je al eerder een bestelling bij Riverty hebt betaald, want als vaste klant heb je net iets meer mogelijkheden en bestedingsruimte. Riverty rekent geen rente en doet ook geen BKR-toets en biedt je de mogelijkheid om pas na 14 dagen te betalen. Da’s wel zo veilig.

#5 Ik zoek een originele designer tuinset, die ik achteraf in termijnen kan betalen. Waar kan ik terecht?

Bij Industrieel In Huis (www.industrieelinhuis.nl) vind je super originele meubels en tuinmeubels van hoge kwaliteit en met een stoere uitstraling. Of je nu een loungeset of een tuinset zoekt, je vindt er een mooie collectie aan topdesign. Betalen kan in drie termijnen met In3. Er vindt geen BKR-registratie plaats, je kunt tot €4000,- besteden en de eerste termijn reken je vooraf, bij bestelling af. 30 dagen daarna betaal je de tweede termijn en na nog eens 30 dagen de derde termijn. In3 controleert vooraf jouw ID en bankrekening en stuurt je voor iedere termijn handige herinneringen.