Mediamarkt achteraf betalen

Mediamarkt achteraf betalen

Heb je een nieuwe laptop op afbetaling nodig of is de televisie echt aan vervanging toe? Doet de wasmachine het niet naar behoren of koelt de koelkast niet meer voldoende? Voor deze en tal van andere apparaten ben je bij Mediamarkt aan het juiste adres. Heb je nu echt een nieuw elektrisch apparaat nodig maar heb je er op dit moment niet voldoende financiële middelen voor? Dan kies je bij Mediamarkt voor achteraf betalen of voor betalen in termijnen.

Bekijk direct:

Koop bijvoorbeeld een wasmachine in de webshop en deze wordt zo snel mogelijk geleverd zodat je weer alle wasjes draait die gedaan moeten worden. Als je de wasmachine koopt, geef je aan hoe je deze wilt betalen. Doe je dit achteraf of in termijnen? Kijk dan wel altijd eerst even of je aan alle voorwaarden voldoet, zodat je de aankoop zonder probleem doet.

Hoe betaal je bij Mediamarkt achteraf?

Als je een bestelling doet in de webwinkel van Mediamarkt, mag je je deze zowel vooraf als achteraf betalen. Gaat je voorkeur uit naar achteraf betalen? Dan doe je dit op twee verschillende manieren:

  • Je betaalt achteraf met behulp van Klarna
  • Je betaalt in termijnen (per maand) met behulp van Santander (Let op: Deze betaalmethode is nu niet beschikbaar, omdat Santander is gestopt met consumenten kredieten onder de € 2500,-. We updaten deze pagina constant met de nieuwste info over de situatie van deze betaalmethode)

We geven je eerst meer informatie over deze twee methodes zodat je bekijkt welke het beste voor jou geschikt is.

Mediamarkt Achteraf betalen met Klarna

Als je voor Mediamarkt achteraf betalen met Klarna kiest, kan dit voor aankopen met een maximale aankoopwaarde van € 1500 gedaan worden. Dit betekent dat je duurdere aankopen niet op die manier betaalt, maar daarvoor een andere wijze kiest. Je krijgt voor je aankoop een factuur van Klarna die je binnen 14 dagen betaalt. De factuur vind je terug op de website van Klarna en wordt dus altijd digitaal aangeleverd. Betalen doe je eenvoudig na het inloggen en door op de betreffende factuur te klikken.

Laptop achteraf betalen bij MediaMarkt

Een laptop achteraf betalen bij MediaMarkt verloopt via een eenvoudig proces. Zowel in de fysieke winkel als de webshop kies je eerst het product dat jouw voorkeur heeft. Vervolgens dien je een aantal persoonlijke gegevens in te vullen, zoals jouw naam, adres en geboortedatum. Vervolgens kies je bij de betaalopties voor ‘Klarna’. Klik tenslotte op ‘bestellen’ om het proces af te ronden.

Wat gebeurt er als de bestelling is gelukt?

Is de bestelling gelukt? Dan ontvang je als het goed is een e-mail van Klarna met betaalinstructies. Ook vind je in een bijlage een digitale factuur die binnen twee weken voldaan moet worden. We raden aan om gebruik te maken van de Klarna app. Daarin vind je een betaaloverzicht en de uiterste betaaltermijn van jouw aankoop, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Achteraf betalen binnen 30 dagen met Klarna

Wie kiest voor een laptop op afbetaling bij MediaMarkt moet binnen 30 dagen betalen. Bij de ‘betaal later’ optie is er geen sprake van een kredietregistratie en hoef je geen rente te betalen. Wel hanteert Klarna een aantal regels wat betreft achteraf betalen. Zo is de minimale leeftijd om bestellingen te mogen plaatsen 18 jaar. Daarnaast moet je woonachtig zijn op een Nederlands adres. Ook belangrijk om te weten is dat achteraf betalen alleen geldt voor bestellingen tot 1500 euro. Hogere bedragen dien je meteen te voldoen.

Wel of geen BKR-registratie bij Klarna?

Soms komt het voor dat jouw bestelling bij MediaMarkt wordt afgekeurd. Een van de redenen is mogelijk een BKR-registratie. Daar bestaat enige verwarring over, aangezien Klarna meestal geen check uitvoert bij de optie ‘direct betalen’ of ‘betaal later’. Een uitzondering vormt echter een doorlopend krediet van 3 maanden of langer bij een bedrag hoger dan 250 euro. En wie betalingsachterstanden heeft, komt mogelijk niet in aanmerking voor achteraf betalen.

Betalen per maand met Santander : (Tijdelijk) niet beschikbaar

Als je gebruik maakt van betalen via Santander, doe je dit in termijnen bij de Mediamarkt. Je gebruikt deze betaalmethode voor aankopen tussen €250 en €4999. Je bepaalt zelf van tevoren in hoeveel termijnen je betaalt. Dit kan zijn in 12, 24, 36 of 48 maanden. Voordeel hiervan is dat het maandbedrag vast staat en niet tussentijds verandert. Je weet dus altijd precies waar je aan toe bent. Als je eerder kans ziet wat meer af te lossen, is dat altijd mogelijk en betaal je daar geen boete voor. Zo heb je wel het totaalbedrag sneller afgelost. Je betaalt voor deze lening rente zodat je aan het einde van de rit meer betaald hebt dan wanneer je je aankoop ineens betaalt. Als je kiest voor betalen in termijnen met Santander, zitten daar wel bepaalde voorwaarden aan verbonden. Je betaalt overigens zowel je aankopen in de fysieke winkel als in de webshop van Mediamarkt op deze manier. Je geeft dit in de winkel aan de verkoper aan en online regel je deze betalingsmanier zelf. De manier waarop dit gaat, lees je al vooraf op de website. Lees altijd vooraf goed de voorwaarden door zodat je weet waar je aan toe bent.

  • Voor bedragen onder de € 1000 heb je een identiteitsbewijs nodig om het benodigde krediet aan te vragen.
  • Voor aankopen boven de €1000 moet je een aantal extra documenten overleggen zoals een bewijs van inkomsten en lasten. Je leest op de site wat dit inhoudt.
  • Je aanvraag wordt getoetst bij het BKR (zodat bekeken wordt of je kredietwaardig bent) en er wordt gekeken of de gekozen aflossingstermijn en het maandbedrag bij je passen.
  • Wordt de aanvraag goedgekeurd? Dan weet je dit binnen zeven dagen en kan je aankoop doorgang vinden.

Voordelen/aandachtspunten bij achteraf betalen/in termijnen betalen in het algemeen

Als je ervoor kiest een aankoop achteraf of in termijnen te betalen, heeft dit als voordeel dat je op dat moment geen financiële middelen hoeft te hebben om dit te doen. Voordeel van achteraf betalen is dat je dit bij Mediamarkt doet via Klarna. Deze manier van betalen is altijd veilig en Klarna is duidelijk hoe en wanneer je moet betalen. Dit doe je via hun website. Dit geldt ook voor andere manieren van achteraf betalen zoals bijvoorbeeld via Afterpay. Heb je nu op een bepaald moment echt iets heel hard nodig, maar krijg je pas een week later je loon? Door het dan te kopen en achteraf te betalen, geniet je toch direct van je aankoop en zit je nergens om verlegen. Dit geldt ook voor betalen in termijnen. Voordeel: het is snel geregeld, je hebt je aankoop zo in huis en hoeft niet meteen een groot geldbedrag neer te leggen (als je dat al hebt natuurlijk) om iets te kopen. Als het mogelijk is, doe je bijvoorbeeld al wel een kleine aanbetaling zodat de eerste aflossing reeds gedaan is. Je weet precies hoeveel je per maand aflost dus daarmee houd je rekening. Het is daarnaast belangrijk dat je altijd goed op voorhand de voorwaarden leest waaraan je moet voldoen als je achteraf of in termijnen betaalt. Mogelijk kom je niet in aanmerking voor een dergelijk krediet, maar dat weet je altijd snel. Zorg ervoor dat je de betaling bij achteraf betalen altijd doet voordat de gestelde termijn is afgelopen. Zo voorkom je extra kosten. Houd er bij betalen in termijnen rekening mee dat je uiteindelijk, als je de volledige aflossing gedaan hebt, meer betaald hebt dan wanneer je je aankoop ineens betaalt. Je sluit een krediet af dat je aflost en je moet wel iedere maand voldoende geld hebben om aan de termijn te voldoen. Omdat het steeds hetzelfde bedrag is, weet je wel altijd waarmee je rekening moet houden.

Conclusie

Onze conclusie is: niets mis met iets kopen bij de Mediamarkt dat je pas betaalt als je het product in huis hebt. Zit je erg om een bepaald apparaat verlegen, maar heb je er op dat moment geen geld voor? Dan kan achteraf betalen een prima oplossing zijn. Zo heb je snel het product in huis en betaal je dit wanneer je daarvoor het geld hebt, uiteraard binnen de gestelde termijn. Zeker voor grote en dure aankopen is betalen in meer termijnen (dus per maand) een prima oplossing als je het volledige bedrag niet direct op zak hebt. Dat kan zomaar zijn, want bepaalde apparaten zijn nu eenmaal niet goedkoop. Overweeg alle voor- en nadelen goed voordat je voor een van beide manieren van betalen kiest.

bekijk video: Mediamarkt achteraf betalen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Mediamarkt achteraf betalen