Hoekbank in termijnen betalen

Hoekbank in termijnen betalen

Een geweldige hoekbank gezien die je woonkamer meteen gezellig en trendy maakt, maar even niet genoeg geld om deze in één keer te bekostigen? Dan is gespreid betalen een ideale optie. Zo heb je direct die mooie bank in je bezit, terwijl je het aankoopbedrag rustig in enkele termijnen afbetaalt. Eenvoudig en overzichtelijk.

Bekijk direct:

Hoekbank in termijnen betalen in het kort

Hier kun je op afbetaling kopen:

  • Voor gespreid betalen van een ruim assortiment hoekbanken in meer dan 3 termijnen met Spraypay moet je bij Huus, Somashome of Meubello zijn. Je krijgt dan wel een BKR-registratie
  • Je kunt ook in 3 termijnen betalen zonder dat je een BKR registratie krijgt. Dit kan bijvoorbeeld bij Naduvi, Max wonen en Sohome
  • Wehkamp heeft +-300 hoekbanken in het assortiment. Je kunt daar gespreid betalen met Tinka.

Hier kun je achteraf betalen:

  • Achteraf betalen met Klarna kan bij vrijwel alle bovengenoemde webshops. Daarnaast biedt Delife deze optie
Dit is waar je op moet letten:
  1. Een hoekbank koop je vaak voor 5-10 jaar. Bepaal vooraf jouw budget. Als je in termijnen betaalt is het verleidelijk om voor een duurdere te gaan, maar je moet de maandelijkse lasten wel kunnen opbrengen.
  2. Het nadeel van online een bank kopen is dat je deze niet eerst kunt proberen. Bekijk welke webshop ook winkels heeft. Probeer de hoekbank eerst uit in een showroom en bestel online via een betaalmethode als Spraypay of Payin3
  3. Vrijwel alle hoekbanken zijn duurder dan €250,-. Houd er dus rekening mee dat je een BKR-registratie krijgt als je besluit in meer dan 3 termijnen te betalen.

Hoekbank op afbetaling: de voordelen

Gespreid betalen is een aantrekkelijke manier van betalen, die het kopen van een nieuw meubelstuk of een andere grotere aankoop makkelijk maakt. Want soms komt er een aanbieding voorbij, die je niet wilt laten lopen, ondanks dat je even krap bij kas zit. Dan is die mooie hoekbank in termijnen betalen een handige manier om je aankoop te financieren. Door de maandelijkse lasten tijdelijk wat te verhogen, kun je alsnog het gewenste meubelstuk aanschaffen. Wanneer je op een hoekbank ligt en je wil je hartslag meten is het ook een idee om een Apple watch in termijnen te betalen

Maar er zijn ook nadelen

Gespreid betalen is heel relaxed, zolang je je realiseert dat het een vorm van lenen is. En, zoals de bekende slogan zegt: geld lenen kost geld. Dat geldt ook voor gespreid betalen. Die kosten zitten vooral in de rente, die je betaalt over de looptijd van de lening, die doorgaans een stuk hoger is dan een normale lening. En die rente betaal je bovenop de originele lening. Dat maakt het totaalbedrag hoger dan de aanschafprijs. Er zijn wel goedkopere alternatieven, al zijn die vaak omslachtiger dan betalen in termijnen.

Het gemak van gespreid betalen

De voordeligste manier om je nieuwe aankoop te financieren is natuurlijk vooraf sparen. Al is dat soms makkelijker gezegd dan gedaan. Want soms lukt het gewoon niet om elke maand geld weg te leggen voor onverwachte uitgaven. Begrijpelijk. In dat geval heb je meerdere opties, waarvan een lening afsluiten bij je eigen bank er één is. Vaak is zo’n Persoonlijke Lening zelfs een goedkopere vorm van lenen dan gespreid betalen, omdat de rente hiervoor een stuk lager ligt. Maar daar tegenover staat het voordeel van het gemak dat gespreid betalen je biedt.

Maar is kopen op afbetaling wel verstandig?

‘Nu kopen, later betalen’. Het klinkt aantrekkelijk. Mooie dingen kopen zonder het direct in je portemonnee te voelen, zeker als het gaat om een grote uitgave zoals een meubelstuk of pc. Maar gespreid betalen is een vorm van krediet, een uitgestelde betaling. Veel webshops bieden je die mogelijkheid, zodat je je aankoop binnen een afzienbare termijn af kunt lossen. Zo kun je die mooie hoekbank in termijnen betalen. Maar doe je daar wel verstandig aan?Als je niet veel spaargeld hebt, is het zeker een goed idee om in termijnen te betalen. Elke maand een bedrag van 85 euro is vaak wel op te brengen, maar in één keer duizend euro of meer niet. Zo voorkom je ongewenste pieken in je uitgavenpatroon. Zelfs als je wel spaargeld hebt kan het soms beter zijn om dat spaargeld niet aan te spreken, maar dat potje te gebruiken om mogelijke financiële tegenvallers te kunnen betalen.

Hoekbank Gespreid betalen via Tinka

Tinka is een onderdeel van Wehkamp, dat de betalingen voor Wehkamp en andere kredietverstrekkers verzorgt. Tinka staat onder toezicht van AFM, de Autoriteit Financiële Markten, zodat je zeker weet dat je krediet eerlijk en verantwoord is. Daarom wordt de aangeleverde informatie altijd gecheckt middels een kredietcontrole. Voor bedragen onder de € 1.000,- geldt een rentepercentage van 14.9%, terwijl de termijn van afbetaling nooit langer mag zijn dan de levenscyclus daarvan. Zodat je niet, als het product al versleten is, nog aan het afbetalen bent.

Het gemak van Gespreid betalen

Veel webshops maken het je gemakkelijk, en begeleiden je in het aanvragen van het benodigde krediet om in termijnen te betalen. Daarbij gelden enkele spelregels en dien je de kredietverstrekker, in dit geval Tinka BV, informatie te verstrekken over je inkomen en vaste lasten, zoals huur of hypotheek. Bij bedragen boven € 1000.- is de kredietverstrekker wettelijk verplicht deze informatie te checken. Zorg er dus voor dat je deze gegevens correct aanlevert, om vertraging of afwijzing van je krediet te voorkomen. Heb je alle gevraagde documenten bij de hand, dan kun je deze eenvoudig uploaden, waarna ze binnen een paar dagen door ons worden gecontroleerd.

Kredietovereenkomst

Als je een lening wilt afsluiten om die trendy hoekbank in termijnen te betalen, maak je binnen een paar minuten een account aan. Middels de Betaalwijzer over consumptief krediet worden looptijd en rente en kosten van je lening bepaald, en word je volledig geïnformeerd over de voorwaarden. Na een financiële check weet je of je in aanmerking komt voor een krediet. Zodra de aanvraag is goedgekeurd, ontvang je een kredietovereenkomst, waarin de rechten en plichten van beide partijen staan beschreven. Ook de Aanvullende Algemene Voorwaarden staan in de overeenkomst vermeld, zodat je precies weet waar je aan toe bent. Daarna kun je direct je favoriete product bestellen.

Een positieve BKR-registratie

Bij een hoger bedrag dan € 250.- wordt je krediet geregistreerd bij BKR (Bureau Krediet Registratie). Dat geldt als een positieve registratie. Bij meer dan drie maanden betalingsachterstand wordt een negatieve registratie bij BKR gedaan. Zo’n melding kan echter vervelende gevolgen voor je hebben, zoals bij het aanvragen van een hypotheek, dus betaal op tijd om een negatieve registratie te voorkomen.

Voorwaarden, rente en kosten

Meestal kun je zelf de looptijd van je lening bepalen. Bij de melding ‘maandbedrag wijzigen’ kun je het aantal maanden of het maandbedrag invullen. Dan zie je meteen hoe hoog je maandelijkse kosten en de totale kosten van de lening zullen zijn en hoeveel je minimaal per maand dient af te lossen. Maar je kunt ook altijd eerder aflossen, zonder extra kosten. Als je onverhoopt niet op tijd kunt betalen, mail dan naar Tinka om je problemen uit te leggen. We nemen dan zo snel mogelijk contact op om de mogelijkheid van een betalingsregeling te bespreken. Zo voorkom je vervelende situaties en kun je zonder problemen je hoekbank in termijnen betalen.

bekijk video: Hoekbank in termijnen betalen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Hoekbank in termijnen betalen

Vaak gestelde vragen over hoekbank in termijnen betalen

#1 Waar vind ik een grote collectie betaalbare hoekbanken die ik achteraf kan betalen?

Bij Dime House vind je in de online shop een grote collectie hoekbanken voor een lage prijs. Uiteraard kun je ze ook uitproberen in één van de vijf showrooms verspreid over Nederland. Betalen kan achteraf of via je eigen regeling met Riverty of Klarna. Je maakt, voordat je gaat shoppen voor een nieuwe bank, een account aan bij Riverty of Klarna en ze checken wat je kunt besteden en welke betalingsregelingen er voor je zijn. Daarna kun je via de app in de webshop gemakkelijk afrekenen. Betaling met Klarna of Riverty kost je niets extra’s en je bank wordt bezorgd zodra je betaling is goedgekeurd.

#2 Kan ik zonder creditcard bij IKEA mijn hoekbank ook achteraf betalen?

Heb je je ideale hoekbank gespot bij IKEA in de store of in de webwinkel? Dankzij de samenwerking met Klarna kun je bij IKEA je hoekbank gemakkelijk achteraf betalen. Maak eerst een account aan bij Klarna en download de app. Dan weet je meteen hoeveel je mag besteden en binnen welke termijn Klarna je uitgaven van je rekening afschrijft. Na het afrekenen van je eettafel ontvang je binnen een week de factuur van je bestelling en daarna heb je 30 dagen de tijd om te betalen. Dit kan tot een bedrag van €2.500,-. Je kunt ook met je creditcard afrekenen bij IKEA, zodat het bedrag binnen een maand afgeschreven wordt.

#3 Hoe werkt het betalen van een hoekbank in termijnen precies bij Wehkamp?

Bij Wehkamp vind je een grote collectie schitterende hoekbanken voor gezellige woonkamers of strak ingerichte studio’s en lofts! Komt de aanschaf van een nieuwe hoekbank even niet goed uit, dan kun je bij Wehkamp via Tinka je aankopen in zes of meer termijnen afbetalen. Alles wat je moet doen is de kredietwaardigheidscontrole doorlopen en daarna weet je precies tot welk budget je mag gaan shoppen. Je betaalt bij Tinka 14,9% rente over je lening, die wordt aangemeld bij BKR en je inkomsten en maandlasten worden vooraf gecontroleerd.

#4 Waar vind ik een lederen hoekbank op afbetaling?

Bij Vente-Unique, van oorsprong een Frans bedrijf waar meubelen op een duurzame manier gemaakt worden, vind je een ruime collectie lederen hoekbanken tegen lage prijzen. Vente-unique biedt je de mogelijkheid om je lederen hoekbank in drie termijnen te betalen met VisaX3. Je betaalt dan met je Visa-card of Mastercard meteen de eerste termijn en de tweede en derde termijn worden steeds de volgende maanden automatisch geïncasseerd. Je betaalt hiervoor geen rente, maar wel 2,5% administratiekosten. Zo kun je je woonkamer een compleet nieuwe uitstraling geven en spaar je tegelijkertijd het milieu en je portemonnee.

#5 Kan ik een velvet hoekbank in termijnen betalen zonder rente of BKR?

Bij Design Online vind je een grote collectie velvet hoekbanken om je woonkamer net een wat chiquere uitstraling te geven. Velvet banken zijn ontzettend populair op dit moment vanwege de fijne zachte stof met een prachtige glans. Komt de betaling van je bank even niet zo goed uit, dan kun je met In3 bij Design Online gewoon in 3 termijnen betalen. In3 controleert direct je gegevens en je weet meteen of je van de regeling gebruik kunt maken. Je betaalt direct de eerste termijn en de andere twee betaal je na 30 en 60 dagen. In3 is een service die je geen rente, geen BKR-registratie of extra kosten oplevert.

#6 Kan ik bij Seats&Sofa’s mijn bank ook financieren?

Bij Seats&Sofa’s weten ze dat de aankoop van een nieuwe bank soms nodig is, op een moment dat het financieel net even niet uitkomt. Daarom kun je daar met een Santander je aankoop later betalen of in termijnen financieren. Bij Seats&Sofa’s kun je niet online bestellen, maar regel je de financiering gemakkelijk met één van de verkopers in de winkel. Ze lichten je uitgebreid voor en weten precies welke informatie ze van je nodig hebben om de aanvraag te kunnen doen. Na goedkeuring door Santander komt je nieuwe hoekbank meteen je kant op.

#7 Waar vind ik de meeste hoekbanken met de mogelijkheid om in termijnen te betalen?

Bij Otto heb je de keuze uit meer dan 830 verschillende hoekbanken. Daar staat vast en zeker de hoekbank van je keuze bij. De prijzen beginnen vanaf ongeveer € 400,- en voor dat geld heb je meteen een bank die je als slaapplek kunt gebruiken. Op de site geeft Otto veel tips over welke bank bij je past en hoe je hem ideaal neerzet en gebruikt. Betalen kan bij Otto heel gemakkelijk en vanaf € 250,- ook in termijnen. In de rekenhulp reken je uit welk maandbedrag bij jouw past en als je aanvraag na een inkomens- en lastentoets wordt goedgekeurd open je een krediet, waarmee je vrij kunt aflossen, maar ook geld kunt opnemen.