VVV bon winkels

VVV bon winkels

We vinden het leuk om te shoppen en het liefste met cadeaukaarten die we voor onze verjaardagen, een jubileum of voor een andere reden van dierbaren hebben gekregen. Op die manier kun je toch geld uitgeven zonder dat je het saldo op je bankrekening ziet slinken. Een van de leukste cadeaukaarten om te geven en te krijgen is de VVV bon, maar wat is een VVV cadeaukaart, waar kun je ‘m kopen en waar is de cadeaukaart te besteden?

Bekijk direct:

Wat is een cadeaubon VVV?

De VVV cadeaukaart bestaat al sinds 1974 en voor meer dan 50 jaar wordt de cadeaukaart veelvuldig aangeschaft en uitgegeven. De VVV cadeaukaart is echter niet altijd een kaart geweest. Het was in het verleden een zogenaamde cadeaubon die ook wel de VVV bon werd genoemd. Een soort van cheque die je kon uitgeven bij verschillende winkels en reisbureaus. Een bon van papier is niet meer van deze tijd en daarom heeft de traditionele bon in 2017 plaats moeten maken voor de cadeaukaart.De VVV cadeaukaart kan een waarde van tussen de € 5,- en € 150,- hebben en is bij meer dan 17.000 verkooppunten te besteden. Je kunt er van alles mee aanschaffen. Van modieuze kleding tot aan hotelovernachtingen en van consumenten elektronica tot aan online tegoed voor op de spelcomputer. Dat maakt de VVV cadeaukaart een leuke en veelzijdige bon die dan ook voor jong en oud van waarde is.

De VVV bon werkt relatief simpel. De cadeaukaart bevat zowel een streepjescode als een 6-cijferige code die onder een kraslaag verstopt zit. Deze code heb je vooral nodig voor online aankopen in webwinkels. Verder werkt de cadeaukaart hetzelfde als iedere andere cadeaukaart. Het saldo op de kaart kun je besteden en wanneer je aankoop duurder is dan de waarde van de kaart, kun je met andere betalingsmethoden het verschilbedrag voldoen. In de winkel is dat veelal met de pinpas, creditcard of met contant geld, terwijl je online van bekende en veilige betalingsmethoden, zoals iDEAL en PayPal gebruik kunt maken.Wanneer je aankoop goedkoper is dan de waarde op de VVV cadeaukaart, blijft er een saldo op de kaart staan. Het saldo van de VVV cadeaukaart blijft 3 jaar geldig en is dus in delen te besteden. Het is ook goed om te weten dat wettelijk is vastgelegd dat de maximale besteding € 50,- is. Je kunt dus een aankoop van meer dan € 50,- niet volledig met de VVV cadeaukaart afrekenen ongeacht of de kaart ook voldoende saldo heeft.

VVV bon als cadeau

De VVV bon is een perfect cadeau voor jong en oud, want met meer dan 17.000 winkels en webshops is er altijd wel een plek te vinden waar de cadeaukaart te besteden is. Het ooit stoffige imago van de bon, die lastig te besteden is, is dus allang verleden tijd. Je kunt er iedereen blij mee maken. Of de ontvanger gek is op reizen of een dagje weg wilt, een nieuwe laptop of televisie wilt kopen of juist bij kledingwinkels een mooie outfit wilt scoren.

VVV cadeaukaart

De VVV cadeaukaart is de kaart die ook het breedst in te zetten is. Of de ontvanger nu een weekendje weg wilt boeken, wilt gaan shoppen of het tegoed van zijn account op de spelcomputer wilt aanvullen. Deze kaart is ook een goede keuze om cadeau te geven als iemand jarig is, als je iemand wilt bedanken of als er een geboorte in de vrienden- of familiekring is.

VVV cadeaukaart met eigen ontwerp

Een cadeau wil je graag personaliseren, zodat je ook echt iets moois te geven hebt. De VVV cadeaukaart is eventueel met een eigen ontwerp en een persoonlijke tekst te bestellen. Zo maak je de cadeaukaart bijzonder en stop je er extra tijd en moeite in om iemand ook een mooi cadeau te geven. Upload bijvoorbeeld een mooie foto van jezelf of van de ontvanger of een foto met een onderwerp waar de ontvanger dol op is.

VVV online cadeaucode

Ben je vergeten om een VVV cadeaukaart te halen of op tijd te bestellen? Dan zit je al snel met de handen in het haar, maar er is nog geen man overboord. Je kunt namelijk via de officiële website van de VVV cadeaukaart een zogenaamde VVV online cadeaucode bestellen. Deze code wordt binnen enkele minuten naar je mailbox verstuurd en is op die manier uit te printen en te delen met de ontvanger. Crisis averted!

VVV lekker & weg cadeaukaart

De VVV lekker & weg cadeaukaart is specifiek bedoeld voor mensen die graag weg gaan of ergens een hapje willen eten. Deze cadeaukaart is bij verschillende uitgaans- en horecagelegenheden te besteden. Of de ontvanger nu een leuk pretpark wil bezoeken, zoals de Efteling of juist met het gezin een hapje wil weten in het restaurant. Of als iemand even een weekendje er tussenuit wil en een hotel wil boeken. 

VVV shop & chill cadeaukaart

De VVV shop & chill cadeaukaart is vooral leuk voor jongeren die graag shoppen en chillen. Deze kaart is te besteden bij verschillende winkels en webshops, maar is ook te gebruiken als er bijvoorbeeld concertkaartjes besteld moeten worden of als het tegoed van een online account op de spelcomputer moet worden aangevuld.

Voor zakelijke klanten

Zakelijke klanten kunnen ook bij de VVV cadeaukaart terecht als er cadeaubonnen voor zakenrelaties en het personeel nodig zijn. Er zijn legio mogelijkheden om met de VVV cadeaukaart zaken te doen. Je hebt bijvoorbeeld de mogelijkheid om de cadeaukaarten in een speciale verpakking aan te bieden of om de kaarten te personaliseren met een persoonlijke boodschap of met een afbeelding, zoals een bedrijfslogo. 

VVV cadeaukaart winkels: waar is de VVV bon te koop?

Je hebt inmiddels al een goed beeld van de verschillende soorten VVV cadeaukaarten die te koop zijn, maar waar zijn de VVV bonnen te koop? Uiteraard zijn de cadeaukaarten op de officiële website van de VVV cadeaukaart te bestellen, maar je kunt ook verschillende winkels bezoeken.

Bruna, The Read Shop en andere boekwinkels

De VVV cadeaukaart is doorgaans bij boekwinkels en -handels te koop. Denk bijvoorbeeld aan winkels, zoals Bruna en The Read Shop. Deze winkels verkopen naast kantoorartikelen, magazines en boeken ook cadeaukaarten en andere cadeauartikelen. Doorgaans zijn de cadeaukaarten hier niet alleen te koop, maar ook te besteden.

Giftshops als Primera

Bij verschillende giftshops en cadeauwinkels, zoals de Primera en de Vivant, is de VVV cadeaukaart te koop en te besteden. Veel cadeauwinkels en sigarenboeren halen hun omzet niet langer alleen uit rookwaren en kansspelen, maar ook uit andere productgroepen, zoals magazines, wenskaarten en dus ook cadeaukaarten. In het brede aanbod van cadeaukaarten mag de VVV bon natuurlijk niet ontbreken.

Supermarkten als Albert Heijn, Plus en Lidl

Veel supermarktketens investeren eveneens in een non-food assortiment, zodat klanten niet meerdere winkels hoeven te bezoeken als ze ook verschillende producten nodig hebben. Je kunt dus bij supermarkten, zoals Albert Heijn, Plus en Lidl, prima je boodschappen doen, maar ook een cadeautje halen voor een vriend, je partner of een familielid. Daaronder de VVV cadeaukaart.

Bij welke winkels VVV bon besteden?

De VVV bon is bij meer dan 17.000 winkels en webshops te besteden. Dat betekent ook dat de VVV cadeaukaart gebruikt kan worden voor het afrekenen van bestellingen en aankopen van bijvoorbeeld consumentenelektronica, mode, dagjes uit, hotelovernachtingen, sportartikelen en concert tickets. En dat is slechts een kleine greep uit het gigantische aanbod.

Besteden bij Etos en bol.

Bij Etos is de VVV cadeaukaart te besteden voor de aanschaf van medicijnen, beauty- en verzorgingsproducten. Denk aan make-up, paracetamol en andere pijnverlichtende medicatie, natuurproducten, parfum en zaken, zoals shampoo, zeep en haarverzorgingsproducten. De VVV cadeaubon is ook online te besteden bij bol.. Het online warenhuis met miljoenen producten, dat tevens eigendom is van het moederbedrijf van ketens als Etos, Albert Heijn en Gall & Gall. Logischerwijs is de VVV cadeaukaart dan ook bij deze winkels en webshops te besteden. 

VVV bon Hema

Bij Hema is de VVV cadeaukaart zowel in de fysieke winkel als in de webshop te besteden. Hema staat natuurlijk bekend om het heerlijke gebak en de vele versproducten, maar je kunt er ook terecht voor make-up, verzorgingsproducten, lingerie, mode, gordijnen en praktische artikelen, zoals fotolijstjes en andere woonaccessoires.

Accepteert Coolblue VVV bonnen?

Ook elektronicaketen Coolblue accepteert VVV bonnen. Coolblue heeft meerdere vestigingen in Nederland en natuurlijk een overzichtelijk webshop met tienduizenden producten. Bij Coolblue koop je handige producten, zoals de nieuwste televisies en laptops, tablets en smartphones, headphones en oordoppen en zelfs witgoedapparaten, zoals wasmachines en vaatwassers. 

Thuisbezorgd

De VVV bon kan ook prima besteed worden bij Thuisbezorgd. Thuisbezorgd is natuurlijk een van de meest gebruikte diensten, waarmee je heel makkelijk je favoriete eten kunt bestellen en thuis kunt laten bezorgen. Of je nu zin hebt in een vette hap, een gezonde maaltijd of een specifiek gerecht wilt, bij Thuisbezorgd vind je het allemaal.

Dagje weg naar de Efteling

De VVV cadeaukaart kan ook besteed worden in de Efteling. Op die manier kun je de toegangsprijs tot het immens populaire pretpark in Kaatsheuvel verlagen. Ook in specifieke giftshops van het pretpark wordt de VVV bon als een geldig betaalmiddel geaccepteerd. Overigens is de Efteling niet het enige pretpark dat de VVV bon accepteert. Er zijn meer leuke pretparken en uitgaanscentra die de cadeaukaart als een geldig betaalmiddel behandelen.

Fletcher hotels

Wil je een weekendje weg, heb je een overnachting nodig of ben je van plan om er gewoon een paar dagen tussenuit te gaan? Geen probleem! Je kunt bij meerdere hotels de VVV bon gebruiken voor het betalen van je overnachting(en). Daaronder de bekende en luxe hotels van Fletcher, die op meerdere locaties in Nederland te vinden zijn. Ook bij andere hotels en bed & breakfasts kun je de VVV bon besteden.

Leuke weetjes over de VVV cadeaukaart

Er zijn een aantal leuke weetjes over de VVV cadeaukaart, die je zonder twijfel wilt weten!

  • De VVV cadeaukaarten hebben het FSC® keurmerk en zijn dus milieuvriendelijk. Ze zijn niet meer gemaakt van plastic, maar van zogenaamd paperboard. 
  • De VVV cadeaukaart is te personaliseren met zowel een foto als een persoonlijke tekst. Op die manier maak je het cadeau nog specialer en persoonlijker.
  • De maximale waarde van een VVV cadeaukaart is € 150,-. De minimale waarde is € 5,-. 
  • Er worden jaarlijks meer dan 8 miljoen VVV cadeaubonnen verkocht.
  • De Nederlandse presentatrice Mies Bouwman nam in 1974 de allereerste VVV-geschenkbon in ontvangst. 

Geldigheid VVV bon

De geldigheid van het saldo op een VVV bon is 3 jaar na activatie. Je hebt dus 3 jaar de tijd om het saldo van een VVV cadeaukaart te besteden. Het saldo is ook eventueel in delen te besteden. Doe je een aankoop die minder kost dan het bedrag dat op de kaart staat? Dan blijft er een saldo over dat je nog voor de resterende tijd kunt besteden. Houd er rekening mee dat wettelijk bepaald is dat je slechts € 50,- maximaal met een VVV cadeaukaart kunt afrekenen. Je kunt dus geen grotere bedragen met de VVV cadeaukaart betalen ongeacht of het saldo op de kaart toereikend genoeg is. Met een VVV cadeaukaart met een waarde van meer dan € 50,- ben je dus ook verplicht om het saldo in delen te besteden.

VVV bon: een veelzijdig cadeau voor jong en oud

Je hebt nu een goed beeld van wat een VVV bon is. Of liever gezegd: wat een VVV cadeaukaart is, waar je ‘m kunt kopen en bij welke winkels en webshops die te besteden is. Je weet nu ook dat een ideaal cadeau is dat je eventueel kunt laten personaliseren met een foto en een persoonlijke boodschap en je weet dat een VVV cadeaukaart een waarde van minimaal € 5,- en maximaal € 150,- kan hebben. En je weet nu ook dat het stoffige imago van de kaart niet meer van toepassing is en dat je de VVV cadeaubon bij meer dan 17.000 winkels en webshops kunt besteden. Dat maakt een VVV geschenkbon dan ook een uitstekend cadeau voor jong en oud.