Tablet op afbetaling

Tablet op afbetaling

U kent het misschien wel, even geen cent te makken en toch iets zien wat u heel graag zou hebben. Zoals bijvoorbeeld een tablet. Elke avond wou u dat u de tablet alvast had, maar het sparen duurt lang en er komt altijd wel iets tussen. Geen nood, kies gewoon voor een Tablet op afbetaling.

Bekijk direct:

Tablet op afbetaling, in één keer achteraf of achteraf in termijnen

Het grote voordeel van een tablet op afbetaling is dat u het product direct al in huis hebt, u hoeft dus niet te wachten tot u het gehele bedrag gespaard hebt. Er zitten echter ook risico’s aan achteraf, of achteraf gespreid betalen. Hoe zit dat nu precies met achteraf in één keer en achteraf gespreid betalen? Waar moet u op letten en waar moet u bedacht op zijn?Bij het kiezen voor een Tablet of iPad op afbetaling kan u bij ons kiezen voor een betaling achteraf in één keer of een betaling achteraf in termijnen. Het is geheel afhankelijk van uw portemonnee. Bij een bedrag van meer dan duizend Euro zijn wij echter verplicht om het door u aangegeven inkomen te controleren. In één keer achteraf betalen is een service waar u niet meer betaald dan nodig is. Wij rekenen geen rente over het verschuldigde bedrag. U heeft het simpelweg op proef voordat u betaald. De betaling in één keer achteraf en gespreid betalen lopen via betalingsservice Tinka. Naast een tablet van Apple kun je ook een Macbook pro op afbetaling kopen.

Kom ik in aanmerking voor achteraf gespreid betalen?

De voorwaarden zijn dat u allereerst niet ouder dan 74 jaar bent. Daarnaast bekijken wij hoe vaak u in de afgelopen periode bestellingen hebt geretourneerd. Dit retourneren kost ons namelijk veel geld. Dit is onze service naar u toe. Ten slotte willen wij graag uw inkomen en woonlasten weten. Dit is om te voorkomen dat u onbewust of bewust teveel geld leent. Wij nemen onze maatschappelijke taak serieus. Natuurlijk staat uw privacy bij ons centraal.

Hoe werkt gespreid betalen eigenlijk?

Gespreid betalen of ook wel op krediet kopen en achteraf betalen is eigenlijk heel simpel. Bij het afbetalen van de tablet in termijnen betaalt u elke maand een vast bedrag totdat je de tablet heeft afbetaald. Ook betaalt u over het geleende bedrag 14.9% rente. Deze rente is meegenomen in het maandelijkse bedrag dat u betaald. U gaat met de betaalservice Tinka een overeenkomst van maximaal 180 maanden aan. Maar u kan er ook minder lang over doen. Op ‘mijn Tinka’ of de Tinka app kan u zelf bepalen hoe lang de overeenkomst duurt. Let op hoe korter u over de terugbetaling doet hoe goedkoper het is. Tip: ontdek hoe je een Game PC in termijnen kunt betalen.

Wie is Tinka?

Tinka is de betaalservice aan wie u betaald voor het product. U gaat bij achteraf gespreid betalen een overeenkomst van maximaal 180 maanden (15 jaar) aan. Elke maand betaald u een gedeelte van het verschuldigde bedrag en de rente. Als het niet lukt om te betalen neem dan zo snel als mogelijk contact op met Tinka. Er kunnen vele redenen zijn waarom u een maandje niet kan betalen. Samen komen we hier wel uit.

Zit er een maximum aan het bedrag dat ik achteraf in termijnen mag betalen?

Er zit geen absoluut maximum aan het bedrag dat u leent. Wij hebben echter wel een bepaalde verantwoordelijkheid. Daarom vragen wij u om uw inkomen en woonlasten. Dit om te voorkomen dat u teveel leent, en het risico voor ons, dat u niet terug kan betalen, te hoog wordt.

Hoeveel moet ik minimaal per maand betalen?

Uiteindelijk moet de tablet binnen 180 maanden afbetaald worden. Tinka controleert uw inkomen en houdt goed in de gaten dat u niet teveel betalingsverplichtingen heeft. Ook vragen wij u een minimum van 2% en 8 Euro minimum per maand te betalen. Kortom hoe hoger het bedrag dat u nodig hebt voor de tablet, hoe hoger het minimale maandbedrag.

Registratie bij het BKR

Alle kredieten bij Tinka (en dus ons)boven de tweehonderdvijftig Euro (250,-) worden bij het BKR geregistreerd. Ook als u een betalingsachterstand van drie maanden hebt wordt uw krediet bij het BKR geregistreerd. Is dat belangrijk? Ja, het BKR wordt ook geraadpleegd als u een mobiele telefoon abonnement of een hypotheek aanvraagt. Bij een hypotheekaanvraag wordt u verzocht het gehele kredietbedrag in één keer af te lossen voordat u in aanmerking komt voor een hypotheek. Hou hier dus rekening mee.

Kan ik extra lenen?

Soms hebt u even een kleine week over zonder dat u genoeg geld hebt. Ook hier kan Tinka iets voor u betekenen. Ga naar ‘mijn Tinka’ om extra krediet aan te vragen. Lees ook de informatie op de site van Tinka.Waar u op moet letten

Wat zijn de aandachtspunten waar u op moet letten. Let op:

Dat u niet een tablet koopt die u niet achteraf kunt betalenAls u kiest voor gespreid betalen, dat u geen maandelijkse aflossing vergeetAls u even krap bij kas zit, neem contact op met Tinka voor een oplossingEen nieuwe tablet op afbetaling kopen is (en moet) leuk zijn. Als u kiest voor gespreid betalen of achteraf betalen in één keer is dat bij ons natuurlijk goed mogelijk. Wij vragen u echter wel om samen met, zowel ons als Tinka goed te realiseren dat u niet in de financiële problemen komt door de aanschaf van een tablet. Bereken vooraf wat de tablet u inclusief de rente gaat kosten en of u de maandelijkse afschrijving kunt betalen.

bekijk video: Tablet op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Tablet op afbetaling

Vaak gestelde vragen over tablet op afbetaling

#1 Kan ik een tablet ergens in meerdere termijnen betalen?

Je nieuwe tablet kun je op verschillende plekken in meerdere termijnen betalen. Kijk eens bij Beryl Media want zij zijn gespecialiseerd in betaling in termijnen of achteraf betalen. Hun aanbod bestaat voornamelijk uit tablets van Samsung en betalen kan in drie rentevrije termijnen via In3 of in meerdere termijnen via SprayPay. Bij SprayPay moet je 23 jaar of ouder zijn en zij voeren een kredietwaardigheidscontrole en een BKR-toets uit. Je kunt kiezen voor 12, 18, 24 of 36 maandelijkse termijnen en de rente is 10%.

#2 Waar kan ik mijn Samsung tablet met Klarna achteraf betalen?

Zoek je een nieuwe Samsung tablet en wil je de keuze uit de meeste modellen? Koop hem dan rechtstreeks bij Samsung Nederland. Zij bieden de mogelijkheid om achteraf te betalen met Klarna, waardoor je, net als bij een creditcard, de mogelijkheid hebt om de tablet terug te sturen, mocht de aankoop niet naar je zin zijn, of om de betaling gewoon even uit te stellen, wanneer het niet goed uitkomt op dit moment. Het handigste is, wanneer je al een account bij Klarna hebt, zodat je met de app meteen kunt afrekenen en bij Klarna je betalingen overzichtelijk kunt managen. Voor het aanmaken van een account controleert Klarna je identiteit en je bankrekening.

#3 Kan ik in België een tablet ergens achteraf betalen?

In België koop jij een nieuwe tablet op afbetaling gewoon bij MediaMarkt. MediaMarkt België heeft namelijk de MediaMarkt Mastercard ontwikkeld, waarmee je door middel van een doorlopend krediet tot een bepaald bedrag vrij mag besteden. Zo betaal je jouw nieuwe tablet maandelijks in termijnen terug over een periode die je zelf kiest. De rente op deze financiering is 12,5% en het voordeel is, dat je met deze Mastercard op meerdere plekken kunt betalen en ook geld kunt opnemen om je bankrekening aan te vullen, wanneer dat nodig is. Uiteraard doet MediaMarkt een check van je ID, je inkomen en je vaste maandelijkse lasten, voordat zij de financiering toekennen.

#4 Ik wil een nieuwe tablet, maar wil geen financiering of rente betalen.

Denk dan eens aan het huren van een tablet, bijvoorbeeld bij Grover.com. Daar vind je een groot aantal tablets van Samsung, Microsoft, Lenovo en natuurlijk de Apple iPad. Dankzij de speciale deals kun je vanaf 12 maanden al voor een heel laag bedrag per maand een tablet huren. Mocht er een keer iets misgaan, bijvoorbeeld schade aan je scherm, dan betaalt Grover 90% van de reparatiekosten. Na afloop van het huurcontract kun je de tablet tegen een gereduceerde prijs overnemen van Grover of je stuurt hem weer terug, zodat je een nieuwe kunt huren of het contract kunt beëindigen. Grover vind gebruikssporen niet zo erg en da’s wel zo gemakkelijk!

#5 Ik wil een Apple Tablet op afbetaling kopen. Waar kan ik heen?

De Apple iPad is de moeder van alle tablets. Apple oprichter Steve Jobs kwam op het idee om een laptop te combineren met een mobiele telefoon, zodat je de voordelen hebt van een groot scherm, zonder het gewicht en de complexiteit van een laptop. Een iPad op afbetaling vind je op meerdere plekken, maar kijk eens bij macandmore.nl. Zij zijn gespecialiseerd in Apple producten en dankzij hun samenwerking met In3 kun je kosteloos en rentevrij in drie termijnen betalen. Vraag vooraf een account aan bij In3 en na goedkeuring reken je de eerste termijn af in de webshop, waarna In3 de overige twee termijnen voorschiet en jou na 30 en 60 dagen herinnert om deze achteraf te voldoen.

#6 Ik zoek een nieuwe tablet en wil deze in termijnen betalen. Kan dat bij MediaMarkt?

Betalen in termijnen is bij MediaMarkt erg gemakkelijk te regelen en dus ook voor je tablet. Ze verkopen de nieuwste tablets van onder andere Samsung, Apple, Lenovo of Oppo en ze hebben ook een aanbod aan refurbished Apple-tablets (iPad). Via MediaMarkt kun je bij Santander een financiering aanvragen. Hier komt 14% rente bij en daarnaast controleren ze je inkomsten en maandlasten en een eventuele BKR-notering, maar hiermee kun je in meerdere termijnen je tablet of meerdere aankopen in 12 tot 60 termijnen terugbetalen. Je kunt ook een betaalkaart aanvragen bij MediaMarkt, die is gekoppeld aan de financiering en werkt als een gewone betaalkaart.

#7 Kan ik een tablet nog ergens achteraf betalen met een acceptgiro?

In 2023 is besloten tot het stoppen met het betalen met acceptgiro. Het is mogelijk dat er nog winkels bestaan waar met acceptgiro betaald kan worden, maar bij online winkels het niet mogelijk. Mocht je met acceptgiro willen betalen, vraag dat dan in de winkel aan de verkoper of kassamedewerker. De kans is aanwezig dat acceptgiro’s niet langer geaccepteerd worden. Zelfs de Belastingdienst en het CJIB zullen op korte termijn stoppen met deze papieren betaalmethode. Hoe de toekomst van betalen er precies uit gaat zien is onduidelijk, ondanks dat veel mensen nog altijd moeite hebben met het digitale betalen.