Paysafecard kopen

Paysafecard kopen

Op deze pagina vind je alles over de Paysafecard. Waar kun je deze card kopen? Wat zijn de voor- en nadelen en waar moet je op letten als je gebruik maakt van deze betaalmethode.

Bekijk direct:

Paysafecard

Paysafecard is een vorm van prepaid betalen. Dit betekent dat je bij betalen op het internet niet genoodzaakt bent om je bankgegevens in te voeren. Veel mensen blijken hier dan ook absoluut geen fan van te zijn. Hoewel betaalgegevens op een veilige manier verwerkt moeten worden komt het toch regelmatig voor dat er zich een lek voordoet. Door gebruik te maken van een prepaid betaalmethode zoals bijvoorbeeld de Paysafecard kun je daar niet door worden getroffen. Je koopt de kaart namelijk gewoon vooraf waarna je alleen maar een code van zestien cijfers dient in te voeren bij de partij waarbij je wenst te betalen. Op een nog veiligere manier betalen kan haast niet.

Hoe werkt deze prepaid betaalmethode precies?

Omdat Paysafecard een prepaid betaalmethode is spreekt het voor zich dat je eerst een kaart moet kopen. Hoe je dit precies kan doen wordt verderop op deze pagina aangegeven. Wanneer je een unieke pincode bestaande uit zestien cijfers hebt bemachtigd moet je op zoek naar een partij die deze accepteert. Er kan worden vastgesteld dat ontzettend veel partijen op het internet er door de jaren heen voor hebben gekozen om deze betaalmethode te accepteren. De kans is dan ook zeer groot dat dit eveneens geldt voor je favoriete webwinkel(s).Wanneer je een bestelling bij een bepaalde webwinkel hebt geplaatst zul je deze vervolgens willen afrekenen. Op het ogenblik dat dit gebeurt, kun je een keuze maken uit verschillende betaalmethodes. Wordt ook de Paysafecard aangeboden door de webwinkel in kwestie? Dan kun je gewoon deze betaalmethode selecteren. Vervolgens zal er je worden gevraagd om de pincode van je Paysafecard in te voeren. Biedt de webwinkel of de website van je keuze de mogelijkheid aan om een bepaalde hoeveelheid aan credits te storten waar je vervolgens producten van kan aankopen of diensten van kan bestellen? Ook in dat geval kan de Paysafecard worden gebruikt om een dergelijke storting uit te voeren. Zo weet deze prepaid-betaalmethode perfect aan alle verwachtingen tegemoet te komen.

Hoe kun je een Paysafecard (online) kopen?

Voordat je gebruik kan maken van een Paysafecard spreekt het voor zich dat je er eerst één koopt. Het systeem van deze prepaid betaalmethode werkt eigenlijk op twee verschillende manieren. In eerste instantie is het mogelijk om gewoon een dergelijke kaart (of pincode) te kopen. Wanneer je kiest voor deze optie kun je een keuze maken tussen de volgende waardes:

 • 10 euro
 • 25 euro
 • 50 euro
 • 100 euro

Op moment van schrijven is het zo dat deze betaalmethode wordt verkocht in maar liefst 450.000 verkooppunten verspreid over 33 verschillende landen. Bovendien wordt deze kaart inmiddels ook aangeboden door meer dan 4000 webshops. Wanneer je gebruik wenst te maken van deze betaalmethode is het altijd aan te raden om de speciale Paysafecard app op je toestel te plaatsen. Op deze manier kun je in één oogopslag zien op welke plaatsen je kan betalen met deze betaalmethode.Als je van plan bent om op deze manier gebruik te maken van deze betaalmethode dien je er wel rekening mee te houden dat er per transactie die wordt uitgevoerd sprake is van een beperking ter waarde van 50 euro. Met de 100 euro kaart is het dus mogelijk om maximaal twee transacties van telkens 50 euro uit te voeren. Dit is iets waar je altijd rekening mee zal willen houden.

Paysafecard kopen met Afterpay

Een Paysafecard kun je kopen en betalen met Riverty. Dit is een betaalmethode waarbij je achteraf betaalt. Na de aankoop van je card krijg je 14 dagen de tijd om te betalen.

Registratie op de Paysafecard.com website

Wat veel mensen niet weten is dat Paysafecard op twee verschillende manieren kan worden gebruikt. De eerste mogelijkheid hebben we al besproken hierboven. Eén van de belangrijkste nadelen waar je in dat geval rekening mee moet houden heeft te maken met het vrij beperkte transactiebedrag van slechts 50 euro. Wil je graag deze prepaid betaalmethode kunnen gebruiken voor grotere verrichtingen? Dat is dat wel degelijk mogelijk. In dat geval zal je er echter voor moeten kiezen om je te registreren op de website van deze betaalmethode, namelijk Paysafecard.com.Als je een account aanmaakt op Paysafecard.com kun je rekenen op enkele interessante, extra voordelen. In eerste instantie is het zo dat je voor het aanmaken van een account geen kosten hoeft te betalen. Dat is dus helemaal gratis. Dit is echter nog niet alles. Daarnaast kun je betalingen uitvoeren met behulp van je logingegevens. Andere extra mogelijkheden waar je op kunt rekenen zijn de volgende:

Beheer je online betalingen

 • Je kunt een prepaid Paysafecard Mastercard bestellen.
 • Je kunt met je kaart een hoger transactiebedrag betalen (tot 1.000 euro).
 • Er worden meer mogelijkheden aangeboden in de Paysafecard-applicatie.

In het bijzonder voor mensen die van plan zijn om vaak gebruik te gaan maken van de betaalmethode Paysafecard kan het meer dan de moeite waard zijn om ervoor te kiezen om een account aan te maken op de website van deze betaalmethode. Dit is uiteraard eveneens het geval wanneer je van plan bent om grotere transacties uit te voeren.

Waar kun je met deze betaalmethode allemaal betalen?

De populariteit en vooral ook de veiligheid van deze betaalmethode heeft er in de praktijk voor gezorgd dat ontzettend veel partijen ze zijn gaan accepteren. Dit geldt voor heel wat Nederlandse webwinkels, maar wat bovendien ook te denken van internationale shops? Enkele bekende namen die er bekend om staan deze betaalmethode te accepteren zijn bijvoorbeeld Amazon en Zalando. Bovendien is het zo dat je met deze prepaid-betaalmethode niet alleen maar kan betalen in webwinkels. Ook bij online games of in bijvoorbeeld online casino’s is dit een populaire betaalmethode. Wil je graag controleren of de partij waarbij je een betaling wenst uit te voeren Paysafecard accepteert? Ga dan bij de betaalmethodes op zoek naar het logo van deze betaaldienst.

Zijn er kosten waar je rekening mee moet houden?

Voordat je gebruik gaat maken van deze betaalmethode spreekt het voor zich dat je, je de vraag zal stellen of er bepaalde kosten zijn waar je rekening mee moet houden. Als gebruiker van de kaart geldt dat er in de basis geen kosten worden aangerekend. Die zijn er wel voor de ontvangende partij. Deze moet afhankelijk van het transactiebedrag rekening houden met een kost op het ontvangen bedrag variërend van 10 tot 15 procent. Het is omwille van deze reden dat deze betaalmethode niet zomaar door alle partijen op het internet wordt geaccepteerd.Als gebruiker van de Paysafecard geldt dus dat er geen kosten worden aangerekend. Althans, niet voor het uitvoeren van betalingen of stortingen met deze kaart. Wel is het zo dat je er rekening mee moet houden dat er een transactiekost bestaat voor het opvragen van tegoeden naar je bankrekening. In dat geval is er namelijk een transactiekost van toepassing van (op moment van schrijven) 7,50 euro. Bovendien is het ook van belang om er rekening mee te houden dat het resttegoed niet eindeloos onaangeroerd op je kaart blijft staan. Heb je het tegoed na één jaar niet opgebruikt? Dan zal er na de dertiende maand een administratiekost van 2 euro worden afgehouden.

Vanaf welke leeftijd kun je de Paysafecard gebruiken?

Voor verschillende betaalmethodes, zoals bijvoorbeeld een creditcard, geldt dat er een minimumleeftijd aan verbonden is. Voor het gebruik van een Paysafecard geldt dat eigenlijk niet. Een dergelijke kaart kan dan ook in principe altijd worden gebruikt, ongeacht de leeftijd van de gebruiker. Van belang is wel om rekening te houden met een minimumleeftijd voor wat het aanmaken van een Paysafecard.com account betreft. Hiervoor dien je namelijk minstens 16 jaar oud te zijn. Voor het kopen van een kaart moet je 18 jaar oud zijn.

Wat gebeurt er met het resterend saldo op een Paysafecard?

Stel je hebt een Paysafecard aangekocht met een waarde van 50 euro. Met die kaart voer je vervolgens een betaling uit voor een bedrag van 37 euro. Dit betekent dat er nog een restant achterblijft op de kaart van 13 euro. Betekent dit dat je specifiek een transactie moet doen voor dit bedrag of dat je anders het geld verliest? In deze situatie kun je twee zaken doen.In eerste instantie is het bijvoorbeeld mogelijk om de pincode alsnog te gebruiken bij het plaatsen van een online bestelling. In dit geval kan de resterende waarde van de kaart worden afgetrokken van het verschuldigde bedrag. Het restant kan dan worden betaald op een (andere) manier, bijvoorbeeld met iDeal. Je zou er eventueel ook voor kunnen kiezen om twee pincodes in te voeren van verschillende kaarten. Dit althans wanneer de webwinkel in kwestie je die mogelijkheid aanbiedt.Een andere mogelijkheid is om het bedrag dat nog overblijft op je Paysafecard te storten als credits. Voor heel wat verschillende webwinkels en websites geldt dat ze hun klanten ook de mogelijkheid bieden om een bepaald tegoed te storten. Weet je dat er op je kaart nog 13 euro overblijft? Dan kun je dus perfect voor 13 euro aan credits storten. Op deze manier gaat er helemaal niets verloren.

Tegoeden overmaken naar je bankrekening

De mogelijkheden waarover je beschikt voor wat het uitbetalen van een mogelijk tegoed betreft zijn ook afhankelijk van de manier waarop je gebruik maakt van Paysafecard. Heb je er bijvoorbeeld voor gekozen om een account aan te maken op de website? In dat geval heb je de mogelijkheid om het tegoed dat nog op je online rekening staat terug te laten betalen naar je bankrekening. Je moet er hierbij echter wel rekening mee houden dat er transactiekosten in rekening zullen worden gebracht. Op moment van schrijven bedragen deze transactiekosten 7,50 euro per overboeking. Dit voor alle duidelijkheid ongeacht het aanwezige tegoed dat je wenst over te maken naar je bankrekening.

Wat zijn de voordelen van Paysafecard als betaalmethode?

De populariteit van de Paysafecard is door de jaren heen bijzonder sterk toegenomen. Dat is het gevolg van de vele interessante voordelen die eraan verbonden zijn. Enkele belangrijke voordelen waar je bij deze betaalmethode op kan rekenen zijn de volgende:

 • De betaling of storting die je doet, gebeurt volledig anoniem.
 • Je kunt nooit meer geld uitgeven dan je daadwerkelijk beschikbaar hebt.
 • Eenvoudig betalingen beheren met een Paysafecard.com account.
 • Er zijn voor jou als gebruiker geen kosten aan deze betaalmethode verbonden.
 • De transactie wordt meteen verwerkt.

De absolute nummer één reden waarom mensen kiezen voor het gebruik van de Paysafecard heeft ongetwijfeld te maken met de anonimiteit die erdoor kan worden gerealiseerd. Veel mensen vinden het helemaal niet fijn om hun bankgegevens op het internet in te moeten voeren. Door gebruik te maken van deze prepaid-betaalmethode is dat helemaal niet meer nodig. De andere voordelen waar je nog extra op kan rekenen zijn uiteraard ook alleen maar mooi meegenomen.

Wat zijn de nadelen waar je rekening mee moet houden?

Ondanks de vele voordelen die verbonden zijn aan het gebruik van Paysafecard moet het gezegd dat er ook enkele nadelen aan verbonden zijn. De belangrijkste nadelen zijn de volgende:

 • Beperkt transactiebedrag tot maximum 50 euro met een standaard kaart;
 • Voor opvragingen van tegoeden worden transactiekosten aangerekend;
 • Voor grotere transacties ben je verplicht om een (gratis) account aan te maken;

De bovenstaande nadelen wegen voor veel mensen niet op tegen de vele voordelen die er aan deze prepaid-betaalmethode verbonden zijn. Is het met andere woorden jouw belangrijkste bekommernis om te kunnen rekenen op anonimiteit wanneer je online aankopen gaat doen? Dan kan deze betaalmethode voor jou mogelijk één van de beste opties zijn op de markt.

Conclusie, een interessante optie voor wie anoniem wil betalen

De Paysafecard biedt een uitstekende oplossing voor iedereen die graag op een anonieme manier online betalingen wenst uit te voeren. Bovendien is het mooi meegenomen dat er voor de gebruiker standaard geen kosten zijn waar hij of zij rekening mee moet houden. Ben je van plan om gebruik te gaan maken van deze prepaid betaalmethode? Controleer dan uiteraard wel vooraf goed of deze wordt geaccepteerd door je favoriete webwinkel(s). Zoals op deze pagina al aangehaald zorgen de relatief hoge kosten ervoor dat handelaars niet altijd bereid zijn om deze te accepteren. Hou tot slot ook altijd rekening met de transactielimieten. Voor transacties van meer dan 50 euro ben je genoodzaakt om een (gratis) account aan te maken op de website Paysafecard.com.

Bekijk Paysafecard kopen video

Paysafecard kopen informatie video

In deze video ontdek je hoe Paysafecard werkt.