Occasion op afbetaling

Occasion op afbetaling

Heb jij altijd al gedroomd van het rijden in je eigen auto, maar heb je niet genoeg geld om een nieuwe auto te kopen? Gelukkig zijn er tegenwoordig allerlei manieren om een occasion met externe financiering te kopen. Zo geniet je van de vrijheid en gemak van het rijden in je eigen auto, zonder dat je je direct druk hoeft te maken over de eerste aanschaf.

Bekijk direct:

Occasion op afbetaling

Als je een occasion op afbetaling wilt kopen, zijn er verschillende opties om dit te doen, zoals via een lening of door gebruik te maken van een betaalplan. Zoek een optie die bij je budget en financiële situatie past en profiteer van de voordelen van het bezit van een eigen auto zonder het gehele bedrag eerst bij elkaar te hoeven sparen. Er zijn diverse manieren om een occasion op afbetaling te kopen, dus het is aan te raden om naar verschillende opties te zoeken en te vergelijken om de beste keuze te maken.

Waar moet je rekening mee houden als je een occasion koopt?

Als je op jacht bent naar een occasion, is het belangrijk om enkele dingen in overweging te nemen om ervoor te zorgen dat je een auto koopt die bij je past en die in goede staat is. Hieronder volgen enkele punten om rekening mee te houden:

  1. Type auto: Bepaal welk type auto je wilt en zoek naar occasions die aan je wensen voldoen. Zoek bijvoorbeeld naar een bepaald merk of model, of naar een auto met bepaalde features zoals automatische transmissie of airconditioning.
  2. Kilometerstand: Controleer de kilometerstand van de auto om te zien hoeveel de auto gebruikt is. Een lage kilometerstand kan duiden op een auto die minder vaak is gebruikt en dus mogelijk in betere staat is.
  3. Onderhoudshistorie: Vraag naar de onderhoudshistorie van de auto om te zien of de auto goed onderhouden is. Als de auto goed onderhouden is, is de kans groter dat de auto lange tijd meegaat zonder problemen.
  4. Proefrit: Maak altijd een proefrit voordat je een besluit neemt om een auto te kopen. Zo kun je zelf ervaren hoe de auto rijdt en of alles naar behoren werkt.
  5. Budget: Denk goed na over hoeveel je wilt uitgeven aan een occasion en zoek naar auto’s van goede kwaliteit die binnen je budget vallen. Let daarbij wel op dat een auto die goedkoop in de aanschaf is, maar in slechtere staat is op lange termijn duurder kan zijn.
  6. Een gerenommeerd bedrijf: Met een occasion kunnen altijd dingen aan de hand zijn, het is immers een auto met een voorgeschiedenis. Ga daarom altijd naar een bedrijf dat je vertrouwd met vakkundig personeel dat je voor kan lichten!

Waar koop je een occasion op afbetaling?

Een occasion in termijnen betalen kan op verschillende manieren. Zo zijn er bedrijven die zelf met een financieringsregeling werking, zo kun jij je occasion achteraf betalen. Denk dan aan:- CarNext: CarNext is een dochteronderneming van LeasePlan, een grote speler in de autoverhuur- en leasemarkt. CarNext verkoopt tweedehands auto’s op afbetaling met een zorgvuldig geselecteerd aanbod van hoogwaardige occasions.- AutoHuis: AutoHuis is een Nederlands bedrijf dat gespecialiseerd is in het verkopen van tweedehands auto’s op afbetaling. Het bedrijf heeft meerdere vestigingen in het hele land en biedt een ruim aanbod van occasions van verschillende merken en types. Je occasion in termijnen betalen regel je soms dus makkelijk via het bedrijf waar je auto wilt kopen.- Ikrij.nl: Deze aanbieder biedt private lease aan van occasions onder het motto: “geen gedoe“! Het bedrijf heeft erg goede reviews van bestaande klanten via bijvoorbeeld Google. (4.9/5)

Een persoonlijk krediet

Een occasion achteraf betalen kan ook via een persoonlijk krediet bij een aanbieder zoals Riverty of Klarna. Riverty en Klarna zijn aanbieders van persoonlijke kredieten waarbij je een aankoop op afbetaling kunt doen. Hierbij betaal je een gedeelte van het aankoopbedrag aan de verkoper en de resterende bedrag in termijnen aan Riverty of Klarna.Bij Riverty kun je bijvoorbeeld kiezen uit verschillende termijnen en betaal je daarbij elke maand een deel van het aankoopbedrag terug. Er zijn geen extra kosten verbonden aan het gebruik van AfterPay, mits je op tijd betaalt. Zo is je occasion achteraf betalen makkelijk en voordelig.Bij Klarna kun je ook kiezen uit verschillende termijnen en betaal je daarbij elke maand een deel van het aankoopbedrag terug. Klarna brengt wel kosten in rekening voor het gebruik van het krediet, zoals rente en een eventuele aanvullende verzekering.

Conclusie

Een occasion in termijnen betalen is dus zo geregeld! Bij een betalingsregeling via Klarna of Riverty, betaal je een gedeelte van het aankoopbedrag aan de verkoper en de rest in termijnen aan de financieringsmaatschappij. Als je op tijd betaalt, zijn er meestal geen extra kosten verbonden aan deze financiering. Het is wel belangrijk om goed te letten op de voorwaarden van de financieringsmaatschappijen en om je aan de afgesproken termijnen te houden om extra kosten te voorkomen.Je kunt ook een occasion kopen direct via een autobedrijf. Hierbij kun je vaak kiezen uit verschillende betaaltermijnen en betaal je daarbij elke maand een deel van het aankoopbedrag terug. Het is belangrijk om goed te vergelijken en om de voorwaarden van de financiering goed door te lezen voordat je een beslissing maakt.Over het algemeen kan het kopen van een occasion op afbetaling een goede oplossing zijn als je niet in staat bent om de aankoop in één keer te betalen, maar het is wel belangrijk om goed te vergelijken en om de voorwaarden goed te lezen voordat je een beslissing maakt. Zo voorkom je dat je te veel betaalt of dat je onverwachte kosten krijgt!

bekijk video: Occasion op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Occasion op afbetaling