Laptop leasen

Onze betaalmethoden

  • Riverty logo
  • Spraypay logo
  • Billink logo
  • Klarna logo
  • Tinka logo
  • Pay in 3 logo

Veelgestelde vragen

Hier vind je veelgestelde vragen. Heb je na het lezen van deze pagina nog steeds vragen? Neem dan contact met ons op!

img

Ja, veel leasebedrijven bieden flexibele voorwaarden aan waardoor je je leasecontract maandelijks kunt opzeggen na een initiële periode. Je zit dus wel eerst een periode echt vast aan een contract van bijvoorbeeld, 2, 4 of 5 jaar. Dit biedt de mogelijkheid om je contract aan te passen aan veranderende behoeften of om te upgraden naar een nieuwere laptop.

Leasebedrijven, zoals Swaptop en Skala, maar ook Grover bieden levenslange garantie en service tijdens de leaseperiode. Bij hardwareproblemen zorgen zij binnen 48 uur voor een vervangende laptop.

Hoewel de meeste leasebedrijven een algemene kredietcheck uitvoeren, krijg je bij het leasen van een laptop geen BKR-registratie. Bedrijven zoals Skala.nl voeren wel een algemene kredietcheck uit, maar dit leidt niet tot een BKR-registratie. Als je zelf al een negatieve BKR-registratie hebt zal het wel lastig worden om door de kredietcheck heen te komen. We raden je dan aan om eers te kijken hoe je van je BKR registratie af kunt komen

Om onverwachte kosten te voorkomen, is het belangrijk om de voorwaarden van het leasecontract zorgvuldig door te nemen. Let op clausules over de staat waarin de laptop moet worden geretourneerd en eventuele kosten voor schade die buiten de normale slijtage valt. Kies als dit mogelijk is voor een leaseovereenkomst met transparante voorwaarden en zonder verborgen kosten.

Ja, de meest leasebedrijven bieden de mogelijkheid om je laptop te personaliseren met specifieke software en hardwareconfiguraties. Als werknemer is het natuurlijk wel zo handig om 1 laptop te hebben en niet steeds te hoeven switchen.

Ja, op de lange termijn kunnen de totale kosten van het leasen van een laptop hoger uitvallen dan wanneer je een laptop koopt. Dit komt omdat je bij leasen betaalt voor het gebruik en de service, en aan het einde van de leaseperiode ben je geen eigenaar van de laptop.

Bij het leasen van een laptop ben je vaak beperkt tot de selectie en configuratie die de leasemaatschappij aanbiedt. Dit kan betekenen dat je niet altijd de laptop kunt krijgen die precies aan jouw persoonlijke voorkeuren of specifieke zakelijke behoeften voldoet.

Bij schade of diefstal van een geleaste laptop kun je te maken krijgen met extra kosten, zoals een eigen risico of de kosten voor reparatie of vervanging, afhankelijk van de voorwaarden van je leaseovereenkomst. Lees dus altijd goed vooraf de voorwaarden door, zodat je weet of je te maken hebt met een eigen risico.

Lees onze reviews

Peter Winters

Mooie en overzichtelijke website. Het gaf mij een goed beeld van de verschillende betaling mogelijkheden.

Trustpilot logo

Gerwin Bredewout

Duidelijke website, eenvoudig om webshops en producten te vinden

Trustpilot logo

Ron Bruggink

Prima overzichtelijke website. Ik kon hier snel vinden welke webshops flexibele betaalmethoden aanbieden.

Trustpilot logo