Laptop huren of leasen

Laptop huren of leasen

Heb je binnenkort een laptop nodig maar heb je het geld niet om er één te kopen, denk dan eens aan een laptop huren via Betaling.nl.

Bekijk direct:

Laptop huren

Als je niet over een laptop beschikt en eigenlijk ook niet altijd een laptop nodig hebt, dan is een laptop huren handig. Je hoeft dan niet een dure te kopen waar je vervolgens niets mee doet. Een laptop is reuze handig voor als je op verschillende plekken wil werken. Voor het gamen koop je liever een Game PC op afbetaling En moet je een presentatie geven dan is het wel zo makkelijk om een laptop te huren. Je kunt deze dan makkelijk meenemen.In dit artikel vind je de volgende onderwerpen:

  • Professional of amateur?
  • Een Laptop leasen
  • Software en retour
  • Waar kun je een laptop huren?
  • Hoe werkt het?
  • Voor- en nadelen leasen t.o.v. huren
  • Wat kost het?
  • Waar moet je op letten?
  • Wat is je budget?
  • Wat zijn de algemene voor- en nadelen

Professional of amateur?

Veel professionals huren een laptop omdat ze dan altijd over de nieuwste laptop beschikken Studenten huren vaak een laptop omdat het makkelijker is om een klein bedrag per maand te betalen dan in één keer het totale bedrag neer te leggen. Ook voor zakelijke toepassingen is het soms handig. Misschien wil je bijvoorbeeld een workshop organiseren, heb je speciale laptop nodig voor een evenement of heb je gewoon een extra laptop nodig. Ook dan is het wel zo handig dat je alleen voor die specifieke situatie een laptop hoeft te huren.

Een Laptop leasen

Wanneer je alleen sporadisch een laptop nodig hebt of juist een hele specifieke laptop dan is het veel handiger om een laptop te huren in plaats van te kopen. Een laptop leasen bespaart je een hoop geld en betekent dat je nu over een laptop kunt beschikken voor een fractie van het bedrag zonder dat je hoeft te wachten totdat je het bij elkaar hebt gespaard.

Software en retour

Bovendien heeft het huren van een laptop als voordeel dat de software die je nodig hebt er al op geïnstalleerd is, en dat de laptop het altijd doet. En mocht er wat mee aan de hand zijn dan kun je de laptop gewoon weer terugbrengen naar het verhuurbedrijf waar ze het snel kunnen repareren of je een andere laptop meegeven. Hieronder lees je meer over een laptop leasen of huren.

Een laptop huren, waar kun je dat doen?

Online zijn er veel geschikte bedrijven te vinden als je een laptop wilt leasen of huren. Bijvoorbeeld studiepc.nl die zich speciaal richten laptop verhuur voor studenten of RentYourMac die zich specialiseren in de verhuur van Apple Macbooks. Deze bedrijven die je online vindt bieden laptops aan van verschillende merken als Apple, Acer en HP om te huren of leasen. Of je dus een laptop wilt huren voor een project of een presentatie of een laptop leasen voor school of je werk, je plaats eenvoudig online je bestelling voor het huren van de nieuwste laptop met de beste software. Een andere optie is een laptop op afbetaling kopen.

Hoe werkt het als je een laptop wilt huren?

Wanneer je een laptop gaat huren heb je de keuze uit huren of leasen. Een laptop huren doe je wanneer je de laptop voor een korte periode nodig hebt, bijvoorbeeld voor een presentatie, een workshop of een kortlopend project. Heb je de laptop langer nodig dan een paar dagen of enkele weken, dan kies je voor leasen.

Voor- en nadelen leasen t.o.v. huren

Het voordeel van een laptop leasen is dat je voor een vastgesteld bedrag per maand beschikking hebt over de nieuwste laptop. Wanneer er iets mis mee is de technische dienst van het leasebedrijf meteen de laptop kan repareren of vervangen. Bij sommige bedrijven kun je ook samen met de laptop softwarepakketten huren. Ook accessoires als muizen, toetsenborden of aanverwante apparaten als iPads en andere tablets. Nog een voordeel van een laptop leasen of huren is dat de laptop gewoon netjes bij je thuis of op je werk kan worden bezorgd, en je dus niet helemaal op pad hoeft om hem op te halen.

Wat kost het als je een laptop gaat huren?

De prijzen voor laptop verhuur verschillen per bedrijf en merk laptop. Je kunt bij veel verhuurbedrijven ook refurbished laptops huren die goedkoper zijn om te huren dan de modellen die net uit zijn. En huur je er meteen software bij of randapparatuur als muizen en toetsenborden dan komt dat uiteraard nog bovenop de huurprijs. Er is soms ook een onderscheid tussen de huur-en de lease bedragen, ook dat verschilt per bedrijf. De prijzen die je ziet bij laptop verhuur zijn meestal de bedragen per maand. Bovenop de huurprijs voor de laptop moet je ook een bedrag aan borg betalen, wat je na afloop van de huurperiode in contanten krijgt terugbetaald of teruggestort op je rekening.

Waar moet je op letten?

Als je een laptop gaat uitzoeken om te huren moet je eerst goed voor jezelf bepalen wat je nodig hebt. Welke software moet je kunnen draaien op de laptop, hoe snel moet de videokaart van de laptop zijn, hoeveel opslagruimte heb je nodig, en heb je bijvoorbeeld ook nog randapparatuur als een muis of een toetsenbord nodig.

Wat is je budget?

Daarnaast is de grootte van je budget ook van belang. Als je niet veel geld te besteden hebt is een refurbished of tweedehands laptop bijvoorbeeld een betere optie. Je hebt dan een goed werkende laptop die je voor een aantrekkelijke prijs kunt huren en geen deuk slaat in je portemonnee.

Wat zijn de algemene voor- en nadelen van een laptop huren?

Het grootste voordeel is dat je altijd over het allernieuwste model laptop kunt beschikken zonder dat je ze steeds hoeft te kopen. Ook wanneer je nog niet in één keer het aankoopbedrag kunt opbrengen kun je toch al meteen van de laptop gebruik maken omdat je meet huren maar een klein bedrag per maand hoeft te betalen. En als je een laptop gaat leasen hoef je niet zelf je hoofd te breken over een technisch mankement, maar staat de technische dienst van het verhuurbedrijf altijd klaar om je te helpen. Het nadeel is misschien alleen dat je niet altijd vrij bent om alle software erop te installeren die je wilt, of dat je geen toestemming hebt om iets te veranderen in de instellingen.

Conclusie

De voordelen van het huren van een laptop zijn duidelijk veel groter dan de nadelen. Een laptop huren betekent dat je voor een bescheiden bedrag per maand over de nieuwste hardware en software kunt beschikken en je bij problemen terug kunt vallen of de service van het verhuurbedrijf.

bekijk video: Laptop huren of leasen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Laptop huren of leasen