Apple watch in termijnen betalen of achteraf met Afterpay

Apple watch in termijnen betalen of achteraf met Afterpay

Lees op deze pagina hoe je een Apple Watch op afbetaling kunt kopen. Je vindt hier aanbieders als Leapp en Expert en de diverse betaalmogelijkheden die zij bieden Zoals Klarna, Riverty en Tinka. Leer hoe je je gezondheid en productiviteit kunt bijhouden zonder direct het volledige bedrag te betalen.

Bekijk direct:

Apple watch in termijnen betalen: De mogelijkheden

Je wilt dolgraag een Apple watch, maar je bent niet in staat om hem gelijk te betalen. Dan kun je ervoor kiezen om dit product in termijnen te betalen of om de Apple Watch achteraf te betalen. Deze twee opties geven je de mogelijkheid om toch jouw aankoop te realiseren. Er zijn echter wel enkele zaken waar je rekening mee dient te houden.We vertellen jou hier waar je rekening mee moet houden als je jouw Apple watch in termijnen betaalt of achteraf betaalt met Afterpay of Tinka. Wanneer je jouw Apple watch in termijnen wilt gaan betalen, dan doe je dit met de kredietverstrekker Tinka. Kies bij het afrekenen van jouw Apple watch voor de optie Gespreid betalen, dan checkt Tinka gelijk of dit voor jou mogelijk is.In de meeste gevallen is dit ook zo.Heb je echter een lopende kredietovereenkomst waarbij je een betaalachterstand hebt van 35 dagen of meer, dan is de mogelijkheid om jouw Apple watch gespreid te betalen helaas niet mogelijk. Je kunt ook Airpods achteraf betalen met Afterpay

Waar moet je rekening mee houden

Wanneer je jouw Apple watch wel in termijnen kan betalen, zijn er enkele zaken waar je rekening mee dient te houden. Wanneer je in termijnen gaat betalen, ga je een kredietovereenkomst aan met Tinka. Bij het aangaan van een kredietovereenkomst zijn de onderstaande zaken op jou van toepassing.

Rekening houden met:

  • 14.9% rente op jaarbasis. Als je een kredietovereenkomst aangaat, betaal je rente over het aankoopbedrag. Bij gespreid betalen via Tinka betaal je 14.9% rente over jouw aankoopbedrag op jaarbasis.
  • Limietregistratie bij het BKR. Wanneer je een kredietovereenkomst aangaat via Tinka, zal de limiet van het aankoopbedrag worden geregistreerd bij het KBR wanneer deze hoger is dan €250,-. Dit valt onder een positieve registratie. Wanneer het openstaande saldo door aflossingen weer onder de €250 komt, zal de positieve registratie bij het BKR worden verwijderd.Hou er rekening mee dat je bij een betaalachterstand van drie maanden een negatieve registratie bij het KBR krijgt. Het hebben van een negatieve registratie bij het KBR kan verstrekkende gevolgen hebben, zoals bij het aanvragen van een hypotheek.
  • Niet op tijd betalen brengt extra incassokosten met zich mee. Wanneer je jouw Apple watch in termijnen gaat betalen, zal je elke maand een gedeelte moeten aflossen. Hou er rekening mee dat wanneer je een termijn niet kan betalen of vergeet te betalen, je wellicht extra incassokosten moet betalen. Neem daarom zo snel mogelijk contact op met Tinka via incasso@tinka.nl als je niet op tijd hebt betaald of kan betalen. Wellicht kun je met Tinka een betalingsregeling afspreken.
  • De aflossingsperiode. Wanneer je een kredietovereenkomst met Tinka aangaat om jouw Apple watch in termijnen te betalen, zijn de volgende regels met betrekking tot aflossen van toepassing.De hoogte van het maandelijkse aflossingsbedrag bedraagt ten minste 2% van het aankoopbedrag met een minimum van €8,-.
  • Een kredietovereenkomst die je aangaat via Tinka duurt maximaal 180 maanden.

Apple watch in termijnen betalen met Santander bij Media Markt

Je kunt je nieuwe Apple watch ook kopen op afbetaling bij Mediamarkt. Naast afbetaling biedt Mediamarkt ook de optie om gratis achteraf te betalen via Klarna. Het rentepercentage is in geval van termijnbetaling bij Mediamarkt ongeveer hetzelfde als bij Tinka (bijvoorbeeld bij de webshop Somashome), namelijk 14,9% . Je lost af in 60 maanden en betaalt iedere maand dezelfde aflossing + rente. Om tijdens het afrekenen gebruik te kunnen maken van Klarna of Santander is het wel nodig om eerst een account aan te maken bij Media markt.

Apple watch versneld aflossen

Wanneer je een kredietovereenkomst bent aangegaan via Tinka om jouw Apple watch in termijnen te betalen, kun je te allen tijde het openstaande bedrag versneld aflossen. Je kan het openstaande bedrag ook in één keer aflossen. Voor beide opties geldt dat dit hier geen extra kosten aan verbonden zijn.Je kan ook met een ander betaalmiddel het openstaande bedrag betalen, bijvoorbeeld door middel van een creditcard of een PayPal-account.In Mijn overzicht in Mijn Tinka kun je eenvoudig jouw openstaande termijnen bekijken en desgewenst versneld aflossen. Om gebruik te maken van Mijn Tinka download je de Tinka-app uit de PlayStore.

Apple watch Afterpay met Tinka achteraf betalen

In plaats van jouw Apple watch in termijnen te betalen, kun je er ook voor kiezen om jouw Apple watch achteraf te betalen.Een voordeel van achteraf betalen is dat er geen bijkomende kosten aan verbonden zijn. Je betaalt ook geen rente over het aankoopbedrag. Hou er wel rekening mee dat je het openstaande bedrag binnen 14 dagen dient te betalen.De termijn om gratis artikelen te retourneren blijft desondanks 30 dagen, ook al vragen wij je om binnen 14 dagen jouw factuur te betalen.Als je na 14 dagen jouw artikel retourneert en je hebt al betaald, dan storten wij het betaalde bedrag binnen een werkdag na ontvangst van jouw geretourneerde artikel terug.Retourneer je binnen 14 dagen een artikel, dan hoef je niks te betalen en kun je zelf al je retourartikelen verreken via de optie je factuur betalen in de Tinka-app.

De mogelijkheden om jouw Apple watch achteraf te betalen

Wanneer je bij het afrekenen voor de optie Achteraf betalen kiest, checkt Tinka gelijk voor je of jij achteraf kan betalen.Er zijn echter situaties waarbij achteraf betalen helaas niet mogelijk is.

 • Je bent een nieuwe klant
 • Je hoort bij de 5% van meest retournerende klanten

Nieuwe klant

De mogelijkheid om achteraf te betalen is alleen mogelijk voor bestaande klanten. Ben je een nieuwe klant, betaal dan je eerste aankoop via ideal, creditcard of Apple Pay.Nadat je een eerste aankoop succesvol hebt afgerond, kun je een volgende bestelling doorgaans wel achteraf betalen.

Achteraf betalen voor de 5% meest retournerende klanten

Artikelen kunnen bij Somashome eenvoudig worden geretourneerd. We willen wel voorkomen dat via de mogelijkheid om artikelen achteraf te betalen, heel veel spullen worden besteld om vervolgens weer geretourneerd te worden.Het retourneren van artikelen kost niet alleen veel tijd en geld, het is ook nog eens slecht voor het milieu.

Vermoeden van misbruik door derden van jouw inloggegevens

Als wij vermoeden dat iemand anders heimelijk op jouw account probeert in te loggen, kunnen wij de mogelijkheid om artikelen achteraf te betalen tijdelijk stopzetten. Dit valt onder ons veiligheidsprotocol om jouw account zo veilig mogelijk te houden. Neem in dit geval contact op met onze klantenservice.

Niet op tijd kunnen betalen

Als je kiest om jouw Apple watch achteraf te betalen, dien je de factuur binnen 14 dagen te voldoen. Hou er rekening mee dat er extra incassokosten aan verbonden zijn als je de termijn van twee weken overschrijdt. Als je bent vergeten te betalen of niet kan betalen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de klantenservice van Tinka, Riverty, Klarna of welke aanbieder je dan ook kiest: ze helpen jou graag verder om een passende oplossing te vinden.

bekijk video: Apple watch in termijnen betalen of achteraf met Afterpay

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Apple watch in termijnen betalen of achteraf met Afterpay

Vaak gestelde vragen over Apple watch in termijnen betalen of achteraf met afterpay

#1 Kan ik een Apple Watch achteraf betalen?

Bij BackMarket vind je heel veel refubished Apple Watches tegen lage prijzen en je kunt deze gemakkelijk achteraf betalen via Klarna. Hiervoor maak je eerst een account aan met Klarna en vervolgens kies je in de betaalmodule van BackMarket voor betalen met Klarna. Je betaalt je toch al voordelige Apple Watch dan uiterlijk binnen 30 dagen na aankoop. Hieraan zijn geen extra kosten verbonden en je betaalt ook geen rente. Jouw Klarna-account is gekoppeld aan je betaalrekening, die je instelt via iDeal.

#2 Kan ik een Apple Watch 8 in drie termijnen betalen?

Ja, dat kan! Bij Amac bijvoorbeeld, kun je met SprayPay iedere Apple Watch in drie of meer termijnen betalen. Of je nu voor de 3-series, de 8-serie of de Apple Watch Ultra gaat, je kunt al je aankopen via SprayPay gespreid betalen. SprayPay kijkt uiteraard naar je netto inkomen, eventuele vaste maandelijkse uitgaven, andere lopende leningen en je woonsituatie. In de Amac winkel wordt je SprayPay QR-code gescand en je kunt tussen de €250,- en tot wel €5.000,- besteden. Gespreid betalen regel je vervolgens rechtstreeks met SprayPay en je bepaalt uiteraard zelf hoeveel en hoe snel je wil betalen. Zo kun je een financiële meevaller meteen inzetten om sneller van je krediet af te zijn, zonder extra kosten.

#3 Kan ik mijn Apple Watch 6 in drie termijnen betalen zonder BKR?

Ja, dat kan. Kies via Klarna een aangesloten webshop en bestel de Apple Watch van jouw keuze. In overleg met Klarna bepaal je of je binnen 30 dagen of in drie termijnen van 30 dagen betaalt. In dat geval betaal je de eerste termijn meteen bij bestellen en de volgende termijnen na 30 en 60 dagen. Klarna schrijft de bedragen automatisch af van je rekening en je betaalt hierover geen rente. Met de Klarna App kun je zelfs in nog veel meer winkels betalen en in dat geval beheert Klarna jouw openstaande bedragen en bewaak je samen dat je schuld niet teveel oploopt.

#4 Een Apple Watch huren zonder krediet of BKR-registratie?

Het is het overwegen waard om je Apple Watch te huren. Zo is hij verzekerd tegen beschadiging of diefstal en betaal je toch maar een laag bedrag per maand. Bij Grover kun je kiezen uit tientallen modellen, waaronder de Apple Watch 6, 8 en de Ultra. Dankzij de gratis Grover Care betaal je slechts 10% van de normale reparatiekosten en normale gebruikssporen vallen volledig binnen de garantie. Aan het einde van de looptijd kun je jouw Apple Watch weer terugsturen of tegen een vast bedrag overnemen van Grover. Afhankelijk van de duur van jouw huurovereenkomst bepaalt Grover dan de prijs waarvoor jij jouw Apple Watch voorgoed voor jezelf kunt hebben.

#5 Kan ik ook de Apple Watch X in termijnen betalen

In september 2024 komt de Apple Watch X uit. Als het product te koop is, vind je hier alle gespreid betaalmogelijkheden. Winkels die Apple Watch X in termijnen betalen gaan aanbieden zijn o.a. Somashome en Expert.