Telefoon huren of leasen

Telefoon huren of leasen

Heb je een nieuwe telefoon nodig maar ontbreekt het je aan de financiële middelen om er een te kopen, kijk dan op deze pagina. Want als een nieuwe telefoon kopen even niet tot de financiële mogelijkheden behoort heb je ook nog de optie om een telefoon op afbetaling te kopen of te huren.

Bekijk direct:

Een telefoon huren

Een telefoon, en specifieker een smartphone, is tegenwoordig een onmisbaar apparaat. Je hebt een telefoon nodig voor je werk of voor school, om je bankzaken te regelen, in te loggen op je DigiD en je contacten bij te houden. Maar telefoons zijn niet bepaald goedkoop, en als je telefoon per ongeluk kapot is gevallen en niet meer te repareren is, dan zul je toch een andere oplossing moeten vinden om je telefoon te vervangen. Een telefoon huren is in zo’n situatie dan echt een uitkomst. Wanneer je een telefoon huurt heb je voor een klein deel van de nieuwprijs een gloednieuwe telefoon in gebruik. Je betaalt heel eenvoudig en bedrag per maand en als je de telefoon niet meer wilt huren zeg je eenvoudigweg het huurcontract op.

Telefoon huren of leasen in het kort

Hier kun je op afbetaling kopen:

  • Door een telefoon te huren koop je eigenlijk op afbetaling, maar dan zonder dat je de eigenaar wordt. Je profiteert hierdoor wel van betere service, zoals garantie, reparatie en recht op vervanging bij kapotte toestellen. Een ander voordeel is dat je geen BKR- registratie krijgt. Voorbeelden van websites die dit aanbieden zijn Grover, Swapphone en Flex IT rent.
  • Je kunt zowel zakelijk als prive een telefoon leasen. Flex IT rent richt zich op de zakelijke markt en Grover op de particuliere markt. Rentnet richt zich op korte periodes van verhuur. Bijvoorbeeld als je tijdelijk een telefoon nodig hebt, omdat je eigen telefoon stuk is gegaan.
  • Je kunt er ook voor kiezen om een telefoon abonnement aan te gaan via bijvoorbeeld Odido, KPN of Ben. Je bent dan een stuk voordeliger uit, maar je wordt wel BKR geregistreerd bij telefoons boven de €250,-

Hier kun je achteraf betalen:

  • Via Somashome, TV outlet of Leapp kun je een groot assortiment telefoons achteraf betalen met Klarna, zonder BKR.
Dit is waar je op moet letten:
  1. Leasen of huren is vaak een stuk duurder dan de aanschaf van een los toestel of het aangaan van een abonnement. Als je bijvoorbeeld voor de periode van 1 maand de nieuwste iPhone 15 pro Max wil huren ben je meer dan €150,- kwijt!

Meer opties

Met het huren van een telefoon vergroot je eigenlijk je opties. Het is geen probleem om regelmatig te wisselen van telefoon zodat je altijd het nieuwste model hebt en huren biedt je de mogelijkheid om eerst een telefoon uit te proberen voordat je er een gaat kopen. Er zijn ook speciale telefoons te huur zoals een satelliettelefoon. Deze telefoons zijn met name handig wanneer je gaat reizen in een gebied waar je geen bereik hebt met een normale mobiele telefoon, zoals bijvoorbeeld tijdens een zeilreis midden op zee. Lees hieronder verder als je meer wilt weten over de mogelijkheden die er zijn als je een telefoon wilt leasen of huren en waar je rekening mee moet houden.

Een telefoon huren, waar doe je dat?

Er zijn redelijk wat bedrijven te vinden waar je een telefoon kunt huren. Een voorbeeld is Swapphone waar je tijdens de contractduur altijd de telefoon kunt omruilen voor een werkend exemplaar, of Grover waar je nieuwste Android phones en iPhones te huur worden aangeboden. Safesat heeft verschillende satelliettelefoons in de verhuur zoals een aantal Iridium en Thuraya modellen. Het aanbod telefoons wat te huur wordt aangeboden bij de verschillende bedrijven is enorm, van de nieuwste modellen tot refurbished telefoons die een stuk goedkoper zijn om te huren. Dus of je nu op zoek bent naar de nieuwste telefoon met een contract wat je volledig ontzorgt of een betaalbare tweedehands telefoon om te huren, de mogelijkheden zijn eindeloos.

Hoe een telefoon te huren?

De gangbaarste manier om een telefoon te huren of te leasen is via het internet. De meeste bedrijven hebben een handige webshop waar je de gewenste telefoon selecteert en vervolgens afrekent. De telefoon wordt meestal dezelfde dag nog verzonden zodat het de volgende dag al bij je thuis wordt bezorgd en je de telefoon in gebruik kunt nemen.

Wat kost het?

Telefoons lease of huur je meestal voor een langere periode, alhoewel het ook mogelijk is om een telefoon voor een dag of een paar dagen te huren. Na afloop van de huurperiode stuur je de telefoon met de eventuele gehuurde accessoires weer terug naar het verhuurbedrijf en sluit je met hetzelfde gemak een nieuw huurcontract af voor een nieuwer model.

Wat zijn de punten waar moet je op moet letten?

Als je een telefoon huurt sluit je over het algemeen een contract af voor een maand of langer. Aangezien je een telefoon meestal voor een langere periode huurt zijn de prijzen die je ziet doorgaans de prijzen per maand. Vaak is het zo dat hoe langer je de telefoon huurt, hoe lager het maandbedrag wordt. Naast de telefoon bieden de verhuurbedrijven ook accessoires te huur aan als draadloze opladers en adapters die je meestal voor een kleine meerprijs erbij huurt. Je moet bij het huren van een telefoon ook een borg betalen die je terugkrijgt als je na afloop van de huurperiode de telefoon weer helemaal intact inlevert. Wanneer je een telefoon gaat uitzoeken om te huren moet je goed opletten wat je allemaal krijgt voor het huurbedrag. Huur je alleen de telefoon en moet je zaken als een adapter en een beschermhoesje er los bij huren, of zit het allemaal in het huurbedrag? Ook wordt er meestal geen simkaart bijgeleverd, dus als je een telefoon bestelt om te leasen of te huren moet je zelf op zoek gaan naar een provider voor een simkaart. Het budget wat je maandelijks hebt om de telefoon te huren speelt ook een belangrijke rol in je afweging welke telefoon je moet huren. En houd er rekening mee dat je naast de huur van je telefoon ook nog je belkosten moet betalen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een telefoon huren?

Het voordeel van een telefoon huren is dat je niet een groot geldbedrag hoeft neer te leggen om toch gebruik te kunnen maken van een telefoon. Je hebt voor een relatief klein bedrag al beschikking over de nieuwste modellen telefoons die perfect werken. En een dure satelliettelefoon die je alleen voor een reis nodig hebt, hoef je niet te kopen, maar huur je voor een paar weken wat enorm scheelt in de kosten. Nog een voordeel van een telefoon huren is dat je geen BKR-registratie krijgt, omdat je geen geld leent en de telefoon niet jouw eigendom wordt. Het nadeel van een telefoon huren is misschien dat het op de lange termijn iets duurder is dan op afbetaling kopen, maar het is daarentegen wel mogelijk om de telefoon, maar voor een paar maanden te huren, zodat je er niet aan vast zit. Er zijn dus helemaal niet zoveel nadelen te noemen aan het huren van een telefoon, want eigenlijk zijn er hoofdzakelijk voordelen. Met een telefoon leasen of huren heb je dus altijd het nieuwste model smartphone tot je beschikking voor een fractie van de aankoopprijs!

bekijk video: Telefoon huren of leasen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Telefoon huren of leasen