Macbook leasen

Macbook leasen

Op deze pagina laten we je zien hoe je een Macbook leasen werkt. We geven je alle informatie die je nodig hebt en vergelijken aanbieders.

Bekijk direct:

Apple Macbook leasen

We onderzochten welke aanbieders er zijn die het leasen van Macbooks als service hebben. Per aanbieder bekeken we de voorwaarden. Op basis daarvan vertellen we je op deze pagina waar je op moet letten, of je te maken krijgt met BKR, wat de looptijden zijn en wat er bij de service inbegrepen zit.Dit zijn de aanbieders die we verder voor je onder de loep hebben genomen:

 • MyMacLease: Bij MyMacLease kun je zakelijk een Apple leasen en eigenaar worden na de leaseperiode. Ze bieden operationele lease oplossingen en flexibele betalingsmogelijkheden, zoals betalen per week. Je kunt bijvoorbeeld een iMac of MacBook leasen voor minder dan 14 euro per week
 • Coolblue: Via Apple Financial Services (AFS) bij Coolblue kun je Apple producten leasen voor een vast bedrag per maand zonder opstartkosten. De leaseperiode kan al vanaf 1 jaar en na afloop kun je je oude apparaten inleveren en een nieuw contract krijgen.
 • Direct bij Apple kun je gebruikmaken van Apple Financial Services voor flexibele financieringsopties. Dit is vooral interessant voor organisaties en instellingen die rekening houden met de langdurige waarde van Apple producten. Het gaat hier dus om een zakelijke leasen, waar je als consument niets mee kunt. Voor onze lezer uit België: Voor jullie is het wel mogelijk om als particulier via Apple te leasen.
 • RentYourMac: RentYourMac biedt de mogelijkheid om een MacBook te huren of te leasen vanaf 29 euro per maand. Ze hebben verschillende voorwaarden en opties beschikbaar op hun website. Deze zullen we verderop op deze pagina voor je uiteenzetten.
 • Swaptop: Hier kun je een Apple MacBook leasen vanaf 29 euro per maand en ze bieden levenslange garantie op hun producten
 • YourMacStore. Ook deze webshop biedt de mogelijkheid om een nieuwe MacBook te leasen.
 • Leapp: Bij Leapp kun je een MacBook leasen en zo besparen op hoge aanschafkosten terwijl je altijd up-to-date blijft met de nieuwste Apple-apparatuur.
 • Macrent.nl: Macrent.nl biedt ook de mogelijkheid om een MacBook te huren.

Macbook leasen bij Leapp

Bij de aanbieders op deze pagina vind je een linkje naar Leapp. We hebben de stappen getest en voor je onderzocht hoe het proces van een Macbook leasen bij Leapp werkt:

 1. Keuze van je Macbook: Je begint met het vergelijken van verschillende MacBooks die Leapp aanbiedt om het model te kiezen dat het beste bij je past.
 2. Leaseverzoek: Zodra je weet welke MacBook je wilt leasen, dien je een verzoek in tot leasen bij Leapp.
 3. Offerte en overeenkomst: Leapp stuurt je een offerte toe. Na het ondertekenen van de overeenkomst krijg je de MacBook(s) in gebruik.
 4. Maandelijkse betaling: Je betaalt maandelijks een bedrag voor het gebruik van de MacBook. Dit zorgt ervoor dat je niet ineens een grote investering hoeft te doen en geld overhoudt voor andere bestedingen.
 5. Service: Gedurende de leaseperiode biedt Leapp extra service. Bij eventuele beschadigingen of mankementen aan de MacBook zorgt Leapp ervoor dat het probleem snel wordt opgelost of dat je een vervangende MacBook krijgt.
 6. Up-to-date: Voordat je leasecontract afloopt, ontvang je een nieuw aanbod van Leapp voor het leasen van een nieuwe MacBook, zodat je een up-to-date apparaat houdt.
 7. Samenwerking met Elbuco: Voor de administratie en de bijbehorende extra service tijdens de leaseperiode heeft Leapp de expertise van Elbuco ingeschakeld, een expert op het gebied van high service leaseconcepten.
 8. Configuratie: Bij de eerste stap van de configuratie kun je aangeven in welke kleur je het product wilt ontvangen en welke specificaties zoals werkgeheugen je nodig hebt.

Leapp biedt dus een leaseconstructie waarbij je als klant niet de volledige verantwoordelijkheid draagt en waarbij je de mogelijkheid hebt om regelmatig te upgraden naar een nieuw model.

Macbook zakelijk leasen bij MyMaclease

Bij MyMacLease kun je zakelijk Apple producten leasen onder bepaalde voorwaarden. Hieronder vind je een overzicht van de voorwaarden:

 • Eigenaarschap: Na afloop van de leaseperiode word je eigenaar van het geleasde Apple product. Dit betekent dat je na het voldoen van alle betalingen het product volledig in bezit krijgt.
 • Leaseperiode: De leasecontracten bij MyMacLease hebben een looptijd van 24 of 36 maanden. Gedurende deze periode betaal je een vast bedrag per week of maand voor het gebruik van het product.
 • Betalingsopties: Uniek aan MyMacLease is de mogelijkheid om per week te betalen. Dit biedt flexibiliteit in je betalingsregeling. Je kunt al een iMac of MacBook leasen voor net iets minder dan 14 euro per week, wat omgerekend nog geen 2 euro per dag is.
 • Garantie: Tijdens de gehele looptijd van het leasecontract biedt MyMacLease volledige garantie op het geleasede product.
 • Servicepakket: In onzekere tijden biedt MyMacLease de mogelijkheid om de betaling tot twee maanden op te schorten als je financieel even krap zit. Dit geeft je wat ademruimte in moeilijke perioden.
 • Tussentijds upgraden: Het is mogelijk om tussentijds te upgraden naar een nieuw of ander model. Dit biedt de flexibiliteit om altijd te beschikken over de nieuwste technologie.
 • Ondersteuning: MyMacLease biedt onbeperkt gebruik van hun helpdesk, wat betekent dat je altijd en overal ondersteuning kunt krijgen bij vragen of problemen.
 • Installatie op Locatie: Er is een optie voor installatie op locatie beschikbaar. Dit betekent dat MyMacLease het product bij je komt installeren en instellen, zodat je direct aan de slag kunt.
 • Vervangende apparatuur: Bij reparaties biedt MyMacLease vervangende apparatuur aan, zodat je werkzaamheden niet onderbroken worden.

Macbook leasen bij Coolblue

 • Bij Coolblue kun je via Apple Financial Services (AFS) Apple producten leasen. Hier hebben we een overzicht van deze voorwaarden voor je gemaakt:
 • Zakelijk leasen: De leaseoptie bij Coolblue is primair gericht op zakelijke klanten. Dit betekent dat je als ondernemer of bedrijf in aanmerking komt voor deze leasevorm.
 • Registratievereisten: Om in aanmerking te komen voor het leaseprogramma, moet je bedrijf minimaal 1 jaar ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (KVK) in Nederland, bij de Kruispuntbank van ondernemingen (KBO) in België, of een geldig MwSt-nummer hebben in Duitsland.
 • Leaseperiode: De minimale leaseperiode bij Coolblue via AFS is 1 jaar. Dit biedt de flexibiliteit om na een relatief korte periode te kiezen voor een upgrade of vernieuwing van je Apple apparatuur.
 • Maandelijkse kosten: Je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van het Apple product. Dit bedrag is afhankelijk van het specifieke model en de configuratie die je kiest.
 • Geen opstartkosten: Er worden geen opstartkosten in rekening gebracht voor het aangaan van een leasecontract. Dit maakt het gemakkelijker om zonder initiële investering te starten met het gebruik van nieuwe Apple apparatuur.
 • Inleveren en vernieuwen: Aan het einde van de leaseperiode heb je de optie om je oude Apple apparaten in te leveren en een nieuw contract af te sluiten voor de nieuwste modellen.
 • Financiële voordelen: Zakelijk leasen kan fiscale voordelen bieden, zoals het aftrekken van de leasekosten als bedrijfskosten. Het is aan te raden om dit met je financieel adviseur te bespreken.
 • Service en ondersteuning: Gedurende de leaseperiode biedt Coolblue service en ondersteuning voor de geleasde Apple-producten. Je krijgt altijd hulp bij defecten of technische problemen.
 • Voorwaarden bij einde contract: Aan het einde van het leasecontract zijn er verschillende opties beschikbaar, waaronder het inleveren van het apparaat, het vernieuwen van het contract, of mogelijk het overnemen van het apparaat. De specifieke voorwaarden hiervoor kun je het beste direct bij Coolblue navragen.

Rentyourmac

Bij RentYourMac heb je de mogelijkheid om een MacBook te huren of te leasen, wat zowel voor particuliere als zakelijke klanten interessant kan zijn. De service biedt flexibele leaseperiodes aan, die beginnen vanaf 12 maanden. Dit geeft je de vrijheid om te kiezen voor een termijn die het beste past bij jouw behoeften en situatie.Je betaalt een vast bedrag per maand voor het gebruik van je MacBook. Dit bedrag varieert afhankelijk van het gekozen model en de specificaties ervan, met prijzen die starten vanaf ongeveer 29 euro per maand. Je hebt ook de mogelijkheid om de MacBook naar wens te configureren, wat betekent dat je extra geheugen, opslagruimte of andere specificaties kunt kiezen die belangrijk zijn voor jouw gebruik.RentYourMac biedt gedurende de gehele leaseperiode ondersteuning en service. Mocht je tegen problemen aanlopen met de MacBook, dan kun je rekenen op hulp om deze op te lossen. In het geval van een defect dat niet direct gerepareerd kan worden, biedt RentYourMac de mogelijkheid tot vervanging van het apparaat.Aan het einde van het leasecontract heb je verschillende opties. Je kunt ervoor kiezen om het apparaat te kopen, het contract te verlengen voor een nieuw model, of het apparaat terug te sturen.

We ontdekten dat het bij Rentyourmac ook als particulier mogelijk is om een Macbook te leasen.

Macbook kopen of leasen?

In deze video ontdek je of en wanneer je het beste een Macbook kunt kopen, leasen of dat soms misschien een refurbished variant de beste optie is.