Koelkast huren of leasen

Koelkast huren of leasen

Heb je een nieuwe koelkast nodig, dan hoef je niet direct een nieuwe te kopen. Je kunt ook een koelkast huren. Er zijn verschillende aanbieders waar je een koelkast kunt leasen. Wij laten je hier zien waar en onder welke voorwaarden je een koelkast kunt leasen.

Bekijk direct:

Waar en hoe kun je een koelkast huren?

Een koelkast is vrijwel onmisbaar in ieder huishouden. Door vers voedsel op de juiste temperatuur te bewaren, blijft het langer houdbaar en voorkom je vroegtijdig bederf. Bovendien kun je op deze manier ook genieten van gekoelde dranken of voorraad goed houden in het vriesgedeelte. Door een koelkast te huren, kun je van al deze voordelen genieten, ook als je nu niet het geld voor een nieuwe koelkast hebt. Een koelkast leasen heeft als voordeel dat je niet in een keer een groot bedrag uitgeeft. Dit is ideaal als je op dit moment niet het geld hebt voor zo’n grote uitgave.Voor alle abonnementen geldt dat je 18 jaar of ouder moet zijn. Overal geldt na de abonnementsperiode een opzegtermijn van een maand. De verhuurder zorgt voor reparatie of vervanging als je gehuurde koelkast kapot gaat. Voorwaarde hierbij is wel dat je het product zelf goed onderhoudt en gebruikt. Alle verhuurders doen een kredietwaardigheidstoets. Bij het afsluiten van de abonnementen vindt geen BKR-registratie plaats.

Bij onderstaande aanbieders kun je een koelkast leasen.

Bij BlueMovement kun je kiezen voor refurbished koelkast of een nieuw apparaat. Refurbished houdt in dat een product in goede staat is geretourneerd door een klant. Het kan daardoor niet meer als nieuw verkocht worden, maar is in feite wel als nieuw. Uiteraard is het huren van een refurbished koelkast goedkoper dan het huren van een nieuwe koelkast. Huren kan voor een periode variërend van minimaal 3 maanden tot 6 jaar. Je moet het abonnement zelf opzeggen. Doe je dat niet, dan wordt het abonnement stilzwijgend verlengd tot maximaal 6 jaar. Bij de verhuur wordt een borg gevraagd voor het apparaat. Deze borg krijg je weer terug als je het apparaat weer inlevert. De opzegtermijn van je abonnement is een maand. Zeg je voor het eind van de looptijd op, dan worden er extra kosten in rekening gebracht.Bij Coolblue kun je een koelkast huren voor de minimale periode van 1 jaar. Coolblue zorgt binnen 48 uur voor reparatie of vervanging als dit nodig is. Na de eerste abonnementsperiode is het abonnement per maand opzegbaar. Je kunt het product overkopen na de eerste huurperiode. Coolblue brengt bij de eerste afschrijving eenmalige kosten in rekening. Zeg je een abonnement voor het einde van het eerste jaar op, dan moet je toch de resterende maanden betalen.Bij Witgoedverhuur bedraagt de huurtermijn 1 jaar en wordt je abonnement niet automatisch verlengd. Na beëindiging van het contract geldt een opzegtermijn van 1 maand. Er worden bij de eerste afschrijving administratiekosten in rekening gebracht. Een andere optie is koelkast in termijnen betalen

Waar moet je opletten bij het leasen van een koelkast?

Het huren van een koelkast is een goede oplossing zijn als je geen groot bedrag ineens wilt betalen voor een nieuw apparaat. Er zijn echter een aantal dingen waar je rekening mee moet houden.Alle aanbieders berekenen een eenmalig bedrag bij afsluiting van een abonnement. De een noemt dit administratiekosten, de ander simpelweg eenmalige kosten. De hoogte van dit bedrag verschilt per aanbieder.De abonnementen vallen allemaal onder de ‘operational lease’ waardoor er geen BKR-registratie plaats vindt. Wel wordt er in alle gevallen een kredietwaardigheidstoets gedaan. Houdt er dus rekening mee dat je financiële gegevens, zoals bijvoorbeeld een kopie van je loonstrook, moet delen met de verhuurder. Vindt de verhuurder je niet kredietwaardig, dan kan je aanvraag voor een abonnement afgewezen worden.Reparatie of vervanging wordt door de verhuurder geregeld. Daarbij is de dat je het apparaat zelf goed onderhoudt en op de juiste manier gebruikt. Anders vervalt de garantie op gratis reparatie en vervanging.Voor een abonnement moet je 18 jaar of ouder zijn. Abonnementen worden meestal voor minimaal 1 jaar afgesloten, maar er zijn aanbieders waarbij een kortere looptijd mogelijk is. Alle abonnementen kunnen na afloop verlengd worden. Een aantal verhuurders gaat uit van stilzwijgende verlenging als je niet zelf opzegt. Zorg er in deze gevallen voor dat je op tijd opzegt als je een abonnement niet wilt verlengen. De opzegtermijn is een maand.Ga je verhuizen, dan wordt het apparaat kosteloos voor je verhuisd door de verhuurder. Controleer vooraf wel even de voorwaarden hiervoor. Vaak worden er eisen gesteld aan het aantal keren dat er verhuisd kan worden en de looptijd van je abonnement.Hoewel het huren van een koelkast dus zeker aantrekkelijk is, is het goed om even goed te kijken naar de extra kosten en voorwaarden die er per verhuurder gelden. De verschillen tussen de diverse verhuurders zitten vooral hierin.

bekijk video: Koelkast huren of leasen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Koelkast huren of leasen