Bed op afbetaling

Bed op afbetaling

Je hebt een nieuw bed hard nodig, maar je vindt het wel duur om een nieuw bed aan te schaffen? Een oplossing als je echt een nieuw bed wilt hebben zou kunnen zijn om een bed op afbetaling te kopen.

Bekijk direct:

Bed op afbetaling

Op deze pagina ontdek je hoe je makkelijk een bed op afbetaling koopt. Tegenwoordig bieden veel winkels deze mogelijkheid aan. Het is verstandig om je mogelijkheden goed te bekijken. Je probeert om een zo goed mogelijke overeenkomst te sluiten. Zorg ervoor dat je precies weet wat de overeenkomst inhoudt. Er zijn veel bedden waar je uit kunt kiezen. Er zijn wel goedkope bedden verkrijgbaar. Maar een goed bed is meestal iets duurder. Ook als je samen met het bed andere slaapkamermeubels wilt aanschaffen zal het iets duurder worden. Daarom kiezen veel mensen ervoor om dit meubelstuk op afbetaling te kopen. Het bed kun je dan meteen meenemen, terwijl je later zal betalen. In bed kun je ook genieten van White Noise muziek met AirPods

Welke opties zijn er?

Je bent echt toe aan een nieuw bed, matras of boxspring, maar je hebt op dit moment niet direct het geld op je rekening om direct te betalen. Er zijn enkele opties die dit probleem oplossen:

  • Een bed op afbetaling kopen, waarbij je maandelijks een bedrag aflost tegen een maximaal rente percentage van 14% per jaar. Enkele webshops ondersteunen deze manier van betalen zelf. Ook zijn er externe partijen die dit aanbieden zoals Tinka en Spraypay. Hiervoor geldt dat er eerst een kredietcheck plaatsvindt en je dus alleen wordt toegelaten als je door deze check komt.
  • Achteraf betalen. Je kunt via webshops bestellen die Tinka of Afterpay aanbieden. Je moet dan wel alsnog in 1 keer het hele bedrag betalen. Een voorbeeld van een webshop die deze manier van betalen aanbiedt, is Wehkamp
  • Met creditcard bestellen. Een groot aantal webshops bieden deze betaalmogelijkheid aan. Je kunt betalen met je Visa of Mastercard. Met deze betaalmogelijkheid betaal je in 1 keer aan het einde van de maand. Het aankoopbedrag wordt dan daadwerkelijk van je rekening geschreven
  • Een persoonlijk krediet aangaan. Soms is het voordeliger om een persoonlijk krediet aan te vragen. Het voordeel hiervan is dat je soms een lager rente percentage hebt (al vanaf 3%) en dat je gemakkelijk boetevrij kunt aflossen.

Bed in termijnen betalen via Tinka

Een goede optie om je bed snel in huis te hebben en toch aan je betaalplicht te voldoen is het betalen in termijnen via de partner van Wehkamp; Tinka. De voorwaarden zijn heel duidelijk. Je betaalt binnen 14 dagen het hele bedrag aan Tinka zonder rente. Wanneer dit niet lukt, ga je gespreid betalen tegen 14.9% rente per jaar. Er zijn verder geen onverwachte kosten aan verbonden. Je meldt je simpel en snel aan via de Tinka app of via mijn Tinka. In onderstaande afbeelding zie je hoe je het simpele proces eruit ziet.Bed op afbetaling via Tinka

bekijk video: Bed op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Bed op afbetaling

Vaak gestelde vragen over bed op afbetaling

#1 Een echt SwissSense bed op afbetaling. Is dat mogelijk?

SwissSense staat bekend om zijn kwalitatieve boxsprings en matrassen, maar kun je daar ook op afbetaling kopen? In de winkels bij SwissSense is het mogelijk om met je creditcard te betalen en wanneer je met je creditcard maatschappij hebt afgesproken dat je openstaande schulden in termijnen kunt afbetalen, dan kan het. SwissSense werkt niet samen met betaaldiensten als Klarna of Riverty, dus betaling in meerdere termijnen zonder creditcard is helaas niet mogelijk. Sinds 2021 is het in Nederland niet langer mogelijk om een creditcard aan te vragen waar betaling in termijnen mogelijk is, maar bestaande regelingen lopen gewoon door.

#2 Een nieuwe boxspring zonder BKR en zonder zorgen?

Dat kan via Leazzy, de nieuwe dienst van BeterBed. Wanneer toe bent aan een nieuwe boxspring, maar je wil niet wakker liggen van de kosten, dan kun je via Leazzy jouw boxspring snel en gemakkelijk leasen. Vul het aanvraagformulier in en Leazzy belt je om de aanvraag nog even te checken. Wordt je aanvraag goedgekeurd dan volgt er snel een bezorgdatum van je nieuwe bed. De bezorgers zetten alles keurig voor je in elkaar en je least al een boxspring vanaf € 20,- per maand. Je kunt ook een losse matras leasen en de normale termijn is 5 jaar. Na die termijn is er de mogelijkheid je boxspring van Leazzy over te kopen of een nieuwe te leasen.

#3 Kan ik bij BeterBed ook in termijnen betalen?

Beterbed werkt samen met Klarna. Heb je een account bij Klarna, dan heb je de mogelijkheid om binnen 14 of 30 dagen te betalen of in drie termijnen van 0, 30 en 60 dagen. De betalingsopties van Klarna zijn rentevrij en zonder bijkomende kosten, dus dat slaapt wel zo lekker. Daarnaast biedt BeterBed de mogelijkheid om je nieuwe boxspring te leasen. Daarvoor is de dienst Leazzy opgezet, die je nieuwe boxspring komt bezorgen, monteren en zelfs weer verhuist naar je nieuwe woning, wanneer je dat wil.

#4 Kan ik een Auping bed kopen en in termijnen betalen?

Dat kan. Helaas biedt de Auping store niet de mogelijkheid om in termijnen of achteraf te betalen, maar ben je toe aan een kwaliteitsmatras van Auping, maar ontkom je er niet aan om het bedrag in termijnen te betalen, ga dan eens naar Beds&Bedding. Daar kun je met Afterpay je bed achteraf betalen en via In3 zelfs in drie gelijke termijnen. In3 biedt dit aan voor aankopen tussen de €100 en €3.000,-, waarbij je de eerste termijn meteen afrekent en de tweede en derde termijn in de 30e en 60e dag na je aankoop. Je ontvangt voor iedere nieuwe termijn een linkje via e-mail, dus In3 schrijft niet zomaar automatisch van je rekening af.

#5 Ik heb een nieuw bed nodig en wil deze graag in termijnen afbetalen. Wat moet ik doen?

Je oude bed is versleten en je kunt eindelijk die prachtige boxspring in je slaapkamer zetten, maar je hebt nog te weinig geld. Bij Wehkamp kun je kiezen voor betaling binnen 14 dagen of het afsluiten van een krediet via Tinka. Dat gaat snel en gemakkelijk en helemaal digitaal. Je kunt kiezen of je binnen 14 dagen alles wil betalen, zodat je alvast kunt proefslapen, of in 12 tot 24 termijnen. Kies je voor dat laatste, dan rekent Tinka 14,9% rente. Ook doet Tinka een check of je in aanmerking komt voor achteraf betalen, op basis van je ID en je inkomen. Dat laatste doet Tinka alleen bij een aankoop van een bed of boxspring duurder dan € 1000,-.

#6 Waar kan ik in België een bed in termijnen betalen?

Bij BeterBed België is er de mogelijkheid om je nieuwe matras of boxspring te financieren met de BeterBed betaalservice. BeterBed hanteert een vaste looptijd van 60 maanden met een vast maandbedrag en een vaste rente. Dat betekent dat je gedurende de hele looptijd gegarandeerd elke maand hetzelfde bedrag aflost. Wil je meer aflossen, dan kan dat natuurlijk kosteloos. Het enige wat je hoeft te doen is je legitimatiebewijs en je bankpas mee te nemen naar de winkel en daar wordt alles door de verkoper in orde gemaakt. Zo kun je heerlijk dromen, zonder eerst maanden of jaren gespaard te hebben.