bakfiets leasen

Bakfiets leasen

Op deze pagina ontdek je hoe en waar je een (elektrische) bakfiets least. We onderzochten de voorwaarden en valkuilen voor je. Daarnaast hebben we een overzicht van aanbieders voor je gemaakt.

Bekijk direct:

Bakfiets zakelijk of privé leasen

Tijdens ons onderzoek ontdekten we dat er aanbieders zijn die privélease aanbieden, zakelijke lease of beide. Op deze pagina zullen we steeds duidelijk vermelden of het gaat om privé of zakelijke lease en wat daarvan de consequenties zijn. Als het gaat om zakelijk lease heb je ook nog de keus tussen financial lease en operational lease. Bij operational lease is onderhoud, verzekering en service inbegrepen. Bij Financial lease moet je dit zelf regelen.

Bakfiets leasen: welke aanbieders zijn er?

 • Babboe – Biedt zowel privé als zakelijke leaseopties voor bakfietsen. Hoewel het momenteel niet mogelijk is om een lease aanvraag te doen, kun je via de Babboe nieuwsbrief op de hoogte blijven van wanneer dit weer mogelijk is. Leasecontracten zijn niet persoonsgebonden, waardoor ook anderen gemakkelijk gebruik kunnen maken van de bakfiets
 • JUIZZ – Biedt eenvoudig zakelijk en particulier leasen van e-bikes en bakfietsen. Particulieren sluiten een contract met Friesland Lease, en zakelijke klanten kunnen profiteren van een nieuwe fiscale regeling die het leasen van fietsen aantrekkelijk maakt. JUIZZ werkt samen met partijen als Hello Rider of Lease a Bike
 • Lease a Bike – Promoot het leasen van fietsen als een optie die 25% tot 80% goedkoper kan zijn dan kopen, zonder kosten voor de werkgever en buiten de Werkkostenregeling (WKR)
 • Leasefiets – Biedt de mogelijkheid om bakfietsen te leasen voor een vast bedrag per maand, vanaf €82,-. Dit bedrag is inclusief onderhoud.
 • Fietslease Holland – Gespecialiseerd in het leasen van elektrische bakfietsen.
 • Leasemax – Maakt het mogelijk om direct de maandelijkse leasekosten voor een elektrische bakfiets te berekenen. Zij zorgen voor al het papierwerk en de bakfietsen worden gratis thuis of op het werk geleverd.
 • Riesewijk Exclusives – Biedt naast het leasen van een elektrische bakfiets via je werkgever ook de optie om zelf te leasen, met zowel operational als financial lease mogelijkheden.
 • Fietsenwinkel.nl – Naast het kopen van een elektrische bakfiets biedt Fietsenwinkel.nl ook de mogelijkheid om bakfietsen te leasen. Dit kan uiteraard een aantrekkelijke optie zijn gezien de hogere aanschafprijs van bakfietsen vergeleken met reguliere fietsen.

Bakfiets leasen bij Fietsenwinkel.nl

Als je via je werkgever een fiets wilt aanschaffen, biedt Fietsenwinkel.nl opties via de werkkostenregeling (WKR) of een nieuw fietsplan. Dit kan belastingvoordeel opleveren. Het is mogelijk om zakelijk een (elektrische) fiets te leasen met een bijtelling van 7%. Dit kan een voordelige optie zijn.

Leasen voor Werknemers

Via Fietsenwinkel zakelijk kun je eenvoudig een bakfiets leasen. De leaseperiode is standaard 36 maanden met een maandelijkse bijdrage. Er wordt ook een kredietcheck gedaan om financiële risico’s in te schatten.

Bestellen met Fietsplan/WKR

Je kunt bij Fietsenwinkel.nl een fiets aanschaffen met een fietsplan of Werkkostenregeling (WKR). De betaalwijze hangt af van hoe je werkgever met deze regeling omgaat. Er zijn drie manieren om te bestellen: je betaalt zelf en vraagt het bedrag terug bij je werkgever, je werkgever betaalt direct, of de betaling loopt via een bemiddelaar.

Hoe werkt het bij Fietslease Holland

Bij Fietslease Holland kun je als particulier een fiets leasen voor een periode van 36 of 48 maanden.

Leaseperiode en Voorwaarden
  Leasetermijn: Je kunt kiezen voor een leaseperiode van 36 of 48 maanden

 • Restwaarde: Na afloop van de leaseperiode heb je de optie om de fiets over te kopen tegen de restwaarde. Als je besluit geen gebruik te maken van deze optie, kun je ervoor kiezen om een nieuwe fiets te leasen. Fietslease Holland zorgt dan voor een nieuw leven van de teruggeleverde fiets.
 • Kosten: Je betaalt een vast bedrag per maand gedurende de leaseperiode. Dit bedrag dekt het gebruik van de fiets en is inclusief een full servicepakket
 • Geen BKR-registratie: Het leasen van een fiets bij Fietslease Holland leidt niet tot een BKR-registratie, wat betekent dat het geen invloed heeft op je kredietwaardigheid voor bijvoorbeeld de aanschaf van een huis.
Het Leaseproces
 1. Online Aanvraag: Je kunt de leasefiets aanvragen via de webshop van Fietslease Holland. Het proces is eenvoudig en begint met het selecteren van een fiets uit hun assortiment.
 2. Goedkeuring: Binnen 48 uur na je aanvraag krijg je bericht of deze is goedgekeurd
 3. Bestelling en Levering: Zodra je aanvraag is goedgekeurd, bestelt Fietslease Holland de fiets voor je. De fiets wordt vervolgens klaargemaakt door een fietsenmaker en is klaar voor gebruik
 4. Ondersteuning: Het team van Fietslease Holland staat klaar om je te helpen bij het kiezen van de juiste leasefiets, mocht je daar behoefte aan hebben.

Voordelen van Private Lease

 • Vaste Maandprijs: Je geniet van onbezorgd fietsplezier voor een vaste maandprijs, zonder dat je direct een groot bedrag hoeft te betalen.
 • Flexibiliteit: Aan het einde van de leaseperiode heb je de flexibiliteit om de fiets in te leveren, over te nemen, of een nieuwe leasefiets te kiezen.

Wat is het leasen van een (bak)fiets?

In deze video leer je wat het leasen van een bakfiets inhoudt en waar je op moet letten als je van plan bent om te gaan leasen.