Zwembad huren of leasen

Zwembad huren of leasen

Is het een snikhete zomerdag en zou je graag verkoeling willen zoeken in een zwembad? Huur dan een zwembad bij Betaling.nl, en geniet van je eigen privézwembad in je achtertuin. 

Bekijk direct:

Zwembad huren

Opblaas- en opbouw zwembaden zijn te vinden in allerlei vormen en maten. Je kunt voor een paar tientjes al een leuk peuterbadje kopen van 10 centimeter diep, maar een bad waar je als volwassene lekker verkoeling in kunt zoeken wordt al gauw een heel stuk prijziger. Bovendien vergen dit soort grote opblaas zwembaden ook een hoop bergruimte waar je misschien niet over beschikt. Zou je ook willen genieten van een eigen zwembad in de achtertuin op een zomerse dag maar heb je het geld of de bergruimte niet om een groot zwembad te kopen? Huur dan een zwembad, en voor een klein gedeelte van de nieuwprijs kun jij lekker de hele dag met het hele gezin of al je vrienden van het water genieten.

Zwembad verhuur

Er zijn nog meer reden te bedenken waarom het huren van een zwembad een goed idee is. Het huren van een groot zwembad is bijvoorbeeld ook handig als je een evenement aan het organiseren bent. Denk aan een sportdag voor een school of een activiteitendag voor kinderen. En een zwembad huren is altijd een succes als je een verjaardagsfeestje aan het organiseren bent voor je kind. Het huren van een zwembad is niet alleen financieel aantrekkelijk maar ook heel praktisch. Na afloop wordt het zwembad weer opgehaald en hoef je niet je hoofd te breken over waar je het gevaarte gaat opbergen, hoe je het schoon moet maken en hoe je het moet onderhouden. Als je meer informatie zoekt over zwembad verhuur lees dan het onderstaande artikel.

Waar kun je een zwembad huren?

Als je op het internet gaat rondkijken vind je al snel een aantal verhuurbedrijven waar je een groot zwembad kunt huren. Dat zijn onder andere Axitraxi, Hopjeverhuur en Reemark attractieverhuur. Deze bedrijven bieden verschillende soorten zwembaden te huur aan, variërend van opblaaszwembaden, zwembaden waarbij een blower continue lucht inblaast zoals bij een springkasteel en zwembaden met een frame. Kies bijvoorbeeld voor een Pop-up pool met verwarming voor een mooie lentedag, een opblaas zwembad met overloopbaan en tobbedans baan, of een zwembad met buikschuifbaan.

Een zwembad huren, hoe doe je dat?

Voor het huren van een zwembad plaats je een boeking bij een verhuurbedrijf. Je maakt de afspraak over de gewenste huurperiode, kiest of je het zwembad wil laten bezorgen of dat je hem zelf komt ophalen en bepaalt of je nog assistentie nodig hebt tijdens het gebruik van het zwembad. Wil je weinig omkijken bij het huren van een zwembad dan laat je het zwembad afleveren, opzetten, controleren een weer ophalen na afloop. Voor een kleine meerprijs scheelt het je een hoop werk en gesjouw. Naast het zwembad kun je vaak ook nog extra materiaal als een pomp of waterslangen en extra toestellen als een stormbaan, tobbedansbaan of aquaballen huren. Er zijn ook verhuurbedrijven die ook het water leveren zodat je zwembad direct gevuld is en je meteen een duik kunt nemen!

Wat zijn de prijzen voor zwembad verhuur?

Bij elk bedrijf is de prijs voor het huren van een zwembad weer net een beetje anders. Dat komt door de afmetingen van het zwembad en de randapparatuur die er eventueel voor nodig is. Een zwembad met ingebouwde pomp en een stofzuiger zal duurder zijn om te huren dan een eenvoudig opblaas zwembad of een zwembad met een frame met bescheiden afmetingen. De prijzen die je tegenkomt bij zwembad verhuur zijn meestal de prijzen per dag. Als je nog extra diensten nodig hebt als het transporteren of opzetten van het zwembad of een professional die de waterkwaliteit controleert dan komen er nog extra kosten bij. En daarnaast moet ook rekening houden met een borg die je moet betalen als je een zwembad huurt.

Zijn er punten waar je rekening mee moet houden als je een zwembad gaat huren?

Er zijn een aantal zaken waar je vooraf rekening mee moet houden als je een zwembad huurt. Bij het huren van een zwembad is het belangrijk dat je een goede vlakke ondergrond hebt zonder scherpe punten waar het zwembad op geplaatst kan worden. Niet alle zwembaden zijn geschikt voor gebruik binnen, zoals bijvoorbeeld in een sporthal. En houd er rekening mee dat je een wateraansluiting nodig hebt om het zwembad te laten vollopen en dat het water ook ergens heen moet als je het bad weer leeg laat lopen. Zorg dus dat er een afvoerput of iets dergelijk in de buurt is waar het water heen kan. Huur je een groot zwembad voor een evenement, dan is het handig om het zwembad te laten afleveren en opzetten. En begin op tijd met het opbouwen van het zwembad, want met name het vullen kost heel veel tijd. Bij grote zwembaden is het daarom aan te raden om meteen het water te laten leveren omdat je anders uren bezig bent met het zwembad te vullen.  

Wat zijn de voor- en nadelen?

Als je af en toe wilt genieten van een zwembad in je eigen achtertuin dan is het huren van een zwembad ideaal. Je hebt geen omkijken naar het onderhoud en het schoonmaken van het bad en je bent een stuk goedkoper uit dan wanneer je zelf een bad zou kopen. En heb je een groot zwembad nodig voor een evenement compleet met stormbaan, tobbedansbaan, opblaasbanden en aquaballen dan is zwembad huur de beste oplossing. Het enige nadeel wat je zou kunnen noemen aan een zwembad huren is dat je waarschijnlijk geen afstand meer wilt doen van het zwembad. Maak dus een gewone zomerse dag tot een compleet feest en door je eigen zwembad te huren!

bekijk video: Zwembad huren of leasen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Zwembad huren of leasen