yorcom review

Yorcom review van betaalmethoden en winkelervaring

Op deze pagina lees je een uitgebreide review van de winkelervaring bij Yorcom. Je ontdekt de verschillende betaalmethoden die deze webshop aanbiedt.

Bekijk direct:

Wist je dat bijna 80 procent van de Nederlanders een laptop heeft voor privé of werkgerelateerde doeleinden? Misschien heb je er ook een nodig en ben je aanbeland bij Yorcom. Deze aanbieder van elektronica, computers, smart devices en audio biedt haar klanten diverse voordelen, zoals de mogelijkheid om achteraf te betalen. Daarbij heb je de keuze tussen achteraf betalen met Riverty of een aankoop in drie termijnen met In3 gespreid betalen.

Welke betaalopties biedt Yorcom aan?

Wie tegenwoordig een laptop aanschaft heeft allerlei opties. Niet alleen wat betreft het merk en de verschillende specificaties en functionaliteiten, maar ook als het gaat om betaalmogelijkheden. Zo biedt Yorcom de volgende betaalopties aan:

 • iDeal
 • Creditcard
 • Apple Pay
 • Pin of contant
 • Bankoverschrijving
 • Google Pay
 • Yorcom cadeaukaart

Laptop achteraf betalen of in 3 termijnen voldoen

Sommige klanten geven als het om betalen gaat de voorkeur aan meer flexibiliteit. Voor deze groep heeft Yorcom ‘achteraf betalen’ en ‘betalen in 3 termijnen’ beschikbaar. De eerste optie houdt in dat je een laptop eerst ontvangt en de betaling daarna voldoet. Je kunt de aankoop dus eerst uitproberen en beoordelen. Pas bij volle tevredenheid betaal je de ontvangen factuur. Bij betalen in 3 termijnen voldoe je het aankoopbedrag in drie gelijke delen.

Verwerking via betaaldienst Riverty

Riverty verwerkt voor Yorcom alle bestellingen met achteraf betalen. Nadat je een bestelling hebt gedaan ontvang je van deze betaaldienst een factuur met de uiterste betaaldatum. Ook krijg je een overzicht met alle producten die je hebt besteld. Overigens moet het factuur- en afleveradres gelijk aan elkaar zijn, omdat je een bestelling via Riverty niet af te halen is.

Welke regels gelden er voor achteraf betalen met Riverty?

Het digitaal ontvangen van een factuur zorgt voor overzicht bij de klant. Je weet immers precies wanneer je de laptop moet betalen. Hou wel rekening met een minimale bestelwaarde van 5 euro en een maximaal aankoopbedrag van 2500 euro. Voor bedrijven ligt dit bedrag iets hoger, namelijk 1000 euro. In dat geval dient altijd de bedrijfsnaam opgegeven te worden. Bestellingen in Duitsland en België zijn op dit moment nog niet mogelijk. Tevens gelden er voor de ‘achteraf betalen’ optie met Riverty de volgende regels:

 • Je hebt 14 dagen de tijd om jouw openstaande factuur te voldoen.
 • Jouw bestelling komt tegelijkertijd met een factuur waarop de uiterste betaaldatum staat.
 • Alle facturen die je ontvangt zijn te downloaden en te betalen met iDeal, via de app of via www.riverty.nl.
 • Het is niet nodig om bank- of creditcard gegevens te delen.
 • Je hebt minimaal 14 dagen bedenktijd.
 • Bij maatwerk is het niet mogelijk om gebruik te maken van het herroepingsrecht.
 • Het factuur- en afleveradres moet gelijk zijn aan elkaar.

Brengt achteraf betalen ook kosten met zich mee?

Voor het gebruik van Riverty hoef je geen extra kosten te betalen, zoals rente. Wel moet je voldoen aan bepaalde voorwaarden, zoals woonachtig zijn in Nederland en een leeftijd hebben boven de 18 jaar. Daarnaast vindt er achter de schermen eenkredietcontrole plaats. Dit betekent dat de betaalprovider controleert of je geen betaalachterstanden hebt. Pas wanneer Riverty groen licht geeft verwerkt Yorcom jouw bestelling. Soms kan het valideren van jouw betaling iets langer duren. Meestal duurt de vertraging niet langer dan een werkdag.

Laptop betalen in 3 termijnen bij Yorcom

Een deel van de Yorcom klanten geeft de voorkeur aan het betalen van een laptop in drie termijnen in plaats van achteraf betalen. Dit geeft nog meer flexibiliteit omdat het totale bedrag in drie gelijke termijnen wordt voldaan. Wanneer je bijvoorbeeld vandaag een laptop koopt, betaal je het eerste deel (33,33 procent) meteen en het andere deel pas na 30 dagen. De bedoeling is dat je na 60 dagen de gehele aankoop hebt afbetaald.Hoe voldoe je dit type betaling?Voor consumenten is er sprake van een minimale bestelwaarde van 50 euro en een maximale bestelwaarde van 3000 euro. Op dit moment kunnen bedrijven overigens nog geen zakelijke bestellingen plaatsen met de 3-termijnen optie. Alle betalingen zijn te voldoen met iDeal en als het goed is kun je bij Yorcom.nl een eigen account aanmaken. Daarin staat een overzicht van jouw bestellingen en de optie om te betalen.

Welke voorwaarden gelden er voor betalen met In3?

De betalen in termijnen optie vindt plaats met ‘In3’. Ook in dit geval gelden een aantal belangrijke voorwaarden. Laten we ze even op een rijtje zetten:

 • Je moet in Nederland woonachtig zijn.
 • Je moet ouder zijn dan 18 jaar.
 • Het eerste deel van de aankoop (33,3 procent) dient meteen betaald te worden.
 • Na 30 dagen betaal je het tweede gedeelte en na 60 dagen het laatste deel.
 • Je ontvangt een factuur per e-mail.
 • Je hebt minimaal 14 dagen bedenktijd (wettelijk bepaald).
 • Bij maatwerk heb je geen herroepingsrecht.
 • Versturen en afhalen van jouw bestelling

De in3 betaalmethode is te gebruiken voor zowel het versturen als afhalen van jouw bestelling. In dat geval dien je wel vooraf online je laptop te bestellen. Vergeet bij het afhalen niet om jouw legitimatie mee te nemen. Toon je geen identificatie? Dan krijg je de bestelling niet mee. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat het factuur- en afleveradres bij het versturen van bestellingen gelijk aan elkaar moet zijn.

Wanneer kun je geen gebruik maken van In3?

Voor online bestellingen met een extra korting geldt de in3 betaalmethode niet. Hetzelfde geldt voor bestellingen in de showroom. Overweeg je om een bestelling te plaatsen van in3? Wees je dan bewust van het feit dat er altijd een kredietcontrole plaatsvindt. In3 mag om wat voor redenen dan ook jouw aanvraag afwijzen. Is dat het geval? Neem dan contact op met de betaalprovider. Het bedrijf is echter niet verplicht om te vertellen waarom jouw aanvraag is afgewezen. Wel heb je bij Yorcom de optie om jouw laptop via andere manieren te betalen.