Xbox op afbetaling

Xbox op afbetaling

Bij de aanschaf van een gameconsole zoals de Xbox gaan vaak grote bedragen gemoeid. Het is niet alleen de console zelf, maar ook accessoires zoals controllers, extra kabels of headsets waar je rekening mee moet houden. Daarnaast zijn de games meestal ook niet echt goedkoop. Als dit alles in eenmaal teveel geld voor je is, dan kan een Xbox op afbetaling kopen zeker de moeite van het overwegen waard zijn. In plaats van jarenlang sparen voor een tegen die tijd al verouderde gameconsole, kun je door in termijnen te betalen al meteen over je Xbox beschikken.

Bekijk direct:

Xbox op afbetaling: de voordelen

Het kopen op afbetaling van een Xbox is een mogelijkheid die door veel van de grote online verkopers aangeboden wordt. Het idee hierbij is dat je niet in eenmaal de totale geldsom, maar juist telkens in van te voren afgesproken termijnen een deel van het bedrag voldoet. Dit zijn vaak termijnen van een maand. Stel je komt overeen de Xbox over een periode van één jaar af te betalen, dan zul je elke maand een deel van het totale bedrag moeten aflossen. Het grootste voordeel is natuurlijk dat je meteen van het begin af aan over de Xbox kunt beschikken. Vooral bij snel verouderde apparaten zoals een gameconsole is dit een groot pluspunt. Daarnaast is het vaak geen probleem om behalve de Xbox zelf ook accessoires en games in de afbetalingsregeling op te nemen. Als je meer fan bent van de concurrent van Sony, koop je een PS5 op afbetaling.

Xbox in termijnen betalen

De hoogte van het bedrag dat je maandelijks zult moeten voldoen hangt af van een aantal factoren. Zo is er ten eerste de prijs van de Xbox en eventueel van de bijhorende accessoires en games. Des te hoger de totaalprijs, des te hoger het maandelijkse termijnbedrag. Daarnaast is er echter ook de duur van de betalingsregeling die belangrijk is. Betaal je de Xbox in een half jaar af, dan zul je per maand telkens veel meer geld kwijt zijn dan bij een aflossingsperiode van twee jaar. Het is dus zeker aan te raden eerst te kijken hoeveel geld je per maand maximaal bereid bent voor de Xbox te betalen. Is dit enkele tientjes ga dan uit van een langere duur van de afbetaling. Kun je per maand wel wat meer kwijt maar is dit niet genoeg om de Xbox in eenmaal te betalen, kijk dan of je een regeling van bijvoorbeeld een half jaar overeen kunt komen.Een Xbox in termijnen betalen kent dus zeker een aantal grote voordelen. Je beschikt meteen over de gameconsole, de accessoires en games waar je anders nooit genoeg geld voor zou hebben, terwijl je per maand toch slechts telkens een relatief klein bedrag kwijt bent.

bekijk video: Xbox op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Xbox op afbetaling

Vaak gestelde vragen over Xbox op afbetaling

#1 Waar vind ik de voordeligste Xboxen, die ik achteraf kan betalen?

Een Xbox is een spelcomputer van Microsoft. Ze zijn al sinds 2001 op de markt en daarom vind je online behoorlijk gemakkelijk een goed tweedehands exemplaar. Bij GooHoo kun je kiezen uit verschillende modellen, waaronder de Arcade, Premium, Slim, New Slim en Elite. Je kunt elke game op ieder model spelen! Betalen kan bij GooHoo achteraf met Riverty. Zo kun je eerst zelf ervaren of de Xbox helemaal naar je zin is en betaal je pas na 14 of 30 dagen. Elke Xbox komt met 2 tot 12 maanden garantie en ben je niet tevreden, dan krijg je je geld volledig terug.

#2 Waar kan ik zorgeloos gamen op mijn Xbox, zonder financiering, maar wel met betaling in maandelijkse termijnen?

Zoek je een nieuwe Xbox, maar wil je deze zorgeloos in huis halen zonder meteen een heel bedrag kwijt te zijn, huur deze dan bij Grover. Het aanbod is niet groot, maar je huurt veilig en zorgeloos en je bent verzekerd tegen reparatiekosten. Het apparaat wordt bij je thuisbezorgd en daar kun je zorgeloos gedurende 12 of meer maanden gamen tegen een vast bedrag per maand. Je huurt al een Xbox voor iets minder dan €12,- per maand. Wil je de huur opzeggen? Dan stuur je het apparaat gewoon weer terug, maar je kunt hem ook aan het einde van de huurperiode overnemen van Grover. Jouw huurtermijn is gemakkelijk te wijzigen of te verlengen.

#3 Waar vind ik Xbox games en accessoires, die ik in termijnen achteraf kan betalen?

Bij Somas Home is men gespecialiseerd in betaling achteraf of in meerdere termijnen. Je vindt daar een mooi aanbod aan Xbox accessoires en games, waaronder Fifa, F1 2021 en F1 Manager 22. Ook de Logitech Drive Force, speciaal voor de Xbox, staat in de collectie. Betaling kan achteraf op verschillende manieren: in één keer na 30 dagen of in 3 termijnen, gratis en rentevrij. Wil je langer dan drie maanden afbetalen, kies dan voor een financiering op maat. Je betaalt dan wel rente en er volgt een kredietwaardigheidscontrole, maar dan heb je ook wat meer bestedingsruimte of lagere maandlasten.

#4 Kan ik Xbox Live Gold of Ultimate game pass in termijnen betalen?

Met Xbox Live Gold speel je met gamers over de hele wereld samen, via een groot netwerk. Je lidmaatschap betaal je standaard in maandelijkse termijnen van €6,99 en soms zijn er aanbiedingen, waarbij de eerste maand slechts één euro kost. Je ontvangt dan gratis games en je kunt vanuit daar nog verder upgraden naar Ultimate, met honderden console-games en PC-games als extra. Betaling gaat via je Microsoft-account, dat gekoppeld is aan je Hotmail of Live-mailadres.

#5 Kan ik Xbox giftcards achteraf betalen?

Dat kan bij Primera enkel wanneer je betaalt met je creditkaart. Xbox giftkaarten zijn namelijk in sommige gevallen digitaal en wanneer ze eenmaal verzilverd zijn kun je ze niet meer retourneren. Daarom zijn ze niet achteraf te betalen via Klarna of Riverty, maar met je creditcard kun je uiteraard wel achteraf betalen. Dit geldt overigens voor de meeste Xbox gift cards.

#6 Kan ik de Xbox Series S in termijnen betalen?

Bij MediaMarkt vind je de Xbox Series S altijd op voorraad en je kunt zowel in de winkel als online in termijnen betalen. Achteraf betalen doe je met Klarna en wil je in 6 of meer termijnen betalen, dan sluit je een financiering af via MediaMarkt bij Santander. Dat kan zelfs tot 60 maanden, waardoor je nog geen €6,50 per maand voor je Xbox betaalt. Uiteraard kun je bij MediaMarkt ook de gaafste accessoires en de nieuwste games vinden, die je allemaal kunt meenemen in je aankoopbedrag. Santander controleert vooral wel je kredietwaardigheid en je identiteit en je betaalt 14% rente per jaar.

#7 Waar kan ik een Xbox Series S achteraf betalen?

Ja, dat kan bij Beryl Media. Daar vind je overigens nog veel meer betaalmethoden en betalen achteraf kan via Klarna en dat kan ook in twee termijnen. Je betaalt dan pas, wanneer je de factuur van Klarna ontvangt en daar zit vervolgens een betaaltermijn op. Klarna schiet de Xbox dan voor aan Beryl Media en jij draagt samen met Klarna zorg voor de terugbetaling. Klarna is kosteloos en rentevrij en het is handig als je vooraf al een account bij Klarna hebt, zodat je de app al op je telefoon hebt en door de identificatiecontrole heen bent.