Wasmachine op afbetaling

Wasmachine op afbetaling

Ontdek op deze pagina hoe je eenvoudig een wasmachine op afbetaling kunt kopen. Betaling.nl biedt je een overzicht van aanbieders zoals MediaMarkt, Skala, en Expert, inclusief hun betaalmethoden. We hebben voor je onderzocht waar je op moet letten, wat de voor/ en nadelen zijn, en aan welke voorwaarden je moet voldoen.

Wasmachine op afbetaling in het kort

Hier kun je op afbetaling kopen:

 • Bij Bluemovement door een abonnement aan te gaan op Bosch wasmachines.
 • Bij Skala door verschillende merken te huren voor een vast bedrag per maand.
 • Bij Somashome koop je merken als Siemens, Samsung en Bosch en spreid je je betaling via heel veel verschillende flexibele betaalmethoden.
 • Via Expert of Art and Craft wasmachines in 3 termijnen betalen.

Hier kun je achteraf betalen:

 • Bij Mediamarkt, Somashome en Expert kun je met Klarna betalen en binnen 30 dagen achteraf een wasmachine betalen.
 • Bij Somashome is Riverty binnen 14 dagen ook een optie.
Dit is waar je op moet letten:
 1. Rente kan van toepassing zijn als je in meer dan 3 termijnen betaalt.
 2. Je krijgt een BKR-registratie bij een wasmachine boven de €250, wanneer je krediettermijn langer dan 60 dagen is.
 3. Een geautomatiseerde krediettoets vindt altijd plaats. Bij duurdere wasmachines ook een inkomens en lastentoets.
 4. Bij huren of het aangaan van een wasmachine abonnement word je geen eigenaar van het product, tenzij je deze na afloop van de periode overneemt.
 5. Goedkopere wasmachines hebben gemiddeld een kortere levensduur, waardoor ze per maand duurder kunnen uitvallen.

Wasmachine achteraf met Klarna betalen

Met Klarna kun je een wasmachine op afbetaling kopen zonder dat je een BKR-registratie krijgt, mits binnen 30 dagen betaald wordt. Vind winkels die deze optie bieden, zoals Expert, waar je zonder extra kosten een wasmachine kunt kopen en achteraf betalen.

Wasmachine kopen met Riverty

Riverty biedt flexibiliteit in betalingsopties, zoals directe betaling, betaling binnen 14 dagen, en verschillende gespreid betalen opties. Otto is een bekende webshop die wasmachines aanbiedt met Riverty als betaalmethode.

Huren via Skala

Als je liever niet direct koopt, biedt Skala de mogelijkheid om wasmachines te huren. Met maandelijkse betalingen, inclusief service en onderhoud, zonder extra kosten bij defecten. Skala biedt een transparante manier om zonder zorgen een wasmachine te gebruiken. Wanneer je een wasmachine huurt bij Skala, kun je rekenen op inclusieve service bij defecten zonder extra kosten. De huurperiode is flexibel, en je kunt altijd upgraden naar een nieuwer model of het product aan het einde van de huurperiode overkopen tegen een gereduceerd tarief.

Wasmachine in termijnen bij Mediamarkt via Santander

Bij MediaMarkt kun je kiezen voor het in termijnen betalen van je wasmachine via Santander, met flexibele betalingsvoorwaarden en zonder noodzaak tot inkomensbewijs, mits je onder de € 1000,- blijft. Een bankpas en ID zijn wel nodig voor de financiering.

Rekenvoorbeeld aflossing bij Mediamarkt via Santander

Voor een wasmachine van ongeveer €500,- betaal je bij een financiering over 60 maanden, met een rente van 14%, in totaal ongeveer €658,28. Je betaalt dus maar liefst €158,28 rente.

Via Klarna bij Expert

Voor wie de voorkeur geeft aan geen rente en geen BKR-registratie, is betalen met Klarna bij Expert een ideale optie. Expert Biedt je de mogelijkheid om binnen 30 dagen te betalen zonder extra kosten, met de service en betrouwbaarheid van fysieke winkels voor eventuele reparaties. Daarnaast kun je bij Expert kiezen voor in 3 termijnen betalen zonder rente via Klarna. Bij iedere wasmachine staat aangegeven wat de kosten per termijn zijn.

Wasmachine via Spraypay of payin3 bij Tvoutlet.tv

Tvoutlet.tv biedt je de mogelijkheid om wasmachines en andere witgoedproducten te betalen in maandelijkse termijnen of in 3 keer via hun payment provider Mollie. Bij iedere wasmachine zie je het bedrag dat je per maand kwijt gaat zijn als je kiest voor Payin3 of Spraypay.

 • Je kunt je bestelling in 12, 18, 24, of 36 maandelijkse termijnen betalen. Eerder of extra aflossen is mogelijk zonder bijkomende kosten, waardoor je zelf de looptijd kunt bepalen

 • Met in3 betaal je gespreid in drie termijnen binnen 60 dagen, zonder rente of lening en zonder BKR-registratie. Alle bestellingen via In3 zijn standaard inclusief 4 jaar premium garantie, waarvoor een variabele prijs van 5% voor gerekend wordt.

Wasmachine gespreid betalen bij Somashome

Bij Somashome kun je bij het afrekenen in de webshop kiezen voor gespreid betalen via Tinka. Als je de Tinka app al hebt gedownload vraag je via de app gespreid betalen aan. Dit kan ook via Mijn Tinka in je browser. Tinka checkt altijd eerst of gespreid betalen bij je financiële situatie past, bijvoorbeeld als je voor een andere aankoop een betaalachterstand hebt van meer dan 35 dagen. Met Tinka betaal je voor gespreid betalen 14,9% rente per jaar.Somashome.nl biedt je ook de mogelijkheid om wasmachines gespreid te betalen via de betaalmethoden Spraypay, Klarna, in3, en Riverty. Dit biedt flexibiliteit in de manier waarop je voor je wasmachine betaalt.

Groot assortiment bij Otto

Bij Otto kun je een groot assortiment wasmachines in termijnen betalen.De looptijd voor het terugbetalen in termijnen kan variëren van 8 maanden tot 74 maanden, afhankelijk van het aankoopbedrag en je persoonlijke voorkeur. Het maandelijkse aflossingsbedrag wordt bepaald op basis van de totale aankoopsom en de gekozen looptijd.

 • Maandbedrag: Het maandbedrag dat je betaalt, is afhankelijk van de prijs van de wasmachine en kan variëren van €7 tot €92 per maand
 • Looptijd: De looptijd van de afbetaling kan variëren van 8 maanden tot 74 maanden, afhankelijk van de prijs van het gekochte productMaandbedrag: Het maandbedrag dat je betaalt is afhankelijk van de prijs van het gekochte product en kan variëren van €7 tot €92 per maand
 • Rente: Bij het aangaan van een krediet bij Otto bedraagt de rente op jaarbasis 15%
 • Kredietwaardigheidstoets: Otto voert een controle uit om te bepalen of je het maandelijkse termijn kunt veroorloven. Dit is onderdeel van hun verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat je maandelijkse betalingsverplichtingen binnen je budget passen
 • Otto-privérekening: Als je kiest voor betalen in termijnen, wordt automatisch een Otto-privérekening voor je geopend. Je ontvangt per e-mail of post een overzicht van het maandelijkse bedrag dat je moet betalen, het totale openstaande bedrag en het bedrag dat je eventueel nog kunt besteden
 • Inkomens- en lastentoets: Bij een saldo vanaf €250,- kan Otto enkele vragen stellen over je inkomen en vaste lasten om je kredietwaardigheid te toetsen.

Bekijk video: Wasmachine op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Wasmachine op afbetaling

Vaak gestelde vragen: Wasmachine op afbetaling

#1 Hoe kan ik een wasmachine op afbetaling kopen bij Mediamarkt?

Bij Mediamarkt staat bij iedere wasmachine een blokje met daarin een linkje met meer informatie over hoe je per maand kunt betalen. Je betaalt bij Mediamarkt altijd 14% rente, omdat je lening via Santander verloopt.

#2 Hoe kan ik een wasmachine op afbetaling kopen zonder BKR geregistreerd te worden?

Je kunt alleen een wasmachine op afbetaling kopen zonder BRK door gebruik te maken van Pay in 3. Je betaalt dan in 3 termijnen. De eerste termijn betaal je bij de check-out, de 2e termijn na 30 dagen en de 3e termijn na 60 dagen. Het nadeel hiervan is dat je al vrij snel je lening moet aflossen, maar je wordt dus niet BKR geregistreerd. Een andere mogelijkheid is om een wasmachine te huren.

#3 Hoe zorg ik dat ik geen rente betaal als ik een wasmachine in termijnen wil aflossen?

Als je nu even niet het geld hebt om een wasmachine te kopen, maar je in termijnen wil aflossen zul je rente moeten betalen. De enige uitzondering is Pay in 3. Je betaalt dan alsnog alles af binnen 60 dagen. Alle andere betaalmethoden rekenen een rente voor de afbetaling.

#4 Kan ik bij Coolblue een wasmachine gespreid betalen?

Coolblue biedt niet de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Als je een wasmachine bij Coolblue koopt zul je dus direct moeten betalen. Ook achteraf betalen is namelijk geen mogelijkheid. Wel kun je bij Coolblue een wasmachine abonnement afsluiten voor de merken Bosch, Miele, AEG en Siemens. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, maar de wasmachine wordt na de looptijd van het abonnement niet van jou: Coolblue blijft de eigenaar.

#5 Waar koop ik een Miele wasmachine op afbetaling?

Een Miele-wasmachine kun je op afbetaling kopen bij Mediamarkt. Je betaalt dan via Santander een vast maandbedrag inclusief rente en lost af binnen 60 maanden. Daarnaast kun je bij Somashome via Tinka een Miele-wasmachine gespreid betalen. Dan is de rente 15%

#6 Hoe kan ik een Samsung wasmachine op afbetaling kopen?

Als je een Samsung wasmachine op afbetaling wil kopen kun je dit doen via Somashome, Mediamarkt of EP.nl. Bij EP.nl maak je gebruik van Pay in 3, waardoor je geen rente betaalt en ook niet BKR geregistreerd wordt.

#7 Hoe en waar kan ik een Bosch wasmachine op afbetaling kopen?

Je kunt een Bosch wasmachine in termijnen betalen bij Mediamarkt en Somashome. Sinds 2023 is Wehkamp gestopt met het aanbieden van elektronica. Zij boden eerst ook bijna het volledige assortiment van BCC aan, maar dat bedrijf ging in 2024 failliet. Bij Mediamarkt betaal je met Santander in termijnen tegen 14% rente. Bij EP.nl kun je een Bosch wasmachine in 3 termijnen betalen tegen 0% rente en bij Expert.nl kun je gebruik maken van achteraf betalen via Klarna

#8 Wat zijn de exacte voorwaarden voor het huren van een wasmachine bij Skala, zoals de minimale huurperiode en de kosten voor het overkopen aan het einde van de huurperiode?

Bij Skala kun je een wasmachine huren met een minimale huurperiode van 12 maanden. Na deze periode is het huurcontract maandelijks opzegbaar. De kosten voor het overkopen aan het einde van de huurperiode worden niet specifiek vermeld in de zoekresultaten, dus voor deze informatie zou je rechtstreeks contact moeten opnemen met Skala.

#9 Welke aanbieders bieden de mogelijkheid om een wasmachine op afbetaling te kopen met 0% rente-optie, en wat zijn de voorwaarden hiervoor?

SomasHome.nl biedt de mogelijkheid om een wasmachine op afbetaling te kopen met 0% rente en zonder BKR-registratie als je kiest voor betaling in 3 termijnen.
EP.nl en Expert bieden ook de mogelijkheid om een wasmachine in 3 termijnen te betalen zonder rente via de betaaloptie IN3. Wesley's Witgoed biedt een optie om 50% bij levering te betalen en de rest over 60 dagen, ook zonder rente.

#10 Zijn er aanbieders die de mogelijkheid om een wasmachine op afbetaling te kopen met extra diensten zoals installatie en aansluiting?

SomasHome.nl biedt gratis bezorging en ze kunnen je nieuwe wasmachine ook plaatsen en aansluiten.