Wasmachine op afbetaling

Wasmachine op afbetaling

Heeft u snel een nieuwe wasmachine nodig en heeft u op het moment niet het geld voor een dergelijke grote uitgave? Denk dan eens na over de mogelijkheid tot het aanschaffen van een wasmachine op afbetaling. Een dergelijke manier van betalen is tegenwoordig steeds meer geoorloofd en ook steeds meer winkels en webwinkels bieden een dergelijke service aan. U kunt vaak ook nog uw eigen voorwaarden kiezen. Deze vorm van betaling komt dus tegenwoordig steeds vaker voor. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door de crisis die hevig woedt in Nederland. Deze crisis zorgt er voor dat mensen krapper bij kas zitten en niet in staat zijn plotseling een groter bedrag neer te tellen.

Betaling.nl Tip: Wasmachine in maandelijkse termijnen

14-dagen-niet-goed-geld-terug-garantie probeer nu uit zonder risico!
v.a. € 12,99/maand
KRIJG AANBIEDING! >> (tip)
Bluemovement.com
Bekijk direct:

Wasmachine in termijnen betalen

Is uw wasmachine plotseling kapot op een moment dat u dat echt niet kan hebben? Of heeft u al een tijdje het plan om een nieuwe wasmachine aan te schaffen omdat de huidige niet meer voldoet, want die is misschien te groot, of juist te klein, of misschien wilt u nu toch liever een volautomaat. Misschien doet uw oude machine het nog goed, maar voldoet het niet meer aan de standaardeisen van milieuvriendelijkheid. De energielabel van uw machine geeft de klasse aan en het energiegebruik, watergebruik in liter, de capaciteit in kg en de klasse van het centrifugeresultaat. Een machine in de klasse A+++ heeft de beste score en daar houdt u graag rekening mee. Het komt voor dat je noodgedwongen een nieuwe moet, maar niet nu het geld hebt. Dan is een wasmachine op afbetaling perfect.

De afweging om de wasmachine gespreid te betalen

Laat uw budget het niet toe om het bedrag voor de nieuwe machine die u graag wens aan te schaffen nu in een keer uit te geven? In dit blog geven we aan wat de mogelijkheden dan wel zijn. Er zijn verschillende manieren waarop u de aankoop van een nieuwe wasmachine gespreid kunt betalen. Er is een groot verschil tussen gespreid betalen met krediet en achteraf betalen en dat leggen wij u in dit blog graag uit.

Wasmachine in termijnen betalen VS Achteraf betalen

Bij achteraf betalen krijgt u de mogelijkheid om uw wasmachine eerst in ontvangst te nemen voordat u afrekent. Voor het geval het u niet bevalt, kunt u het terugsturen zonder verdere financiële afhandeling, want u had immers nog niet betaald. Als u de wasmachine behoudt moet u met deze regeling het hele bedrag in één keer betalen binnen 14 dagen na de aankoop. Het Achteraf betalen gebeurt via bedrijven als Afterpay en Klarna. Het is een gratis dienst, maar uw gegevens worden wel behouden.

De wasmachine gespreid betalen met krediet

Bij de meeste gerenommeerde witgoedbedrijven is het mogelijk om uw wasmachine op krediet aan te schaffen. Maar u kunt de wasmachine ook gespreid betalen met behulp van Tinka. Let hierbij altijd goed op de afbetalingsvoorwaarden. U kunt het apparaat meteen ontvangen en gebruiken, maar als u de afbetalingsvoorwaarden goed doorneemt zult u merken dat het neerkomt op een lening, en geld lenen kost geld! U leent dus het bedrag voor het meteen in gebruik nemen van de wasmachine en lost dit af door middel van maandelijkse overmakingen. Als de wasmachine is afbetaald heeft u een bepaald percentage extra betaald bovenop de aankoop van het oorspronkelijke bedrag en dat kan wel oplopen tot 14%!

Uw wasmachine gespreid betalen met behulp van Tinka

Als u de nieuwe wasmachine via een webshop aanschaft kunt u bij het afrekenen in de webshop kiezen voor gespreid betalen via Tinka. Als u de Tinka app al hebt gedownload vraagt u via de app gespreid betalen aan. Dit kan ook via Mijn Tinka in uw browser. Tinka checkt altijd eerst of verspreid betalen bij uw financiële situatie past, bijvoorbeeld als u voor een andere aankoop een betaalachterstand heeft van meer dan 35 dagen. Met Tinka betaalt u voor gespreid betalen 14,9% per jaar. U ontvangt de kredietvoorwaarden en Tinka vraagt u om bepaalde gegevens met hun te delen met betrekking tot uw inkomen, uw woonlasten en eventueel informatie over andere kredieten. U bepaalt zelf hoeveel u per maand wilt aflossen, maar dat bedrag moet wel minimaal 2% bedragen van het openstaande saldo en bedraagt minimaal € 8. U kunt ook vervroegd aflossen zonder extra kosten. Het saldo leest u telkens in de app of in Mijn Tinka.

Gespreid betalen met aangepaste voorwaarden

Tinka helpt u uitkijken naar een andere aanbieder van kredietproducten als het niet lukt om via hen een aankoop te doen. De voorwaarden van andere krediet aanbieders kunnen verschillen waardoor u wel in aanmerking komt. Neem dus gerust contact op.

Risico’s van gespreid betalen

Omdat u direct van de wasmachine kunt genieten, zonder dat het meteen een gat slaat in uw budget, lijkt deze optie wel heel aantrekkelijk. Weet echter wel dat op krediet aankopen altijd duurder is. Het komt neer op een lening met een hele hoge rente. Het is verstandiger om een normale lening af te sluiten met een rente van 4,4%. Het allerbeste is natuurlijk sparen en meteen betalen, want dan bent u op den duur voordeliger uit en loopt u geen risico van een doorlopend tekort op uw rekening.

Wasmachine op afbetaling – de voordelen

Een wasmachine kopen op afbetaling heeft vele voordelen. Ten eerste stelt deze manier van kopen u in staat om zonder een groot bedrag achter de hand te hebben een noodzakelijke grote uitgave te kunnen doen. Een wasmachine gaat vaak plotseling kapot zonder dat u daar op gerekend heeft. In deze omstandigheden is een wasmachine kopen op afbetaling en de wasmachine in termijnen betalen een goede oplossing. Ten tweede kunt u met de heldere voorwaarden die worden gesteld op een transparante manier grip houden op uw maandelijkse uitgave. Bovendien kunt u vaak zelf keuzes maken in de manier waarop u uw wasmachine wenst af te betalen.

Wasmachine op afbetaling – de mogelijkheden

Het kopen op afbetaling komt in veel verschillende vormen voor. Zo veel aanbieders, zo veel mogelijkheden. De verschillen zitten hem vooral in het bedrag dat u per termijn wilt aflossen. Hier kunt u dus zelf bepalen hoeveel u kunt missen tussen bepaalde grenzen natuurlijk. Hoe lager het bedrag dat u wenst af te betalen, hoe hoger het aantal termijnen. Daarnaast kunt u vaak ook zelf kiezen hoe lang de termijnen van afbetaling zijn. De meest voorkomende termijnduur is een maand, maar afbetalen per kwartaal komt ook steeds meer voor.

Kortom

Als uw wasmachine het begeeft en u hebt niet genoeg geld om gelijk een nieuwe te betalen, dan kunt u uw wasmachine kopen op afbetaling. U zult niet de enige zijn.Al met al zal het u duidelijk zijn geworden dat het kopen op afbetaling een solide manier is om uw wasmachine in termijnen af te betalen. Een wasmachine kopen op afbetaling is de manier om een nieuwe wasmachine aan te schaffen met wat minder geld beschikbaar. U heeft mogelijkheden in overvloed en u kunt vaak zelf uw voorwaarden stellen wat betreft bedrag, aantal termijnen en de lengte van de termijnen. Met het kopen van een wasmachine op afbetaling kunt u grip hoeden op uw kosten. Dit is een van de grote voordelen van het kopen op afbetaling. Deze manier om een wasmachine af te betalen is volledig erkend, dus wacht niet langer en maak gebruik van de mogelijkheden die het kopen op afbetaling u biedt.

Bekijk video: Wasmachine op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Wasmachine op afbetaling

Vaak gestelde vragen: Wasmachine op afbetaling

#1 Hoe kan ik een wasmachine op afbetaling kopen bij Mediamarkt?

Bij Mediamarkt staat bij iedere wasmachine een blokje met daarin een linkje met meer informatie over hoe je per maand kunt betalen. Je betaalt bij Mediamarkt altijd 14% rente, omdat je lening via Santander verloopt.

#2 Hoe kan ik een wasmachine op afbetaling kopen zonder BKR geregistreerd te worden?

Je kunt alleen een wasmachine op afbetaling kopen zonder BRK door gebruik te maken van Pay in 3. Je betaalt dan in 3 termijnen. De eerste termijn betaal je bij de check-out, de 2e termijn na 30 dagen en de 3e termijn na 60 dagen. Het nadeel hiervan is dat je al vrij snel je lening moet aflossen, maar je wordt dus niet BKR geregistreerd. Een andere mogelijkheid is om een wasmachine te huren.

#3 Hoe zorg ik dat ik geen rente betaal als ik een wasmachine in termijnen wil aflossen?

Als je nu even niet het geld hebt om een wasmachine te kopen, maar je in termijnen wil aflossen zul je rente moeten betalen. De enige uitzondering is Pay in 3. Je betaalt dan alsnog alles af binnen 60 dagen. Alle andere betaalmethoden rekenen een rente voor de afbetaling.

#4 Kan ik bij Coolblue een wasmachine gespreid betalen?

Coolblue biedt niet de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Als je een wasmachine bij Coolblue koopt zul je dus direct moeten betalen. Ook achteraf betalen is namelijk geen mogelijkheid. Wel kun je bij Coolblue een wasmachine abonnement afsluiten voor de merken Bosch, Miele, AEG en Siemens. Je betaalt dan een vast bedrag per maand, maar de wasmachine wordt na de looptijd van het abonnement niet van jou: Coolblue blijft de eigenaar.

#5 Waar koop ik een Miele wasmachine op afbetaling?

Een Miele-wasmachine kun je op afbetaling kopen bij Mediamarkt. Je betaalt dan via Santander een vast maandbedrag inclusief rente en lost af binnen 60 maanden. Daarnaast kun je bij Somashome via Tinka een Miele-wasmachine gespreid betalen. Dan is de rente 15%

#6 Hoe kan ik een Samsung wasmachine op afbetaling kopen?

Als je een Samsung wasmachine op afbetaling wil kopen kun je dit doen via Somashome, Mediamarkt of EP.nl. Bij EP.nl maak je gebruik van Pay in 3, waardoor je geen rente betaalt en ook niet BKR geregistreerd wordt.

#7 Hoe en waar kan ik een Bosch wasmachine op afbetaling kopen?

Je kunt een Bosch wasmachine in termijnen betalen bij Mediamarkt en Somashome. Sinds 2023 is Wehkamp gestopt met het aanbieden van elektronica. Zij boden eerst ook bijna het volledige assortiment van BCC aan, maar dat bedrijf ging in 2024 failliet. Bij Mediamarkt betaal je met Santander in termijnen tegen 14% rente. Bij EP.nl kun je een Bosch wasmachine in 3 termijnen betalen tegen 0% rente en bij Expert.nl kun je gebruik maken van achteraf betalen via Klarna