Vliegtickets in termijnen betalen

Vliegtickets in termijnen betalen

Vakantie: de heerlijkste tijd van het jaar, toch? Gezellig met je partner, vrienden of het hele gezin erop uit en eventjes helemaal niets moeten. Veel mensen kiezen ervoor om met het vliegtuig naar hun vakantiebestemming te gaan. Een ideale uitkomst, maar naar sommige bestemmingen kan zo’n vliegticket nog aardig duur zijn. Dat geldt al helemaal wanneer je bijvoorbeeld met je gezin een verre reis wilt maken. Daardoor kan het ideaal zijn om de vliegtickets van je droomreis in meerdere termijnen te betalen. Hoe je dit doet, zetten wij in dit artikel op een rijtje. Zo weet jij precies hoe vliegtickets in termijnen betalen in zijn werk gaat, waar je dit kunt doen en waar je hierbij op moet letten.

Bekijk direct:

Hoe kun je vliegtickets in termijnen betalen?

Je kunt op dit moment je vliegtickets gespreid betalen bij twee grote en internationale aanbieders.e van deze aanbieders is Tui. Je vliegtickets in termijnen betalen is mogelijk wanneer je je tickets uiterlijk 6 weken voor je vertrek boekt. Boek je binnen deze 6 weken, is het in termijnen betalen helaas niet meer mogelijk. Bij je eerste bestelling van je vliegtickets dien je een aanbetaling te doen. De restantbetaling die dan overblijft, mag je naar eigen inzicht in verschillende termijnen betalen. Wel is er een uiterste datum waarop het volledige bedrag overgemaakt moet zijn. Zo lang je dus betaalt voor deze uiterste datum, heb je alle vrijheid om je vliegtickets naar eigen inzicht te betalen. Wel zo fijn dus! Let wel op dat deze betalingsmethode alleen geldig is wanneer je een volledige reis via Tui boekt. Ga je dus alleen vliegen met Tui, kun je je tickets niet gespreid betalen.Ook met Flying Blue kun je bij onder meer KLM je tickets in 3 verschillende termijnen betalen. Onder de noemer ‘Fly Now, Pay Later’ kun je als American Express Card-houder genieten van de mogelijkheid om je tickets in drie termijnen te betalen. Bijkomend voordeel is dat je geen rente hoeft te betalen over deze vliegtickets op afbetaling! Je kunt Fly Now, Pay Later eenvoudig activeren in je American Express account en kiezen voor ‘Gespreide betalingen’. Hier vind je dan de transactie voor je vliegtickets van KLM of Air-France terug, waar je vervolgens de mogelijkheid hebt om deze te selecteren voor een betaling in drie gelijke termijnen. Het termijnbedrag wordt vervolgens in drie opeenvolgende maanden van je creditcard afgeschreven.

Ten slotte zijn er ook websites zoals Skyscanner die voor het verwerken van de betalingen onder meer samenwerken met Klarna. Klarna biedt je drie manieren om te betalen. Eén hiervan is de ‘Betaal nu’ optie, waarbij je kunt kiezen tussen een automatische incasso, een overboeking of een betaling met je creditcard of debitcard. Wil je liever later betalen, kies je voor de ‘Betaal later’ optie. In dat geval heb je 30 dagen de tijd om je betaling te voldoen. Op die manier wordt vliegtickets achteraf betalen een makkie. Vliegtickets op afbetaling kopen kan ook via Klarna. Dan kies je voor de optie ‘Betaal rentevrij in 3 termijnen’. Dit principe werkt ontzettend simpel: zodra je je tickets boekt, voldoe je direct aan de eerste betaling. De twee latere betalingen worden dan automatisch voor je ingepland, zonder dat hier overige kosten of rente aan verbonden zitten. In de tussentijd voert Klarna een gegevenscontrole uit om te checken of je aan alle betalingen kunt voldoen. Alleen wanneer blijkt dat je niet aan de betaling kunt voldoen, wordt een herinnering gestuurd. Als je wel aan de betaling kunt voldoen, wordt de betaling verder volledig automatisch geregeld via de credit- of debitcardgegevens die je bij het betalen van de eerste termijn hebt ingevuld.

Aandachtspunten bij vliegtickets in termijnen betalen

Vliegtickets in termijnen betalen is dus een heel handige optie als je een verre reis wilt maken of met je hele gezin op vakantie gaat. Wel is het altijd goed om rekening te houden met de verschillende voorwaarden die aanbieders stellen aan het in termijnen betalen van je vliegtickets. Zo kun je bij Tui alleen in termijnen betalen wanneer je een volledige reis boekt en kun je bij KLM alleen als American Express kaarthouder in meerdere delen betalen. Alleen websites die samenwerken met diensten als Klarna stellen vaak niet van deze eisen, waardoor het makkelijker is je vliegtickets hier op afbetaling aan te schaffen.

bekijk video: Vliegtickets in termijnen betalen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Vliegtickets in termijnen betalen