Vespa op afbetaling

Vespa op afbetaling

Daar staat ie te blinken, die prachtige Vespa, waar je je oog al langer op hebt laten vallen. Een buitenkansje dat je niet wil laten schieten. Helaas is het voor jou niet mogelijk het volledige aankoopbedrag in een keer neer te tellen. Niet getreurd, gelukkig is het meestal mogelijk om die Vespa op een veilige manier achteraf te betalen of in termijnen, zodat je alsnog direct op je Vespa wegrijdt.

Bekijk direct:

Vespa op afbetaling

Er zijn op het gebied van achteraf betalen tegenwoordig heel veel mogelijkheden. Betaal bijvoorbeeld achteraf via Riverty, het voormalige AfterPay. Een duidelijk overzicht van betaalmethoden om achteraf of gespreid te kunnen betalen, vind je onder meer op betaling.nl. Het is niet alleen belangrijk is dat jij veilig op je Vespa rondtoert, maar dat je je vooral bewust bent van de mogelijke haken en ogen die aan in termijnen of achteraf betalen kunnen zitten. In dit artikel vertellen we je graag meer over een Vespa op afbetaling.

Vespa achteraf betalen

Het achteraf betalen is bij online winkelen een snelgroeiende betaalmethode. De betrokken geldverstrekker leent als het ware geld aan de leverancier en jij als klant betaalt dit bedrag aan de leverancier terug. Elke vorm van achteraf betalen, dus ook jouw Vespa achteraf betalen, is dus een krediet in de vorm van uitstel van betaling.

Deze manier van betalen is gunstig wanneer je weet dat je op hele korte termijn, meestal binnen enkele weken, wél het volledige aankoopbedrag kunt betalen. Bij betalen achteraf moet je het aankoopbedrag meestal binnen een x-aantal dagen helemaal voldoen.Doorgaans worden jouw gegevens van de geldverstrekker niet met het BKR gedeeld, maar het kan soms wel voorkomen. Dat is afhankelijk van de dienst waarmee je achteraf betaalt. Bij een eventuele BKR-toetsing, dus een toetsing van je kredietwaardigheid, zal een achteraf betaling minder zwaar wegen dan betalingen die je met een creditcard hebt gedaan. Ben je ervan bewust dat een negatieve BKR-registratie soms verstrekkende gevolgen heeft, bijvoorbeeld wanneer je een hypotheek wilt aanvragen.

Vespa in termijnen betalen

Het aanschaffen van een gloednieuwe Vespa is niet goedkoop. Je hebt het dan al snel over een bedrag van minstens € 500 voor een basismodel. Hoe kun je toch die leuke Vespa aanschaffen zonder je direct in de schulden te steken of je hele spaarvarken om te keren? Je hebt de mogelijkheid om je Vespa in delen ofwel gespreid te betalen. Het betalen in termijnen is doorgaans niet mogelijk als je al ergens een bestaande kredietovereenkomst hebt afgesloten en er een betalingsachterstand van meer dan 35 dagen is ontstaan. Informeer vooraf goed naar de specifieke voorwaarden van gespreid betalen omdat die bij elke aanbieder anders kunnen zijn.

Gespreid betalen, hier moet je rekening mee houden

Door gespreid te betalen, is het toch mogelijk om die Vespa aan te schaffen, ook al heb je er op dat moment eigenlijk geen geld voor. Hoewel in termijnen betalen op het moment van aankoop natuurlijk een groot voordeel is, zit er ook een klein addertje onder het gras. Je betaalt uiteindelijk een hoge rente. Met andere woorden, een Vespa op afbetaling kopen is gewoon heel duur. De rente ligt vaak tussen de 10 tot 14 procent. Bij gespreid betalen heb je meestal wel de keuze uit verschillende looptijden (maanden, jaren). De rente over een langere looptijd is vaak gunstiger (lager) dan de rente voor een kortere looptijd. Onder de streep is een Vespa in termijnen betalen wel veel duurder dan wanneer je die ineens afrekent.

Bij betaling in termijnen ben je doorgaans ben verplicht om een machtiging tot automatische incasso af te geven. Daarmee incasseert de betreffende aanbieder elke periode het afgesproken bedrag van je rekening. Zorg altijd voor voldoende saldo op die rekening. Het niet kunnen incasseren van het afgesproken termijnbedrag kan leiden tot extra incassokosten.

Versneld je Vespa aflossen

Heb je onverwacht toch meer financiële ruimte, bijvoorbeeld omdat je vakantiegeld hebt gekregen of een andere onverwachte meevaller? Dan is het versneld aflossen van je Vespa aan te raden. Lenen, hetgeen gespreid betalen in feite is, kost geld. Versneld aflossen is in de meeste gevallen mogelijk, zonder dat je hiervoor een boete hoeft te betalen.

Welke aanbieders bieden de mogelijkheid tot gespreid betalen?

Hieronder geven we een opsomming van een aantal aanbieders, die je de mogelijkheid bieden om je Vespa in termijnen te betalen. Let op, de genoemde volgorde is willekeurig. Check zelf online de betreffende voorwaarden van de aanbieder en laat je niet verrassen.

Conclusie

Er zijn meerdere mogelijkheden om een Vespa op afbetaling te aan te schaffen. Je hebt de keuze een Vespa achteraf betalen, waarbij je het hele aankoopbedrag op vrij korte termijn toch volledig moet voldoen. De andere keuze is om een Vespa in termijnen te betalen. Je doet langer over het afbetalen en betaalt een vrij hoge rente.

bekijk video: Vespa op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Vespa op afbetaling