Tuinhuis op afbetaling

Tuinhuis op afbetaling

Een tuinhuis is perfect als je de ruimte hebt en extra leefruimte of bergingsruimte wilt creëren. Tuinhuizen zijn in verschillende soorten, maten en kleuren te koop en je kunt kiezen voor zowel tuinhuizen die voorgefabriceerd zijn als ze op maat laten maken. Een tuinhuis kan een perfecte keuze zijn als je beschermd in de tuin wilt zitten, ongeacht of het regent, kouder of juist warmer is, maar het kan ook de perfecte oplossing zijn als je bijvoorbeeld een kantoor aan huis nodig hebt of juist meer bergingsruimte nodig hebt voor bijvoorbeeld de kussens van je tuinset, tuingereedschappen en fietsen. Op betaling.nl lees je alles over een tuinhuis op afbetaling kopen, in termijnen betalen en achteraf betalen.

Bekijk direct:

Mogelijkheden tuinhuis op afbetaling

Een tuinhuis is niet alleen een mooie, maar ook prijzige oplossing. Voor een tuinhuis betaal je gemiddeld tussen de € 500,- en € 5.000,-. De prijs is vooral afhankelijk van of je kiest voor een prefab model of een tuinhuis dat op maat wordt gemaakt, van welke materialen het tuinhuis is gemaakt en wat je specifieke wensen en eisen zijn. Een goed geïsoleerd tuinhuis, wat je bijvoorbeeld als kantoorruimte of zitruimte kunt gebruiken, kost logischerwijs ook meer dan wanneer je kiest voor een tuinhuis waar je alleen gereedschappen in kunt opbergen.Op afbetaling betekent vaak dat je een tuinhuis aanschaft en in delen terugbetaalt. Of je betaalt via een uitgestelde betalingsmethode waarbij je binnen afzienbare tijd de openstaande rekening voldoet. Veel aanbieders bieden verschillende betalingsmethoden aan, zoals IN3, Klarna en Spray Pay. Betalingsmethoden waarmee je jouw bestelling pas na 14 dagen betaalt of waarbij je de openstaande rekening in gelijkmatige termijnen afbetaald.

Een tuinhuis in termijnen betalen is een goede oplossing als je een iets duurder exemplaar kiest en de rekening het liefste binnen een aantal maanden terug betaalt. Betalingsmethoden van kredietverstrekkers, zoals Klarna en IN3 zijn hier perfect voor. Deze aanbieders bieden doorgaans de mogelijkheid aan om een tuinhuis in 3 termijnen af te lossen. Een groot voordeel hiervan is dat er geen rente wordt gerekend en dat je dus niet meer betaalt dan wat het tuinhuis eigenlijk kost.Bij andere kredietverstrekkers ga je feitelijk een kortdurige lening aan en dan betaal je logischerwijs ook rente. Met als gevolg dat je voor het tuinhuis meer betaalt dan wat die eigenlijk waard is. Enkele aanbieders bieden kortdurige leningen en dergelijke constructies aan, zoals Spray Pay, Tinka en Santander Consumer Finance. Bij bedragen boven de € 250,- zijn deze partijen ook verplicht om je krediet bij het BKR in Tiel te registreren en ze zijn verplicht om je aanvraag bij het BKR te toetsen.

Mogelijkheden tuinhuis achteraf betalen

Een tuinhuis achteraf betalen is een goede keuze als je een tuinhuis wilt bestellen, maar nog niet de financiën hebt om de rekening te voldoen. Het kan ook een keuze zijn om achteraf te betalen als je eerst wilt afwachten hoe het tuinhuis wordt geleverd en geplaatst en of de oplossing wel aan je verwachtingen voldoet. Veel webshops werken samen met partijen die consumenten faciliteren om de rekening achteraf te voldoen. Een van de methodes is om te kiezen voor een automatische incasso machtiging. Tijdens het bestelproces vul je jouw gegevens in en die van je bankrekening. Met een geldig IBAN-nummer en jouw goedkeuring, kan de aanbieder waar je bestelt het bedrag van je rekening afschrijven. Doorgaans gebeurt dit binnen 2 dagen na de levering van het door jou bestelde tuinhuis. Klarna is bijvoorbeeld een aanbieder die ook achteraf betalen aanbiedt. Op het moment dat je een bestelling plaatst, maak je automatisch een account aan bij Klarna en krijg je jouw inloggegevens voor de Klarna-app. Die kun je gebruiken en waarmee je jouw openstaande schulden kunt inzien. Via de app kun je ook openstaande kosten en termijnbedragen inzien. Doorgaans krijg je van Klarna de ruimte om de openstaande factuur binnen 14 dagen of 30 dagen te voldoen. Riverty, wat voorheen bekend was als AfterPay, biedt vrijwel dezelfde constructie aan.

Lening aanvragen voor een tuinhuis

Naast al deze betalingsmogelijkheden en oplossingen, kun je ervoor kiezen om een lening af te sluiten voor een forse investering. Bijvoorbeeld voor het herinrichten van een tuin en het laten maken en plaatsen van een tuinhuis. Er zijn veel kredietverstrekkers en banken waar je een persoonlijke lening en/of een doorlopend krediet kunt afsluiten. Met een persoonlijke lening vraag je een bedrag aan en na goedkeuring wordt dit bedrag op het door jou gekozen rekeningnummer gestort. Je betaalt maandelijks de aflossing voor de afgesproken periode tot de lening is afgelost. Houd er rekening mee dat een persoonlijke lening vaak voor grotere bedragen geschikt is en dat je een BKR registratie krijgt. Wat niet negatief hoeft te zijn, maar wel invloed heeft op andere lening aanvragen, zoals een lening voor een leaseauto, hypotheek en abonnement inclusief een mobiele telefoon. Een doorlopend krediet wordt vaak gekozen voor verbouwingen en andere forse investeringen en geeft je de mogelijkheid om het afgeloste bedrag weer op te nemen als je het nodig hebt. In tegenstelling tot een persoonlijke lening heeft een doorlopend krediet een vaste looptijd van maximaal 3 jaar en is er een variabele rente van toepassing, die in de basis ook iets hoger is.

Tuinhuis op afbetaling kopen

Veelgestelde vragen tuinhuis op afbetaling

#1 Is een tuinhuis in termijnen betalen een goed idee?

Het is een goed idee om een tuinhuis in termijnen te betalen als je niet de financiën hebt om de rekening in één keer te voldoen. Kies wel voor betrouwbare partijen, zoals IN3 en Spray Pay als je van een dergelijke constructie gebruik wilt maken.

#2 Is geld lenen voor een tuinhuis verstandig?

Een lening aanvragen voor een tuinhuis is verstandig als de aanbieder geen andere betalingsmogelijkheden dan direct betalen aanbiedt en als je geen financiën hebt om de rekening te kunnen voldoen. Andere oplossingen, zoals betalen in termijnen of achteraf betalen zijn betere opties, omdat je hier weinig of zelfs helemaal geen rente over hoeft te betalen.

#3 Wanneer krijg ik een BKR registratie?

Een BKR registratie krijg je alleen als je een bestelling van boven de € 250,- plaatst of een lening aanvraagt. Hier valt ook betalen in termijnen onder. Lees goed de voorwaarde van het voorstel dat je krijgt om te bepalen of een lening verantwoord is. Houd er ook rekening mee dat je aanvraag altijd wordt getoetst bij het BKR en dat een afwijzing mogelijk is als je bijvoorbeeld al schulden hebt openstaan.

#4 Waar moet je rekening mee houden als je voor het tuinhuis achteraf betalen kiest?

Riverty en Klarna zijn betrouwbare partijen die consumenten de kans geven om een bestelling en dus ook een tuinhuis achteraf te betalen. Je betaalt doorgaans dan binnen 14 dagen of 30 dagen na ontvangst van het tuinhuis. Het is een goed idee als je bijvoorbeeld zeker weet dat je binnen die tijd ook het geld hebt om de openstaande rekening te kunnen voldoen.