Telefoon op afbetaling in termijnen betalen

Telefoon op afbetaling in termijnen betalen

Op deze pagina ontdek je hoe je een telefoon op afbetaling koopt. We laten je zien hoe het werkt bij Somashome en MediaMarkt. Daarnaast vertellen we je meer over de verschillende betaalmethoden waarmee je flexibel betaalt zoals: Riverty, Klarna of Billink. Waar moet je op letten? Zijn er addertjes onder het gras? We doorlopen het proces.

Bekijk direct:

Telefoon in termijnen betalen

Bij Somashome kun je een telefoon in termijnen betalen. Somashome werkt voor gespreid betalen met Tinka en Spraypay. Op de website van Tinka kun je een account aanmaken of je kunt de app downloaden om je financiële zaken te regelen. In de regel kan iedereen bij Somashome een telefoon in termijnen betalen, maar toch zijn er enkele uitzonderingen. Zo wordt het systeem van een telefoon op afbetaling niet toegestaan voor nieuwe klanten bij een eerste aankoop en kun je er ook niet voor kiezen als je een betalingsachterstand hebt van meer dan 35 dagen.

Telefoon op afbetaling in termijnen betalen in het kort

Hier kun je op afbetaling kopen:

 • Met abonnement bij Odido, Hollandsnieuwe, GSMweb, KPN of Ben (of andere kleine providers)
 • Mobiele telefoons In termijnen betalen zonder abonnement met Spraypay bij TV outlet of Somashome
 • Ruim assortiment Smartphones In 3 termijnen bij o.a. Paradigit, Somashome of TV outlet

Hier kun je achteraf betalen:

 • Bij Leapp kun je refurbished smartphones achteraf betalen met Klarna
Dit is waar je op moet letten:
 1. Bij zowel een abonnement als bij aankoop van een los toestel in termijnen krijg je boven de €250.- een (positieve) BKR- registratie.
 2. Een abonnement is vrijwel altijd goedkoper dan een los toestel gespreid betalen. Een abonnement is ongeveer even duur per maand als in 1 keer een los toestel afbetalen, je betaalt geen rente.
 3. Een krediettoets vindt plaats bij zowel een abonnement als bij een los toestel op afbetaling kopen.
 4. Doe minstens 2 jaar met je Smartphone en als het kan langer. Dit is goed voor zowel je portemonnee als het milieu. Ga nooit schulden aan die je niet kunt terug betalen.

iPhone 15 pro max op afbetaling vergelijken

Apple Iphone 15 Pro Max 5g - 256 Gb Zwart Titanium

Apple Iphone 15 Pro Max 5g - 256 Gb Zwart Titanium

Flexibel betalen vanaf €1.225,00
Beste prijs op odido.nl

Samsung Galaxy S24 Ultra gespreid betalen vergelijken

Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB 10 GB + Onbeperkt Bellen

Samsung Galaxy S24 Ultra 256GB 10 GB + Onbeperkt Bellen

Flexibel betalen vanaf €1.048,00
Beste prijs op bol.com

Samsung Galaxy A55 in termijnen opties

Samsung Galaxy A55 128GB 2 GB + 120 min. Bellen

Samsung Galaxy A55 128GB 2 GB + 120 min. Bellen

Flexibel betalen vanaf €328,99
Beste prijs op bol.com

Telefoon op afbetaling zonder abonnement bij Somashome

Bij SomasHome kun je kiezen voor het kopen van een smartphone op afbetaling, waarbij je de mogelijkheid hebt om de betaling te spreiden over een periode van 3 tot 36 termijnen. We hebben het proces en de voorwaarden hier voor je uiteengezet:

Aflossingstermijnen en Voorwaarden

 • Termijnen: Je kunt kiezen hoe lang je over de afbetaling van je smartphone wilt doen, met opties variërend van 3 tot 36 maanden.
 • BKR-registratie: Een voordeel is dat je bij SomasHome een telefoon op afbetaling kunt kopen zonder dat dit leidt tot een BKR-registratie. Dit betekent dat deze aankoop geen invloed heeft op je kredietwaardigheid. Dit geldt alleen als je kiest voor de betaalmethoden Klarna of Riverty, waarbij je achteraf betaalt binnen 30 dagen of in 3 termijnen binnen 60 dagen betaalt. Wil je in meer termijnen betalen via bijvoorbeeld Spraypay? Dan word je wel BKR- geregistreerd. Als je dus een relatief goedkope telefoon wil kopen en je verwacht op korte termijn wel genoeg geld te hebben; kies dan voor Klarna of Riverty.
 • Rente: Bij Klarna, Riverty en Payin3 wordt er geen rente in rekening gebracht voor de afbetaling. Dit houdt in dat je niet meer betaalt dan de oorspronkelijke prijs van de telefoon, verdeeld over de afgesproken termijnen. Wanneer je je telefoon met Spraypay betaalt ga je wel rente betalen van maximaal 15%.

Met Spraypay of Payin3 betalen bij Tvoutlet.tv

Bij TVOutlet kun je een telefoon op afbetaling kopen door gebruik te maken van twee verschillende betaalmethoden: in3 en SprayPay.  Beide opties bieden je de mogelijkheid om de kosten van een telefoon over meerdere termijnen te spreiden, maar ze verschillen in voorwaarden en looptijd. Hieronder wordt uitgelegd hoe het werkt om een telefoon op afbetaling te kopen bij Tvoutlet:

 • Betalen in 3 keer met in3
 • Zonder rente of BKR-registratie.
 • Betalingstermijnen: Je betaalt gespreid in drie termijnen binnen 60 dagen. De eerste betaling doe je direct bij de bestelling, waarna de bestelling wordt verzonden. De tweede betaling volgt binnen 30 dagen, en de derde en laatste betaling binnen 60 dagen.
 • Gegevenscontrole: Bij het kiezen van in3 bij het afrekenen, voert het systeem een snelle gegevenscontrole uit.
 • Garantie: Alle bestellingen bij Tvoutlet via Payin3 zijn inclusief 4 jaar premium garantie, waarvoor een variabele prijs van 5% van de kosten van de toestellen wordt gerekend.

Je nieuwe Telefoon gespreid betalen met SprayPay

 • Termijnen: Met SprayPay kun je jouw bestelling in 12, 18, 24, of 36 maandelijkse termijnen betalen. Je hebt de mogelijkheid om eerder of extra af te lossen zonder boete, waardoor je zelf de looptijd bepaalt.
 • Voorwaarden: Gespreid betalen is mogelijk voor bestellingen van €250,- tot €10.000,-. Na 30 dagen wordt het eerste termijn afgeschreven
 • Toetsing en identificatie: Om met SprayPay te kunnen betalen, moet je een inkomsten/lasten toets ondergaan en een IDIN-identificatie via jouw bank uitvoeren. Vervolgens teken je digitaal een overeenkomst en een automatische incasso
 • Garantie: Bestellingen via SprayPay zijn inclusief 3 jaar premium garantie, waarvoor een variabele prijs van 8%, met een minimum van €49, wordt gerekend.

Rentekosten per jaar

Een telefoon in termijnen betalen komt in essentie neer op het aangaan van een lening. Logischerwijs is een lening niet gratis. Als je via Tinka een telefoon koopt, betaal je 14.9% rente op het openstaande krediet op jaarbasis.  Bij het afsluiten van een krediet krijg je van Tinka meteen alle informatie te zien. Je ziet er de looptijd, de rentevoet en wat het je exact gaat kosten. Het is belangrijk om te weten dat bij kredieten boven de € 1000,- Tinka wettelijk verplicht is het inkomen en de woonlasten te controleren. De documenten hiervoor kun je op de website of via de app uploaden.

En wat moet je dan betalen?

Kies je ervoor om een telefoon op afbetaling bij bijvoorbeeld Somashome en via Tinka te kopen? Dan bepaal je zelf hoeveel je per maand uitgeeft. De enige voorwaarden zijn dat je per maand minstens 8 euro aflost en je per maand minstens 2% van het openstaande bedrag betaalt. Als aan die voorwaarden voldaan wordt, dan kun je je uitgave aan de telefoon die je in termijnen betaalt volledig afstemmen op je financiële mogelijkheden van het moment. Je maandelijkse factuur bij Tinka betaal je per automatische incasso of met iDeal.

Telefoon achteraf betalen

Naast een telefoon op afbetaling is er ook nog een tweede optie waarbij je niet meteen voor het toestel moet betalen. Zo kun je bij Mediamarkt er voor kiezen om je nieuwe telefoon met Klarna achteraf te betalen. Dit betekent dat je het bedrag niet meteen betaalt, maar op een later moment. Een handige optie als je bijvoorbeeld aan het wachten bent op geld dat je nog tegoed hebt, maar geen trek hebt om te wachten op je nieuwe telefoon.

Hoe gaat het in zijn werk?

Achteraf betalen kun je ook via Tinka doen. Tinka zal je meteen bij het afrekenen laten weten of achteraf betalen een optie is. Dit is inderdaad een optie in de meeste gevallen. Ook hier is het weer zo dat nieuwe klanten en klanten met een betalingsachterstand uitgesloten worden. Handig is wel dat je door te kiezen voor achteraf betalen ook kunt genieten van gratis terugsturen. Je betaalt alleen wat je echt houdt!

Wat kost het?

In tegenstelling tot gespreid betalen is een telefoon achteraf met Riverty, Klarna of Tinka betalen volledig gratis. Je betaalt geen euro extra kosten om voor deze optie te kiezen. De enige voorwaarde is dat je het bedrag wel binnen de 14-30 dagen na de aankoop betaalt.

Telefoon in termijnen betalen: iPhone 15

Eén van de populairste telefoons van dit moment is de iPhone 15. Deze smartphone is het paradepaardje van Apple. Voordelen van deze telefoon zijn:1. Snel2. Handig in gebruik3. Megascherpe camera.

Telefoon abonnement

Naast het in termijnen betalen van een telefoon door het toestel met rente af te lossen, kun je er ook voor kiezen om een telefoon abonnement af te sluiten. Het voordeel van het afsluiten van een abonnement op je toestel is dat je geen rente betaalt. Sterker nog, vaak is het zelfs iets goedkoper om een abonnement af te sluiten dan om in 1 keer een telefoon af te betalen. Een telefonieabonnement van meer dan € 250,- wordt geregistreerd bij het BKR en heeft dus ook gevolgen voor het afsluiten van andere financiële verplichtingen, zoals een hypotheek.“TIP: Sluit geen mobiel abonnement boven de €250,- af voordat je een hypotheek afsluit, of los het abonnement direct helemaal af voordat je een huis gaan aankopen.”

Mobiele abonnementen vergelijken

Op deze pagina kun je eenvoudig mobiele abonnementen vergelijken. In grote lijnen kun je de abonnementen onderscheiden in:

 • Mobiel abonnement met belminuten, databundel inclusief een toestel
 • Telefoon abonnement Sim Only. Je sluit alleen een abonnement af op je databundel en belminuten. Een los toestel heb je in dit geval al, of je schaft er 1 aan.

KPN mobile abonnement

De bekendste provider van Nederland is KPN. Op deze pagina vind je KPN mobiele abonnementen. Over het algemeen zijn deze abonnementen iets duurder dan abonnementen van concurrerende providers. Daarvoor krijg je echter wel de zekerheid van het beste mobiele netwerk van Nederland. Wanneer je al een KPN of XS4ALL Internet abonnement hebt, krijg je korting bij het afsluiten van een mobiel abonnement. Daarnaast kun je MB’s delen met mensen binnen hetzelfde huishouden. 

Bekijk video: Telefoon op afbetaling in termijnen betalen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Telefoon op afbetaling in termijnen betalen

Vaak gestelde vragen over telefoon op afbetaling in termijnen betalen

#1 Hoe werkt het betalen van telefoon in termijnen via een abonnement eigenlijk?

De meeste mensen betalen hun telefoon in termijnen, door een abonnement af te sluiten inclusief een nieuwe telefoon. Eigenlijk betaal je dan deels voor je belkosten en dataverbruik en het andere deel is een afbetaling op je nieuwe toestel. Vaak kun je deze aanbiedingen combineren met vaste telefonie en internet thuis. Een toestel met abonnement sluit je af bij KPN of Vodafone, maar je kunt ook een telefoonwinkel online of in de winkelstraat bezoeken, zoal BelSimpel. Het voordeel van deze regelingen is dat je meestal geen rente betaalt over de lening op het toestel. Deze kosten zitten verwerkt in je belkosten of in de prijs van het toestel, zodat het in de vorm van een abonnement kan worden aangeboden.

#2 Kan ik bij MediaMarkt mijn telefoon in termijnen afbetalen?

Bij MediaMarkt vind je een groot aanbod aan gewone huistelefoons en mobieltjes. Wil je graag Sim-only bellen, dan zul je het toestel los moeten kopen. Je bent dan meteen eigenaar voor het toestel, dus wanneer er schade is, draai je zelf op voor de kosten of dekt je verzekering dit, wanneer je deze hebt afgesloten. Betalen in termijnen is geen probleem bij MediaMarkt, omdat ze een financieringsmogelijkheid bieden. Je sluit voor het totaal van je aankopen een krediet af en na de verplichte toetsingen weet je of je hiervoor in aanmerking komt. De rente op het krediet is 14% en wanneer je er de MediaMarkt betaalkaart bij aanvraagt, kun je met datzelfde krediet ook op andere plekken pinnen en shoppen.

#3 Kan ik bij Telenet mijn telefoon in termijnen betalen?

Telenet is een grote Belgische leverancier van internet, data en bellen. Je kunt daar een abonnement afsluiten voor je mobiele telefoon, maar het is niet mogelijk dat te combineren met een financiering op het toestel. Daarom koop je bij Telenet je mobiele telefoon altijd apart van je abonnement. Wel geeft Telenet-klanten een flinke korting op toestellen in combinatie met een abonnement. Hiervoor moet je wel al minimaal twee maanden klant zijn bij Telenet en je mag je diensten de eerste 12 maanden niet boetevrij opzeggen. De kortingen kunnen oplopen tot wel € 450,- per toestel.

#4 Ik wil via BelSimpel mijn telefoon in termijnen betalen. Hoe werkt dat?

Bij BelSimpel vind je een groot aanbod aan telefoons in combinatie met een abonnement. Op deze manier betaal je je telefoon zonder rente of extra kosten gedurende de looptijd van je abonnement. Je kunt kiezen uit bijna alle providers, dus ook Vodafone, KPN en Tele2. Als vaste klant krijg je extra voordeeltjes in je bundel en in veel gevallen ben je gratis verzekerd tegen misbruik. Omdat de financiering is verwerkt in een abonnement, betaal je geen rente, maar een vast bedrag in de maand, zolang je binnen de ruimte van je bundel blijft. Je kunt je bundel uiteraard helemaal zelf samenstellen en het toestel kiezen dat je graag wil.

#5 Kan ik ook zakelijk mijn telefoons leasen?

Je hebt een groeiend bedrijf en wil je medewerkers voorzien van een mobiele telefoon van de zaak. Kijk dan eens bij Swapphone. Ze leveren ‘premium smartphones as a service’, zoals ze dat zelf noemen. Ze werken met Apple of Samsung telefoons en de contracten zijn flexibel uit te breiden of te krimpen. Je kunt gebruikte telefoons gewoon inleveren en bij schade is er binnen 24 uur een nieuwe telefoon beschikbaar. Je hebt zo geen grote aanschafkosten en je betaalt ook geen borg. Het abonnement is maandelijks opzegbaar en deze vorm van leasen is uiteindelijk voordeliger dan het kopen van alle toestellen.

#6 Waar kan ik een refurbished telefoon achteraf betalen?

Dat kan bij verschillende bedrijven, maar bij Refurbed en BackMarket vind je een groot aanbod aan gebruikte toestellen, die allemaal professioneel nagekeken zijn en daarom ook met een garantie komen. De prijzen liggen vaak honderden euro’s lager dan wanneer je een nieuwe telefoon zou aanschaffen en door een refurbished te kopen spaar je ook nog eens onze planeet. Bij BackMarket en Refurbed betaal je achteraf met Klarna. Open een account vanuit de webshop of reken met je bestaande account je telefoon af door te kiezen voor ‘beste nu, betaal later’. Klarna controleert je ID en bankrekeningnummer en de factuur betaal je aan Klarna 30 dagen na levering van het toestel.

#7 Kan ik een Samsung telefoon ook in termijnen betalen?

Wil je een nieuwe Samsung-smartphone en kunnen kiezen uit de nieuwste modellen? Wanneer je rechtstreeks bij Samsung Nederland koopt, is er de mogelijkheid om achteraf te betalen met Klarna. Zo weet je zeker dat je pas betaalt, wanneer het toestel geleverd is en goed functioneert. Het handigste is, wanneer je al een account bij Klarna hebt, zodat je met de app meteen kunt afrekenen en bij Klarna je betalingen overzichtelijk kunt regelen. Voor het aanmaken van een account controleert Klarna je identiteit en je bankrekening en in je betalingsoverzicht kun je je betalingsgedrag gemakkelijk bijhouden.

#8 Hoe verhouden de totale kosten van een telefoon op afbetaling met de totale kosten wanneer direct betaald wordt?

In sommige gevallen kan een abonnement goedkoper zijn dan het los aanschaffen van een toestel, vooral als er een speciale actie is. De kosten van een smartphone op afbetaling zijn door de concurrentie lager geworden. Het is belangrijk dat je de  totale kosten na 24 maanden vergelijkt met die van een sim-only abonnement en een los toestel. Dit helpt je om de goedkoopste optie te kiezen. Vermenigvuldig dus altijd het totale maandbedrag dat je ziet met 12 bij een jaarabonnement of met 24 bij een 2-jarig abonnement.

#9 Hoe beïnvloedt het hebben van een BKR-registratie door een telefoonabonnement de mogelijkheid om andere financiële diensten af te nemen?

Een telefoonabonnement met een waarde van meer dan €250 wordt geregistreerd bij het BKR, wat toekomstige financiële verplichtingen kan beïnvloeden. Deze registratie kan bijvoorbeeld invloed hebben op het vermogen om een hypotheek af te sluiten. Wanneer je op korte termijn van plan bent een grote financiële verplichting aan te gaan, zoals een hypotheek of leaseauto, dan raden we je aan om geen abonnement of afbetalingsregeling aan te gaan.

Telefoons die geleverd worden met een abonnement moeten worden geregistreerd bij BKR, wanneer deze meer dan € 250,- kosten. Het maandbedrag wordt dan opgeteld bij je vaste lasten en daardoor kan het bedrag dat je kunt lenen voor je nieuwe huis lager uitvallen. Telecombedrijven rekenen vaak geen rente op een dergelijk abonnement, maar verrekenen die rente eigenlijk in de prijs van het toestel en de belkosten. Daardoor voelt het niet als een lening, maar dat is het wel. Zodra je toestel is afbetaald geeft de telecomprovider een seintje aan het BKR, zodat je weer maximaal kunt lenen, maar de registratie blijft nog wel vijf jaar zichtbaar.