Scooter op afbetaling

Scooter op afbetaling

Geld om een scooter te kopen hebben de meeste mensen niet zomaar. Het is een hele investering, die in sommige gevallen pas gedaan kan worden na jarenlang sparen. Omdat dit jaren zijn waarin je niet op de scooter kunt rijden, is een scooter op afbetaling kopen een alternatief dat zeker te overwegen is. Je betaalt dan iedere maand slechts een klein bedrag en kunt vanaf de eerste betaling al meteen van de scooter gebruik maken.

Bekijk direct:

Scooter op afbetaling, de voordelen

Behalve dit vanzelfsprekende voordeel, kent kopen op afbetaling nog enkele andere pluspunten. Zo houd je bijvoorbeeld ook voldoende geld over voor andere zaken. Je bent iedere maand een klein deel van het totaalbedrag kwijt in plaats van een groot deel van je geld in één keer. Ook wat de verzekering van de scooter en aanvullende accessoires zoals een helm betreft, veel aanbieders vinden het geen probleem deze in de betalingsregeling op te nemen. Verder is er in de meeste gevallen natuurlijk ook de mogelijkheid versneld af te betalen. Dit is erg handig voor als je in een maand juist wel wat extra geld over hebt.

Scooter in termijnen betalen, de mogelijkheden

Om een scooter op afbetaling te kopen zijn er vaak heel wat verschillende betaalmogelijkheden. De prijs van de scooter, hoeveel je maximaal per maand wilt betalen en eventueel je inkomen zijn allemaal zaken die een rol van belang spelen. Zo zal het bij een goedkope scooter van € 1250 mogelijk zijn een lager bedrag per maand te betalen dan bij een tweemaal zo dure scooter van € 2500. Echter, ook de duur van de afbetaling is belangrijk wil je een scooter in termijnen betalen. Kom je met de verkoper overeen de duurdere scooter in twee in plaats van één jaar af te lossen, dan zul je per maand niet veel meer kwijt zijn dan voor de goedkopere scooter. De exacte hoogte van het bedrag hangt natuurlijk ook af van hoeveel je per maand te besteden hebt. Vaak is het al mogelijk per maand slechts enkele tientallen euro’s af te lossen en toch al van de scooter gebruik te maken.

Kortom, heb je niet genoeg geld om in één keer een scooter te kopen, dan is een scooter in termijnen betalen een aantrekkelijke optie. Zo betaal je iedere maand slechts een klein bedrag, houd je genoeg geld over voor andere zaken en kun je van het begin af aan toch al op de scooter rijden.

bekijk video: Scooter op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Scooter op afbetaling

Vaak gestelde vragen over scooter op afbetaling

#1 Waar kan ik een scooter kopen, die ik in drie termijnen kan afbetalen?

Je scooter gaat meestal kapot op het moment dat het net niet goed uitkomt. Of hij wordt gestolen. Een nieuwe scooter reken je dan liever af in enkele termijnen en dat kan bij Fast&Furious Scooter Shop. Of je nu een gewone of een e-scooter zoekt, je vindt ze daar. Alles wat je nodig hebt, is de goedkeuring van In3 om in drie termijnen te kunnen betalen. Doorloop de stappen van het aanmaken van het account en bevestig je ID en je bankrekening. Het eerste deel betaal je direct in de shop en na 30 dagen en 60 dagen betaal je de tweede en derde termijn.

#2 Kan ik mijn scooter ook achteraf betalen?

Bij Scooter Centrum (scootercentrum.nl) vind je een groot aanbod aan scooters, onderdelen en accessoires, die je via Riverty achteraf kunt betalen. Wat je nodig hebt is een account bij Riverty en de goedkeuring om te mogen shoppen. Wanneer dat geregeld is, bestel je je scooter en alles wat daarbij hoort, tot € 2500,-, en via de Riverty-app beheer je eenvoudig je betalingsoverzicht. Wil je in drie termijnen betalen, dan kan dat ook via In3. Dan betaal je het eerste deel bij bestelling en de tweede en derde termijn na 30 en 60 dagen.

#3 Wat is de beste manier om een scooter te kopen op afbetaling?

Zoek je een scooter die je in meerdere termijnen wil afbetalen? Kijk dan eens op Lease-je-scooter.nl. Daar vind je een mooi aanbod aan scooters en e-scooters van onder andere Vespa, Piaggio, Aprilia en Peugeot. Je wordt direct de eigenaar van de scooter en de aanvraag bij SprayPay is binnen een kwartier geregeld. Er wordt een inkomenstoets en een BKR-toets gedaan en je bepaalt zelf of je in 12 maanden of meer, tot zelfs 5 jaar in termijnen terugbetaalt. Versneld aflossen is altijd mogelijk en je scooter wordt zo snel mogelijk bezorgd, wanneer de aanvraag is goedgekeurd en de overeenkomst is getekend. Leasen betekent wel dat je een rente van 10% betaalt op het totaalbedrag.

#4 Waar vind ik een tweedehands scooter, die ik in drie termijnen kan afbetalen zonder rente of BKR?

Bij Van Seggeren, een tweewielerspecialist in Noord-Holland, vind je een mooi aanbod aan nieuwe en gebruikte scooters (ook online!). Alle scooters worden rijklaar geleverd en je kunt ook meteen je verzekering regelen. Via Scooterflex kun je ook een nieuwe scooter leasen, maar als je geen financiering wil, betaal dan gemakkelijk met In3 in drie termijnen. Dat is kosteloos en rentevrij en je krijgt dus ook geen BKR-toets. Wel doorloop je bij In3 een registratie om je ID en bankrekening te controleren en daarna reken je een derde van de prijs van je gebruikte scooter direct af in de winkel. De overige termijnen betaal je na 30 en 60 dagen, zodra In3 daarom vraagt.

#5 Kan ik in België een scooter in termijnen betalen?

Bij Fietsmoto (www.fietsmoto.be) vind je een mooi aanbod aan fietsen en elektrische scooters, van e-step tot retroscooter. In de webshop stel je gemakkelijk je eigen scooter samen en kies je de accessoires die je wenst. Wil je je scooter financieren, dan regelt Fietsmoto dat voor je via KBC. Vul het aanvraagformulier in en binnen een werkdag weet je of je aanvraag goedgekeurd wordt. Dan wordt het contract opgemaakt en kun je je nieuwe scooter in bijvoorbeeld 30 maanden afbetalen in haalbare termijnen. De rente van 2,99% op de lening is extra aantrekkelijk, omdat het een duurzame investering betreft.

#6 Ik wil mijn scooterrijbewijs gaan halen. Kan ik dat ook achteraf betalen?

Ga je je scooterrijbewijs halen, maar staat er net te weinig geld op je rekening om alles in één keer te betalen? Informeer dan bij je rijschool naar de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Mochten ze niet met je mee kunnen denken, kijk dan eens op Bromo. Met leslocaties in alle provincies in Nederland behoren ze tot de top van rijscholen. Je kunt er zowel je theorie als je praktijkexamen doen en je betaalt je lespakket achteraf met Klarna. Dat geeft je net een maand extra de tijd om het lesgeld bij elkaar te krijgen. Zorg dat je vooraf de Klarna-app op je telefoon hebt en dat je aanvraag door hen is goedgekeurd.