Santander lening

Santander lening

Ongetwijfeld één van de bekendste en grootste kredietverstrekkers van Nederland en bij uitbreiding van heel Europa luistert naar de naam ‘Santander’. Voor deze bank geldt dat ze werd opgericht in het jaar 1857 als de ‘Banco Santander’ in Spanje. Op de Nederlandse markt is de bank actief sinds het jaar 1985. Er worden door deze bank verschillende mogelijkheden aangeboden om een lening af te sluiten. Zo kun je kiezen voor een persoonlijke lening, maar wordt er ook doorlopend krediet aangeboden. Voor heel wat mensen die graag geld willen lenen is het niet helemaal duidelijk wat Santander nu precies allemaal voor hen kan betekenen. Geldt dat ook voor jou? Dan brengen we daar graag verandering in door middel van de onderstaande informatie.

Bekijk direct:

Hoe kun je geld lenen bij Santander?

Wie graag geld wil lenen bij Santander heeft de mogelijkheid om dat te doen door middel van de persoonlijke lening die door deze kredietverstrekker wordt aangeboden. Een dergelijke financiering kan in de praktijk omwille van verschillende redenen worden afgesloten. Denk hierbij concreet aan:

 • Een bepaalde grote aankoop die je wenst te doen zoals een nieuwe auto.
 • Verbouwingswerken die je aan je woning wenst uit te laten voeren.
 • Je kunt de lening gebruiken om bestaande kredieten mee te oversluiten.

Meestal is het zo dat mensen die geld gaan lenen bij Santander ervoor kiezen om dit te doen door middel van de persoonlijke lening die door haar wordt aangeboden. Dit is echter niet de enige mogelijkheid waarover je beschikt. Zo wordt er door deze kredietverstrekker ook een zogenaamd doorlopend krediet aangeboden. Voor dit doorlopend krediet geldt wel dat ze slechts vrij beperkte mogelijkheden met zich meebrengt. Meer hierover verder op deze pagina.

Hoe werkt de persoonlijke lening van Santander?

In eerste instantie is in het kredietaanbod van Santander dus een persoonlijke lening terug te vinden. Deze lening kan zoals hierboven al aangehaald worden afgesloten voor veel verschillende doeleinden. Voor Santander specifiek geldt dat ze haar (potentiële) kredietnemers de mogelijkheid biedt om deze lening af te sluiten voor een bedrag van tussen de 1.000 en 50.000 euro. Er dient verder rekening mee te worden gehouden dat er sprake is van een maximale looptijd van 10 jaar.

Wanneer de persoonlijke lening van Santander voor jou is goedgekeurd zul je tot de vaststelling komen dat het aangevraagde kredietbedrag in één keer op je bankrekening over zal worden gemaakt. Vervolgens zal je vaste maandelijkse terugbetalingen moeten doen. Voor deze terugbetalingen geldt dat ze bestaan uit twee onderdelen, namelijk:

 1. Een stukje van het kredietbedrag dat je terugbetaalt.
 2. De kosten die op de lening worden aangerekend.

Bij de persoonlijke lening van Santander is het zo dat er sprake is van over de hele lijn vastgestelde voorwaarden. Met andere woorden, niet alleen het bedrag is vastgesteld, dat geldt ook voor de intrest die wordt aangerekend evenals voor de looptijd van de lening. In principe is het niet mogelijk om af te wijken van deze voorwaarden. Gebeurt dat wel? Dan kunnen daar kosten aan verbonden zijn. Wees er dus altijd zeker van dat je de lening volgens de kredietvoorwaarden kan terugbetalen.

Welke voordelen zijn eraan verbonden?

Geld lenen bij Santander door middel van de persoonlijke lening brengt enkele niet onbelangrijke voordelen met zich mee. De voordelen waar je precies op kan rekenen zijn de volgende:

 • Het aangevraagde kredietbedrag wordt in één keer op je bankrekening gestort;
 • Je weet exact hoeveel je maandelijks van de lening moet terugbetalen;
 • De looptijd van de lening is vooraf vastgelegd;
 • Je profiteert altijd van een vaste rente die niet onderhevig is aan (markt)schommelingen;

Voor veel mensen geldt dat ze geld lenen door middel van de persoonlijke lening van Santander voor het verbouwen van hun woning. In dat geval is het onder bepaalde voorwaarden doorgaans mogelijk om de rente af te trekken van de belasting. Ook dat is geen onbelangrijk voordeel waar je mogelijks op kan rekenen. De persoonlijke lening van Santander staat er verder om bekend vrij concurrentieel te zijn waardoor je altijd kan rekenen op een echt interessante, lage kostprijs.

Zijn er ook nadelen om rekening mee te houden?

Bij het afsluiten van de persoonlijke lening van Santander is het van cruciaal belang om er rekening mee te houden dat je te maken hebt met een zeer lineaire kredietvorm. Dit maakt ze voordelig, maar tegelijkertijd ook niet voor iedereen geschikt. Enkele nadelen die hieraan verbonden zijn, zijn:

 • Doordat er sprake is van een vast kredietbedrag ben je minder flexibel;
 • Het is eigenlijk niet mogelijk om op deze manier een cashreserve aan te leggen;
 • De looptijd van je lening kan gaandeweg niet worden aangepast;

Verschillende kredietverstrekkers bieden hun kredietnemers bij een persoonlijke lening alsnog de mogelijkheid om kosteloos extra af te lossen. Dat kan bij Santander niet. Althans, extra aflossen is eventueel een mogelijkheid, maar daar zijn in principe altijd kosten aan verbonden.

Hoe werkt het Santander doorlopend krediet?

Het doorlopend krediet van Santander is een beetje een vreemde eend in de bijt. Voor deze kredietvorm geldt namelijk dat ze niet rechtstreeks is af te sluiten bij Santander. Dit kan echter wel via een aangesloten winkel of webshop. Let wel, dit is uitsluitend mogelijk in combinatie met een bepaald product dat wordt aangekocht. Op deze manier is het mogelijk om meteen de beschikking te hebben over het product dat je wenst aan te kopen terwijl je de aankoopprijs kan spreiden over maandelijkse termijnen. Kenmerkend voor deze vorm van financiering is de ontzettend grote flexibiliteit waar je op kan rekenen. Al afgeloste bedragen kunnen bijvoorbeeld terug worden opgevraagd en zelfs de looptijd van je financiering kan eenvoudig worden verlengd of aangepast.

Wanneer je een doorlopend krediet via Santander afsluit ontvang je automatisch de ‘Santander Card’. Het gaat hierbij om een betaalkaart die je eveneens de mogelijkheid biedt om te pinnen bij geldautomaten. Elke dag is het mogelijk om met deze kaart een bedrag te betalen van tussen de 20 en 750 euro. Er dient wel rekening mee te worden gehouden dat er per transactie die gebeurt een bepaalde kostprijs wordt aangerekend. Bekijk altijd goed de actuele kosten van Santander om te weten hoeveel deze kosten precies bedragen. De betaalkaart gebruik je niet alleen aan pinautomaten, maar ook in alle winkels evenals horecagelegenheden en online via e-Maestro.

Wat zijn de voordelen?

Het doorlopend krediet van Santander mag dan uitsluitend aangevraagd kunnen worden via een deelnemende winkel, toch biedt ze in de praktijk heel wat interessante voordelen. De voordelen waar je bij het Santander doorlopend krediet op kan rekenen zijn de volgende:

 • Je krijgt een bepaalde kredietlimiet toegewezen bij het afsluiten van het doorlopend krediet;
 • De aankoop wordt rechtstreeks vanuit de geopende kredietlimiet betaald;
 • De eventuele geldreserve binnen de kredietreserve blijft vijf jaar opvraagbaar;
 • De intrest wordt slechts aangerekend zolang er sprake is van een openstaand saldo;
 • Sneller aflossen dan contractueel bepaald is altijd en bovendien ook kosteloos mogelijk;
 • De looptijd van het doorlopend krediet bedraagt maximaal tien jaar;

Naast bovenstaande krijg je dus ook de beschikking over de Santander Card. Hiermee is het mogelijk om eenvoudig aankopen te doen of geld te pinnen waar je dat maar wenst. Een duidelijk inzicht in je transacties wordt verschaft in het ‘Mijn Rekening’ onderdeel van de website. Bovendien kan je ook inzicht krijgen in deze transacties door middel van de mobiele app van Santander.

Wat zijn de nadelen?

Het afsluiten van een doorlopend krediet via Santander kan een goede oplossing zijn voor veel mensen die bijvoorbeeld genoodzaakt zijn om een grote aankoop te doen, maar deze niet (volledig) zelf kunnen betalen. Hoewel er aan deze kredietvorm heel wat voordelen verbonden zijn, is er ook sprake van enkele nadelen. Wat deze nadelen betreft moet je denken aan de volgende:

 • Alleen de eerste vijf jaar profiteer je van de flexibele voorwaarden van je doorlopend krediet.
 • Uiteindelijk kan het nog eens vijf jaar extra duren voordat het volledige bedrag is afgelost.
 • De rente op het doorlopend krediet is variabel en dus onderhevig aan schommelingen.
 • De kosten op een doorlopend krediet liggen hoger dan bij een persoonlijke lening.

Wanneer je graag zo goedkoop mogelijk geld wenst te lenen is het Santander doorlopend krediet voor jou misschien niet de interessantste keuze. Ben je echter op zoek naar een manier om flexibel geld te kunnen lenen? Dan kan deze kredietvorm voor jou wel degelijk de uitkomst betekenen.

 

Een lening oversluiten bij Santander? Dat kan!

Tijdens ons leven kiezen we er op verschillende momenten voor om geld te lenen. Door de jaren heen is dit een beetje ingebakken geraakt in onze manier van leven. In tegenstelling tot vroeger is het lang niet altijd zo dat het afsluiten van zo’n lening gebeurt voor aanzienlijke bedragen. Wanneer je over meerdere, kleine leningen beschikt is de kans ontzettend groot dat elke lening best gepaard gaat met niet onaanzienlijke kosten. Wanneer je deze kosten samen gaat tellen is de kans dan ook groot dat je best zal schrikken van hoeveel kosten je op jaarbasis bijvoorbeeld precies betaalt. Bovendien kan er worden gesteld dat zoveel verschillende kleine leningen ook niet echt praktisch zijn.

Santander biedt bestaande kredietnemers (bij andere financiële instellingen aldus) de mogelijkheid om hun bestaande leningen te oversluiten. Op deze manier worden de verschillende, kleine leningen waarover je beschikt samengevoegd waarna er één totaalbedrag ontstaat. Dit betekent dat er nog slechts één maandelijkse betaling moet gebeuren in plaats van meerdere. Bovendien zul je tot de vaststelling komen dat ook de kosten hierdoor aanzienlijk lager kunnen komen te liggen.

Met welke voorwaarden dien je rekening te houden?

Je bestaande leningen oversluiten kan dus een optie zijn om te overwegen bij Santander. De voorwaarden die hiervoor gelden zijn eigenlijk min of meer dezelfde als het geval is bij het afsluiten van een nieuwe lening. Meer concreet betekent dit het volgende:

 1. Een lening oversluiten kan voor een bedrag tot maximaal 50.000 euro;
 2. Het oversluiten kan meteen online bij Santander worden geregeld;
 3. De looptijd van de nieuw gecreëerde lening mag tot 10 jaar bedragen;
 4. Er is altijd sprake van een vaste maandelijkse aflossing;

Meestal kan je bestaande leningen laten oversluiten bij Santander zorgen voor een aantrekkelijk financieel voordeel. In bijna alle gevallen kan er op deze manier dan ook een mooie besparing worden gerealiseerd. Let wel, mogelijks dien je voor het vroegtijdig stopzetten van de bestaande leningen bepaalde kosten te betalen. Controleer dus altijd grondig of de besparing die je realiseert door te oversluiten hier tegen opweegt of niet.

Een private lease afsluiten bij Santander

Wil je graag de beschikking krijgen over een nieuwe auto, maar dan wel zonder dat je daarvoor een traditionele autolening dient af te sluiten? Dat kan. Santander biedt ook een zogenaamde Private Lease aan, aan haar (potentiële) klanten. Op deze manier betaal je voor je (nieuwe) auto één vast maandbedrag waar bijna alle kosten in zijn inbegrepen. Alleen de brandstofkosten evenals de mogelijke vrijstelling van de allriskverzekering betaal je bij een ongeval zelf. Dit geldt uiteraard ook voor de eventuele boetes die je ontvangt en de mogelijke extra kilometers die worden gereden bij degene die contractueel werden vastgesteld.

Let op, ben je van plan om een private lease aan te vragen via Santander? Hou er dan wel rekening mee dat deze uiteindelijk zal worden verstrekt door RiemersmaLeasing. Het  spreekt het voor zich dat deze financiële instelling ook deel uitmaakt van de Santander Consumer Finance groep. Door ervoor te kiezen om een private lease aan te vragen bij Santander weet je in ieder geval precies wat je vaste kosten zullen zijn zodat je niet voor verrassingen kan komen te staan.

Kun je geld lenen met BKR bij Santander?

Santander is een officiële kredietverstrekker die is aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie. Dit betekent dat geld lenen met een (negatieve) BKR-codering in principe niet mogelijk is. Het kan eventueel geen kwaad om je specifieke situatie even voor te leggen aan Santander. Op basis van jouw specifiek dossier is het voor deze kredietverstrekker dan mogelijk om te bepalen of ze jou mogelijks een krediet kan aanbieden of niet. Meestal zal de uitkomst bij een kredietaanvraag met BKR echter helaas negatief zijn. Hou hier dus alvast rekening mee.

Bekijk Santander lening video

Santander lening informatie video

In deze video ontdek je hoe een Santander lening werkt.