Meubels huren of leasen

Meubels huren of leasen

Als je meubels gaat kopen gaat het meestal meteen over een vrij grote uitgave. Meubels zijn niet goedkoop, maar wist je dat je meubels ook te huur zijn, bijvoorbeeld via betaling.nl?

Bekijk direct:

Meubels huren

Voor een bed of een bank ben je al gauw honderden euro’s kwijt. Om elke keer dat je gaat verhuizen je huis opnieuw in te richten heb je behoorlijk wat geld nodig. En wat als je een nieuw bureau nodig hebt maar je het geld niet hebt om er één te kopen? Meubels huren is dan de oplossing. Omdat je niet het hele bedrag ineens hoeft te betalen kun je voor een klein bedrag per maand al genieten van een nieuwe bank. Meubels leasen heeft ook als voordeel dat je interieur er altijd stijlvol en nieuw uitziet, en dat je met enige regelmaat je interieur kunt veranderen zonder dat het je enorm veel geld kost.

Verhuizen

Meubels huren is ook reuze handig wanneer je voor je werk regelmatig moet verhuizen. Je hoeft dan niet dure verhuisdiensten in te schakelen om de zware meubels te transporteren en trappen op te tillen, maar huurt in je nieuwe woonplaats gewoon het complete meubilair voor je nieuwe woning. En doordat je het interieur kunt uitkiezen wat helemaal past bij jouw smaak voel je je er meteen thuis. Er zijn zelfs speciale meubel verhuur bedrijven voor studenten. Deze bedrijven bieden een compleet interieur voor een studentenkamer zodat een student met een krappe beurs voor een vriendelijk bedrag per maand een hele studentenkamer kan meubileren. Meubels leasen of huren kan dus om meerdere redenen erg interessant zijn en je een hoop geld schelen. Als je meer te weten wilt komen over het nut en de voordelen van meubels huren, lees dan het onderstaande artikel.

Waar moet je zijn als je meubels wilt huren?

Er zijn verschillende bedrijven die meubels te huur aanbieden. Het aanbod verschilt enorm, sommige bedrijven als Student Furniture Holland richten zich specifiek op studenten of jongeren die op kamers gaan wonen. Andere bedrijven als Key-Pro en Moving-In richten zich weer meer op expats en het hogere segment, en In-Lease biedt een ruim assortiment lease meubels voor een brede doelgroep. Je hebt meestal de mogelijkheid om losse meubels als een bed of een kast te huren, maar de meeste bedrijven bieden ook de mogelijkheid om een compleet interieur te huren. Of je dus voor je studentenkamer een leuke bank met een tv-meubel zoekt, speciale meubels voor een feestje van de vereniging of een compleet modern interieur voor je tijdelijke woning, het is allemaal mogelijk.

Hoe werkt het als je meubels wilt huren?

Je hebt meestal de mogelijkheid om losse meubels als een bed of een kast te huren, maar de meeste bedrijven bieden ook de mogelijkheid om een compleet interieur met vloerbedekking, gordijnen en lampen te huren. Meubels leasen of huren doe je het makkelijkste online. Je bestelt eenvoudig de meubels die je nodig hebt in de stijl die je mooi vindt en de meubels worden bij je thuis afgeleverd, gemonteerd en op de juiste plek neergezet. Je kunt naast meubels ook witgoed als wasmachines, ijskasten, magnetrons en zelfs keukengerei en waterkokers huren. Afhankelijk van het verhuurbedrijf leggen ze ook vloeren en verhuren ze ook gordijnen en tapijten. En is de huurperiode afgelopen, dan haalt het verhuurbedrijf de meubels weer op. Zelf hoef je dus niet te gaan sjouwen met zware kasten en wasmachines, want dat wordt als je meubels huurt allemaal voor je gedaan.

Wat gaat het kosten?

Omdat er veel verschillende soorten meubels te huur zijn van uiteenlopende kwaliteit lopen de huurprijzen nogal uiteen. De prijzen bij een verhuurbedrijf wat meubels voor studentenwoningen verhuurt liggen bijvoorbeeld doorgaans een stuk lager dan de design meubels die je kunt huren bij een bedrijf wat zich specialiseert in de meubel verhuur voor expats. De prijzen voor meubelverhuur worden meestal aangegeven in een bedrag per maand. Meubels zijn te huur voor een hele korte termijn als een dag of een paar weken, maar je hebt ook de mogelijkheid om meubels te leasen voor een jaar of langer. Meestal kun je kiezen uit verschillende huur- of lease pakketten en zijn de aflever- en installatiekosten in de prijs inbegrepen. Je moet er wel rekening mee houden dat er nog een bedrag aan borg bovenop de huurprijs van de meubels wordt gerekend.

Waar moet je op letten?

Wanneer je meubels gaat huren is het verstandig eerst te bedenken welke termijn je de meubels nodig hebt. Vaak is het namelijk voordeliger om de meubels meteen voor een langere periode te huren dan te kiezen voor een korte periode en de huur te verlengen. Bij sommige bedrijven geldt er een minimale afname van huurmeubels, dus als je alleen een bed nodig hebt dan kun je beter op zoek gaan naar een bedrijf waar het mogelijk is om alleen één los meubelstuk te huren. Ook is het handig om eerst goed na te vragen wat de voorwaarden wat betreft beschadigingen en gebruikssporen zijn voordat je een huurovereenkomst aangaat.

Wat zijn de voor- en nadelen van kleding huren?

Het huren van meubels is niet alleen een betaalbare oplossing voor een nieuw interieur, het is ook nog eens reuze handig omdat je niet alles met je mee hoeft te verhuizen als je ergens anders gaat wonen. Bovendien bespaar je het milieu doordat de meubels die je terugbrengt weer aan iemand anders verhuurd zullen worden. Zo hoeven er minder nieuwe meubels te worden geproduceerd en belanden er niet onnodig veel meubels op de stort.Misschien is het nadeel van meubels huren dat je iets voorzichtiger moet zijn met het gebruik omdat beschadigingen in rekening worden gebracht. Maar over het algemeen kunnen we stellen dat meubels huren veel meer voordelen biedt dan nadelen en zelfs aantrekkelijker kan zijn dan het kopen van meubels. Ontdek dus zelf hoe makkelijk en leuk het is om je meubels te huren.

bekijk video: Meubels huren of leasen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Meubels huren of leasen