Matras op afbetaling

Matras op afbetaling in termijnen Betalen

Een goede nachtrust is zo goed als een voorwaarde voor een leuke en vooral een gezonde dag. Het is tijdens de nacht dat ons lichaam even de batterijen kan opladen. En wat is een niet te onderschatten factor in het hebben van een goede nachtrust? Een kwalitatieve matras die exact zo ligt als jij nodig hebt. Bij Wehkamp vind je tal van matrassen, van harde tot zachte en alles tussenin, in diverse prijsklassen. Zoek jij een nieuwe matras? Dan vind je in het aanbod vast een model naar wens. Een goede matras is natuurlijk ook altijd een stevige investering. Bij Wehkamp hoef je echter niet per se meteen te betalen. Je kunt er ook jouw matras in termijnen betalen of jouw matras achteraf betalen. Heb je vragen over deze opties? Dan vind je op deze pagina al heel wat antwoorden.

Bekijk direct:

Een matras in termijnen betalen

Een matras kan relatief goedkoop zijn maar kan ook al gemakkelijk meer dan duizend euro kosten. Voor kwaliteit betaal je altijd iets extra en dus kan een matras ook een behoorlijke investering betekenen. Heb jij een nieuwe matras nodig maar kun of wil je niet het hele bedrag meteen ophoesten? Dan is een mogelijke oplossing te kiezen voor een matras op afbetaling. Door een matras op afbetaling te kopen kan je het volledige bedrag van de aankoopprijs spreiden over diverse maanden. Tijdens de maandelijkse aflossingen kan je vanzelfsprekend al genieten van een goede nachtrust met jouw nieuwe matras. Gespreid betalen werkt bij Wehkamp via de betaaldienst Tinka. Via de app van Tinka of via Mijn Tinka op jouw profiel bij Wehkamp kan je meteen kijken of je in aanmerking komt om gespreid te betalen. In principe kom je altijd in aanmerking tenzij het je eerste aankoop bij Wehkamp is of tenzij je een stevige betaalachterstand hebt bij Wehkamp.

De kosten

Kies je voor gespreid betalen en koop je dus jouw matras op afbetaling? Dan zijn daar enkele kosten aan verbonden. In principe is het ook het equivalent van een krediet opnemen voor het aankoopbedrag van de matras in kwestie. Bij Wehkamp betaal je op het openstaande saldo een rente van 14.9% op jaarbasis. Wanneer je via Tinka kiest voor gespreid betalen zie je meteen de exacte kostprijs van de matras en hoeveel extra het jou zal kosten om te kiezen voor gespreid betalen. Ook goed om te weten als je een matras in termijnen wilt betalen: je hebt zelf heel wat controle over de hoogte van de maandelijkse aflossing. Zo lang je minstens 2% van het aankoopbedrag en minstens 8 euro per maand aflost kan je helemaal zelf kiezen wat je betaalt.

Een matras op afbetaling: extra informatie

Heb je ervoor gekozen om jouw matras in termijnen te betalen? Dan betaal je bij de bestelling jouw eerste aflossing van het totale bedrag. Betalen kan bij Wehkamp en Tinka door middel van iDeal, met een kredietkaart of door te kiezen voor ApplePay. De daaropvolgende aflossingen gebeuren door middel van een automatische incasso op jouw rekening. Twee zaken om op te letten zijn de volgende: bij een krediet van boven de 1000 euro, zelfs al is het voor een matras, is Wehkamp verplicht jouw woonlasten en inkomen te controleren. Daarnaast moet elk krediet van 250 euro of hoger aangemeld worden bij het BKR. Deze registratie maakt Tinka automatisch ongedaan als het openstaande krediet onder de 250 euro valt.

Een matras via achteraf betalen

Tinka en Wehkamp bieden naast gespreid betalen ook nog de optie aan op jouw matras via achteraf betalen (ook wel AfterPay genoemd) op de kop te tikken. In dit systeem betaal je jouw matras niet meteen maar wel ten laatste twee weken na de aankoop. Je vindt de factuur die je kunt vereffenen op de Tinka-app of op de pagina Mijn Tinka op jouw Wehkamp-profiel. Betalen kan via de gewoonlijke opties: iDeal, ApplePay en de kredietkaart. Bij achteraf betalen kan je ook gebruik maken van een cadeaukaart. Goed om te weten is dat je pas gebruik kunt maken van achteraf betalen als je al een klant bent van Wehkamp. Daar staat wel tegenover dat er geen extra kosten aan verbonden zijn en dat je ook bij achteraf betalen kunt retour sturen.

bekijk video: Matras op afbetaling in termijnen Betalen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Matras op afbetaling in termijnen Betalen

Vaak gestelde vragen over matras op afbetaling in termijnen betalen

#1 Ik heb snel een nieuwe matras nodig maar deze uitgave komt even niet zo goed uit. Hoe zorg ik dat ik zo snel mogelijk weer comfortabel kan slapen door op een verantwoorde wijze de matras later te betalen?

Een goede matras is essentieel voor een goede nachtrust. Dat weten we allemaal. Soms kan de aanschaf van een nieuwe matras nu eenmaal even niet wachten tot je salaris, bonus of vakantiegeld is gestort. Slapeloze nachten zijn gelukkig niet nodig dankzij betaalsystemen die achteraf betalen faciliteren. Zo kun je bij Mattsleeps betalen via In3 ( 3 termijnen) of Spraypay (tot 36 termijnen), Matrasshop.com maakt gebruik van Billink, je ontvangt dan een rekening via de mail of app die je op een later moment kunt betalen. Beddenreus werkt samen met Klarna, een vergelijkbaar systeem. Daarnaast is er ook nog de optie om renteloos gebruik te maken van het Beddenreus Betaalplanbij aankoop van een matras in de winkel.

#2 Waar kan ik een nieuwe matras kopen en deze in 3 termijnen betalen?

De aankoop van een matras is een grote uitgave waar je als het goed is heel lang plezier van hebt. In meeerdere termijnen betalen kan daarom een aantrekkelijke en handige optie zijn.Veel winkels en webshops bieden mogelijkheden om de betaling in 3 termijnen te spreiden.Boschbedding.nl, Totaalbed.nl Beliani.nl, Homehaves.nl en Meubello.nl hebben een contract met Spraypay waardoor je makkelijk zelf het aantal termijnen kunt kiezen waarin je wil betalen. Houd er wel rekening mee dat dit een vorm van lening is en je 12 % rente betaalt. De betaaloptie In3 vind je o.a bij slaaploods.nl, matrasdirect.nl, boxspring.nl, Emma.nl, Boschbedding.nl en nachtrust.nl. Je betaalt dan in 3 termijnen en hebt minder lang om het bedrag af te lossen. Dit is echter wel rentevrij (op voorwaarde dat je de termijnen optijd betaalt)

#3 Hoe kan ik een matras kopen en deze in een aantal termijnen naar keuze betalen?

Een aantal winkels zoals Beterbed en Beddenreus biedt een eigen betaalpllan aan waardoor je de mogelijkheid hebt om in termijnen te betalen. Daarnaast maken veel webshops gebruik van Spraypay. Met spraypay kun je afhankelijk van het aankoopbedrag en hoe lang het prodct dat je koopt mee gaat, kiezen in hoeveel termijnen je wilt betalen. Het minimum is 3 termijnen en voo sommige producten is het zelfs mogelijk het bedrag over 60 termijnen te verspreiden. Houd als je hiervoor kiest altijd in het achterhoofd dat je hier rente over betaalt en de looptijd van de lening niet langer moet worden dan de levensduur van het product. Een matras is dan wel een voorbeeld van een aanschaf waar je vel jaren mee doet.

#4 Ik wil een traagschuimmatras aanschaffen op afbetaling. Hoe gaat dit in zijn werk en welke opties zijn er allemaal?

Ben jij er over uit dat een drukverlagende traagschuim matras precies is wat jij nodig hebt? Traagschuimmatrassen worden veel gebruikt in de zorg en kunnen voor veel mensen grote gezondheidsvoordelen hebben. Maar goedkoop in de aanschaf zijn ze niet. Zoek je een traagschuimmatras op afbetaling dan zijn er verschillende mogelijkheden. Heb je geen creditcard dan kun je bij veel winkels met Riverty afterpay of Klarna later betalen. Wil je in termijnen betalen dan bieden steeds meer webwinkels hier mogelijkheden voor via In3 of Srpaypay. Daarnaast is er ook nog de mgelijkheid om een matras of complete boxspring te leasen voor een vast laag maandbedarg by leazzzy.nl.

#5 Ik ben geinteresseerd in het kopen van een Emma-matras maar twijfel nog over deze grote uitgave. Kan ik ook in termijnen betalen?

Een Emma-matras in termijnen betalen is makkelijk te regelen.Via de webshop Emma-sleep.nl kun je kiezen voor de optie in termijnen betalen via Klarna. Je betaalt dan in 3 termijnen zonder rente te betalen. Ook via Beterbed.nl kun je een Emma-matras bestellen en via Klarna in termijnen afrekenen. Je selecteert bij het afrekenen de optie Klarna in 3 delen betalen. Zodra de bestelling is verzonden krijg jij een email van Klarna met de betaaldata voor jouw termijnen en zal ook de eerste termijn worden afgeschreven. Bij sleepfast.nl kun je bovendien kiezen voor betalen met Spraypay of In3.

#6 Ik wil een Emma-matras kopen maar zou deze het liefst eerst thuis bekijken en uitproberen voor ik betaal. Waar kan ik een Emma-matras betalen en deze achteraf betalen?

Veel goede dingen gehoord over het Emma-matras maar twijfel je toch nog of dit ook voor jou de goede keuze is? Een matras is een belangrijke ene persoonlijke aankoop. Naar een winkel gaan om een matras uit te proberen kost echter veel tijd die je misschien vaak niet hebt en biedt ook nooit helemaal dezelfde ervaring als het testen van een matras in het comfort van je eigen slaapkamer. via Emma-sleep.nl of Beterbed.nl kun jeachteraf betalen met Klarna. Koop je een Emma-matras op Sleepfast.nl dan kun je via Pay later kiezen voor achteraf betalen.

#7 Waar kan ik een tempurmatras kopen als ik deze in meerdere termijnen wil afbetalen?

Ben je er al helemaal uit dat een tempurmatras is wat waar jij het allerbeste op gaat slapen, maar verspreid je de betaling van deze aankoop voor de lange termijn liever over een delen? Op nl.tempur.com kun je er bij het afrekenen voor kiezen om via Klarna in 3 termijnen te betalen. Sleepfast.nl verkoopt ook tempurmatrassen. Zij werken samen met In3, Spraypay en Paylater waardoor je als klant allerlei verschillende mogelijkheden hebt om in 3 of meer termijnen te betalen. Het voordeel van op deze manier betalen betekent dat je aankoop veilig is en garantie is inbegrepen.

#8 Als ik een tempurmatras wil kopen maar deze liever pas achteraf wil betalen, waar moet ik dan zijn?

Op nl.tempur.com ga je snel, veilig en makkelijk een achteraf betalingsregeling aan voor jouw nieuwe tempurmatras door te kiezen voor betalen via Klarna. Via de app of een link in de mail maak je in een paar klikken het bedrag over op het moment dat het jou uitkomt. Niet goed? Dan stuur je hem gewoon weer terug en betaal je uiteraard niks.Sleepfast.nl heeft ook tempurmatrassen in het assortiment. Bestel je daar je matras dan heb je de keuze uit Pinnen bij aflevering, Afterpay, Spraypay en Paylater als je achteraf wil betalen.