Macbook in termijnen betalen

Als je een Macbook wil aanschaffen heb je in grote lijnen de keuze tussen 2 modellen: de Macbook Pro en de Macbook Air. Aangezien de Macbook pro qua prijsklasse een stuk hoger ligt dan de Macbook Air (je koopt een Macbook pro 13 inch vanaf €1500,-), is het voor de Macbook pro de kans het grootst dat je het op afbetaling wil kopen.

Bekijk direct:

Hoe kun je een Macbook pro in termijnen betalen? Je hebt hiervoor een aantal opties:

 • Een Macbook op afbetaling kopen in relatief veel termijnen via webshops die de betaalmethoden Tinka, Santander of Spraypay aanbieden, denk hierbij aan 12 tot 60 termijnen.
 • Aflossen binnen 2 maanden via webshops die Pay in 3 aanbieden. Je betaalt de eerste termijn bij aankoop, de 2e termijn na 30 dagen en de 3e termijn na 60 dagen.
 • Een Macbook huren. Dit kan bij aanbieders als Grover en Rentyourmac. Je betaalt een vast bedrag per maand zonder dat je aflost. Je bent dan verzekerd tegen schade en hebt de optie om het apparaat aan het einde van de looptijd tegen een laag bedrag te kopen.
 • Het aangaan van een Apple financiering via de officiele website van Apple.
 • Een Macbook pro achteraf betalen via webshops die gebruik maken van Klarna, Riverty of Billink.

Macbook pro in termijnen betalen: 12-60 termijnen

 • Via Mediamarkt heb je de optie om een Macbook pro aan te schaffen en tot 60 maanden te doen over de aflossing. Je maakt bij deze winkel gebruik van Santander. Het rentepercentage bedraagt 14% per jaar. Hier vind je meer informatie en bereken je je maandbedrag.
 • Bij BCC kun je in de checkout kiezen voor de betaaloptie Tinka. Je kunt je Macbook dan in 6-24 termijnen betalen. Het rentepercentage bedraagt 13.9% en het maximum bedrag bedraagt €4800,-. De Macbook pro is een stuk goedkoper dan dit bedrag.
 • Je kunt kiezen voor een winkel die samenwerkt met Spraypay. Een voorbeeld hiervan is de webwinkel van Amac. Je betaalt dan in 12, 18, 24 of 36 termijnen en je rentepercentage is 14%.

Wat zijn de gevolgen en voorwaarden

  • Boven de € 250,- krijg je een positieve BKR registratie die op het moment van afbetalen weer verdwijnt.
  • Boven de €1000,- volgt er een BKR check.
  • Je betaalt een rente van maximaal 14%. Dit is wettelijk zo geregeld. Meer betalen mag dus niet volgens deze wet.
  • Als je de app downloadt van Tinka heb je altijd een overzicht van je schuld.
  • Zorg dat je altijd op tijd betaalt. Als dit een keer niet lukt: neem direct contact op met de kredietverstrekker.

Macbook op afbetaling zonder BKR: Pay in 3

Wanneer je nu een Macbook pro wil aanschaffen en al op korte termijn verwacht genoeg geld te hebben om af te lossen: Kies voor een webwinkel die gebruikmaakt van in 3 termijnen betalen. Er vindt in dit geval geen BKR registratie plaats. Voorbeeld van webshops die deze betaalmethode aanbieden zijn Xando, Max ICT en Macandmuchmore. Het volledige bedrag moet in dit geval binnen 60 dagen zijn afgelost. Let erop dat het maximale bedrag €3000,- bedraagt. De duurdere Macbook pro’s kun je dus niet betalen met Pay in 3.

Macbook pro huren

Als je een vast bedrag per maand wil betalen zonder BKR registratie en geen rente wil betalen kies je voor huren. Het voordeel van een Macbook huren bij Grover is dat bij schade je 90% van het bedrag vergoed krijgt. Ook ben je 100% flexibel. Als je bijvoorbeeld je huurtermijn wil verlengen gaat dit erg gemakkelijk.Als je veel waarde hecht aan het klimaat kan een Macbook huren ook iets voor jou zijn. Het draagt namelijk bij aan een circulaire economie. Als je klaar bent met huren stuur je het product terug en wordt het klaargemaakt voor de volgende gebruiker.Naast Grover zijn er een aantal andere aanbieders waar je een Macbook pro kunt huren:

 • Macrent.nl
 • Rentyourmac.com
 • Swaptop.nl

Apple financiering

Via de website van Apple kun je een financiering aangaan wanneer je een Macbook aanschaft. Je kiest bij het afrekenen voor de optie ‘Financiering’*. Je moet in dit geval de lening in 12 maanden terugbetalen en het minimale bestelbedrag is €500,-. Let erop dat als je kiest voor deze manier van financieren het buiten de Nederlands wet: “maximale rente voor koop op afbetaling” valt. De maximale rente die voor Nederlandse partijen geldt is namelijk 12%. Je jaarlijkse kostenpercentage is bij deze manier van lenen namelijk meer dan 18% en de rente bedraagt 17%.

Bekijk video: Macbook in termijnen betalen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Macbook in termijnen betalen

Vaak gestelde vragen over macbook pro op afbetaling
Kan ik een Apple MacBook Pro in termijnen afbetalen zonder rente?

Een MacBook Pro is een krachtige draagbare computer van Apple. Bij macandmuchmore.nl vind je jouw nieuwe Macbook Pro in verschillende afmetingen en met verschillende processoren en geheugencapaciteit. Je vindt er ook aantrekkelijk geprijsde modellen van voorgaande jaren en refurbished MacBooks. Er zijn verschillende mogelijkheden om in termijnen of achteraf te betalen. Kies je voor Klarna of In3, dan kun je zonder rente of BKR-toets in drie termijnen van 30 en 60 dagen betalen. Je betaalt de eerste termijn op het moment dat jij je bestelling plaatst. Je MacBook Pro wordt dan direct verstuurd, zodat je al binnen een dag of twee aan het werk kunt!

Waar vind ik een Apple MacBook Pro 2023 met de mogelijkheid om in termijnen te betalen?

De nieuwste Apple MacBook Pro 14 (2023) met een M2 processor vind je natuurlijk in de online winkel van MediaMarkt. Omdat deze computer bijna €2.500,- kost is het voor jou misschien prettiger om die in termijnen te betalen. Dat kan bij MediaMarkt door een financiering af te sluiten via de Santander-button. Je kunt ook de MediaMarkt betaalkaart aanvragen, waarmee je een doorlopend krediet hebt met maandelijkse termijnen. Je betaalt uiteraard een bepaald bedrag aan rente, maar de handigheid is, dat deze betaalkaart ook op andere plekken gebruikt kan worden en dezelfde gebruiksmogelijkheden heeft als een PIN-pas.

Kan ik een Apple MacBook Pro ook zonder financiering regelen, maar wel in termijnen betalen?

Wanneer je geen financiering op je nieuwe MacBook Pro wil, maar je kunt hem ook niet in één keer afrekenen, dan is huren een goede optie. Bij grover.com vind je een mooi aanbod aan Apple MacBooks, die je na het afsluiten van het huurcontract binnen een paar dagen in huis hebt. Je kiest eerst een minimale huurperiode en dat bepaalt je maandbedrag. Na afloop van de huurperiode kun je gewoon verlengen, maar je kunt de MacBook ook terugsturen of overnemen van Grover. Gaat er onverhoopt iets mis, dan betaal je bij Grover maar 10% van de reparatiekosten. En als het probleem onder de fabrieksgarantie valt, betaal je helemaal niets!

Ik zoek een Apple MacBook Pro 2021 en wil deze graag in termijnen betalen. Kan dat?

Amac is de bekendste Apple retailer van Nederland en daar vind je uiteraard de nieuwste en krachtigste MacBook Pro’s, maar ook modellen van voorgaande jaren. Met SprayPay kun je bij Amac in termijnen betalen. Je sluit daarvoor eerst een financiering af bij SprayPay, die je in de webshop regelt. SprayPay checkt je woonsituatie, je inkomen en vaste lasten en je ontvangt na akkoord een QR-code, waarmee je afrekent. In de winkels kun je deze QR-code ook gebruiken. Je hebt de keuze uit 12 tot 36 maanden en je betaalt 10% rente over het bedrag dat nog open staat.

Ik zoek een MacBook Pro 13 inch die ik in termijnen wil afbetalen. Kan ik bij BCC terecht?

Ja. Bij BCC heb je keuze uit een groot aantal 13 inch MacBook Pro’s van verschillende bouwjaren en diverse geheugencapaciteiten. Er is ook een aanbod aan gebruikte MacBooks, die ze Renewed Apple noemen bij BCC. Zo weet je zeker dat je nooit teveel betaalt. Heb je even niet genoeg geld op je rekening staan, dan kun je bij BCC betaling in termijnen regelen. Je sluit daarvoor een lening af bij Tinka tegen een rente van 9,9%. Na een kredietwaardigheid controle kun je, bij goedkeuring, je MacBook meteen mee naar huis nemen of opgestuurd krijgen. Op de site kun je meteen lezen, of jouw MacBook op voorraad is.

Waar vind ik de voordeligste MacBook Pro’s?

Je kunt kiezen voor een nieuwe MacBook Pro en de volle prijs betalen, maar ben je op zoek naar de beste deal, denk dan eens aan een refurbished Apple MacBook. Bij BackMarket vind je een groot aanbod aan MacBooks overal in Europa. Ze zijn professioneel nagekeken en daarom heb je twee jaar garantie op je aankoop. Je betaalt bij BackMarket achteraf via Klarna, waardoor je rekening binnen een week na bestelling binnenkomt en je een betaaltermijn van 30 dagen hebt. Deze service kost je geen rente en Klarna doet ook geen BKR-check.

Waar kan ik in België mijn Apple MacBook Pro financieren?

Dat kan bij Apple in de eigen store. Wanneer je voor meer dan €500,- gaat afrekenen (en dat is bij alle MacBook Pro’s het geval) kies je voor de optie ‘Financiering’ en dan betaal je in 12 maandelijkse termijnen je MacBook veilig af. Je betaalt 17,09% rente en je kunt ook software en accessoires mee financieren. De financierder is Cetelem en zij controleren vooraf of je in aanmerking komt voor een krediet. Je MacBook Pro wordt na goedkeuring gewoon op je privé-adres in België bezorgd.

Kan ik ergens studentenkorting krijgen op de aankoop van mijn MacBook Pro?

Bij YourMacStore vinden ze onderwijs erg belangrijk en daarom bieden zij studenten in Nederland een mooie korting op hun Apple MacBooks. Wanneer je 18 jaar of ouder bent en studeert of werkt aan een MBO, HBO of universiteit, dan kom je in aanmerking voor deze korting. In de meeste gevallen vragen ze een bewijs van inschrijving, zoals een geldige studentenkaart of een printscreen van Studielink. Voor medewerkers wordt een officieel document gevraagd, maar dat mag geen loonstrook zijn. YourMacStore hanteert geen vaste korting, dus daarvoor kun je het beste even contact met ze opnemen.