Loungeset gespreid betalen

Loungeset gespreid betalen

Een belangrijk deel van een menselijk leven is tijd maken voor ontspanning. En dat gaat toch net iets vlotter wanneer je in een leuke, klassevolle en comfortabele loungeset kunt relaxen. Een goede loungeset is echter ook niet goedkoop. Heb je bij Wehkamp een leuk model gezien? Maar draag je de kostprijs van de loungeset van jouw dromen toch liever niet meteen? Dan heb je twee mooie alternatieven. Je kunt een loungeset achteraf betalen met AfterPay of je kunt een loungeset gespreid betalen. Maar hoe gaat dat praktisch in zijn werk? En zijn er valstrikken aan verbonden? We zoeken het uit!

Bekijk direct:

Een loungeset achteraf betalen

Een loungeset is een meubelstuk dat vaak al een behoorlijke duit kost. Een dergelijke som is soms gemakkelijker om even uit te stellen. Misschien ben je aan het wachten op jouw loon, misschien ontvang je een 13de maand of bijvoorbeeld vakantiegeld, misschien zijn er nog andere directe financiële verplichtingen en ga zo maar door. In ieder geval is het bij Wehkamp mogelijk om in dit geval ervoor te kiezen jouw loungeset via AfterPay te betalen. Concreet kom je hiervoor in aanmerking als je in het verleden al eens iets gekocht hebt bij Wehkamp en nergens met een betaalachterstand van meer dan 35 dagen kampt. De optie achteraf betalen gaat bij Wehkamp altijd via de betaalservice Tinka. Tijdens het afrekenen kan je simpelweg achteraf betalen aanklikken en Tinka checkt meteen of jij hier wel gebruik van kunt maken.

De kosten

Kies je ervoor om jouw loungeset achteraf te betalen? Dan vraag je je ongetwijfeld af welke extra kosten daaraan verbonden zijn. Het goede nieuws is dat een loungeset via AfterPay kopen je geen euro extra kost. De enige voorwaarde die eraan verbonden is is dat je de factuur binnen de 14 dagen betaalt. De betaling kan je bij Tinka uitvoeren met iDeal, met de kredietkaart, via Apple Pay of door middel van een gift card. De factuur in kwestie kan je terugvinden op de Tinka-app of bij achteraf betalen in mijn Wehkamp. Ben je vergeten op tijd te betalen? Dan kan je best zo snel mogelijk met Tinka en Wehkamp contact opnemen om extra kosten te vermijden.

Een loungeset op afbetaling: hoe werkt dat?

Als je al wilt genieten van jouw loungeset thuis maar liefst het bedrag niet in één keer ophoest kan je ervoor kiezen jouw loungeset op afbetaling te kopen. Door een loungeset in termijnen te betalen kies je er in feite voor om de loungeset in kwestie via maandelijkse aflossingen te betalen. Dit is dus niet hetzelfde als een loungeset met AfterPay kopen waarbij je het hele bedrag in één keer betaalt. Een loungeset in termijnen betalen kan in principe enkel niet als het je eerste aankoop bij Wehkamp is. Ook gespreid betalen wordt bij Wehkamp afgehandeld door de betaaldienst Tinka. Wil je op voorhand graag weten of je in aanmerking komt? Dan kan je dat gewoon controleren door gespreid betalen aan te vragen op de webshop. Goed om te weten is wel dat gespreid betalen telt als een krediet. Is het openstaande saldo van de loungeset die jij op afbetaling koopt groter dan 250 euro? Dan moet er een BKR registratie plaatsvinden. Zakt het bedrag van jouw loungeset die je in termijnen aan het betalen bent onder de 250 euro? Dan zal Tinka de registratie automatisch afmelden.

De kosten

Een loungeset gespreid betalen is in tegenstelling tot achteraf betalen niet helemaal gratis. Het is een vorm van een lening en je betaalt dan ook een rentevoet op het openstaande bedrag. Bij Tinka en Wehkamp betaal je een rentevoet van 14.9% op jaarbasis. Daarvoor krijg je niet alleen terug dat je gespreid kunt betalen maar bovendien ook de vrijheid om de hoogte van jouw aflossing te kiezen. De enige twee voorwaarden bij op afbetaling een loungeset kopen zijn dat je elke maand minstens 8 euro en minstens 2% van het aankoopbedrag moet aflossen. Buiten die twee voorwaarden beslis je zelf lekker zelf hoe hoog jouw maandelijkse bijdrage is. Dit allemaal kan je aanpassen via de Tinka-app of via Mijn Tinka op de website van Wehkamp.

bekijk video: Loungeset gespreid betalen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Loungeset gespreid betalen

Vaak gestelde vragen over loungeset gespreid betalen of achteraf betalen met afterpay

#1 Kan ik ook een loungeset kopen en deze achteraf betalen?

Je tuin of balkon opknappen aan het begin van het voorjaar kan betekenen dat je in één keer een grote som geld uit moet geven. Zeker als je nog geen tuinmeubelset hebt, of deze zwaar aan vervanging toe is. Dan komt het goed van pas dat er mogeliijkheden zijn om achteraf te betalen. De meeste webshops werken samen met creditcards en betaalsystemen zoals Paypal. die het aankoopbedrag op een later moment van je betaalrekening afschrijven als je het niet direct wilt betalen. Daarnaast maken veel webshops gebruik van achteraf betaalsystemen zoals Klarna en Riverty (het nieuwe Afterpay)

#2 Welke mogelijkheden zijn er om een loungeset te kopen die ik in termijnen kan betalen?

Soms komt het even niet goed uit om in 1 klap veel geld uit te geven omdat je net een verhuizing of verbouwing achter de rug hebt. Toch wil je niet wachten met de aanschaf van sommige producten, zoals bijvoorbeeld een fijne loungeset voor in je tuin. Een typisch voorbeeld van een seizoensgebonden product waar je van wilt genieten op het moment dat het voorjaar en de zomer er zijn en niet daarna. Via Tinka, Spraypay en Creditclick wordt op veel meubelwebsites de optie aangeboden om in termijnen te betalen. Er is hierbij bovendien een brede keuze in het aantal maanden waarin je de termijnen wilt verspreiden. Van 3 maanden tot zelfs 36 maanden.

#3 Waar vind ik een loungeset die ik in 3 termijnen kan betalen?

Zoek je een betrouwbare website om op afbetaling nieuwe tuinmeubelen te kopen? Gigameubel.nl , Woonq.nl, Tuinmeubels.nl, Sohome.nl, VidaXL.nl, 2Lhome.nl, AimeTé.nl en Beliani.nl zijn bekende websites die de optie bieden om een loungeset te kopen en deze in meerdere termijnen te betalen. Dit zijn woonwebsites met vele positieve reviews en tevreden klanten. Zo weet je dat je met een betrouwbare partij te maken hebt en kun je naar eigen inzicht een passende termijnenregeling aangaan voor je aankoop.

#4 Hoe werkt het kopen en betalen van een loungeset met Riverty afterpay?

Een aantal webshops waar tuinmeubels verkocht worden werkt samen met Riverty. Het aanschaffen van loungesets via Riverty kan bij Woonq, Wehkamp, Leenbakker en Tuinland.nl. Op deze manier betaal jij pas voor je aankoop na ontvangst. Dit biedt extra zekerheid bij het online winkelen en geeft je de mogelijkheid op een later moment wanneer het jou uitkomt het bedrag te voldoen. Riverty stuurt namens de verkoper een week na je bestelling een factuur. Op de factuur staat wat de termijn is waar binnen deze overgemaakt moet worden. oIn de meeste gevallen is dit 2 weken.

#5 Hoe werkt het kopen en betalen van een loungeset met Klarna?

Met Klarna heb je zowel de mogelijkheid je aankoop direct af te rekenen als er voor te kiezen te wachen tot na ontvangst van het product. Dat laatste heeft natuurlijk als voordeel dat het extra zekerheid biedt en je het product eerst kunt bekijken voor je betaalt. Mocht je besluiten iets retour te sturen dan betaal je niks, en hoef je dus niet te wachten to het aankoopbedrag wordt teruggestort. Betalen gebeurt eenvoudig via de app of via een link die je in je mail ontvangt. Geen eindeloze creditcardgegevens die moeten worden ingevoerd dus, maar wel aankoopbescherming. Je hebt tot 30 dagen na ontvangst om te betalen en ontvangt automatisch herinneringen om je te helpen optijd te betalen.

#6 Komen er extra kosten kijken bij het achteraf of in termijnen betalen van een loungeset? En kan dit ook zonder BKR-registratie?

Betaalsystemen die achteraf betalen mogelijk maken, zoals Klarna en Afterpay, doen van te voren een automatische check of je in aanmerking komt voor deze vorm van betalen. Achteraf betalen is helemaal gratis, zolang je maar binnen de termijn het hele bedrag voldoet. Betaal je in termijnen dan ga je in feite een lening aan. Als het bedrag dat je besteedt aan je nieuwe loungeset boven de 250 euro komt, dan wordt dit geregistreerd bij het BKR. Zodra het restant van het bedrag van je aankoop minder wordt dan 250 euro, wordt deze ook weer verwijderd.