Laptop op afbetaling

Ontdek alle mogelijkheden om een laptop flexibel te betalen

15

blank

7

looptijd

1-60

blank

0-15

Wat zoek je?

laptop op afbetaling zonder bkr

Laptop kopen op afbetaling zonder BKR

Wanneer je een laptop op afbetaling wil kopen zijn er zaken waar je rekening mee moet houden. Om het overzichtelijk voor je te maken benoemen we hier eerst de opties die je hebt:

Je koopt een laptop op afbetaling bij bijvoorbeeld Mediamarkt of Ep.nl
Je huurt een laptop bij bijvoorbeeld Skala of Grover. Je betaalt een vast bedrag per maand en hoeft niet te betalen voor reparaties.
Je sluit een minilening af (max. €1500,-) waarmee je de laptop koopt en binnen een termijn van 30-60 dagen terugbetaalt. Het rentepercentage ligt dan tussen de 5 en 10%.
Je laptop achteraf betalen: Je betaalt wel alles in 1 keer, maar bijvoorbeeld pas na 14 of 30 dagen. Deze optie wordt geboden door webshops die zijn aangesloten bij Afterpay of Klarna. Op deze pagina vind je bijvoorbeeld links naar Leapp en Campusshop

Ontdek opties

Laptop op afbetaling Mediamarkt

Je koopt je laptop op afbetaling via de webshop van Mediamarkt. De afwerking van je financiering loopt dan via Santander. Tot € 1000,- hoef je niet je inkomsten en uitgaven te overleggen. Let op: boven dit bedrag moet dit wel. Tip is dus: als je administratieve rompslomp wil voorkomen dat je beneden dit bedrag blijft. De rente die je betaalt, is bij Santander 14% op jaarbasis.

 • Stap 1: Kies de laptop die je in termijnen wil betalen.
 • Stap 2: Klik op het icoon: “Of betaal per maand”. Je kunt nu precies zien hoeveel je per maand kwijt bent.
 • Stap: 3: Voeg het product toe aan je winkelwagen en vul je gegevens in.
 • Stap 4: Kies in de checkout voor “Achteraf betalen via Klarna” als je weet dat je de laptop binnen 30 dagen kunt betalen. Wanneer je dit niet wil of kunt kies je voor “Financiering”. Het maandbedrag staat hier nogmaals genoemd.
Ontdek opties
blank
laptop student

Laptop op afbetaling student

LAls student heb je een laptop nodig, dat is een feit. Als je op dit moment een laptop nodig hebt, maar niet het geld om er 1 aan te schaffen heb je een aantal opties:

Verhoog je lening bij DUO en schaf van het geld dat je overhoudt een laptop aan (laagst mogelijke rente van 0%).
Vraag je ouders om je geld te lenen om toch je laptop te kunnen aanschaffen.
Gespreid betalen bij Ep.nl of Mediamarkt (rente van +-14% en BKR-check).
Je laptop huren bij Grover of Skala (Vast maandelijks bedrag).
Tip: Koop je laptop op afbetaling bij de webshop speciaal voor studenten: Campusshop.
Om als student een laptop op afbetaling te kopen klik je op bovenstaande links. Onderzoek goed wat voor jou de beste optie is!

Ontdek opties

Jouw laptop gespreid betalen

Via Santander is het bij Mediamarkt mogelijk om in termijnen te betalen. Je betaalt nooit meer dan 14% rente en is altijd mogelijk om het volledig openstaande bedrag af te betalen. Ook EP.nl biedt je de mogelijkheid om je laptop in termijnen te betalen via Payin3.

Laptop op afbetaling Coolblue

We checken regelmatig of het mogelijk is om een laptop op afbetaling te kopen bij Coolblue. Coolblue is immers 1 van de grootste aanbieders van consumentenelektronica van Nederland. Op dit moment is het nog altijd niet mogelijk om gespreid te betalen bij deze webshop. Als je eerst je laptop wil zien voordat het bedrag van je rekening wordt geschreven raden we je aan om te betalen met creditcard. Bij Coolblue betaal je eenvoudig met Visa en Mastercard.

Ontdek opties
laptop achteraf betalen coolblue
klarna laptop

Laptop achteraf betalen met Riverty of Klarna

Wanneer je nu nog niet het geld hebt, maar over een tijdje bijvoorbeeld je vakantiegeld of eindejaarsbonus krijgt, kun je er ook voor kiezen om je laptop achteraf te betalen met Riverty (voorheen Afterpay) of Klarna. Het voordeel hiervan is dat je direct de eigenaar bent van het product en dat je geen lening aangaat. Je hebt wel de kans om het product eerst te zien en eventueel nog te ruilen of je geld terug te krijgen. Je krijgt netjes een betalingsoverzicht via de app van deze partijen. Ook krijg je een herinnering via e-mail als de betaalperiode verstreken is. Leapp.nl is een goede optie als je Klarna wil gebruiken en Alternate als je Klarna gebruikt.

Een concurrent van Klarna en Riverty is Billink. Ook zij bieden achteraf betalen aan. Een winkel die laptops aanbiedt en gebruik maakt van de betaalmethode Billink is Max ICT.

Ontdek opties

Je laptop in termijnen betalen met Spraypay

Naast Tinka en Santander kun je je laptop ook op afbetaling kopen met Spraypay. Je betaalt dan in 12, 18, 24 of 36 maanden. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om in 48 of 60 termijnen te betalen. Winkels waarbij je een laptop kan aanschaffen met Spraypay zijn Gamepc.nl, Redux Gaming en Somas Home.

Wat denk je van in 3 termijnen betalen?

Als je niet te lang bezig wil zijn met de afbetaling van je laptop, maar nu niet direct het geld tot je beschikking hebt: kies dan voor in 3 termijnen betalen. Je betaalt de 1e termijn tijdens de check-out, de 2e termijn na 30 dagen en de 3e termijn in 60 dagen. 

Ontdek opties
laptop met spraypay betalen
laptop huren bij Skala

Laptop huren bij Skala

We hebben het proces van een laptop huren bij Skala uitgebreid voor je getest. hier vind je onze bevindingen.

1. Apparaatkeuze

Het proces begint op de Skala website, waar je als klant het gewenste apparaat kunt aanvragen via een eenvoudig aanvraagformulier. Deze stap is gebruiksvriendelijk en ontworpen om je te leiden naar het product dat het beste bij je behoeften past.

2. Persoonlijk Advies

Na de aanvraag kan Skala contact met je opnemen om de bestelling door te nemen. Dit is een belangrijk onderdeel van het proces, omdat het een persoonlijke touch geeft en ervoor zorgt dat je als klant een weloverwogen beslissing neemt. Het bedrijf controleert of de gekozen oplossing binnen het budget past en of de klant zich bewust is van de maandelijkse kosten. Dit advies is vooral waardevol om ervoor te zorgen dat jij als klant niet te veel financiële verplichtingen aangaat. Bovendien biedt Skala een bedenktijd van 14 dagen, wat jou de vrijheid geeft om je beslissing te heroverwegen.

3. Levering en Installatie

Skala zorgt voor gratis levering en installatie van het apparaat thuis. Dit is een significant voordeel, omdat het de klant ontlast van eventuele technische zorgen. De grondige uitleg die bij deze service hoort, verzekert dat de klant volledig op de hoogte is van hoe het apparaat werkt en minimaliseert de kans op latere vragen of problemen.

4. Zorgeloos Genieten

Een van de grootste voordelen van huren of leasen bij Skala is het inclusieve onderhouds- en reparatiebeleid. Het bedrijf belooft alle onderhoud, reparaties, en zelfs vervanging van apparaten binnen 24 uur en zonder extra kosten. Dit ontzorgt de klant volledig, aangezien zij zich geen zorgen hoeven te maken over bijkomende kosten of de gebruikelijke zorgen die gepaard gaan met het bezit van technologie.

Klantenservice en Klachtafhandeling

Klanttevredenheid staat hoog in het vaandel bij Skala, en ze zetten zich in om eventuele klachten snel en naar tevredenheid op te lossen. Klanten hebben ook de mogelijkheid om klachten voor te leggen aan de geschillencommissie via het Europees ODR platform, wat een extra laag van zekerheid biedt.

Conclusie

Skala’s aanpak van het huren of leasen van laptops is ontworpen om het proces zo eenvoudig en zorgeloos mogelijk te maken voor de klant. Van het kiezen van het juiste apparaat tot het genieten ervan in het comfort van je eigen huis, Skala lijkt elk aspect van de service te hebben geoptimaliseerd om aan de behoeften van de consument te voldoen. De toegevoegde waarde van persoonlijk advies, thuisinstallatie, en een uitgebreid onderhouds- en reparatiebeleid onderscheidt Skala van veel andere aanbieders. Echter, zoals bij elke dienstverlening, is het essentieel dat klanten hun eigen onderzoek doen en alle voorwaarden zorgvuldig overwegen voordat ze een overeenkomst aangaan.

Ontdek opties

Laptop op afbetaling voor studenten bij Campus Shop via Klarna

Zoals de naam al doet vermoeden richt de Campus Shop zich op Nederlandse en Belgische studenten. Het werkt samen met ruim 200 onderwijsinstellingen om de laptops van hoge kwaliteit te leveren aan verschillende opleidingen. Een laptop heeft standaard fabrieksgarantie, maar de Studenten Service van Campus Shop gaat graag nog een stapje verder. Je hebt er namelijk de mogelijkheid om een laptop te huren of in 3 termijnen te betalen. 

Laptop huren of in termijnen betalen bij CampusShop

Een gemiddelde laptop kost tussen de 600 en 700 euro. Het is dus een grote uitgave waar niet iedereen toe in staat is. De CampusShop biedt een oplossing in de vorm van laptophuur. Dit betekent dat je voor een relatief laag bedrag per maand een laptop huurt. Een andere optie is een laptop achteraf te betalen of in 3 maanden via Klarna. Deze optie is volledig gratis en je hoeft dus geen rente of andere verborgen kosten te betalen.

Welke laptops zijn te huur bij CampusShop?

Een van de voordelen van CampusShop is het uitgebreide assortiment aan (huur) laptops van goede kwaliteit. Zo heb je onder andere de keuze uit Lenovo, Asus en HP. De enige uitzondering vormt Apple, want die producten zijn niet te huur. Het bestellen van meerdere huurlaptops is zeker mogelijk bij CampusShop. Doe de aanvragen wel afzonderlijk van elkaar, om het overzicht te bewaren. Gooi dus niet alle laptops bij wijze van spreken bij elkaar in één digitaal mandje.

Hoe huur je bij deze aanbieder een laptop?


Wil je graag een laptop in termijnen betalen? Dan komt de huurservice van CampusShop ongetwijfeld als geroepen! Om er gebruik van te maken dien je een huur-bestelling te plaatsen.
 Volg dit stappenplan:

 1. Selecteer de optie ‘onderwijsinstelling’. 
 2. Als het goed is, verschijnt de tekst ‘’ja, ik ben student (of ouder/verzorger van) en ben ingeschreven bij de geselecteerde onderwijsinstelling‘, of ‘ik ben werkzaam bij deze onderwijsinstelling‘ in beeld. Vink ‘ja’ aan en bevestig jouw identiteit. 
 3. Selecteer jouw gewenste laptop en geef het een plekje in jouw digitale winkelmandje. 
 4. Nu is het tijd om een verzekering aan te vinken voor de komende 2 of 3 jaar, inclusief diefstaldekking. Zit je nog op de middelbare school of werk je daar? Selecteer dan de optie ‘Voortgezet Onderwijs Service’.
 5. Geef jouw bezorgvoorkeuren aan en klik op ‘volgende’
 6. Maak een account aan op de website of login met jouw huidige account.
 7. Kies nu voor de optie ‘huren’.

Ontvangst van e-mail met instructies

Na het plaatsen van een bestelling ontvang je als het goed is een orderbevestiging. Ook volgt er na een paar minuten een e-mail waarin instructies staan om jouw laptop huurovereenkomst digitaal te ondertekenen. Heb je de mail met instructies na een dag nog steeds niet ontvangen? Probeer het nogmaals door het plaatsen van een nieuwe bestelling. Jouw andere bestelling zal binnen een maand automatisch worden geannuleerd. 

Laptop huren bij CampusShop: dit zijn de voorwaarden

Een laptop per maand betalen is voor sommige studenten of scholieren zeer voordelig. Wel er gelden bij Campus Shop een aantal belangrijke voorwaarden. Zo moet een persoon minstens 21 jaar of ouder zijn. Daarnaast is het verplicht om een verzekering inclusief diefstal af te sluiten. Selecteer deze tijdens het plaatsen van een bestelling (zie ons stappenplan). Voor middelbare scholieren is trouwens de ‘Voortgezet Onderwijs Service’. Zoals de naam al doet vermoeden richt deze service zich speciaal op middelbare scholen. Met een van deze verzekeringen ben je gegarandeerd van een reparatie en/of vervanging als de laptop kapot gaat.

Wat als je jonger bent dan 21 jaar?

Middelbare scholieren zijn natuurlijk jonger dan 21 jaar. Toch mogen ook zij een laptop huren bij de CampusShop. Voorwaarde is wel dat de gegevens van de ouder(s)/verzorgers tijdens het bestelproces in het huurcontract komen te staan.

Wat zijn de kosten als je een laptop wil huren?

De exacte kosten van het huren van een laptop bij deze aanbieder zijn niet te bepalen. Hoeveel je precies kwijt bent hangt af van de onderwijsinstelling. De prijzen op het voortgezet onderwijs zijn anders dan die van het MBO, HBO of WO. Je kunt het beste eerst de door jou gewenste laptop selecteren. Tijdens het bestelproces klik je eerst op ‘huren’ en daarna op ‘betalen’ en ‘bestelling afronden’. Als het goed is, verschijnt in het volgende scherm zowel het aanbetalingsbedrag als het termijnbedrag.

Beoordeling van jouw aanvraag

Na de huuraanvraag is CampusShop aan zet. Het bedrijf heeft een partnerschap met Experian om jouw verzoek op een aantal onderdelen te beoordelen. Dit zijn onder andere:

 • Of je wel of geen huiseigenaar bent.
 • Verhuisdata.
 • Geografische data.
 • Eventuele eerdere aanvragen voor kredieten.
 • Negatieve betalingservaringen.
 • Faillissementen.

Hoe lang is de verwerkingstijd na goedkeuring?

Je krijgt per component punten en daar komt een bepaalde score uit voort. De gemiddelde score bepaalt of je in staat bent om een laptop in termijnen te huren.  Is jouw huurlaptop aanvraag goedgekeurd? Mooi! Nu dien je huurovereenkomst nog digitaal te ondertekenen. Na het verwerken van de aanbetaling zal de bestelling worden verstuurd. Doorgaans neemt de verwerkingstijd na het ondertekenen van de huurovereenkomst zo’n 2 werkdagen in beslag.

Wat als jouw aanvraag niet is goedgekeurd?

Niet iedereen krijgt groen licht om een laptop te huren. De bovengenoemde factoren spelen daar mogelijk een rol bij. Natuurlijk is het mogelijk om een nieuwe bestelling te plaatsen, maar of je daar verder mee komt is de vraag. Een alternatieve optie is wellicht Stichting Leergeld. Of misschien kun je via jouw school of onderwijsinstelling een betalingsregeling treffen.

Kun je een laptop na de huurtermijn overnemen?

Na het voltooien van de laatste huurtermijn is het mogelijk om de laptop over te nemen, inclusief verzekeringen. Vergeet echter niet dat je bij de huuraanvraag een borgbedrag van 50 euro moet betalen. Wanneer je de laptop overneemt krijg je dit geld niet terug, aangezien je gebruik blijft maken van het apparaat.

Ontdek opties
campusshop laptop achteraf betalen

Welke soort laptop wil je in termijnen betalen?

Macbook pro op afbetaling

Macbook pro
10 aanbieders

macbook air op afbetaling

Macbook Air
11 aanbieders

chromebook

Chromebook
5 aanbieders

gaming laptop op afbetaling

Gaming Laptop
9 aanbieders

#1 Waar koop ik een HP laptop met de mogelijkheid om in termijnen te betalen?

Bij 123PCCenter vind je een ontzettend groot aanbod aan laptops van verschillende merken, waaronder HP. Dankzij de handige voorraad-meter weet je precies of de laptop die jouw voorkeur heeft op voorraad is, zodat deze snel geleverd kan worden. Uiteraard verkoopt 123PCCenter ook accessoires, zoals laptoptassen en losse toetsenborden en muizen. Betalen kan bij 123PCCenter in 3 termijnen met In3. De service waarbij je de eerste termijn bij bestelling betaalt en de tweede en derde termijn na 30 en 60 dagen. In3 doet een check van je ID en je bankrekening en rekent geen rente over de uitgestelde betaling.

#2 Ik zoek een Apple laptop die ik in termijnen kan afbetalen. Waar vind ik die?

Een Apple laptop heet Macbook, omdat de termen ‘laptop’ en ‘pc’ meestal gebruikt worden voor computers die op Windows draaien. Bij macandmuchmore.nl vind je alle Apple producten in een mooi vormgegeven webshop, dus ook jouw nieuwe Macbook. Van alle Apple-resellers bieden zij misschien wel de meeste mogelijkheden om achteraf of in termijnen te betalen. Met Tinka betaal je zonder rente in 14 dagen of 3 termijnen. Via Klarna kun je binnen 30 dagen of in 3 termijnen betalen en dat laatste kan ook via In3. Wil je financieren, kies dan voor betalen met CreditClick. Creditclick werkt samen met Tinka en is ook voor Duitse klanten beschikbaar.

#3 Waar koop ik een laptop die ik via Billink achteraf betaal?

Billink wordt niet vaak ingezet als betaalmethode om een laptop te kopen. Dat komt omdat Billink diensten aanbiedt tot €750,- en in de meeste gevallen is een laptop duurder dan €750,-. We vonden Billink terug bij macandmuchmore.nl waar men ook een aanbod aan nieuwe en refurbished laptops heeft. Daar vind je dus een goedkope, gebruikte laptop waarvan je een deel of het gehele bedrag bij Billink kunt betalen. Je vindt daar al een nieuwe laptop vanaf €550,- en een refurbished laptop vanaf €350,-. Onafhankelijk waar jij jouw laptop voor gaat gebruiken, kun je er een vinden bij Macandmuchmore.nl.

#4 Kan ik in Belgie een laptop achteraf in termijnen betalen?

Ja dat kan in België en zelfs gewoon bij MediaMarkt. MediaMarkt België heeft namelijk de MediaMarkt Mastercard ontwikkeld, waarmee je door middel van een doorlopend krediet tot een bepaald bedrag vrij mag besteden. Het openstaande bedrag betaal je maandelijks in termijnen terug over een periode die je zelf kiest. De rente op deze financiering is 12,5% en het voordeel is, dat je met deze Mastercard op meerdere plekken kunt betalen en ook geld kunt opnemen om je bankrekening aan te vullen, wanneer dat nodig is. Uiteraard doet MediaMarkt een check van je ID, je inkomen en je vaste maandelijkse lasten, voordat zij de financiering toekennen.

#5 Waar kan ik met Klarna mijn laptop ook achteraf betalen?

Ben je op zoek naar een nieuwe laptop en heb je een Klarna account? Dan verwijst Klarna je graag door naar FST Computers. Zij zijn gespecialiseerd in computers en laptops, maar verkopen ook van alles voor Gaming, zijn een Apple-retailer, verkopen onderdelen en randapparatuur en hebben zelfs een reparatieshop in Oss. Via jouw Klarna-account reken je in de webshop af zonder betaling en ontvang je binnen een week de factuur van Klarna met 30 dagen betaaltermijn. Je kunt bij FST Computers je laptop overigens ook in drie termijnen betalen, door voor In3 te kiezen.

#6 Ik ben student en zoek een nieuwe laptop, maar ik kan geen financiering krijgen.

In dat geval huur jij je laptop toch gewoon bij grover.com? Grover verhuur al laptops voor minder dan €45,- per maand en omdat je huurt en Grover eigenaar blijft van de laptop, zijn reparatiekosten voor 90% meeverzekerd in de huurprijs. Of je nu kiest voor een Apple Macbook of een gewone laptop, Grover heeft een uitgebreid assortiment. Vanaf 12 maanden en langer betaal je de laagste huurprijs per maand en wil je van het contract af, dan stuur je de laptop gewoon terug of neem je hem na afloop van het contract voor een aantrekkelijke prijs over van Grover. Daarnaast adviseren we je op deze pagina meer informatie te lezen over Campusshop.