Kleding huren of leasen

Wie wil er nu niet een enorm uitgebreide garderobe hebben en elke dag iets nieuws aan kunnen trekken? Als je graag over een enorme keuze in kleding wilt beschikken of kleding nodig hebt voor een speciale gelegenheid dan is kleding huren een oplossing.

Bekijk direct:

Kleding huren

Om voor elke gelegenheid de juiste outfit te hebben ben je al snel duizenden euro’s kwijt. Sommige kledingstukken draag je maar heel af en toe, zoals een galajurk of een rokkostuum. En als je maar één keer per jaar een lederhosen aantrekt tijdens Oktoberfest dan is het misschien een beetje zonde van je geld om een lederhosen te kopen. Voor dit soort kledingstukken of gelegenheden is kleding huren de oplossing. Bovendien ben je dan veel minder geld kwijt aan een kledingstuk wat je anders het grootste gedeelte van de tijd in de mottenballen zou bewaren. Je kunt er ook voor kiezen op kleding achteraf te betalen

Bedrijven

Ook met het oog op duurzaamheid is het aantrekkelijk om kleding te huren. Je huurt bijvoorbeeld voor een maand een bepaald kledingstuk waarna je het teruggeeft aan het verhuurbedrijf en weer iemand anders het kledingstuk huurt. Kleding huur zorgt ervoor dat er veel meer mensen genieten van één kledingstuk wat een uiteindelijk hoop scheelt op de textiel berg. En er zijn bijvoorbeeld ook kleding verhuur bedrijven die speciaal zijn gericht op kleding voor sollicitatiegesprekken. Heel handig als je op zoek bent naar een nieuwe baan maar niet het geld hebt om een pak te kopen. Met kleding verhuur vergroot je je garderobe voor een fractie van de kosten als je alles zou kopen. Het biedt dus redelijk wat voordelen om kleding te leasen of te huren. Je kunt in het onderstaande artikel meer lezen.

Waar kun je kleding huren?

Er zijn verschillende bedrijven waar je kleding kunt huren. Elk bedrijf richt zich weer op een specifieke doelgroep of verhuurt kleding voor specifieke gelegenheden, dus wat ze te huur aanbieden verschilt enorm per bedrijf. Ben je op zoek naar feestkleding of kleding voor een verkleedpartij, dan kijk je bijvoorbeeld bij Maskeradekleding. Wil je stijlvolle kleding huren van bekende merken dan kijk je op de website van Iconic Wardrobe of FashionChick. En heb je geen geld voor representatieve kleding maar moet je er goed uitzien voor een sollicitatiegesprek, dan ga je naar de website van DressForSuccess. En wat je kunt huren beperkt zich niet alleen tot kleding. Ook schoenen, tassen, hoeden en andere accessoires zijn te huur om je outfit compleet te maken. Dus ben je op zoek naar een trouwjurk voor een vrijgezellenfeest, een galajurk voor een bijzondere avond of een Spiderman outfit voor carnaval, er is vast wel een verhuurbedrijf te vinden die het kledingstuk heeft wat jij nodig hebt.

Hoe werkt het?

Wanneer je kleding gaat huren is de makkelijkste route online bestellen. Veel bedrijven hebben een webshop waar je de kleding die je wilt huren eenvoudig toevoegt aan je winkelwagentje en daarna afrekent. De kleding wordt dan bij je bezorgd en na afloop van de verhuurperiode stuur je de kledingstukken weer terug. Wil je zeker weten dat de kleding goed zit dan is het beter om naar het verhuurbedrijf toe te gaan en het kledingstuk te passen. Bij bijvoorbeeld het huren van een smoking, galajurk of bruidsjurk wordt het voor je op maat versteld zodat je stralend voor de dag kan komen met perfect passende kleding.

Wat kost het om kleding te huren?

De prijzen voor kleding huur lopen enorm uiteen. Het huren van designer kleding is een stuk kostbaarder dan wanneer je feestkleding huurt. Ook de kwaliteit van de kleding weegt mee in de huurprijs. Huur je bijvoorbeeld een bruidsjurk voor een vrijgezellenfeestje dan zal deze van goedkoper materiaal zijn gemaakt en dus ook goedkoper om te huren dan een bruidsjurk waar je echt in kunt trouwen. Meestal huur je feestkleding voor een dag of een aantal dagen. Bij verhuurbedrijven die casual kleding verhuren is het gebruikelijk om kleding per maand te huren of een abonnement af te sluiten om binnen een bepaalde periode een aantal kledingstukken te kunnen huren. Soms zijn reinigingskosten in de huurprijs inbegrepen of worden de verzendkosten betaald door het verhuurbedrijf, en je moet meestal ook een borg betalen als je kleding huurt.

Waar moet je op letten?

Als je kleding gaat huren moet je goed opletten op wat de voorwaarden zijn. Moet je bijvoorbeeld zelf het kledingstuk laten reinigen, zijn de kosten voor jou als je het kledingstuk retourneert en wat gebeurt er als er per ongeluk een vlek op het kledingstuk komt. Door van tevoren goed de voorwaarden door te nemen zal je niet voor een onaangename verrassing komen te staan als je kleding gaat leasen of huren. Let ook goed op de maatvoering als je online kleding huurt, want dat kan per merk verschillen. Kijk of er een maattabel is voor het merk, en vraag anders op wat de maten zijn zodat je zeker weet dat het kledingstuk past.

Wat zijn de voor- en nadelen van kleding huren?

Kleding huur maakt het mogelijk om voor een relatief klein bedrag over een enorme garderobe te beschikken. Je hebt altijd de laatste mode in huis waardoor je er altijd stijlvol en verzorgd uitziet en je bespaart het milieu door niet onnodig veel kleding te kopen. Je huurt met het grootste gemak voor een speciale gelegenheid een bijzondere outfit of voor een knalfeest een waanzinnig kostuum. En heb je niet genoeg geld voor een trouwjurk of een rokkostuum, dan kun je deze kledingstukken huren zodat je er toch stralend uitziet maar er niet heel diep voor in de buidel hebt moeten tasten.

Nadelen

Het nadeel van kleding huren is misschien dat je extra voorzichtig moet zijn tijdens het dragen omdat je natuurlijk niet wilt dat er een vlek op komt of dat het kledingstuk beschadigd raakt. Het huren van kleding biedt dus bijzonder veel voordelen, ontdek dus zelf het gemak en de financiële voordelen van het huren van kleding.

bekijk video: Kleding huren of leasen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Kleding huren of leasen