Keuken op afbetaling

Keuken op afbetaling

Het is tegenwoordig heel normaal om dure dingen aan te schaffen waarvoor je op dat moment net even niet voldoende financiële middelen beschikbaar hebt. Dit geldt bijvoorbeeld voor producten zoals een auto, elektrische fiets, een laptop op afbetaling of telefoon, maar zeker ook voor de aanschaf van meubels of een nieuwe keuken, wordt gekozen voor achteraf betalen of betalen in termijnen.

Bekijk direct:

Keuken op afbetaling

Wil je een nieuwe keuken plaatsen in de woning die je recent hebt aangekocht, maar heb je eigenlijk niet genoeg geld om precies die keuken te kopen die helemaal aan je wensen voldoet? Kies dan voor het kopen van een keuken op afbetaling. Zo koop je toch de keuken waar je van droomt en betaal je deze in delen. Heb je niet voldoende spaargeld om de keuken direct te betalen? Informeer dan altijd naar de mogelijkheden omtrent in termijnen betalen.

Hoe kun je een keuken op afbetaling kopen?

Als je naar een mooie keuken op zoek bent, is het verstandig om vooraf een budget op te stellen zodat je weet wat er te besteden valt. Bepaal voor jezelf wat je per se wilt hebben in de keuken, zoals wat voor kastjes en hoeveel, wat voor werkblad je wilt en wat voor uitvoering je voorkeur heeft. Een keuken is zeker niet goedkoop in aanschaf en als je er ook inbouwapparatuur in wilt laten plaatsen, hangt daar een aardig prijskaartje aan. Een keuken laat je het beste intekenen in de beschikbare ruimte zodat je weet wat er allemaal mogelijk is. Hierbij laat je ook meteen een offerte maken zodat duidelijk is wat de keuken kost, zodat je weet of een keuken op afbetaling een optie is.

Keuken in termijnen betalen

Is de keuken boven het budget? Informeer dan altijd bij de aanbieder of de mogelijkheid om in termijnen te betalen beschikbaar is. Dit is vaak bij veel keukenaanbieders het geval. Je zoekt een keuken uit die naar je zin is en laat er een goede tekening van maken, met alles erop en eraan. Daarna wordt de offerte gemaakt en kun je, indien het helemaal naar je zin is, het opgestelde contract tekenen. In het contract wordt dan opgenomen dat je in termijnen wilt betalen.

Hoeveel je per maand aflost, is natuurlijk afhankelijk van diverse factoren. Om te beginnen wordt er gekeken naar de totaalprijs van de keuken, inclusief montage en inbouwapparatuur. Er wordt bepaald hoe hoog het totale kredietbedrag is. Daarnaast wordt bekeken hoeveel rente je betaalt en binnen welke termijn je de keuken wilt aflossen. Met deze factoren samen wordt berekend hoeveel je per maand moet afbetalen. Koop je bijvoorbeeld een keuken van € 10000, dan wordt daar nog rente bijberekend. Wil je wel een deel van de keuken al aanbetalen? Dan mag je dit van het totaalbedrag aftrekken. De tijd dat de betalingsregeling loopt, wordt vaak in samenspraak met de aanbieder bepaald waarbij ook rekening gehouden wordt met wat je per maand wilt aflossen.

Is alles netjes geregeld wat de financiën betreft? Dan kun je het contract tekenen en wordt de keuken besteld en gemaakt. Er zit altijd een bepaalde levertijd op een keuken waarmee je rekening moet houden. Het is zeker niet zo dat het langer duurt voordat de keuken geleverd wordt als je deze achteraf of in termijnen betaalt, want dat maakt geen verschil met het bedrag ineens betalen. De keuken op afbetaling wordt gemaakt en wordt op de beloofde datum geleverd en dan ook meteen gemonteerd. Of je dit zelf doet of laat doen is uiteraard aan jou.

Voordelen/aandachtspunten bij een keuken achteraf betalen/in termijnen betalen

Het is tegenwoordig heel gebruikelijk om voor een duurdere aankoop in termijnen te betalen of een lening/krediet af te sluiten. De belangrijkste redenen voor mensen om dit op deze manier te doen, zijn de volgende:

  • Je houdt een goed overzicht over je geld omdat je precies weet wat je iedere maand aan termijnbedrag moet aflossen.
  • Door in termijnen te betalen houd je geld over voor andere dingen en spaar je ook meteen.
  • Achteraf of in termijnen betalen doe je zoals het voor jou het beste uitkomt. Dit wil zeggen dat je een bedrag en betalingsperiode kiest die bij je passen en die realistisch zijn. Zo kun je toch dat aanschaffen wat je graag wilt en hoef je er niet lang op te wachten of er eerst voor te sparen.

Dit klinkt natuurlijk allemaal erg positief, maar het is zeker ook belangrijk om er rekening mee te houden dat er ook wel wat nadelen aan in termijnen betalen kleven. Deze hebben we voor een duidelijk overzicht voor je op een rijtje gezet.

  • Betalen in termijnen betekent dat je ook rente betaalt. Deze is vaak hoog en uiteindelijk heb je, nadat je alles hebt afgelost, meer betaald dan wanneer je je keuken in één keer (vooraf of bij levering) zou betalen.
  • Betalen in termijnen levert geen fiscaal voordeel op zoals bij een persoonlijke lening waarbij je de rente aftrekt het geval is.
  • Je moet vaak een aanzienlijke tijd lang aflossen en het is niet altijd mogelijk om tussentijds meer af te lossen dan gebruikelijk.

Conclusie

Kortom, er is niets mis met op afbetaling kopen als je er maar rekening mee houdt dat je uiteindelijk meer betaalt dan wanneer je de aankoop in één keer afrekent. Let altijd goed op alle voorwaarden zodat je niet achteraf voor vervelende verrassingen komt te staan. Dan is het zeker aan te raden om kostbare producten zoals bijvoorbeeld een keuken op afbetaling te kopen. Dan wordt deze namelijk toch gemaakt en kun je er zo snel mogelijk over beschikken, ook al heb je op dat moment nog niet voldoende geld om deze ineens te betalen. Een keuken achteraf betalen maakt meer mogelijk en zo koop je de keuken waar je altijd van droomde en hoef je er niet nog jaren op te wachten voordat je voldoende geld bij elkaar gespaard hebt.

bekijk video: Keuken op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Keuken op afbetaling

Vaak gestelde vragen over keuken op afbetaling

#1 Waar is het mogelijk om een keuken te kopen en te betalen in 3 termijnen?

Een keuken op afbetaling kopen en dus het aankoopebedrag in termijnen spreiden kun je op 3 verschillende manieren realiseren. De meest voorkomende manier is om een afbetalingsregeling aan te gaan met de verkoper van de keuken. Bij I-kook kun je direct zien wat voor jou mogelijk is en hoe je betalingsplan eruit gaat zien. Daarnaast is het natuurlijk een optie om via je eigen bank of een andere kredietaanbieder een lening af te sluiten. Je betaalt de keuken dan in één keer en lost vervolgens de lening in temijnen af. In sommige gevallen kan het ook een goede optie zijn om een keuken te leasen. Dit kan bij productprivatelease.

#2 Kan ik ook een keuken in termijnen betalen zonder BKR check en waar kan ik hiervoor terecht?

Voor keukens worden normaal gezien geen kredieten aangeboden zonder BKR-registratie. Dit is een te groot risico gezien het hoge aankoopbedrag van een keuken. Vergeet niet dat een BKR-registratie er ook is om te voorkomen dat je als consument in financiele problemen raakt door een lening die je niet past. In veruit de meeste gevallen is dit echt de meest verantwoorde manier om je keuke te financieren. Via In3 bestaat er wel een mogelijkheid de betaling van je keuken in 3 temijnen te verdelen zonder dat je hier rente over betaalt of een BKR check nodig is. Met In3 betalen kan bij Furneakeukens.

#3 Kan ik bij Ikea een keuken kopen op afbetaling?

Bij Ikea betaal je je keuken bij levering, door vooraf het bedrag over te maken of door te betalen in de winkel. Achteraf of in termijnen betalen kan bij Ikea niet. Voor projecten in huis zoals een nieuwe keuken biedt Ikea wel financieringsmogelijkheden via de Ikea Family Mastercard. Het krediet dat je dan afsluit loopt via de financiele partner Buyway. Voor bedragen boven de 2500 euro kan je in de winkels terecht om een aavraag te doen voor de Ikea Family Mastercard. Daaronder kan het ook online.

#4 Kan ik een keuken kopen op afbetaling bij Keukenconcurrent?

Een keuken kopen op afbetaling bij Keukenconcurrent kan door middel van het aanvragen van een bouwdepot. Via de website van Keukenconcurrent of in de winkel kun je eenvoudig via de budgetplanner berekenen wat jouw nieuwe keuken gaat kosten. Dat is natuurlijk belangrijk om als eerste te weten. Voor het aanvragen van een lening laat je eerste een officiele offerte opstellen. Gebruik je je bouwdepot voor de keuken dan is het belangrijk om te weten dat je maar 65% van het aankoopbedrag van je keuken op deze manier kunt financieren. Buiten het bouwdepot om ben je aangewezen op lenen bij je eigen bank of een andere kredietverstrekker.

#5 is het bij keukenkampioen mogelijk een keuken op afbetaling te kopen?

Bij Keukenkampioen koop je een keuken op afbetaling. Is in één keer betalen voor je nieuwe keuken even niet realistisch of voordelig, dan kun je een lening afsluiten direct bij de verkoper waardoor je je keuken in termijnen afbetaalt. Het krediet dat je aangaat loopt bij hun financiele partner Plus Advies Finance.Dit kan zeker een goede oplossing bieden als je in delen wilt betalen voor je nieuwe keuken. het kan interessant zijn te vergelijken of je bij je eigen bank of andere kredietaanbieders goedkoper uit bent.

#6 Hoe werkt het kopen van keuken op afbetaling bij Krefel?

Bij Krefel heb je de mogelijkheid om een keuken op afbetaling te kopen als je niet in 1 keer kunt of wilt betalen. Je gaat dan een krediet aan via Santander Costumer Finance. Het rentepercentage dat je betaalt over deze lening is 2,80% en de looptijd is maximaal 48 maanden. Houd er rekening mee dat over het totale aankoopbedrag van de keuken je dit alsnog best wat extra geld kost. Het is altijd mogelijk kredieten aan te vragen bij je eigen bank of andere aanbieders.