In 3 betalen winkels

In 3 betalen winkels

Ben je een forse uitgave aan het overwegen binnenkort, maar komt een grote investering je op dit moment niet goed uit? Dan heb je bij verschillende webwinkels tegenwoordig ook de praktische optie om gespreid te betalen in 3 gelijke termijnen, zonder dat je rente betaalt, zonder lening en zonder BKR registratie. In de tekst hieronder kom je meer te weten over wat in 3 keer betalen precies betekent, hoe het werkt, wat de voordelen zijn en wat er allemaal komt kijken bij gespreid betalen bij webshops.

Bekijk direct:

Betalen in 3 termijnen bij webshops

Koop je producten in een webshop, dan kun je tegenwoordig naast de standaard betaaloplossingen ook andere keuzes maken om te betalen. Er wordt namelijk steeds meer aandacht besteedt aan de consument. Consumenten zijn flexibeler door van betalen in 3 termijnen bij webshops te profiteren. Op dit moment bieden al veel online winkels de mogelijkheid van betalen in 3 gelijke termijnen, maar hoe groter het aanbod des te meer mogelijkheden. Betalen in 3 gelijke termijnen is al mogelijk in branches als kleding, sieraden, verzorging, elektronica, voertuigen en meubels. Naast betalen in 3 termijnen kunnen klanten vaak ook direct betalen met PayPal, Credit Card, iDeal, bankoverschrijving of door het gebruik van verschillende e-wallets zoals Skrillz, Sofort of Neteller.

Waarom ‘in 3 betalen’?

Als je budget niet toereikend genoeg is om in één keer een groot aankoopbedrag uit te geven, dan kan in 3 betalen bij een webshop zeer handig zijn. Bij in 3 betalen gaat om een praktische oplossing voor personen die graag gespreid in drie keer betalen als ze in een webwinkel gaan shoppen. Zo kun je alsnog het product kopen, maar dan binnen je budget aangezien je geen grote uitgave hebt in één keer. Kies je voor in 3 betalen, dan zijn er geen extra kosten aan verbonden en gaat het om een renteloze regeling zonder BKR registratie. Er wordt nergens geregistreerd dat je hebt gekozen voor betalen in 3 gelijke termijnen. Moet je een grotere investering doen zoals de aanschaf van een nieuwe wasmachine, een voertuig, sieraden of meubels, dan kan in 3 betalen zeer handig zijn. Dit geldt vooral als de aankoopwaarde vrij hoog is en je moeite hebt om de totale kosten in 1x te betalen.

In 3 betalen winkels in het kort

Hier kun je op afbetaling kopen:

 • Met Payin3 koop je op afbetaling bij winkels die je op deze pagina vindt. Je krijgt geen BKR-registratie, mits je op tijd betaalt.
 • In totaal betaal je alles af binnen 60 dagen. 1 termijn direct nadat je de factuur betaalt, de volgende termijn na 30 dagen en de laatste termijn na 60 dagen.
 • Je hoeft ook geen rente te betalen. Het is dus niet duurder dan betalen met een andere betaalmethode, zoals iDeal

Hier kun je achteraf betalen:

 • Je zou Payin3 ook kunnen zien als achteraf betalen. Je betaalt immers al binnen 60 dagen alles af. Het is dus geen koop op afbetaling waarbij je een lange verplichting aan gaat met veel termijnen.
 • Je kunt ook altijd gratis eerder aflossen. Je hoeft dus niet perse 60 dagen te wachten met betalen van je laatste deel.
Dit is waar je op moet letten:
 1. Let op dat je altijd op tijd betaalt! Je krijgt anders te maken met aanmanings- en incasso kosten. Deze kosten bedragen minimaal €48,30 en kunnen flink oplopen.

Designer Kleding | Payin3 | JHP Fashion | 10% kortingscode nieuwsbrief

Beste prijs op jhpfashion.nl

Hoe werkt ‘in 3 keer betalen’

Tegenwoordig heb je als consument de mogelijkheid tot rentevrij in 3 keer betalen waardoor je geen éénmalige hoge investering moet doen. Het volledige bedrag wordt namelijk in drie gelijke delen verdeeld, waardoor je binnen 60 dagen klaar met betalen bent. Elke 30 dagen betaal je dus 1/3 deel van het aankoopbedrag. Hieronder wordt in stappen omschreven hoe in 3 keer betalen precies werkt:

 • Stap 1: Kies bij het afrekenen in een webshop voor de correcte betaalmethode.
 • Stap 2: Het system voert een razendsnelle gegevenscontrole uit.
 • Stap 3: Je betaalthet eerste deel op de dag van de bestelling,
 • Stap 4: De bestelling wordt naar je toe verzonden.
 • Stap 5: Na 30 dagen wordt een tweede betaalverzoek opgestuurd.
 • Stap 6: Het derde deel van de totaalsom betaal je weer 30 dagen later.

Na een totaal van 60 dagen zijn dus alle 3 delen volledig geint en kun je uitgaan dat de betaling voorlopig is afgerond. Telkens als je een nieuwe betaling moet doen, wordt er een e-mail verstuurd om je hiervan te informeren. Je kunt gebruik maken van de betaallink in de mail. Wil je eerder of extra aflossen, dan kan dit overigens geheel boetevrij.

De bedragen per keer

Om gebruik te kunnen maken van gespreid betalen komen er een aantal voorwaarden kijken. Eén van deze voorwaarden is het minimale en het maximale bestelbedrag. De regel hierbij luidt over het algemeen: je kunt als consument minimaal € 100 bestellen. Het maximaal bestelbedrag voor consumenten ligt op € 3.000, exclusief btw. Hoeveel geld je binnen die 3 periodes af moet lossen, hangt natuurlijk af van de hoogte van de aankoopwaarde. Hoe hoger de aan koopwaarde, des te hoger de kosten ook zullen zijn. De totale kosten worden telkens immers gedeeld door 3.

De voordelen van pay in 3

Door gespreid te betalen koop je een product of investeer je in een dienst zonder dat je je zorgen hoeft te maken over je budget. Er zijn echter nog meer redenen om voor deze optie te kiezen als je wilt winkelen in een webshop. Hieronder kom je te weten wat de meest relevante voordelen van pay in 3 zijn:De mogelijkheid om binnen 3 termijnen te betalen met gelijk matige bedragen.Gespreid betalen tegen 0% rente wordt als zeer positief ervaren.Geen sprake van BKR registratie als je in 3 gelijke termijnen betaalt.Breed aanbod aan product en dienst categorieën met deze betaalmethode.Laag minimaal bestelbedrag en optimaal maximaal bestelbedrag.Betalen via deze service is volledig gratis. Je wordt snel en gemakkelijk geholpen.Ondernemers geven klanten meer flexibiliteit voor een verhoogde omzet.Dankzij de mogelijkheden van pay in 3 kun je in 3 termijnen betalen als je een vrij grote aankoop aan wilt gaan. Deze regeling is overigens 100% rentevrij, je betaalt dus geen rente bovenop het geleend bedrag. Hierdoor koop je dus je lievelingsproduct zonder dat je je budget overschrijdt. Betalen kan daarnaast veilig, snel en eenvoudig.

‘In 3 keer betalen’ voor ondernemers

Niet alleen consumenten kunnen profiteren van gespreid betalen in 3 gelijke termijnen, maar ook ondernemers kunnen er baat bij hebben. Een ondernemer kan de conversie, de omzet en gemiddelde bestelwaarde gemakkelijk en snel verhogen als klanten de mogelijkheid van in 3 keer betalen krijgen. Klanten krijgen hierdoor het gemak om hun uitgaven optimaal te beheren waardoor ze de aankoop sneller aangaan en als ondernemer boost je je online verkopen.Zowel consumenten als ondernemers kunnen van de vele voordelen van betalen in 3 keer profiteren. Gespreid betalen in 3 gelijke termijnen biedt de optie tot meer flexibiliteit, extra koopkracht en je voorkomt dat je je maximaal budget overschrijdt. Er zijn genoeg specialisten die je graag te woord staan als je meer vragen hebt of als je twijfelt aan gespreid betalen. Hier vind je een overzicht van alle iDeal in 3 winkels

Bekijk In 3 betalen winkels video

In 3 betalen winkels: wat leer je in deze video?

Bekijk het filmpje en ontdek binnen 1 minuut hoe Pay in 3 werkt.