Hotel achteraf betalen

Hotel achteraf betalen

Zon, zee en strand. We zijn er allemaal wel een keertje aan toe en het is natuurlijk heerlijk om even aan het dagelijkse leven te ontsnappen en om van een welverdiende vakantie te genieten. Het is ook leuk om gewoon voor een weekend een hotel te boeken en even eropuit te gaan. Dat kan ook prima in eigen land of net over de grens bij onze ooster- of zuiderburen. Op betaling.nl lees je alles over een hotel achteraf betalen, hotel betalen bij aankomst en hotel betalen bij uitchecken.

Bekijk direct:

Hotel betalen bij aankomst

Bij sommige hotels is het mogelijk om pas te betalen bij aankomst of zelfs pas bij het uitchecken. Meestal is er dan wel een creditcard garantie nodig en/of wordt er een borg gereserveerd op je creditcard.Hotel boekingsites als Booking.com geven je qua betaalplan ook meerdere opties, die per hotel kunnen verschillen. Meestal hoef je tijdens het boeken zelf nog niets aan te betalen, maar heb je de optie om een week voor vertrek alles te betalen.

Mogelijkheden hotel achteraf betalen

Er zijn een groot aantal hotels die achteraf betalen aanbieden en dat is prettig voor mensen die er graag even op uit willen, maar nog niet de financiën hebben om de rekening te voldoen. Of voor mensen die liever afwachten wat de algehele ervaring is geweest voordat ze een dure rekening betalen. Achteraf betalen is ook handig als er extra kosten worden gemaakt. Bijvoorbeeld als je van faciliteit gebruik heb gemaakt waarvoor je moet betalen of als je eten en drinken uit de minibar hebt aangeschaft.Hotels en reisaanbieders bieden de mogelijkheid hotel achteraf betalen aan in samenwerking met bekende en betrouwbare partijen, zoals Klarna, Billink en Riverty. Laatstgenoemde was voorheen bekend als AfterPay. Met deze constructies plaats je een boeking en bezoek je het hotel tijdens de door jou aangegeven tijdstippen. Na je verblijf ontvang je een link of een bericht in de app met het verzoek om de rekening te betalen. Doorgaans is dit binnen 14 of 30 dagen na je verblijf. 

Mogelijkheden hotel betalen bij aankomst

Er zijn ook mogelijkheden om het hotel te betalen bij aankomst. Op het moment dat je incheckt krijg je de rekening gepresenteerd, die je vaak via PIN, creditcard of contact kunt voldoen. In de regel boek je online je verblijf en vraagt het hotel of de reisaanbieder een aanbetaling om je reservering te bevestigen. In dat geval blijft er een restant openstaan dat je bij aankomst dus kunt voldoen. Houd er wel rekening mee dat je na afloop extra kosten krijgt als je bijvoorbeeld van faciliteiten gebruikmaakt waarvoor je moet betalen. Veel faciliteiten van het hotel zitten bij de prijs inbegrepen, maar bepaalde zaken ook niet. Het ontbijt moet bijvoorbeeld los afgerekend worden als je een boeking zonder ontbijt hebt geplaatst. Je komt ook voor extra kosten te staan als je bijvoorbeeld eten en drinken uit de minibar op je hotelkamer nuttigt. 

Mogelijkheden hotel betalen bij uitchecken

Soms heb je ook de mogelijkheid om je boeking te plaatsen, in een hotel naar keuze te verblijven pas bij het uitchecken de rekening te betalen. Dat gebeurt dan doorgaans aan de receptie via PIN, creditcard of met contant geld. Een groot voordeel is dat de extra kosten die je eventueel maakt gelijk op de rekening staan en dat je na afloop niet voor onverwachte kosten komt te staan. Een ander voordeel is dat je direct zaken kunt bespreken die niet naar wens zijn geweest. Bijvoorbeeld als de kamer niet op orde was of dat je verblijf niet aangenaam is geweest. Door dit bespreekbaar te maken kan een hotel een passende oplossing aanbieden, wat doorgaans een korting op de factuur betreft. Het verblijf pakt dan ook iets goedkoper uit dan wat je had verwacht en je hebt als voordeel dat je niet hoeft te wachten tot je de coulance op je rekening krijgt teruggestort. De korting wordt dan direct verwerkt met de openstaande rekening die je dus nog moet voldoen.

Hoe je het beste een hotel kunt betalen

Nu vraag je je af wat nu echt de beste methode is om het hotel te betalen, maar er is geen goede of foute keuze. Je hebt in ieder geval genoeg keuze in hoe en wanneer je de rekening voldoet en het is ook maar net waar je jezelf prettig bij voelt. Sommige bezoekers vinden het prettig om de rekening te betalen, zodat ze er geen omkijken meer naar hebben, terwijl andere zich juist er prettiger bij voelen om de rekening achteraf te voldoen.Je bent ook afhankelijk van welke betalingsmethoden je hebt. Niet ieder hotel of iedere reisaanbieder biedt ook dezelfde betalingsopties aan. Je bent dus ook een beetje afhankelijk van welke betalingsmethode je kunt kiezen en of die aansluit bij je wensen.

Veelgestelde vragen over hotel achteraf betalen

#1 Is een hotel achteraf betalen een goed idee?

Een hotel achteraf betalen is een goed idee als je nog niet wilt betalen voor de service en het verblijf als je nog niet weet of alles naar wens is. Het kan ook een goede oplossing zijn als je op dat moment niet de financiën hebt om de rekening te voldoen en op een later tijdstip wilt betalen. 

#2 Is betalen bij aankomst een goede optie?

Een hotel betalen bij aankomst is ook een goede optie als je de rekening direct wilt betalen en je geen zorgen meer wilt maken over de openstaande rekening. Houd er wel rekening mee dat je wel een rekening krijgt als je bijvoorbeeld van faciliteiten gebruikmaakt waarvoor je moet betalen of als je eten en drinken pakt uit de minibar op je kamer.

#3 Kun je altijd een hotel achteraf betalen?

Nee. Of je de rekening achteraf kunt betalen is vooral afhankelijk van het hotel of de reisaanbieder die je kiest. Bepaalde hotels en reisaanbieders werken samen met bekende en betrouwbare partijen, zoals Klarna, Billink en Riverty, om achteraf betalen mogelijk te maken. 

#4 Moet je betalen bij het boeken van een hotel?

Niet altijd, maar vaak wel. Vaak betaal je een bedrag bij het plaatsen van een boeking waarmee de reservering wordt vastgelegd. Dit gaat vaak om een klein percentage van het totaalbedrag. Het restant betaal je dan op het moment dat je het hotel bezoekt of na het verblijf. Afhankelijk van voor welke betalingsmethode je hebt gekozen.

#5 Hoe kun je in een hotel betalen?

In het hotel zelf, bij een restaurant, de bar en de receptie kun je doorgaans de rekening voldoen via PIN, contant geld en creditcard. Een creditcard is heel gebruikelijk, omdat de extra kosten die eventueel gemaakt worden ook direct van je creditcard afgeschreven kunnen worden. Denk dan bijvoorbeeld aan kosten voor hapjes en drankjes uit de minibar.