Fiets op afbetaling

Fiets op afbetaling in termijnen betalen

Deze pagina helpt je om een fiets op afbetaling te kopen. We leggen uit hoe je de kosten kunt spreiden over meerdere termijnen. Vergelijk verschillende aanbieders van termijnbetaling, zoals Stella en Profibike. Of je nu op zoek bent naar een stadsfiets of een mountainbike, ontdek hoe je nu op twee wielen kunt stappen zonder direct het hele bedrag te betalen.

Bekijk direct:

Fiets op afbetaling

Als je een fiets op afbetaling wil kopen moet je met enkele zaken rekening houden. Op deze pagina leggen we je uit hoe en waar je een fiets in termijnen kunt betalen. Bereken altijd eerst vooraf of je de maandlasten kunt dragen. Het voordeel van partijen als Tinka is dat je altijd een goed overzicht krijgt van je restschuld zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Daarnaast is de maximale rente sinds januari 2024 vastgesteld op 15%. Je betaalt dus ook nooit meer dan 15% extra. Ontdek nu of het voor interessant is om een fiets op afbetaling te kopen! Bekijk ook hoe je een elektrische fiets op afbetaling koopt.

Fiets op afbetaling in termijnen betalen in het kort

Hier kun je op afbetaling kopen:

 • Elektrische fietsen koop je op afbetaling met Spraypay bij Profibike, Somashome, Brekr, fiets-exclusief.nl, Halfords en fietsenwinkel
 • Fatbikes kun je gespreid betalen met Spraypay bij Fatbikeskopen.nl en Fatdaddy
 • Op zoek naar een fiets boven de €2500,-? Ook extern financieren via Santander is dan mogelijk.

Hier kun je achteraf betalen:

 • Bij Tenways en Upway betaal je achteraf binnen 30 dagen met Klarna.
 • Ook bij Gazelle betaal je met Klarna. Bij Fietsen4all betaal je achteraf met Riverty
Dit is waar je op moet letten:
 1. Bepaal eerst (met behulp van deze pagina) voor jezelf of je gespreid / achteraf wil betalen of wil leasen of huren. Verdiep je met behulp van deze pagina.
 2. Verdiep je in het fietsplan, waarbij je via je werkgever voordelig een fiets kunt aanschaffen.
 3. In sommige gemeentes krijg je ook subsidies. Informeer of dit ook in jouw gemeente geldt.
 4. Bepaal vooraf het budget dat je over hebt voor je fiets. Ook als je gespreid betaalt of leaset. Je moet het volledige bedrag hoe dan ook betalen!

Achteraf of in 3 termijnen betalen bij Superfietsen.nl

We bekeken de opties voor Superfietsen. Hier heb je de keuze uit de volgende 3 flexibele betaalmethoden:

 • Klarna
 • Riverty
 • Payin3

Als je kiest voor Klarna betaal je de fiets achteraf binnen 30 dagen. Bij Riverty moet je standaard (al) binnen 14 dagen betalen. Als je kiest voor Payin3 dan betaal je in 3 termijnen. Waarbij je tijdens de aankoop 1/3 betaalt, binnen 30 dagen 1/3 en binnen 60 dagen 1/3. Voor deze 3 betaalmethoden geldt dat je eerst door een automatische kredietcheck gaat. Wanneer je dus al een BKR-registratie hebt, zul je hier niet snel doorkomen. Voor alle betaalmethoden geldt dat je geen BKR-registratie krijgt wanneer je netjes op tijd betaalt. Bij superfietsen heb je niet de mogelijkheid om met Spraypay te betalen. Dit kan wel bij Profibike. Hier kun je ook een Fatbike op afbetaling kopen.

Fiets op afbetaling via het fiets prive plan

Het Fiets Privé Plan is een financieringsregeling waarmee jij als consument een nieuwe fiets kunt aanschaffen en deze afbetalen met een vast laag maandbedrag. Dit plan biedt je de mogelijkheid om een fiets te kopen zonder direct de volledige aankoopprijs te betalen. We onderzochten de mogelijkheden van dit plan en ontdekten voor jou waar je op moet letten als consument. Daarnaast zochten we voor je uit welke aanbieders Fiets Privé Plan plan aanbieden. We beginnen bij de kenmerken van het fiets prive plan:

 • Aanschaf: Je koopt een fiets en betaalt deze af in termijnen, wat de financiële last op korte termijn vermindert.
 • Maandbedrag: Je betaalt af via een vastgesteld maandbedrag, wat ervoor zorgt dat je duidelijkheid en voorspelbaarheid hebt.
 • Eigendom: Het grote voordeel is dat je meteen eigenaar van de fiets wordt. Dit is het grote verschil ten opzichte van een fiets leasen.
 • Flexibiliteit: Je hebt de mogelijkheid om de looptijd van de afbetaling zelf te bepalen en kan boetevrij aflossen.
 • Onderhoud en reparatie: De verantwoordelijkheid voor onderhoud en reparatie ligt bij jou als consument, tenzij anders overeengekomen in het plan

Hoe werkt het fiets privé plan bij Fietsonline.com

Het eerste plan dat we onderzochten is het plan van Fietsonline.com. Onderstaand is wat ons opviel:

 • Kredietbeoordeling: Voordat je een leaseovereenkomst kunt aangaan, voert Friesland Lease een kredietbeoordeling uit via EDR. Dit is nodig om acceptatie voor de lease te verkrijgen.
 • Eigendom van de fiets: Als je gaat voor een full operationele lease is de fiets eigendom van de leasemaatschappij. Je hebt dan wel de mogelijkheid om de fiets aan het einde van het contract over te nemen.
 • Fiscale gevolgen: Als je zakelijk een fiets wil leasen, geldt vanaf 2020 een 7% bijtelling. Als je gebruikmaakt van de leasefiets, vervalt de reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer. De 7% bijtelling wordt verrekend met jouw salaris. Mocht je werkgever niet alle leasekosten of helemaal geen leasekosten vergoeden, kun je de maandelijkse leasekosten van het brutoloon aftrekken, wat fiscaal voordeel oplevert.
 • Onderhoud en service: Onderhoud en service zijn inbegrepen, met landelijke dekking voor onderhoud en service. Dit zorgt ervoor dat je altijd kunt rekenen op ondersteuning bij eventuele problemen met de fiets.
 • Leasefiets pechpas: Als onderdeel van het leaseplan ontvang je een leasefiets pechpas. Mocht je onderweg problemen ondervinden met de fiets, dan komt een servicebus naar je toe zodat je altijd weer verder kunt.

Hoe ging de bestelprocedure stap voor stap

 • Kredietbeoordeling: Deze wordt uitgevoerd door Friesland Lease via EDR.
 • Telefonisch interview: Je wordt gebeld door EDR voor een interview.
 • Acceptatie: Je ontvangt per mail bericht over het resultaat van de acceptatieprocedure.
 • Leasecontract: Bij goedkeuring ontvang je van Friesland Lease een leasecontract.
 • Levering: Na een bedenktijd van 14 dagen wordt de fiets bij jou thuis rijklaar afgeleverd.

Welke aanbieders bieden het fiets privé plan aan

We hebben voor je uitgezocht welke aanbieders nog meer het fiets prive plan aanbieden. Hieronder vind je een overzicht.

 • John Vermeulen in Geldrop – Biedt privé lease van fietsen aan, inclusief onderhoud, verzekeringen, en pechhulp. Werkt samen met Leasefiets.nl en BOVAG
 • DeLeaseWinkel – Biedt het Fiets Privé Plan aan als een consumentenkrediet voor particulieren, waarbij je periodiek een vast bedrag betaalt dat bestaat uit aflossing, rente, managementfee, en kosten. Biedt ook Fiets Privé Lease aan.
 • LeasePlan Nederland – Richt zich op fietslease voor bedrijven, met een groot assortiment aan fietsen.
 • Lease a Bike – Biedt een all-in fietsleaseplan voor bedrijven, waarbij je als medewerker kiest uit een breed scala aan fietsen. Al 10.000 bedrijven maken gebruik van hun diensten
 • Fietslease Holland – Biedt fietslease aan voor zowel organisaties als particulieren, met een full-service pakket. Werkt samen met een groot netwerk van fietsenwinkels.
 • Liemers Fietsen – Werkt samen met de Leasewinkel voor het aanbieden van het Fiets Privé Plan en met Fiets-Flex voor financieringsmogelijkheden.
 • FiscFree – Biedt een fietsplan voor werkgevers, ook bekend als een fiets van de zaak, om medewerkers te stimuleren naar het werk te fietsen.

Bekijk video: fiets kopen: wist jij dit over elektrische fietsen?

We kwamen deze video tegen van Bright. Wat ons betreft een absolute must-watch als je van plan bent een fiets te gaan kopen. Het filmpje behandelt waar je op moet letten tijdens de aanschaf.

Vaak gestelde vragen over fiets op afbetaling in termijnen betalen

#1 Waar koop ik een Batavus fiets op afbetaling?

Batavus fietsen zijn lastig te vinden in fietsenwinkels die betaling in termijnen aanbieden. Wel kun je via Batavus zelf een fiets leasen. Zo rijd je wel de fiets van je dromen, maar houd je een oog op je budget en ben je af van eventuele onderhouds- en reparatiekosten, want die zitten bij de leaseprijs inbegrepen. Bezoek je lokale Batavus-dealer en vul daar de leaseovereenkomst in. Vergeet niet je paspoort of ID mee te nemen en binnen 3 dagen ontvang je bericht of de overeenkomst akkoord is. Het contract wordt dan meteen meegezonden en na ondertekening wordt je fiets besteld en kun je binnen afzienbare tijd zorgeloos op pad.

#2 Verkoopt Gazelle ook fietsen die je achteraf kunt betalen?

Een Gazelle-fiets reken je gemakkelijk achteraf af met Klarna. Dit regel je gewoon op de website van Gazelle, waar je het uiteraard grootste aanbod van dit merk vindt. Maak gebruik van de online fiets keuzehulp om te bepalen welke fiets het beste bij jouw past en maak daarna je keuze. Je ontvangt van Klarna apart een factuur, zodra Gazelle je fiets heeft verstuurd. Je betaalt Klarna binnen 14 dagen nadat de factuur is verzonden. Zo kun je je aankoop veilig eerst proberen of de betaling optimaal timen, maar toch meteen genieten van je aankoop.

#3 Kun je bij Halfords een nieuwe fiets in termijnen betalen?

Halfords heeft een geweldig aanbod aan fietsen, die je zowel online als in één van de 23 filialen in Nederland kunt bestellen. Daar heb je altijd een vertrouwd adres voor onderhoud en reparatie. Je kunt bij Halfords achteraf betalen met Riverty of in drie termijnen zonder extra kosten bij In3. Je kunt ook een fiets leasen, waarbij het voordeel is dat je een vast laag bedrag per maand betaalt en dat onderhoud en reparaties in de prijs inbegrepen zijn en dat je altijd een vervangende fiets krijgt, mocht dat nodig zijn. Er is zelfs een pech-onderweg service en je hebt de mogelijkheid om na 3 jaar een nieuwe fiets te bestellen of je huidige fiets na afloop van de 4-jarige lease over te nemen.

#4 Kan ik een fiets afbetalen in termijnen zonder BKR registratie?

Ja dat kan online bij de Holland Bikeshop of bij Halfords. Bij Holland Bikeshop kun je kiezen voor betalen met Klarna of betalen in meerdere termijnen via SprayPay. SprayPay is een krediet waar een BKR-registratie en rente aan verbonden zijn, maar betalen met Klarna en In3 is dat niet. Omdat je eerst een account bij Klarna opent, kies je zelf of je binnen 14 of 30 dagen betaalt. Bij Halfords doe je een aanbetaling als eerste termijn en betaal je de tweede en derde termijn na 30 en 60 dagen. Meteen fietsen en later pas betalen was nog nooit zo gemakkelijk.

#5 Waar kan ik rentevrij een fiets op afbetaling krijgen?

Dat kan op meerdere adressen en daarvoor is het handig om te kopen bij een winkel die Payin3 aanbiedt. Op de website van Payin3 kun je gemakkelijk zoeken op fietsen en vind je veel winkels, die de gratis betaaldienst van In3 aanbieden. In3 checkt meteen bij afrekenen of je van de regeling gebruik kunt maken, dus je nieuwe fiets wordt direct na bestellen opgestuurd of je kunt hem in de winkel meenemen. In3 rekent geen rente en ook geen extra kosten voor jou als klant. Na 30 en 60 dagen krijg je een handige herinnering om de tweede en de derde termijn te voldoen. Ideaal en al het goede komt, in drie!

#6 Kan ik bij Decathlon mijn fiets in termijnen afrekenen?

Decathlon heeft een groot aanbod fietsen en als je deze achteraf wil betalen, dan kan dat bij Decathlon via Riverty. Je opent eerst een account bij Riverty en je regelt daar of je achteraf in één keer betaalt of in meerdere termijnen. Dat is natuurlijk afhankelijk van je inkomen en je vaste lasten. Kies je voor meer dan drie termijnen, dan stelt Riverty wel een aantal extra voorwaarden en betaal je ook een vaste rente over je openstaande bedrag. Natuurlijk kun je je nieuwe fiets meteen mee naar huis nemen of laten bezorgen, zodra je deze besteld hebt.