Elektrische fiets op afbetaling

Op deze pagina lees je hoe je een elektrische fiets op afbetaling koopt. We leggen je stap voor stap uit waar je op moet letten als je een termijnbetaling aangaat. Daarnaast vind je op deze pagina verschillende aanbieders en opties. Zo heb je de optie om via Skala een fiets te huren of om in 3 of meer termijnen betalen bij Profibike met Payin3 of Santander. Ontdek nu alle opties!

Bekijk direct:

Hoe kun je een elektrische fiets op afbetaling kopen

Als je een elektrische fiets in termijnen betaalt, krijg je daarvoor een contract. Dit heeft een bepaalde looptijd, waarbinnen je het volledige aankoopbedrag afgelost moet hebben. Hierbij komen extra kosten zoals rente, maar je betaalt wel iedere maand hetzelfde bedrag, zodat je altijd weet waar je aan toe bent. Je betaalt een elektrische fiets in termijnen zodat je direct de beschikking over je fiets krijgt, maar niet in één keer het totale bedrag hoeft te betalen.

Vergelijk Top 3 aanbieders

Aanbieder

Profibike

Tenways

Fietsen4all

Flexibele betaalmethoden

In3, Spraypay, Santander

Klarna

Riverty, in 3

Heeft servicepunten in NL

Rente %

in3: 0%, Spraypay & Santander 14%

0%

0%

Gespreid betalen mogelijk

Voorkom BKR-registratie

in3: ja, Spraypay & Santander nee

Klanten beoordeling

4.4/5

4.0/5

4.2/5

Achteraf betalen

Gratis verzending

Vanaf € 50,-

Meer informatie

Elektrische fiets op afbetaling zonder BKR via Payin3

Zo koop je een fiets op afbetaling zonder dat je een BKR-registratie krijgt:

  • Ga naar de website van Profibike.
  • Kies een elektrische fiets uit die binnen je budget valt. (ook al ga je in termijnen betalen, toch is het verstandig om vooraf een budget te bepalen).
  • Kies tijdens het betalen voor Payin3. Je betaalt 1/3 van het bedrag direct, 1/3 na 30 dagen en de laatste termijn na 60 dagen.
  • Er wordt een snelle kredietcheck gedaan, dus als je al een BKR-registratie hebt kan het zijn dat je niet geaccepteerd wordt.
  • Let op: Kies in dit geval niet voor de betaalmethode van Santander. Bij Santander ga je een lening aan voor langere tijd en wordt je wel BKR geregistreerd
  • Staat je favoriete fiets er niet bij op de website van Profibike? Ook Fietsen4all biedt deze betaalmethode aan.

Een betalingsregeling?

Informeer wanneer je een elektrische fiets op afbetaling wil kopen of er een betalingsregeling mogelijk is waarbij je in termijnen voor je vervoermiddel betaalt. Grote kans dat je dit bij de aanbieder regelt of via de leverancier van de fiets. Vraag altijd na wat er mogelijk is als je een elektrische fiets/e-bike op afbetaling wilt aanschaffen, omdat je deze liever niet in één keer betaalt of daarvoor niet voldoende financiële middelen hebt.Bij een elektrische fiets op afbetaling wordt vooraf bepaald in hoeveel termijnen je dit doet. Zo zijn dit er bijvoorbeeld twaalf waarbij je iedere maand, een jaar lang, de fiets afbetaalt. De afbetalingstermijn komt ook met een kortere of langere looptijd voor. Dit wordt mede bepaald door wat de e-bike kost maar ook door hoeveel je per maand wenst af te lossen. In termijnen betalen heeft niet altijd de beste naam, maar het levert je ook diverse voordelen op.

Elektrische fiets in termijnen betalen

Een elektrische fiets In termijnen betalen is niet exact hetzelfde als een lening of krediet voor de aankoop van een bepaald product aanvragen, maar het lijkt er wel op. Als je een lening aanvraagt, betaal je deze natuurlijk ook in delen terug en is het termijnbedrag ook vooraf vastgesteld. Beide manieren van iets aanschaffen gebeurt dus achteraf en je betaalt nooit ineens het volledige bedrag dat je verschuldigd bent. Je hebt zo altijd voldoende financiële middelen om een (duurdere) aankoop zoals een e-bike te doen.

Elektrische fiets op afbetaling kopen of een lening afsluiten

De belangrijkste verschillen tussen op afbetaling iets kopen en er een persoonlijke lening voor aanvragen, zijn de volgende:

  • Bij kopen op afbetaling betaal je een hoog rentetarief, bij een persoonlijke lening ligt dit veel lager.
  • Bij een persoonlijke lening gaat het vaak ook om een lager maandbedrag dat je aflost dan bij een afbetaling vaak het geval is.
  • Voor een elektrische fiets die je op afbetaling koopt, betaal je meer dan wanneer je het bedrag ineens aflost. De lening sluit je precies af voor het bedrag dat je nodig hebt.
  • Tussentijds aflossen is bij een lening altijd mogelijk zonder dat je daarvoor boeterente betaalt.

Voordelen/aandachtspunten bij een elektrische fiets op afbetaling kopen

Het belangrijkste voordeel van een elektrische fiets/e-bike op afbetaling kopen, is dat je nooit direct over het volledige bedrag hoeft te beschikken om iets te kopen. Dat is handig als je iets toch echt nodig hebt. Zo kun je de kosten spreiden over een langere periode. Daarnaast kun je geld opzij leggen om andere dingen te kopen en heb je een spaarpotje als je voor onverwachte kosten komt te staan. Met een elektrische fiets/e-bike achteraf betalen of in termijnen betalen heb je bovendien als voordeel dat je precies weet hoeveel je per maand voor in dit geval de elektrische fiets moet betalen. Omdat het maandbedrag iedere keer hetzelfde is, houd je daarmee ook rekening.Er zitten natuurlijk ook nadelen aan een elektrische fiets/e-bike in termijnen betalen en de voornaamste is dat je aan het einde van de rit altijd in totaal meer betaald hebt dan het geval zou zijn geweest als je de elektrische fiets meteen helemaal betaald had. Dit komt doordat er rente bijberekend wordt. Deze betaal je gewoon per maand mee als je een bedrag aflost. Stel, je e-bike kost € 2000. Als je dit bedrag in één keer betaalt, dan is het precies zoveel en blijft dat ook zo. Betaal je in bijvoorbeeld twintig gelijke termijnen? Dan zal dat meer dan 2000 euro in totaal worden, omdat er ook nog eens rente bij komt en betaal je per aflossing bijvoorbeeld 120 euro per maand. Dit is slechts een voorbeeld, maar hierdoor zie je dat het totaalbedrag meer wordt, namelijk € 2400.Een ander nadeel zit in het feit dat je niet altijd tussentijds meer mag aflossen dan het vooraf vastgestelde bedrag. Soms mag dit wel dus lees vooraf goed alle voorwaarden door. Als je een maandje hebt waarin je best wat meer af wilt lossen, doe je dat gewoon. Zo is de totale afbetaling ook eerder afgerond. Let er ook goed op dat je altijd netjes op tijd aflost zodat dit geen problemen oplevert.

Conclusie

Er zitten zowel voor- als nadelen aan een aankoop op afbetaling doen. Wil je toch graag een e-bike aanschaffen, ook al heb je daar op dit moment niet voldoende financiën voor? Overweeg dan zeker om voor een aankoop op afbetaling te kiezen. Als je de fiets hard nodig hebt, heb je deze zo in huis en kun je er van genieten zonder dat je direct een groot bedrag moet neerleggen. Kopen op afbetaling wordt voor veel producten gedaan en veel mensen kiezen ervoor om de kosten voor een dure aankoop zo te spreiden dus wat let je om dit ook te doen!

Waar je op moet letten: elektrische fiets kopen

In deze video ontdek je waar je op moet letten als je een elektrische fiets op afbetaling koopt.

Vaak gestelde vragen over elektrische fiets op afbetaling
Ik wil bij Decathlon een elektrische fiets kopen, maar kan ik deze ook achteraf in termijnen betalen?

Bij Decathlon vind je allerhande elektrische fietsen, van mountainbikes tot vouwfietsen en van seniorenfietsen tot hippe modellen voor alle leeftijden. Betaling in termijnen kan heel gemakkelijk bij Decathlon dankzij Riverty. Je opent eerst een account bij Riverty en je spreekt af of je achteraf in één keer betaalt of in meerdere termijnen. Kies je voor meer dan drie termijnen, dan stelt Riverty wel enkele extra voorwaarden en betaal je ook een vaste rente over je openstaande bedrag. Natuurlijk kun je je nieuwe fiets meteen mee naar huis nemen of laten bezorgen, zodra je deze besteld hebt.

Kan ik een elektrische fiets in termijnen betalen zonder krediet?

Ben je toe aan een nieuwe elektrische fiets en wil je zorgenvrije kilometers maken, zonder meteen je spaarrekening aan te spreken? Denk dan eens aan Leasefiets.nl. Daar vind je een groot aanbod aan elektrische fietsen voor je maandelijks een vast laag bedrag betaalt. Zoek eerst je droomfiets en sluit daarna de leaseovereenkomst. Er wordt wel even gecheckt of je genoeg verdient om deze te kunnen afsluiten. Na ondertekening van de leaseovereenkomst wordt de fiets zo snel mogelijk geleverd bij je plaatselijke fietsenwinkel en kun je deze daar ophalen. Je least al een fiets vanaf € 59,- per maand en onderhoud en reparatie zijn uiteraard meeverzekerd!

Waar in België vind ik een elektrische fiets die ik achteraf kan betalen?

Die vind je bijvoorbeeld bij VanSprint.be. VanSprint is gespecialiseerd in e-bikes en ze begrijpen goed dat een fiets een behoorlijke investering is. Daarom informeren ze je graag over diverse financieringsmogelijkheden, waarvoor je contact kunt opnemen. Ook kun je je elektrische fiets gemakkelijk achteraf betalen met Klarna. Je hebt dan wel een Klarna-account en de Klarna-app nodig, die je voor je aankoop regelt. Is dat allemaal akkoord, kies dan de e-bike die je zoekt en reken je deze snel en gemakkelijk af. Is je fiets op voorraad, dan heb je deze al binnen twee werkdagen in huis.

Kan ik bij Stella een fiets ook in termijnen achteraf betalen?

Stella is waarschijnlijk de bekendste leverancier van elektrische fietsen. Ze zijn in ieder geval de grootste en het aanbod is echt enorm. Natuurlijk denkt Stella ook aan ieders betaalgemak en bestaat er de mogelijkheid om je elektrische fiets in termijnen te betalen. Dankzij de handige rekenhulp reken je vooraf uit wat het maandbedrag is bij welke aanschaf en looptijd. Je kunt kiezen voor een aanbetaling en je rente is 12%. De financiering vraag je vooraf aan en deze moet eerst worden goedgekeurd. Een regelmatig inkomen (geen uitkering) is vereist en er wordt om een overzicht van je vaste maandelijkse lasten gevraagd.

Kan ik bij Halfords een elektrische fiets leasen?

Ja, dat kan. Halfords.nl en de 23 vaste winkels in Nederland garanderen je dat je een vertrouwd adres hebt voor onderhoud en reparatie. Het voordeel van leasen is dat je een vast laag bedrag in de maand betaalt, dat onderhoud en reparaties in de prijs inbegrepen zijn en dat je altijd een vervangende fiets krijgt, mocht dat nodig zijn. Er is een pech-onderweg service en je hebt de mogelijkheid om na 3 jaar een nieuwe fiets te bestellen of je huidige fiets na afloop van de 4-jarige lease over te nemen. Je betaalt je all-in maandbedrag via automatische incasso en als je je fiets ieder jaar goed laat onderhouden zijn er nooit bijkomende kosten.

Kan ik een elektrische fat-bike in termijnen achteraf betalen?

Elektrische fietsen zijn niet alleen voor senioren. Ook de hipste hipsters kunnen een echte fatbike rijden en deze achteraf in termijnen betalen. Dat is nog kosteloos en zonder rente of BKR-registratie ook! De vetste fatbikes vind je bij Valenciabike en via In3 betaal je deze gemakkelijk in drie termijnen. In3 doet een razendsnelle check of je voor de regeling in aanmerking komt en je betaalt de eerste termijn meteen bij het afronden van de bestelling. De tweede en de derde termijn betaal je na 30 en 60 dagen. In3 stuurt je daarvoor een herinneringsmail. Via In3 kun je tot € 3.000,- shoppen bij Valencia, dus je vindt vast de fatbike die bij je past. Of stel hem zelf samen!

Biedt KBC in België de mogelijkheid om mijn elektrische fiets te financieren?

Rijd je dagelijks door een drukke stad naar je werk en ben je de stoplichten en opstoppingen beu? Kies dan voor een elektrische fiets om naar je werk te gaan of om de kinderen van school te halen. Vraag je werkgever om een KBC Fietsleasing voor 3 of 4 jaar. Je hoeft je dan nergens meer zorgen over te maken, want verzekering, onderhoud en pechhulp zijn meteen geregeld. Least je werkgever het wagenpark al bij KBC, dan is de fietsleasing snel en gemakkelijk geregeld. Je kunt precies de e-bike kiezen die bij je past en bij de aangesloten fietsendealers afhalen en in onderhoud brengen.

Waar vind ik de beste elektrische fiets met de mogelijkheid om deze in termijnen te betalen?

Wist je dat de Cube Supreme Hybrid Pro 500 door de ANWB tot beste elektrische fiets is uitgeroepen en dat je deze bij fietsenwinkel.nl gewoon in termijnen kunt betalen? fietsenwinkel.nl werkt daarvoor samen met SprayPay. Zo kun je tot wel € 10.000,- in termijnen terugbetalen. Hoe meer termijnen je kiest, des te lager je maandbedrag wordt. SprayPay checkt razendsnel of jij in aanmerking komt voor de betalingsregeling en na een indentiteits- en inkomenscheck krijg je goedkeuring en kun je de Cube Supreme Hybrid Pro 500 meteen bestellen. Let op: Bij SprayPay betaal je 12% rente over je openstaande lening.

Bij Profibike heb je keuze uit 3 flexibele betaalmethoden en kun je kredieten aangaan tot 60 maanden. Je kiest bij Profibike voor Payin3, Santander of Spraypay.

Waar kan ik een Gazelle elektrische fiets in termijnen betalen?

Via de website van Gazelle zelf kun je kiezen voor een financieringsplan. De financiering gaat via Volkswagen Pon Financial Service. Je bestelt je fiets via de website van Gazelle, ondertekent een contract, er wordt een kredietcheck gedaan en daarna word je meteen eigenaar van de fiets. Je kunt al een Gazelle op afbetaling kopen v.a. € 11,- per maand.