Drone in termijnen betalen

Drone in termijnen betalen

Toen de drone enkele jaren terug voor het eerst op de markt kwam was het vooral een ontzagwekkend staaltje technologie met een enorme kostprijs. Vandaag de dag is de drone echter sterk gecommercialiseerd tot een leuk hebbeding dat je in tal van diverse prijsklassen op de kop kunt tikken. Met een drone kan je heerlijk vliegen, je kunt er leuke beelden mee maken en op plekken komen die jouw benen niet bereiken kunnen. Ben jij op zoek naar een leuke drone? Dan vind je bij Somashome een ruim assortiment aan drones terug. Schrikt de prijs je nog wat af op dit moment maar wil je toch donders graag al meteen experimenteren met jouw drone? Dan kan je bijvoorbeeld een drone via AfterPay kopen of kiezen voor gespreid betalen. In dit artikel ontdek je wat je daarover moet weten.

Bekijk direct:

Drone in termijnen betalen

Een drone is door de jaren heen sterk goedkoper geworden maar dat betekent natuurlijk niet dat de prijs nu niets is. Een goede drone is een sterk staaltje technologie dat ook nog altijd een flinke duit kost. Door te kiezen voor achteraf betalen kan je al meteen jouw drone in huis halen en betalen wanneer het voor jou net wat beter uitkomt. Bij Somashome wordt het achteraf betalen o.a. gedaan via de betaaldienst Tinka. Tinka was ooit een onderdeel van Wehkamp maar is uitgegroeid tot een op zichzelf staand bedrijf. Je kunt jouw drone dankzij Tinka achteraf betalen als je aan twee voorwaarden voldoet: het is niet je eerste aankoop bij Somashome en je staat niet op de lijst van de 5% grootste retourneerders. Voldoe je niet aan deze criteria? Dan zal je jouw drone lekker ouderwets meteen moeten betalen via iDeal, kredietkaart of ApplePay.

Wat gaat dat kosten?

We gaan daar eerlijk in zijn: de kostprijs is altijd een belangrijk element in elke beslissing. Als je ervoor kiest om een drone met AfterPay te betalen kan dat echter geen factor zijn. Er komen immers geen kosten bij door te kiezen voor achteraf betalen. De enige regel die van toepassing is bij achteraf betalen is dat je de factuur in kwestie binnen de twee weken moet hebben betaald via iDeal, Apple Pay, met een cadeaukaart of met de kredietkaart. Betaal je te laat? Dan kunnen er wel bijkomende kosten aangerekend worden. Merk je dat je het betalingsvenster gemist hebt? Dan kan je best even contact opnemen met Tinka om de situatie uit de doeken te doen.

Drone gespreid betalen

Algemeen

Naast het bedrag van jouw drone meteen op tafel leggen of door achteraf betalen twee weken uitstel te krijgen kan je ook kiezen voor gespreid betalen. Als je een drone op aflossing koopt dan betaal je maandelijks een bepaald bedrag terug en kan je ondertussen toch al genieten van jouw aankoop. Kiezen voor gespreid betalen kan bij Somashome met Tinka zo goed als altijd tenzij je een zware betaalachterstand op een voorgaand krediet hebt opgelopen. Om te controleren of je in aanmerking komt voor gespreid betalen kan je op jouw account bij Somashome gemakkelijk ‘Gespreid betalen aanvragen’. Zo ken je het antwoord meteen! Je kunt ook altijd de status van jouw betalingen voor de drone opvolgen via de app van Tinka of via Mijn Tinka op Somashome.

Wat gaat dat kosten?

Als je kiest voor gespreid betalen bij de aankoop van jouw drone sluit je in feite een lening af die je maandelijks terugbetaalt. Het spreekt voor zich dat hier wel een kleine kost aan verbonden is. Die kosten zijn via Tinka 14,9% en bij Spraypay 15% rente op het openstaande bedrag op jaarbasis. Natuurlijk hoef je dat niet zelf uit te rekenen. Als je jouw drone op aflossing koopt laat Tinka je meteen in euro weten wat jou dat zal kosten. Bovendien betaal je per maand lekker net zo veel af als jij wilt afbetalen. Zo lang de maandelijkse aflossing boven de 8 euro en boven de 2% van het openstaande krediet ligt heb jij helemaal de vrije keuze. Wat belangrijk is om te weten is dat je bij het kopen van een drone op aflossing de eerste betaling zelf moet uitvoeren via een methode naar keuze. De daaropvolgende maandelijkse betalingen gebeuren via automatische incasso op de rekening waarmee je de eerste keer hebt betaald.

bekijk video: Drone in termijnen betalen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Drone in termijnen betalen

Vaak gestelde vragen over drone in termijnen betalen of afterpay

#1 Waar kan ik een DJI Drone kopen, die ik in termijnen kan afbetalen?

Dat kan bij Cameranu. Een professionele drone als de DJI Mini Pro kost net iets minder dan €1.000,- en kan een behoorlijke aanslag op je bankrekening zijn. Daarom biedt Cameranu de mogelijkheid om via SprayPay in termijnen te betalen. Je betaalt de eerste termijn pas na 30 dagen en je regelt vooraf met SprayPay, of je voor deze betalingsregeling in aanmerking komt. SprayPay controleert uiteraard je gegevens en doet een check om zeker te weten, dat je kredietwaardig bent. Je betaalt 15% vaste rente bij SprayPay en betaling kan in het aantal termijnen van jouw keuze, bijvoorbeeld binnen een jaar of zelfs drie jaar.

#2 Kan ik mijn drone bij MediaMarkt ook achteraf betalen?

Bij MediaMarkt vind je een groot aanbod aan drones, waarvan de duurste, de DJI Mavic 3 Cine Premium Combo zo rond de €4.800,- kost. Gelukkig kun je met de MediaMarkt Betaalkaart van Santander je betaling tot €5.000,- in termijnen achteraf betalen. Santander doet een kredietwaardigheidscontrole en verstrekt je een doorlopend krediet met een rente van 10% over het openstaande saldo. Je kiest zelf de duur van de overeenkomst en zo bepaal je welk bedrag je per maand afbetaalt. Wat je eenmaal hebt afbetaald, kun je ook weer opnieuw besteden en de MediaMarkt betaalkaart kun je ook als gewone bankpas gebruiken.

#3 Waar vind ik de goedkoopste drone met de mogelijkheid om achteraf te betalen?

Bij BackMarket natuurijk. BackMarket werkt vergelijkbaar met Vinted, maar dan voor refurbished electronica. Overal in Europa worden gebruikte drones professioneel in topconditie gebracht, dus het aanbod is groot en divers. Je krijgt 12 maanden garantie en dankzij de prijsvergelijker zie je meteen hoe goed je deal precies is. Om achteraf te betalen heb je enkel een Klarna-account nodig en met de handige app reken je in de winkel direct af, maar betaal je pas na 14 of 30 dagen. Klarna werkt kosteloos, zonder rente en ze doen geen BKR registratie.

#4 Welke drone-specialist biedt de mogelijkheid om achteraf te betalen?

QuadCopter is een online shop gespecialiseerd in de verkoop van drones. Je vindt er race drones, mini drones, drones lichter dan 250 gram, professionele drones, gebruikte drones en zelfs losse onderdelen. Via Riverty is het mogelijk om met je iPhone meteen af te rekenen in de webshop. Riverty regelt vervolgens met jou de betaling achteraf in termijnen of binnen een maand. Maak van te voren een account bij Riverty aan, doorloop de kredietwaardigheidscontrole en beheer je betaaloverzichten gemakkelijk via de app.

#5 Kan ik bij Dronekopen mijn drone in termijnen betalen?

Ja, dat kan dankzij Tinka. Bij Dronekopen vind je drones tot wel €8.000,- en via Tinka spreid je de betaling over maximaal 24 maanden. Je kunt via Tinka maximaal tot €5.500- lenen en over dat bedrag betaal je een vaste rente van 14,9%. Voor de allerduurste drones zul je dus een deel direct bij bestelling moeten afrekenen. Boven de €250,- vindt er wel een BKR-registratie plaats en Tinka voert uiteraard een controle uit om zeker te weten dat je kredietwaardig bent. Je kunt dus vandaag al je drone kopen en deze in de toekomst pas betalen.