Drone huren of leasen

Drone huren of leasen

Op de website Betaling.nl kun je alles vinden over een drone huren of kopen op afbetaling. Drones zijn geavanceerde afstand bestuurbare vliegtuigjes die vaak uitgerust zijn met een camera.

Bekijk direct:

Een drone huren

Al vliegend maak je de meest spectaculaire filmbeelden: een prachtige luchtfoto van je bedrijfspand, filmbeelden van de fietstocht of een prachtige shot van een waterval op je vakantiebestemming. Aangezien er aan een drone een stevig prijskaartje hangt is het niet voor iedereen weggelegd om er een te kopen, en is het vaak een te dure aanschaf voor iets wat je niet elke dag gebruikt. Wanneer je een drone nodig hebt om een specifieke foto of film te maken maar nog niet het totaalbedrag van de aankoopprijs bij elkaar hebt weten te krijgen dan kun je ook een drone huren. Met een drone geef je je creativiteit de vrije teugels. Er zijn ineens veel meer perspectieven om vanuit te filmen en je kunt spectaculaire shots maken die anders niet mogelijk waren geweest. Wil je bijvoorbeeld een presentatiefilm maken van je bed and breakfast, of wil je een wielerwedstrijd vanuit de lucht vastleggen, dan huur je daarvoor een drone. Ook voor specifieke professionele doeleinden zoals een inspectie of het in kaart brengen van een gebied is het handig om een drone te huren die speciaal is uitgerust voor deze toepassing.Op deze pagina vind je alles wat je moet weten over het huren van een drone:

  • Verhuur in het algemeen
  • Waar kun je huren?
  • Hoe gaat het in zijn werk?
  • Wat zijn de prijzen voor het huren van een drone
  • Waar moet je op letten?
  • Wat zijn de voor- en nadelen

Drone verhuur

Drone verhuur is echt een uitkomst voor als je wilt profiteren van de mogelijkheden die dit staaltje van nieuwe technologie biedt, maar geen zin hebt om een smak geld neer te leggen voor iets wat je niet elke dag gebruikt. Bovendien geeft het huren van een drone ook inzicht in de mogelijkheden van het apparaat zodat je een weloverwogen keuze kunt maken als je een drone wil gaan kopen. WIl je een drone leasen of huren, lees dan dit artikel over wat een drone huren precies inhoudt.

Een drone huren, waar doe je dat eigenlijk?

Online zijn er veel bedrijven te vinden waar je een drone kunt huren. Bedrijven als Dronevlieger, Dronehuur, of Dronelandverhuur hebben ieder een mooi aanbod in drone verhuur voor verschillende doeleinden. Er worden drones aangeboden voor hobby projecten, reclamedoeleinden en amateurfotografie. Er zijn ook professionele gespecialiseerde drones te huur die ingezet worden voor professionele filmproducties, inspectie doeleinden, thermische toepassingen en mapping van gebieden. De drones die online te huur worden aangeboden verschillen in grootte, gebruiksduur en vliegbereik. De kleinere drones voor hobby toepassingen hebben een veel kleiner vliegbereik en kunnen veel minder lang mee dan de professionele klasse 1 en 2 drones waarmee je veel hoger en verder kunt vliegen.

Hoe gaat dat, een drone huren?

Bij drone verhuur zijn er verschillende mogelijkheden waarop je een drone kunt huren. Wil je gewoon een leuk filmpje maken dan huur je alleen de drone en eventueel extra apparatuur zoals reserve batterijen, opladers en afstandsbedieningen. Om de professionele drones te bedienen heb je een klasse 1 of 2 vlieglicentie nodig. Ben je niet in het bezit van zo’n licentie, of ben je nog niet zo ervaren in het vliegen met een drone dan is er bij sommige drone verhuur bedrijven de mogelijkheid om ook een drone piloot in te huren. Heb je de huur van een drone geboekt, dan zijn er bedrijven die de drone naar je opsturen bij aanvang van de huurperiode, of je moet de drone ophalen en weer na afloop van de verhuurperiode inleveren bij het verhuurbedrijf.

Wat zijn de prijzen voor drone verhuur?

De prijzen voor drone verhuur lopen enorm uiteen omdat er zoveel verschillende soorten drones zijn die te huur worden aangeboden. De mini drones die doorgaans worden gebruikt voor hobby of amateur doeleinden zijn een stuk goedkoper om te huren dan de professionele drones die een enorm vliegbereik hebben. Ook de verzekering die je afsluit wanneer je een drone gaat huren verschilt per bedrijf. Naast de huur van het apparaat moet je eveneens rekening houden met een borg die je moet betalen bovenop het huurbedrag, huurkosten voor extra randapparatuur zoals reserve batterijen en afstandsbedieningen, en de kosten voor het inhuren van een dronepiloot.

Waar moet je op letten?

Als je gaat vliegen met een drone is het belangrijk om ook een goede verzekering af te sluiten. Vliegen met een drone gaat regelmatig mis, en je wilt niet voor veel extra kosten komen te staan. Let ook op dat je mag vliegen met de drone die je huurt, want de klasse 1 en 2 drones mogen alleen bestuurd worden door drone piloten die beschikken over het juiste vliegbrevet. Vervolgens is het ook aan te raden om te vragen of er een weersomstandigheden clausule is opgenomen in de huurvoorwaarden zodat je de mogelijkheid hebt om kosteloos de huur te annuleren als de weersomstandigheden te slecht zijn om te vliegen.

Kwaliteit van de camera

Als laatste is de kwaliteit van de camera ook een criterium waar je op moet letten. Als je een bijvoorbeeld op HD een reclamefilm voor je bedrijf wilt maken dan moet de camera waarmee de drone is uitgerust wel op die resolutie kunnen filmen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een drone huren?

Wat een drone huren zo aantrekkelijk maakt is dat je niet het hele aankoopbedrag hoeft neer te leggen om toch de meest spectaculaire filmbeelden te maken. Je huurt de drone alleen voor de periode dat je hem nodig hebt, wat honderden euro’s kan schelen. Bovendien huur je voor een speciaal project voor een paar honderd euro een hele geavanceerde drone die letterlijk duizenden euro’s kost als je hem zou kopen.Het nadeel van een drone huren is dat het tijd kost om het vliegen met een drone onder de knie te krijgen. Wanneer je een drone zonder piloot huurt is het daarom verstandig om een dag extra huur te boeken om eerst te kunnen oefenen met het vliegen en filmen.

Conclusie

Het huren van een drone geeft je veel meer mogelijkheden om te filmen en te fotograferen en is voor veel professionele toepassingen een onmisbaar apparaat. Ontdek daarom het gemak van een drone huren en bespaar honderden euro’s die je anders kwijt zou zijn met de aankoop van een drone.

bekijk video: Drone huren of leasen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Drone huren of leasen