Coolblue op afbetaling

Coolblue op afbetaling

Op deze pagina ontdek je of en hoe het mogelijk is om bij Coolblue in termijnen te betalen. We onderzochten de verschillende betaalmogelijkheden en namen de abonnementen van Coolblue onder de loep.

 

Bekijk direct:

Coolblue in termijnen betalen

Bij Coolblue is er geen betaalmethode die het mogelijk maakt om je bestelling bij Coolblue op afbetaling te kopen. Wat is er dan wel mogelijk?

 • Een Coolblue-abonnement, waarbij je vanaf € 14,99 per maand voor minimaal een jaar een contract aan gaat. Dit geldt op wasmachines, drogers, vaatwassers en andere witgoed producten.
 • Achteraf betalen bij Coolblue kan met Creditcard.
 • Als bedrijf online op rekening betalen na levering binnen 30 dagen.

Het Coolblue-abonnement

Een Coolblue-abonnement biedt je de mogelijkheid om witgoedapparaten zoals wasmachines en drogers te huren in plaats van ze te kopen. Dit betekent dat je voor een vast maandelijks bedrag gebruikmaakt van een apparaat zonder de volledige aankoopprijs vooraf te betalen. De service omvat gratis installatie, onderhoud en, indien nodig, reparatie of vervanging van het apparaat binnen 48 uur.

Voordelen

 • Geen grote initiële investering: Je hoeft niet direct een groot bedrag te betalen voor een nieuw apparaat.
 • Inclusief service: Onderhoud en eventuele reparaties zijn inbegrepen, wat betekent dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan als er iets misgaat met het apparaat.
 • Je wordt niet BKR geregistreerd omdat het niet gaat om koop op afbetaling.
 • Flexibiliteit: Na het eerste jaar kun je het abonnement maandelijks opzeggen zonder extra kosten
 • Duurzaamheid: Aan het einde van het abonnement zorgt Coolblue ervoor dat het apparaat een tweede leven krijgt, wat bijdraagt aan een duurzamere consumptie.
 • Energiezuinige apparaten: De apparaten die je via het abonnement krijgt, zijn energiezuinig, wat kan helpen om je energierekening te verlagen. Als je deze apparaten in 1 keer zou moeten betalen vraagt dat een grote investering.

Nadelen

 • Geen eigendom: Je wordt geen eigenaar van het apparaat; je betaalt voor het gebruik ervan. Als je het abonnement beëindigt, moet je het apparaat teruggeven. Je hebt wel de optie om het na 1 jaar over te kopen.
 • Maandelijkse kosten: Zolang je het apparaat gebruikt, blijf je maandelijks betalen. Over een langere periode kunnen deze kosten oplopen.
 • Eenmalige kosten: Bij het starten van een abonnement betaal je eenmalige kosten voor de installatie en het gereed maken van het apparaat voor gebruik.
 • Beperkingen op aanbiedingen: Bij het aangaan van een abonnement kun je geen gebruikmaken van eventuele cashbacks, kortingen of gratis producten die wel beschikbaar zijn als je een product in 1 keer betaalt.

Bij Coolblue achteraf betalen met Creditcard

Bij Coolblue kun je dus niet direct achteraf betalen met Klarna of Riverty. Als je met een creditcard betaalt, kun je de betaling wel uitstellen. Dit komt doordat de afschrijving van het bedrag van je creditcard niet direct plaatsvindt, maar op een later moment, meestal aan het einde van de maand.Hier is hoe het werkt bij Coolblue als je met een creditcard betaalt:

 • Je doet een aankoop met je creditcard bij Coolblue.
 • De creditcardmaatschappij schiet het bedrag voor en betaalt Coolblue.
 • Je ontvangt een overzicht van je creditcarduitgaven, meestal eens per maand.
 • Je betaalt het totale bedrag dat je hebt uitgegeven terug aan de creditcardmaatschappij op de afgesproken datum, die na de datum van je aankoop ligt.

Het voordeel van deze methode is dat je aankopen verzekerd zijn en dat je de betaling kunt uitstellen tot je creditcardafschrift komt. Dit geeft je wat extra tijd voordat het bedrag van je bankrekening wordt afgeschreven.

Als bedrijf online op rekening betalen

In tegenstelling tot consumenten, kun je als bedrijf wel gerbuik maken van achteraf betalen bij Coolblue. Om gebruik te maken van deze betaalmethode, moet je contact opnemen met Coolblue tijdens kantooruren. Je dient je contactgegevens en je KvK-nummer (voor Nederland) of KBO-nummer (voor België) te verstrekken. Na een kredietcheck, die binnen één werkdag in je check-out zichtbaar is, wordt je aanvraag goedgekeurd en kun je op rekening bestellen.De voordelen van op rekening betalen bij Coolblue zijn onder meer dat je pas na levering betaalt, je zelf kunt bestellen zonder direct contact op te nemen met Coolblue, je ook buiten kantooruren en in het weekend kunt bestellen, en je de producten de volgende dag ontvangt. Deze service is gratis aan te vragen voor zakelijke klanten.Eenmaal goedgekeurd voor betalen op rekening, kun je als zakelijke klant alle producten bij Coolblue op rekening bestellen. Meerdere contactpersonen binnen jouw organisatie kunnen op rekening bestellen, elk met hun eigen e-mailadres.

Betaalgemak bij Coolblue

In deze video ontdek je meer over hoe je gemakkelijk online betaalt bij Coolblue