Computer op afbetaling

Computer op afbetaling

Een computer op afbetaling heeft vaak een negatieve klank, maar het kan ook een goed betaalbare oplossing zijn. Soms kun je gewoon niet zo’n grote uitgave in een keer doen. Een computer in termijnen betalen kan dan een alternatief bieden dat de moeite waard is. Zeker bij computers, omdat iedereen tegenwoordig een computer nodig heeft.

Bekijk direct:

Computer op afbetaling: de voor- en de nadelen

Een computer kopen op afbetaling kost niet zoveel als u misschien denkt. Sommige bedrijven bieden bijvoorbeeld afbetalen zonder rente. Natuurlijk zijn er dan extra kosten, maar die worden niet hoger als u in meer termijnen wil betalen. Bij sommige sites kunt u een computer in termijnen betalen zonder BKR-check of een laptop op afbetaling kopen. Als u dus veel open leningen heeft, kunt u toch een computer kopen. Wie weet kunt u met die computer een eigen bedrijf opzetten en zo geld verdienen. Als u sparen lastig vindt en prima een klein beetje extra missen kunt, is het een goede oplossing om aan de slag te kunnen. Dit zorgt ook voor een constanter uitgaven patroon zodat u weet waar u aan toe bent. Een ander voordeel vergeleken met sommige andere regelingen is dat de computer uw eigendom wordt. U kunt die dus na de gebruiksperiode weer verkopen. Zo verliest u heel weinig geld voor de koop van een goede computer.Als je niet veel geld per maand overhoudt, maar wel een computer nodig hebt kan dit een uitweg zijn. Ga hier op zoek naar goede computers voor een eerlijke prijs.

Wat zijn je opties

Wanneer je een computer op afbetaling koopt, heb je enkele opties:

    • Achteraf of in termijnen betalen via Tinka.
    • Gebruik maken van de diensten van Afterpay.
    • Betalen met Klarna. (Achteraf na 30 dagen of in termijnen)
    • Met je creditcard betalen

Al deze opties kunnen interessant zijn. Het voordeel van gebruik maken van Tinka, is dat je tegen een rentepercentage 14.9% je computer in termijnen kunt betalen. Dit is niet mogelijk als je met een creditcard betaalt. Je zult dan al aan het einde van de maand je schuld moeten aflossen.

Hoe werkt dat: een computer in termijnen betalen?

Het kopen van een computer op afbetaling kan best spannend zijn. Hoe kun je weten of de sites betrouwbaar zijn? Het is slim om bijvoorbeeld websites van bekende merken te pakken, of websites met goede reviews. Aan de andere kant moeten verkopers u ook kunnen vertrouwen. Daarom is het handig om van te voren te bepalen of looptijd van het contract niet te lang is en u de termijnen kunt betalen. Anders kan het voor komen dat u nog de termijnen betaalt terwijl u het product al niet meer gebruikt. Per site/bedrijf zijn de termijnen, looptijden, kosten en beschikbare computers verschillend. Vergelijk dus verschillende opties met elkaar voordat u uw keuze maakt. Bekijk verschillende aanbieders en kies het plan dat het best bij u past. Als u de tijd neemt om alles goed door te kijken komt u ook niet voor plotselinge verrassingen te staan.

bekijk video: Computer op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Computer op afbetaling

Vaak gestelde vragen over computer op afbetaling

#1 Waar kan ik een computer op afbetaling kopen?

Je kunt op veel plekken een standaard computer kopen, maar ben jij die specialist, die liever zelf zijn PC samenstelt met de best beschikbare onderdelen? Dan ben je bij Computer Galaxy aan het juiste adres. Zij verkopen complete PC’s, maar ook alle losse onderdelen en accessoires en dankzij SprayPay kun je gemakkelijk in termijnen achteraf betalen. SprayPay checkt je ID en bankrekening en na het beantwoorden van een aantal vragen weet je meteen of je tot 36 maanden kunt afbetalen. Versneld aflossen is altijd mogelijk en je betaalt 11,9% vaste rente op het aankoopbedrag.

#2 Kan ik bij MediaMarkt mijn computer in termijnen betalen?

MediaMarkt is misschien wel de eerste winkel waar je aan denkt, wanneer je op zoek bent naar een nieuwe computer. Gelukkig kun je bij MediaMarkt gemakkelijk in termijnen betalen dankzij hun MediaMarkt betaalkaart van Santander. Deze MediaMarkt betaalkaart is een gewone bankpas, maar alles wat je uitgeeft betaal je in termijnen af. Het is een doorlopend krediet, zodat jij je PC meteen mee naar huis kunt nemen en gaan gebruiken. Dankzij de MediaMarkt betaalkaart kun je zonder extra kosten overal betalen in termijnen.

#3 Kan ik bij CoolBlue mijn computer achteraf betalen?

Je bent op zoek naar een nieuwe computer en je wil deze bij CoolBlue kopen. Dat kan, maar CoolBlue biedt geen mogelijkheid om in drie of meer termijnen achteraf te betalen. Hoewel Klarna aangeeft dat CoolBlue een partner is, meldt CoolBlue op haar site dat ze niet met betaaldiensten samenwerken. Wel is het mogelijk om achteraf met je creditcard te betalen, omdat de creditcard maatschappij steeds per maand incasseert. Zo kun je jouw computer toch bemachtigen, wanneer je nog even moet wachten op je salaris, bijvoorbeeld.

#4 Kan ik een MacBook financieren zonder BKR of rente?

Je kunt een MacBook kopen, maar je kunt hem ook leasen! De voordelen zijn dat je hem niet in één keer hoeft te betalen en dat hij verzekerd is tegen beschadiging en andere problemen. Bij RentYourMac kun je jouw MacBook zelf configureren en huur je voor zoveel maanden als je wilt. Hoe meer maanden, hoe lager je huur. Je betaalt bij aanvang wel een borg plus een aanbetaling en bij schade of diefstal geldt een eigen risico. Wanneer je jouw MacBook na afloop van de huurperiode onbeschadigd terugstuurt, ontvang jij ook je borg weer retour.

#5 Waar vind ik een gaming computer die ik in termijnen kan betalen?

Bij Somas Home vind je een groot assortiment aan heel goede gaming computers, die je gewoon in termijnen kunt betalen. Vind de meest krachtige computer die je zoekt en betaal zonder extra kosten of rente, gewoon in drie termijnen. Je kunt er ook voor kiezen om in meerdere termijnen te betalen. Dan wordt er wel een BKR-registratie gedaan en betaal je rente. Somas Home werkt samen met Klarna, Tinka, In3 en heeft ook een aantal diensten onder eigen label. Zo kun je gamen zonder je bankrekening te crashen!

#6 Kan ik in België mijn computer in termijnen afbetalen?

Ja dat kan bij MediaMarkt. In België heeft MediaMarkt de MediaMarkt Mastercard. Daarmee kun je jouw computer, maar ook andere aankopen, in maandelijkse termijnen afbetalen. Jouw aankopen zijn beveiligd en je kunt de kaart ook gebruiken bij geldautomaten in binnen- en buitenland. De kaart is gekoppeld aan een krediet, dat je ook de mogelijkheid geeft om geld naar je normale bankrekening over te maken, als dat nodig is. Je betaalt 12,5% rente over het openstaande bedrag. Vraag de MediaMarkt Mastercard online aan of ga naar de winkel voor extra advies en hulp.