Camera huren of leasen

Camera huren of leasen

Heb je op korte termijn een camera nodig maar wil je er niet te veel geld aan kwijt zijn? Dan kun je ook een camera huren, hier bij Betaling.nl.

Bekijk direct:

Camera huren; een goede oplossing

Niet iedereen heeft thuis de juiste camera die geschikt is om bijvoorbeeld een wielerwedstrijd vast te leggen of om mooie productfoto’s te maken. En het is zonde van je geld om alleen voor een specifieke gelegenheid een dure spiegelreflex camera of camcorder aan te schaffen en er daarna nooit meer iets mee te doen. Als je maar af en toe een camera nodig hebt is het huren van een camera dus een hele aantrekkelijke optie. Het kost je veel minder dan de complete aanschaf waardoor je je geld beter kunt besteden. En een camera huren is ook een uitkomst als je voor een bepaalde situatie een hele specifieke camera nodig hebt of randapparatuur en andere apparaten als een dolly, een gimble of een drone met camera die je anders bijna nooit zou gebruiken.

Camera verhuur

Camera verhuur maakt het mogelijk om bijzondere momenten van een verjaardag, een bruiloft of een presentatie vast te leggen voor de eeuwigheid zonder dat je veel geld kwijt bent aan het kopen van een duur apparaat. Je hoeft je ook geen zorgen te maken over het onderhoud of de opslag van een camera omdat je de camera na gebruik gewoon weer retourneert aan het verhuurbedrijf. Een camera leasen is dus super makkelijk en scheelt je geld, geen wonder dat er steeds meer mensen een camera huren in plaats van kopen. Lees hieronder verder als je meer wilt weten over een camera leasen of huren.

Een camera huren, waar doe je dat?

Online zijn er redelijk wat mogelijkheden te vinden voor het huren of leasen van een camera. Je kunt bij een fysiek bedrijf bij jou in de buurt een camera huren of online op zoek gaan naar een verhuurbedrijf voor camera’s. In het geval van camera verhuur kom je online veel kleinere gespecialiseerde bedrijven als Budgetcam Rental of Camera Huren Nederland tegen. Je huurt bij dit soort bedrijven een uiteenlopend soorten camera’s en randapparatuur voor elke gelegenheid, of het nu een zonsverduistering is, een Formule 1 race of de verjaardag van oma. Je kunt tegenwoordig bij veel bedrijven online een bestelling plaatsen voor het huren van een camera.

Hoe werkt het, een camera huren?

Wanneer je weet wat je nodig hebt plaats je de bestelling om een camera te huren online in de webshop van het verhuurbedrijf. Op de dag dat je huurcontract ingaat kun je de camera dan ophalen bij het bedrijf. Na afloop van de huurperiode breng je de camera daar vervolgens ook naartoe terug. Sommige bedrijven sturen de camera naar je op zodat je hem niet hoeft op te halen.

Camera leasen

Het huren of leasen van een camera doe je meestal voor één of meerdere dagen. Bij een aantal bedrijven zijn camera’s te huur voor een langere periode zoals je bijvoorbeeld een auto zou leasen. Meestal is camera leasen handig wanneer je voor een langere periode studio apparatuur of professionele filmapparatuur nodig hebt, omdat het bijvoorbeeld wordt gebruikt voor de productie van een film.

Wat kost het, een camera huren?

De prijzen die je op websites ziet die camera’s verhuren zijn meestal de prijs voor de verhuur per dag. Wat je precies betaald als je een camera huurt hangt af van het product en het bedrijf. Als je een camera wil huren dan betaal je iets meer dan wat je kwijt bent als je het aankoopbedrag deelt door de afschrijvingstermijn, maar je hebt dan ook geen omkijken naar onderhoud en als er iets mis mee is kun je de camera gewoon terugbrengen. Als je online een camera reserveert dan moet je van tevoren aangeven wat de gewenste huurperiode is en wordt het bedrag per dag vermenigvuldigd met het aantal dagen dat je de camera huurt. Daar komt dan ook een bedrag borg bovenop, wat je terugkrijgt als je de camera terugbrengt. Soms wordt de borg voor een camera contact teruggegeven, en soms wordt het bedrag teruggestort op je rekening.

Waar moet je op letten als je een camera gaat huren?

Bij het uitkiezen van de camera die je wil huren moet je goed weten wat je nodig hebt. Wil je bijvoorbeeld een film maken die je op groot beeld kunt vertonen zoals een bioscoop dan heb je een film camera nodig die een hoge resolutie haalt, zoals een 4K film camera. Denk ook aan randapparatuur als een gimble wanneer je bijvoorbeeld een film wilt maken van iemand op een skateboard en een goed statief als je de sterrenhemel wilt fotograferen.Let ook op je budget, want zeker wanneer je meerdere dagen een camera wilt huren kan het totaalbedrag snel oplopen. En controleer altijd samen met de verhuurder wat de eventuele beschadigingen en mankementen van de camera zijn voordat je hem meeneemt, en zorg dat deze beschadigingen worden genoteerd zodat jij er niet aansprakelijk voor gesteld kan worden.

Wat zijn de voordelen?

Het grootste voordeel van een camera huren is dat je niet het hele aankoopbedrag op zak hoeft te hebben om toch gebruik te kunnen maken van de allernieuwste camera. Als je een camera voor een enkele dag huurt kost het je een stuk minder dan wanneer je het volle aankoopbedrag zou moeten neerleggen, wat ideaal is als je niet veel geld hebt. Nog een voordeel van camera verhuur is dat je voor elke specifieke situatie de ultieme camera kunt huren en je geen bergruimte kwijt bent om al je apparatuur kwijt te raken.

Wat zijn de nadelen?

Er zijn ook een nadelen te noemen aan het huren van een camera. Vaak heb je enige kennis van het apparaat nodig om het goed te kunnen bedienen. Als je een camera voor een dag huurt heb je niet veel tijd om het apparaat onder de knie te krijgen en alles eruit te halen wat erin zit. Ook kan het zijn dat de je een specifiek apparaat nodig hebt maar dat die camera net niet te huur is op dat moment.Maar dat zijn eigenlijk maar kleine nadelen die niet opwegen tegen het voordeel van camera verhuur. Met een camera leasen beschik je dus altijd over de nieuwste modellen met de meeste technologische voordelen voor een fractie van de aankoopprijs!

bekijk video: Camera huren of leasen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Camera huren of leasen