bril op afbetaling

Bril op afbetaling

Hier leer je hoe je een bril op afbetaling koopt. We hebben voor je uitgezocht hoe het werkt, wat de voorwaarden zijn en waar je op moet letten. Daarnaast vind je op deze pagina een overzicht van aanbieders.

Bekijk direct:

Voor zowel een zonnerbil, leesbril, computerbril als multifocale bril zijn er verschillende opties om in termijnen te betalen. We bekeken de volgende opties:

Van Daalen Optiek

Bij Van Daalen Optiek kun je kiezen voor Brilease, een leasevorm voor brillen. Je hebt de keuze tussen Brilease3, waarbij je elk jaar een nieuwe bril krijgt voor een periode van 3 jaar, of Brilease6, waarbij je elke twee jaar een nieuwe bril krijgt voor een periode van 6 jaar. De betalingen doe je maandelijks zonder rente, en je bril is verzekerd tegen breuk en ernstige beschadiging.

Pearle Opticiens

Pearle Opticiens biedt het Pearle Bril Plan aan, waarbij je vanaf €7,50 per maand elke twee jaar een nieuwe look kunt kiezen. Als je zicht verandert, plaatsen ze gratis vervangende glazen in je bril. Bovendien ben je met dit plan verzekerd tegen krassen, breuk, verlies en diefstal van je bril.

Good4Service

Good4Service biedt een Bril Lease Service aan, waaronder hoogwaardige brillen vallen. Je betaalt een vast bedrag per maand en wordt ontzorgd. Dit omvat ook verzekering en onderhoud voor je bril.

Hans Anders

Met het Bril Totaal Plan van Hans Anders kun je elke twee jaar een nieuwe bril uitkiezen. Dit plan begint bij een maandelijkse bijdrage van €6,25. Na twee jaar heb je de mogelijkheid om zonder een grote eenmalige uitgave een nieuwe bril te selecteren. Het plan biedt je ook een oplopende korting tot 55%.

Het Bril totaal plan van Hans anders verder toegelicht

Met het Bril Totaal Plan van Hans Anders kun je elke twee jaar een nieuwe bril uitkiezen. Dit plan begint bij een maandelijkse bijdrage van €6,25. Na twee jaar heb je de mogelijkheid om zonder een grote eenmalige uitgave een nieuwe bril te selecteren. Het plan biedt je ook een oplopende korting tot 55%.Het Bril Totaal Plan werkt als volgt:

 • Samenstellen van je plan:Je stelt je eigen Bril Totaal Plan samen door te kiezen welke soort glazen je wilt, uit welke monturen je wilt kiezen, welke extra’s je prettig vindt, en hoe vaak je een nieuwe bril wilt.
 • Maandelijkse betaling:Met een automatische incasso betaal je maandelijks een klein bedrag, zodat je na twee jaar een nieuwe bril kunt uitkiezen.
 • Nieuwe bril kiezen:Om de twee jaar (of elk jaar, afhankelijk van je plan) krijg je bericht dat je een nieuwe bril mag uitkiezen. Je profiteert dan van speciale actieprijzen die exclusief voor Bril Totaal Plan-klanten gelden.
 • Je bril dragen:Door maandelijks een bedrag te betalen kun je genieten van een nieuwe bril zonder een grote uitgave te doen.Het Bril Totaal Plan omvat een complete bril met kunststof glazen voorzien van een kraswerende laag en ontspiegeling. Ook is het Bril Garant Plan voor twee jaar inbegrepen, wat zekerheid biedt voor reparatie of vervanging bij schade, breuk, diefstal of verlies van de bril.

Je kunt kiezen tussen 3 pakketten:

 1. 1 Ster: Keuze uit Hans Anders monturen, dunne glazen en extra coating.
 2. 2 Sterren: Keuze uit alle monturen, extra dunne glazen en één extra coating naar keuze.
 3. 3 Sterren: Keuze uit alle monturen, de dunste glazen, kleur of meekleurend naar wens en één extra coating naar keuze.

Verdunde glazen worden aanbevolen om de bril lichter en minder kwetsbaar te maken, vooral bij sterkere correcties. Een extra coating naar keuze is inbegrepen, zoals een Blue Filter voor computerbrillen of een Supercoating die de glazen extra vuilafstotend maakt.Je kunt op elk moment besluiten om het Bril Totaal Plan te beëindigen. In dat geval ontvang je een voucher ter waarde van het bedrag dat je tot dan toe hebt betaald, die je kunt gebruiken voor de aanschaf van een nieuwe bril. Als je niet aan je betalingsverplichtingen voldoet, kan Hans Anders de overeenkomst beëindigen en ontvang je een voucher voor het bedrag dat je hebt betaald, minus eventuele kosten.

Bril achteraf betalen met Riverty bij Misterspex

Bij Mister Spex kun je kiezen voor de betaaloptie ‘betalen op rekening’. Dit houdt in dat je de bestelling thuis ontvangt en pas binnen 10 dagen na ontvangst hoeft te betalen. Deze betaalmethode wordt gefaciliteerd door Riverty, die aan het einde van het bestelproces bepaalt of je in aanmerking komt voor ‘kopen op rekening’. De beslissing is gebaseerd op criteria van Riverty, waar Mister Spex geen invloed op heeft.

Voorwaarden voor ‘betalen op rekening’ bij Mister Spex

 • Je hebt maximaal vier brillen of zonnebrillen uitgekozen.
 • Je bezorgadres en factuuradres zijn hetzelfde en bevinden zich in Nederland of België.
 • Je staat bij de gemeente ingeschreven op het factuuradres.
 • Als ‘kopen op rekening’ niet wordt aangeboden tijdens het bestelproces, is dit het resultaat van een individuele kredietcontrole door Riverty, en Mister Spex kan dit niet wijzigen. In dat geval moet je een andere betaalmethode kiezen.

Procedure na het kiezen van ‘betalen op rekening’

Wanneer je brillen bestelt om te passen en ‘kopen op rekening’ als betaalmethode hebt gekozen, stuurt Mister Spex je de rekening per e-mail 10 dagen nadat je de producten hebt ontvangen. Vanaf het moment dat je de rekening ontvangt, heb je 10 dagen de tijd om deze te betalen.De 30-daagse ‘niet goed geld terug’-garantie gaat in op het moment dat je de rekening ontvangt.

Waar moet je op letten bij een bril (op afbetaling) kopen