Black Friday 2023

Black Friday 2023

Op deze pagina vind je alles over Black Friday 2023. Je vindt hier alle winkels die meedoen. Ook vind je de beste Black Friday deals van o.a. Mediamarkt, Coolblue, Somashome en Wehkamp. Daarnaast vind je meer informatie over waar je aan moet denken als je gebruik maakt van de Black Friday Sale.

Black Friday 2023 sale

Bekijk direct:

Sale Black Friday 2023

Dit jaar vindt Black Friday plaats op vrijdag 24 november 2023. De meeste webshops beginnen al eerder. Het kan zelfs zijn dat de eerste deals al begin november online staan. De meeste deals zul je vinden in het Black friday weekend zelf wat plaatsvindt van 24 november tot en met maandag 27 november op Cyber monday. Na deze datum zullen de meeste winkels weer terug gaan naar de oude prijzen en profiteer je dus niet meer van de sale. Door de hoge inflatie van dit jaar kan het zijn dat de kortingen dit jaar wat lager gaan zijn dan andere jaren. Winkeliers hebben te maken met hogere prijzen bij leveranciers, waardoor er simpelweg minder ruimte is om hoge kortingen te geven.

Dit moet je weten over Black Friday

Let er goed op dat je van te voren goed bedenkt welk product je wil gaan kopen. Hoewel het verboden is zijn er webshops die voor de Black friday Sale hun prijzen verhogen om vervolgens een korting te geven, waardoor de daadwerkelijke korting die je krijgt vrijwel nihil is.Als je bijvoorbeeld begin november al weet dat je een Macbook pro van €2500,- wil kopen, blijf de prijs dan goed in de gaten houden. Als je ziet dat de prijs de week voor Black Friday wordt verhoogd dan weet je dat je ongeveer dezelfde prijs zult gaan betalen tijdens de sale als de prijs die je begin november zag.Tip: Bedenk van te voren welk(e) product(en) je gaat kopen. Hou de prijs hiervan tijdens de november maand goed in de gaten en vergelijk volop.

Oorsprong Black Friday

Tijdens de Black Friday sale vind je kortingen op duizenden producten bij honderden webshops. Black Friday is van oorsprong een Amerikaans shop festijn en valt de dag na Thanksgiving day dat wordt gevierd op de 4e donderdag in november. Hoewel het in de jaren 60 al in voor het eerst in Philadelphia werd georganiseerd, kwam het pas echt los in de jaren 80. De sale Black Friday refereert naar de verkeersdrukte die ontstond door de mensenmassa en later ook naar dat ondernemers aan het einde van het jaar in de zwarte cijfers kwamen.

Mediamarkt Black Friday

De Mediamarkt is 1 van de grote webshops die ieder jaar Black Friday sale houdt. De specifieke deals zie je pas op het moment dat de sale live gaat. Verwacht wordt dat de eerste aanbiedingen rond 18 november online komen en dat het duurt tot Cyber Monday. In 2021 duurde Black Friday bij Mediamarkt ook ongeveer 10 dagen.

Wees als eerste op de hoogte

Als je als eerste op de hoogte wil zijn van wanneer de deals live gaan bij Mediamarkt kun je het beste Mediamarkt volgen op Instagram. Een andere tip is om je in te schrijven voor de nieuwsbrief van Mediamarkt.Mediamarkt heeft ook haar eigen versie van Black Friday, namelijk Red Friday. Wanneer dit gaat plaatsvinden is nog niet bekend. Maar ook tijdens Red Friday profiteer van je flinke kortingen.

Coolblue Black Friday

Ook Coolblue doet mee aan Black Friday 2023. Vorig jaar duurde de actie maar liefst 11 dagen. Je kon toen profiteren van flinke kortingen. Coolblue heeft nu al een speciale pagina live staan waarop je je kunt inschrijven voor de nieuwsbrief en zo op de hoogte blijft van wanneer de sale dit jaar live gaat.Zoek je een Coolblue wasmachine laptop, of televisie? Wacht dan nog even met bestellen totdat de sale live gaat, je bespaart flink wat geld. Dat is een mooie meevaller in tijden van hoge kosten en torenhoge inflatie.

Black Friday Apple

Ben je van plan een Apple product aan te schaffen? Kijk je bijvoorbeeld naar een Macbook, iPad of een iPhone? De Black friday sale voor Apple producten staat op het punt te beginnen. Omdat er door het jaar heen maar heel weinig korting wordt gegeven op Apple producten, is dit het moment te profiteren van de sale. Black Friday Apple vind je o.a. bij Coolblue, Mediamarkt en Wehkamp.

Bekijk Black Friday 2023 video

Black Friday 2023 informatie in video

In deze video ontdek je precies wat Black Friday inhoudt. Ontdek de oorsprong en de gekte die er tegenwoordig bij komt kijken.