Bankstel op afbetaling

Bankstel op afbetaling

Deze pagina biedt je een gids om een bankstel op afbetaling aan te schaffen. Leer hoe je je woning kunt upgraden zonder direct het volledige bedrag te betalen. Ontdek diverse aanbieders zoals Wehkamp en Huus en vergelijk hun betaalmogelijkheden en voorwaarden. Of je nu kiest voor een eenmalige betaling na levering, of maandelijkse termijnen, we helpen je om de beste keuze te maken. Daarnaast leer je meer over BKR checks en registraties.

Bekijk direct:

Bankstel op afbetaling

Een bankstel is zonder enige twijfel de blikvanger van je woonkamer. Het is dan ook vaak één van de grootste meubelstukken in huis en absoluut één van de belangrijkste. Het is de plek waar je heel wat tijd doorbrengt alleen en met het gezin. Het is een plek om op het gemak even te rusten, om wat te relaxen of om televisie te kijken. Het spreekt dan ook voor zich dat de kwaliteit van een bankstel liefst zo hoog mogelijk ligt. En aan kwaliteit en comfort hangt een prijskaartje vast. Is het voor jou moeilijk om een bankstel in één keer meteen te betalen? Dan kun je bijvoorbeeld een bankstel op afbetaling kopen. Dankzij de gespreide betalingen geniet je meteen van het comfort van je nieuwe bankstel zonder het volledige bedrag meteen op tafel te moeten leggen. Hier vind je meer informatie over gespreid betalen terug.

Bank op afbetaling via Wehkamp

Bij Wehkamp koop je een bank op afbetaling. Er zijn wel enkele situaties mogelijk waarbij je niet kunt kiezen voor deze optie. Dat is bijvoorbeeld het geval als je een betalingsachterstand hebt van meer dan 35 dagen op een ander product. Heb je dat niet en wil je een bankstel via gespreide betalingen op de kop tikken? Dan doe je dit door de optie ‘Gespreid betalen aanvragen’ op de website van Wehkamp. De financiële kant van het verhaal wordt vervolgens overgenomen door betaalsysteem Tinka. Je maakt bij deze financiële sidekick een account aan en vervolgens kun je de praktische kant regelen via de app van Tinka of via de website van Wehkamp onder Mijn Tinka.

Wat zijn de kosten?

De aloude wijsheid dat lenen niet gratis is, gaat natuurlijk ook op voor de aankoop van een bankstel op afbetaling. Bij Wehkamp kom je echter nooit voor verrassingen te staan of krijg je niet te maken met de kleine lettertjes. Je betaalt 14.9% rente op jaarbasis op het openstaande bedrag. Het exacte bedrag in euro’s krijg je bovendien meteen bij het aanvragen van de afbetaling te zien dankzij Tinka. Zo beschik je meteen over alle nodige informatie.

Zit je midden in de afbetaling financieel toch plots krapper dan verwacht? Dan hoeft dat bij Wehkamp geen probleem te zijn. Het maandbedrag dat je afbetaalt voor je bankstel kun je namelijk naar wens aanpassen. Zolang je iedere maand minstens 2% van het openstaande bedrag betaalt en elke maand minstens 8 euro afbetaalt, heb je volledige keuzevrijheid.

Bankstel op afbetaling: wat moet je nog weten?

Heb je ervoor gekozen om je bankstel in gespreide betalingen te kopen? Dan kun je betalen via een automatische incasso of via iDeal. De betalingen verwerk je via de Tinka-app (werkt zowel op Android als op iOs) of je doet dit via de website van Wehkamp onder Mijn Tinka. Iets om rekening mee te houden is dat je bij kredieten die meer bedragen dan 1000 euro, wat bij een bankstel wel eens het geval kan zijn, verplicht bent door de wet om je inkomen en woonlasten te laten controleren. De nodige documenten hiervoor kun je op de website uploaden. Daarnaast is het ook zo dat alle kredieten boven de 250 euro een (positieve) BKR-registratie krijgen. Is door aflossing jouw totale krediet onder de €250,- gekomen? Dan zal Tinka je registratie automatisch afmelden.

Bankstel achteraf betalen

Niet iedereen is een fan van gespreid betalen of van afbetaling. Betaal je het bedrag liever meteen? Maar heb je het geld nu nog niet meteen? Maar verwacht je wel een grote som, bijvoorbeeld je loon of 13e maand, binnen afzienbare tijd? Dan kun je een bankstel ook achteraf betalen. Deze optie is gratis en geeft je altijd 14-30 dagen de tijd om je betaling te voldoen. Ook achteraf betalen werkt via Tinka bij Wehkamp. En ook achteraf betalen kun je regelen via de app van Tinka of via de website van Wehkamp. Nog een leuk weetje bij achteraf betalen: retourneer je je bankstel binnen 14 dagen en is de factuur nog niet betaald? Dan hoef je verder niets te doen. Je betaalt alleen voor wat je daadwerkelijk houdt.

Met een nieuwe Bank op afbetaling zit je al snel goed!

Soms kunnen zich bepaalde omstandigheden voordoen waardoor je met spoed een nieuwe bank nodig hebt. Bijvoorbeeld bij een grote beschadiging van je huidige bank. Dan is het prettig als je zo snel mogelijk een nieuwe bank in je huiskamer kunt neerzetten. Nu kan het zo zijn dat het aanschaffen van een bank een onverwachte kostenpost voor u is. Of misschien heb je net niet voldoende geld gespaard om een bankstel te kopen. Ook kan het zo zijn dat je je spaargeld hard nodig hebt voor iets anders, zoals bijvoorbeeld de studie van je kinderen. In deze gevallen is er vaak een goede oplossing voor handen om je nieuwe bank in delen te betalen.

Uw Bank in termijnen betalen kan nu heel voordelig!

Je kunt vandaag nog een nieuwe bank in bezit krijgen door, met goede afspraken, je bank in maandelijkse termijnen te betalen. Hier is niets vreemds aan. Tegenwoordig is het heel gewoon om veel zaken in delen te betalen zodat je niet eerst langdurig hoeft te sparen voor een belangrijke aankoop. Een bank op afbetaling kopen kan tegen aantrekkelijke voorwaarden zoals een lage rente, waarbij je onder andere ook nog eens zelf kunt kiezen voor het aantal termijnen waarbinnen je de bank afbetaalt. Een bank in termijnen betalen is een goed idee wanneer je niet ineens een groot deel van je spaarrekening wil aanspreken. Zo heb je snel een nieuwe bank in huis en hou je geld over voor andere belangrijke of leuke dingen zoals een heerlijke vakantie of een dagje uit met je gezin!

bekijk video: Bankstel op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Bankstel op afbetaling

Vaak gestelde vragen over bankstel op afbetaling

#1 Kan ik mijn bank bij IKEA ook achteraf betalen?

Ja, dat kan. IKEA werkt daarvoor samen met Klarna. Belangrijk is, dat je een account bij Klarna hebt en dat je met Klarna afspraken hebt gemaakt over tot welk bedrag je uitgesteld mag betalen. Reken je bij IKEA af met Klarna, dan ontvang je binnen een week de factuur van je bestelling of aankoop en daarna heb je 30 dagen de tijd om die factuur te betalen. Dit kan tot een bedrag van €2.500,- en IKEA is niet verantwoordelijk voor afwijzing van deze mogelijkheid door Klarna. Je kunt er ook voor kiezen om met je creditcard te betalen. De creditcardmaatschappij incasseert je betaling binnen een maand na aankoop.

#2 Ik wil een bank op afbetaling kopen bij Wehkamp. Kan dat?

Je oude bank is versleten of je wil een nieuwe touch geven aan je interieur, maar je hebt net te weinig geld om een grote aankoop te doen. Dan kun je bij Wehkamp kiezen voor betaling binnen 14 dagen of via een krediet. Wehkamp werkt hiervoor samen met Tinka. Het aanmaken van een account op Tinka duurt anderhalve minuut en alles werkt volledig digitaal. De 14-dagen dienst is rentevrij en kosteloos voor jou als klant. Kies je voor betaling in termijnen, dan rekent Tinka 14,9% rente. Ook doet Tinka een check of je in aanmerking komt voor achteraf betalen, op basis van je ID en je inkomen. Dat laatste doet Tinka alleen bij een aankoop van een bankstel duurder dan € 1000,-.

#3 Kan ik mijn nieuwe bank ook in termijnen betalen?

Ja, dat kan via SprayPay. SprayPay heeft contracten bij diverse meubelwinkels, zoals Furnea en PureWonen. Je kunt je winkelwagen vullen met alles wat je nodig hebt om je huis een nieuwe uitstraling te geven en bij het afrekenen kies je voor betaling met SprayPay. Na het antwoorden van een paar belangrijke vragen kun je tot wel 36 maanden gespreid betalen. SprayPay is veilig en schrijft maandelijks automatisch af van je eigen bankrekening. Je krijgt je meubels direct geleverd en je kunt altijd sneller afbetalen of meteen aflossen.

#4 Een bankstel op afbetaling zonder BKR registratie. Kan dat?

Wanneer je meer dan €250,- gaat lenen, dan zijn geldverstrekkers verplicht een BKR-toets te doen. Zoek je een nieuwe bank, omdat je oude versleten is of omdat je gaat verhuizen, maar heb je niet genoeg geld om die bank in één keer af te rekenen, dan kun je overwegen je bankstel te leasen. Wil je toch kopen, dan is het met Klarna mogelijk om binnen een maand, maar ook binnen drie maanden te betalen. Dat alles kan rentevrij en zonder kosten en daardoor ook zonder BKR-registratie. Check vooraf wel of je bij Klarna terechtkunt voor een betalingsprogramma. Zij toetsen eerst of je voor betaling in termijnen in aanmerking komt.

#5 Rentevrij je bankstel in termijnen betalen?

Je bent op zoek naar een nieuwe bank om je interieur een nieuwe boost te geven. Je wil graag in termijnen betalen en je bent benieuwd of dat ook zonder rente kan? Dan hebben we goed nieuws voor je, want dat kan!. Bij elk bedrijf dat is aangesloten bij Klarna, Riverty of Tinka bestaat de mogelijkheid om rentevrij te lenen. Het gaat dan om een uitgestelde betaling van maximaal 3 maanden, waarbij je bij aankoop een aanbetaling doet en de andere twee termijnen na 30 en 60 dagen betaalt. De kosten die hieraan verbonden zijn, worden verrekend met de verkoper, dus het betalen in termijnen kost jou helemaal niets.

#6 Waar kan ik een U-bank kopen en achteraf betalen?

Op zoek naar de perfecte U-bank voor in je woonkamer? Dan wil je natuurlijk geeen miskoop doen. Ookal meet je alles goed op, het is toch een geruststellend idee als je de mogelijkheid hebt te zien hoe de bank daadwerkelijk tot zijn recht komt in je woonkamer voordat je betaalt. Achteraf betalen voor je U-bank doe je bij meubelwinkels Emob.nl, Furnea, Livin24.com, Seatsandsofas.nl, Meubella.nl, Gigameubel.nl en Beliani.nl. Is de U-bank naar wens, dan betaal je makkelijk via een emaillink of app.

#7 Is het ook mogelijk om online een Velvetbank te kopen en deze achteraf te betalen?

Ben je er helemaal uit dat je voor een warme velvetstof gaat voor je nieuwe bank en wil je deze online bestellen? Dan kan het natuurlijk wat spannend zijn of hij bevalt als hij straks bij jou in je kamer staat. Gelukkig kun je bij veel meubelswinkels gratis achteraf betalen en heb je altijd 30 dagen bedenktijd. Let hierbij wel op de voorwaarden als je bijvoorbeeld zelf een bank samenstelt. Bij Dimehouse.nl,Furnea, Livin24.com, Seatsandsofas.nl, Meubella.nl, Gigameubel.nl en Beliani.nl betaal je je Velvetbank makkelijk en snel achteraf.

#8 Hoe gaat het in zijn werking als ik een velvetbank wil kopen op afbetaling?

Een nieuwe bank kopen is een grote investering die je waarschijnlijk maar een paar keer in je leven doet. De kosten van je nieuwe velvetbank verspreiden over een aantal termijnen kan daarom een aantrekkelijke optie zijn. Veel meubelwinkels en online warenhuizen bieden kredieten of renteloze achteraf betaalopties aan om je bank op afbetaling te kopen. Wehkamp en Otto bieden al vele jaren hun eigen kredietoptie om een bank in termijnen te betalen. Bij Purewonen.nl, Homedeco.nl en Gigameubel.nl kun je een bankstel in delen betalen via Spraypay.

#9 Hoe kan ik een nieuwe bank kopen op afbetaling zonder BKR-registratie?

Snel een nieuwe bank, maar houdt het idee van een BKR-registratie je tegen om op afbetaling te kopen? Dan is het wellicht interessant voor jou om te weten dat er steeds meer opties zijn om renteloos en zonder registratie in termijnen te betalen. Bij Huus.nl, Gigameubel.nl, Somashome.nl en Furnea.nl kun je een nieuwe bank kopen met de betaaloptie In3. Je betaalt dan in 3 gelijke termijnen zonder rente en BKR. Je hebt zo vaak wel iets korter de tijd om het complete bedrag af te betalen, dus het is belangrijk zeker te weten dat dit lukt.

#10 Kan ik een bank bestellen en deze achteraf betalen met mijn Riverty/ Afterpayapp?

Een nieuwe bank bestellen om je huis op te fleuren en eindeloos op te bingen als je na een lange dag thuis bent en achteraf betalen? Dat kan ook snel en makkelijk via je Rivertyapp. (Voorheen Afterpay). Benieuwd bij welke winkels je een bank kunt bestellen via deze achteraf betaalmethode? Kijk dan eens bij Furnea.nl, Meubelstunt.nl, Meubella.nl en Livin24.com. Hier vind je een ruim assortiment banken en de mogelijkheid om veilig en snel achter te betalen met Riverty.