Bakfiets op afbetaling

Bakfiets op afbetaling

Ontdek op deze pagina hoe je een bakfiets op afbetaling kunt kopen. We vergelijken aanbieders zoals Bol.com en Profibike.

Bakfiets op afbetaling in het kort

Hier kun je op afbetaling kopen:

 • Bij Babboe, Fietsunie, Profibike en Fietsenwinkel.nl kun je gespreid betalen met Spraypay of in 3 termijnen met Payin3
 • Dr Beyk en Fietsoptimaal bieden Bakfietsen met "Fiets Flex" aan
 • Ook Dolly bakfiets biedt mogelijkheden voor leasen, fietsplannen en in 3 termijnen betalen

Hier kun je achteraf betalen:

 • Babboe, Bol.com en Bakfix bieden ook achteraf betaalmethoden aan.
Dit is waar je op moet letten:
 1. Heb je nu een BKR registratie? Een bakfiets op afbetaling kopen gaat dan niet lukken. Probeer van je registratie af te komen. Als dit niet lukt kun je proberen te leasen.
 2. Een elektrische bakfiets is een flinke investering van duizenden euro's. Geef niet meer uit dan je per maand terug kunt betalen en voorkom dat je in de financiële problemen komt.
 3. Zoek uit of je recht hebt op subsidie. Sommige gemeentes hebben potjes voor de aanschaf van (bak)fietsen.
 4. Vraag je werkgever of je gebruik kunt maken van een fietsplan. Zo ja: vallen bakfietsen hier ook onder?

Bakfiets op afbetaling

Hoe kun je een bakfiets achteraf betalen/in termijnen betalen?

Als je op zoek bent naar een goede bakfiets op afbetaling, neem je daarvoor eerst een kijkje in verschillende webwinkels. Zo zie je direct wat voor modellen er te koop zijn, wat voor specificaties deze hebben, wat ze kosten en vergelijk je diverse aanbieders en prijzen met elkaar. Het is daarna altijd aan te raden om daarna bij een goede fietsenwinkel de bakfietsen in het echt te gaan bekijken, maar door zelf vooraf al rond te kijken, heb je alvast een idee wat er allemaal te koop is. Bij een goede fietsenwinkel krijg je veel informatie over de bakfiets en kun je deze ook zelf uitproberen, zodat je weet met welk model je het beste uit de voeten kunt.

Opties bakfiets op afbetaling kopen

Als je overweegt een bakfiets aan te schaffen en je wilt deze in termijnen betalen, zijn er verschillende mogelijkheden die je kunt verkennen. Hier is een overzicht van de opties en hoe ze werken:

Bakfiets betalen in 3 termijnen zonder rente

Een populaire optie is het betalen in drie termijnen zonder rente. Dit kan bijvoorbeeld via de betaalmethode In3. Bij deze methode betaal je het eerste deel direct, het tweede deel binnen 30 dagen en het derde deel binnen 60 dagen na de aankoop. Dit is een handige manier om de kosten te spreiden zonder extra kosten voor rente. Winkels zoals Urban Ebikes, Profibike.nl, babboe.nl en Fietsunie.nl bieden deze betaalmethode aan.

Gespreid betalen met rente

Als je een langere periode nodig hebt om de bakfiets af te betalen, kun je kiezen voor gespreid betalen met rente. Dit kan bijvoorbeeld via SprayPay, waarbij je de mogelijkheid hebt om de betaling te spreiden over 12, 18, 24, 36, 48 of 60 maanden. De rente is afhankelijk van de orderwaarde en de gekozen termijn, maar is nooit meer dan de wettelijke 15%. Het is belangrijk om te onthouden dat je bij deze optie uiteindelijk meer betaalt dan de oorspronkelijke prijs vanwege de rentekosten.

Leaseopties

Een andere mogelijkheid is dat je een bakfiets gaat leasen. Dit betekent dat je een vast maandbedrag betaalt en aan het einde van de leaseperiode de bakfiets teruggeeft of overneemt. Dit kan een goede optie zijn als je niet direct eigenaar wilt worden of als je de bakfiets voor een bepaalde periode nodig hebt.

Waar kun je een bakfiets op afbetaling kopen

We onderzochten alle mogelijkheden waar je een bakfiets op afbetaling kunt kopen. De volgende webshops bieden een vorm van termijnbetaling aan:

 • Babboe biedt de mogelijkheid om bakfietsen in termijnen te betalen. Babboe staat bekend om hun brede assortiment bakfietsen, zowel met twee als drie wielen, en ook elektrische modellen.
 • Bakfix biedt ook de optie om in 3 termijnen met 0% rente te betalen. Dit is een goede optie als een grote uitgave niet goed uitkomt, maar je geen schulden of extra kosten wilt.
 • Urban Arrow bakfietsen kun je ook zonder BKR-toetsing en met 0% rente.
 • 2wheels.nl – Biedt gespreid betalen voor fietsen, waaronder bakfietsen, en biedt ook de mogelijkheid voor zakelijke lease
 • Dolly Bakfiets – Biedt de optie om in 3 termijnen te betalen met 0% rente via In3, en biedt ook zakelijke subsidieregelingen voor de aanschaf van een elektrische Dolly bakfiets
 • Fietsenwinkel.nl biedt gespreid betalen met SprayPay aan, waarbij je je bestelling in 12, 18, 24, 36, 48 of 60 maandelijkse termijnen kunt betalen.
 • Lucien.bike biedt de mogelijkheid om een elektrische fiets op afbetaling te kopen met een vaste debetrente.
 • Riesewijk Exclusives – Biedt de optie voor financial lease voor zakelijk bakfietsen rijden, waarmee je het totaalbedrag over een periode van bijvoorbeeld 48 maanden verspreidt

Hoe werk het bij Babboe?

Betalen in 3 termijnen met In3

 • Looptijd: De totale betaling wordt verdeeld over drie termijnen. De eerste termijn betaal je direct via iDeal, de tweede termijn na 30 dagen, en de derde termijn na 60 dagen.
 • Rente: 0% rente.
 • BKR-registratie: Geen BKR-registratie.

Gespreid betalen met SprayPay

  • Looptijd: Je kunt kiezen om je bestelling in 12, 18, 24, 36, 45, of 60 maandelijkse termijnen te betalen
  • Rente: Vaste rente van 15%.
  • BKR-registratie: Ja, er vindt een BKR-registratie plaats.
  • Voorwaarden: Om met SprayPay te kunnen betalen, moet je een inkomsten/lasten toets doorlopen, je identificeren via IDIN bij je bank, en een overeenkomst plus automatische incasso digitaal ondertekenen. SprayPay is mogelijk bij aankoop van een bakfiets vanaf €1200,- tot €10.000,-

Hiernaast kun je bij Babboe ook met achteraf met Riverty of Klarna betalen. 

bekijk video: Bakfiets op afbetaling

Deze koopgids vonden wij zeer de moeite waard om te kijken voordat we een Bakfiets aanschaften.

Vaak gestelde vragen over bakfiets op afbetaling

#1 Kan ik een Babboe bakfiets ook in termijnen betalen?

Alle modellen van de Babboe bakfiets betaal je mekkelijk in termijnen bij online bestelling op de website van Babboe.nl. Betaal in 3 termijnen door In3 te gebruiken of verdeel de betaling van je favoriete model in tot 48 termijnen door voor Spraypay te kiezen. In3 werkt zonder rente en BKR registratie. Je hebt dan wel beperkt de tijd voor het afbetalen van de bakfiets. De termijnen verspreiden over meer termijnen geeft je meer tijd maar kost uiteindelijk ook meer geld. Het is ook nog een mogelijkheid om te kiezen voor een bakfiets op leasebasis.

#2 Bij welke winkels is het mogelijk om een bakfiets in 3 termijnen te betalen?

In termijnen betalen voor je favoriete bakfiets? Een bakfiets is gewoon superpraktisch en leuk als je kinderen hebt. In termijnen betalen komt soms beter uit want het leven met kinderen is al duur genoeg. Betalen in termijnen doe je bij Urban Ebikes, Profibike.nl, babboe.nl met In3 of via het Fiets Privé Plan van de Leasewinkel.nl (een consumenten krediet dat je in termijnen afbetaalt. Je wordt dus wel direct eigenaar van de fiets als je voor deze financieringsvorm kiest) Genoeg opties dus om ook de bakfiets van jouw keuze op deze manier te bekostigen.

#3 Hoe kan ik een bakfiets kopen op afbetaling in Belgie?

Wil je in Belgie een bakfiets kopen op afbetaling dan is het mogelijk een fietskrediet aan te vragen. Op deze manier kun je een grote aankoop als een bakfiets bekostigen, ook als je het geld niet klaar hebt liggen in een oude sok. In overzichtelijke maandbedragen betaal je de bakfiets stukje bij beetje af, terwijl je er dagelijks mee door de stad of het dorp zoeft met de kids of voor je werk. Heeft het afsluiten van een fietskrediet ook nadelen? Er wordt gecheckt of je schulden of veel andere leningen hebt open staan. Je betaalt rente en je moet de betalingsplicht wel kunnen dragen.

#4 Kan ik een Dolly bakfiets kopen op afbetaling?

Liever maandelijks betalen voor je bakfiets in plaats van in één keer een grote smak geld uit te geven? Dolly-bakfiets.nl maakt dit mogelijk door middel van 2 verschillende leaseplannen, namelijk via Friesland lease of Lease a bike. Dit betekent dus dus dat de Dolly bakfiets niet je eigendom wordt. Wel kun je zonder zorgen in het nieuwste model rijden zolang jij de bakfiets goed kunt gebruiken. Op afbetling kopen kan bij Dolly bakfiets niet. Wil je dit toch ga dan na of je hiervoor een lening kunt krijgen bij je eigen bank of ee nandere kredietverstrekker.

#5 Bij welke winkels kan ik terecht voor het bestellen van een elektrische bakfiets op afbetaling?

Een bakfiets is heel praktisch maar je trapt je al snel te pletter. Moet je lange stukken afleggen of woon je in een heuvelachtige omgeving, dan is een elektrische bakfiets zeker geen overbodige luxe. Door het comfort en de snelheid kun je voor veel ritten de auto laten staan. Een elektrische bakfiets op afbetaling kopen? Kijk bij aktiebikes.nl, de leasewinkel.nl, fietsoptimaal.nl, voordeelfiets.nl, Urban Ebikes profibike.nl of babboe.nl. Al deze webshops bieden de mogelijkheid om de elektrische bakfietsen in hun assortiment af te rekenen op afbetaling. Vaak moet er wel direct een aanbetaling gedaan worden voor je bakfiets in productie genomen wordt.

#6 Is het ook mogelijk een elektrische bakfiets op afbetaling te kopen in Belgie?

Wil je in Belgie een elektrische bakfiets kopen op afbetaling? Vaak komen je dan toch terecht bij bakfietsen van nederlandse makelij. In Nederland is de bakfiets nog iets gangbaarder dan in Belgie. Er zijn in Belgie verschillende kredietverleners die je een voordelige lening kunnen verstrekken als je niet in een keer voor de bakfiets van je keuze kunt betalen. Via veeloo.be cyclobility.be en barracuda.be kun je een lening aanvragen speciaal voor de aanschaf van een elektrische(bak)fiets. Je betaalt de bakfiets in één keer en betaalt je lening in termijnen af.