Asos Afterpay Achteraf betalen

Asos Afterpay Achteraf betalen

Heb je een geweldig leuke outfit gezien op de website van Asos of staan daar nu net die schoenen op die je altijd al wilde hebben? Dan heb je daar natuurlijk wel de juiste financiƫle middelen voor nodig om die aankoop te doen. Zit je financieel net even wat moeilijker of krijg je binnenkort pas je loon en wil je de kleding niet aan je neus voorbij laten gaan? Kies dan voor Asos Afterpay.

Bekijk direct:

Op betaling.nl vind je informatie over en zie je direct hoe je gebruik maakt van Asos Afterpay. Wanneer je op dat specifieke moment krap zit haal je toch die leuke kleding in huis en betaal je er pas later voor en geniet je er wel al van.

Hoe werkt Asos achteraf betalen?

Als je een bestelling plaatst in de webshop van Asos, krijg je verschillende opties om deze te betalen. Dit betekent dat je betaalt op het moment van bestellen en dus voordat je een product in huis krijgt of dat je kiest voor Asos achteraf betalen met Afterpay. Het grote voordeel van deze laatste methode is dat je je bestelling al in huis hebt voordat je deze betaalt. Je hebt deze dan al bekeken en gepast en mocht er iets niet goed zijn, ook meteen weer geretourneerd. Als je er dan nog niet voor betaald hebt, levert het ook geen rompslomp op met terugbetalingen waar je soms, met wat pech, nog een poosje op moet wachten ook.

Asos Afterpay betalen

Als je in de webshop van Asos kiest voor achteraf betalen met Afterpay, vind je online hoe dit precies werkt.

 • Je kiest er om te beginnen voor om Afterpay te selecteren als betaalmethode voor je aankoop. Je voert daarna ook je factuur- en bezorgadres is.
 • Hierna worden je gegevens (zowel die van je identiteitskaart als je kredietgegevens) gecontroleerd en wordt bekeken of jij het daadwerkelijk bent.
 • Kloppen de gegevens? Dan mag je je bestelling doen en krijg je hiervoor een bevestiging van Asos via de mail.
 • Als je bestelling eenmaal verstuurd is, ontvang je van Afterpay een betalingsoverzicht. Dit krijg je via de mail. Je hebt 14 dagen de tijd om je bestelling te betalen via Afterpay.
 • Houd goed de termijn in de gaten zodat je op tijd betaalt en niet voor extra kosten komt te staan. Te laat betalen kan er ook toe leiden dat je een andere keer niet meer in aanmerking komt voor achteraf betalen.

Het is bij achteraf betalen natuurlijk reuze handig dat je op dat moment geen geld hoeft te hebben om je aankoop toch te doen. Je dient er echter wel rekening mee te houden dat je dit op een later tijdstip alsnog doet. Zo zitten er aan achteraf betalen bepaalde voorwaarden verbonden waar jij aan moet voldoen. Bij Asos geldt voor achteraf betalen met Afterpay het volgende:

 • Je moet hiervoor minimaal 18 jaar zijn.
 • Het factuuradres dat je opgeeft bij Afterpay moet hetzelfde zijn als het adres waarop je geregistreerd staat.
 • Niet iedereen kan mogelijk even veel krediet aanvragen om achteraf te betalen. Hiervoor word je eerst gecheckt en wordt er bekeken hoe kredietwaardig je bent.
 • Als je bestelling een bedrag betreft waarvoor jij niet kredietwaardig bent, kan deze geweigerd worden. Meestal mag je bij de eerste bestelling die je in een bepaalde webshop doet, ook niet achteraf betalen.
 • Als er getwijfeld wordt of jij wel echt degene bent die de bestelling doet, wordt dit gecheckt. Zo kan fraude tegengegaan worden en betaal en bestel jij veilig een product.

Werkt het niet? Dan kies je ervoor om achteraf te betalen met een creditcard bij Asos. Het verschuldigde bedrag wordt pas afgeschreven als je de bestelling reeds in huis hebt.

Voordelen/aandachtspunten bij achteraf betalen in het algemeen

Bij Asos is het niet mogelijk je aankoop niet in termijnen maar dus wel achteraf. Zoals in andere webshops ook geldt, zitten er bepaalde aspecten verbonden aan achteraf betalen waar je als klant wel rekening mee dient te houden. Achteraf je bestelling betalen heeft twee grote voordelen: ten eerste hoef je op het moment dat je een bestelling plaatst, deze niet direct te betalen. Zit je net even wat krap bij kas maar krijg je snel weer inkomsten? Dan betaal je als je je geld binnen hebt en heb je toch snel je aankoop in huis om ervan te genieten. Ten tweede, achteraf betalen doe je pas als je je aankoop al in huis hebt. Dan weet je zeker dat deze ook daadwerkelijk bezorgd is en bekijk je de bestelling voordat je deze betaalt.

Houd wel rekening met de volgende zaken als je achteraf betaalt:

 • Overschrijd de betalingstermijn niet. Deze staat altijd duidelijk vermeld zodat je weet hoeveel tijd je krijgt om alsnog te betalen. Bij de meeste betaalmethoden krijg je twee weken de tijd om je schuld in te lossen. Is het anders, dan staat dit er altijd duidelijk bij vermeld. Te laat betalen kan betekenen dat je een boete of extra kosten krijgt.
 • Zorg dat je aan de voorwaarden voor achteraf betalen voldoet. Er zal gecheckt worden of je kredietwaardig bent en of je het maximaal te betalen bedrag niet overschrijdt. Dat moet je dan vooraf betalen.
 • Mensen die vaak (en dan ook echt heel vaak) dingen retourneren, komen meestal niet in aanmerking voor achteraf betalen.

Conclusie

Er is niks mis met bestellingen achteraf betalen maar zorg er wel voor dat je dit altijd op tijd doet en ook dat je zeker weet dat je, weliswaar op een later tijdstip, voldoende geld hebt om je bestelling volledig te betalen. Heb je dit niet, dan levert het alleen maar extra problemen op. Groot voordeel van achteraf betalen is dat je het gekozen product al in huis hebt, het bekijkt en er van geniet voordat het daadwerkelijk betaald is. Dus, wil je graag iets uit de Asos collectie op de website bestellen maar wordt het nu even te duur? Koop het dan toch en betaal pas later.

bekijk video: Asos Afterpay Achteraf betalen

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Asos Afterpay Achteraf betalen