Airco op afbetaling

Airco op afbetaling

Deze pagina biedt informatie over het kopen van een airco op afbetaling. Vergelijk aanbieders zoals Somashome, Expert en Mediarmarkt en hun betalingsopties.

Bekijk direct:

Airco op afbetaling

Als het in de zomer erg warm is, loopt ook binnen de temperatuur vaak snel op. Om dan toch nog aangenaam binnen te vertoeven is het zaak dat je de temperatuur daar onder controle weet te houden. Het is dan ook zeker niet voor niets dat steeds meer mensen ervoor kiezen een airco aan te schaffen om het binnen lekker koel te houden. Wel zo prettig ook als je met warme dagen thuis werkt of om ’s nachts toch goed te slapen omdat het binnen aangenaam is. Een airco is bepaald geen voordelige aanschaf te noemen. Je dient zeker te denken aan bedragen van vier cijfers te denken als je een airco wilt, dus dat zal niet voor iedereen zomaar weggelegd zijn. Sparen voor een airco is natuurlijk mogelijk maar als je het apparaat graag zo snel mogelijk in huis wilt hebben, simpelweg omdat het anders te warm wordt, kies er dan voor een airco op afbetaling aan te schaffen.

Hoe kun je een airco achteraf betalen / in termijnen betalen?

Als je een airco of mobiele airco wilt aanschaffen maar op dat moment niet voldoende financiële mogelijkheden hebt om er eentje te betalen, informeer dan altijd bij een leverancier of installateur naar alle betalingsmogelijkheden. Vaak is het mogelijke om dure aankopen in termijnen te betalen en doe je dit achteraf.

Besparen op een Airco

Dit doe je het beste op de volgende manier als je een airco op afbetaling in huis wil halen. Kijk eerst online goed rond welke bedrijven bij jou in de buurt airco’s verkopen en deze komen installeren. Als je zelf erg handig bent, installeer de airco dan zelf om kosten te besparen. Dit scheelt vaak erg veel. Je dient er wel rekening mee te houden dat je niet alles wettelijk zelf mag doen als het om een airco installeren gaat. Voor sommige dingen dien je een professional in te schakelen die de juiste vergunningen heeft om dit te mogen doen. Voor het afpersen, vacuüm trekken en in werking stellen van een airco dien je een vakman in te schakelen maar de rest mag je zelf doen. Door de installatie grotendeels zelf te doen, bespaar je veel op de kosten maar een airco blijft nog steeds een prijzige aankoop. Als je een aanbieder van airco’s gevonden hebt die je wel aanstaat, maak dan een afspraak. Zo bespreek je alle mogelijkheden en wordt er bepaald welke airco geschikt is voor jouw woning en die aan je wensen voldoet. Laat ook altijd vooraf een offerte maken zodat je weet waar je aan toe bent en niet voor onverwachte uitgaven komt te staan. Is alles naar je zin? Bestel dan de airco en spreek een datum af wanneer deze wordt geïnstalleerd. Als jij een contract afsluit voor de aankoop en installatie van de airco, wordt daarin opgenomen op welke manier je betaalt. Wanneer dit in termijnen is, wordt dat ook vermeld.

Deelbetaling vooraf

Als je ervoor kiest om een (mobiele) airco in termijnen en dus achteraf te betalen, is het vaak wel een optie om een deel vooraf te betalen. Dit is dan een aanbetaling voor de airco. Daarna wordt bekeken in hoeveel termijnen je de airco gaat betalen. Hiervoor wordt een plan opgesteld en wordt bepaald wat je per maand aan aflossing betaalt. Dit zal niet voor iedereen hetzelfde zijn omdat je nu eenmaal een andere beurs hebt en niet allemaal evenveel aflost. De looptijd van de betalingsregeling wordt bepaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een jaar of twee jaar waarbij je iedere maand exact hetzelfde bedrag aflost. Er wordt een duidelijk overzicht gemaakt zodat je precies weet waar je aan toe bent. Je betaalt iedere maand evenveel aan aflossing en rente en dat verandert niet tijdens de looptijd van het contract. Zo kom je dus nooit voor onverwachte verrassingen te staan.

Voordelen/aandachtspunten bij een (mobiele) airco achteraf betalen of airco in termijnen betalen

Het is tegenwoordig heel normaal op een airco op afbetaling te kopen. Zeker wanneer het dure aankopen zoals bijvoorbeeld een auto, elektrische fiets of dus ook een airco betreft, heeft niet iedereen daar direct het volledige bedrag voor klaarliggen. Wil je niet wachten met een airco aan te schaffen en deze zo snel mogelijk laten installeren? Kies dan voor een airco op afbetaling. Het is wel belangrijk dat je rekening houdt met bepaalde voorwaarden die gelden voor achteraf betalen. Het grootste voordeel van iets betalen in termijnen is dat je nooit direct een grote som geld paraat hoeft te hebben om iets aan te schaffen. Je koopt toch dat wat je hebben wilt en betaalt ervoor wanneer het jou beter uitkomt. Als je voor een airco achteraf betalen kiest, heb je deze toch snel in huis en betaal je er iedere maand een bepaald bedrag voor. Als de betalingstermijn volledig verstreken is, is de airco ook echt helemaal van jou maar heb je al een hele tijd van de voordelen weten te profiteren.Als je liever kiest voor betalen met behulp van een persoonlijke lening, dan kun je ook dat doen als je een airco wilt aanschaffen. Een persoonlijke lening heeft wel een aantal voordelen ten opzichte van een contract waarmee je achteraf in termijnen betaalt. We hebben de belangrijkste verschillen voor je op een rijtje gezet.

  • Bij een regeling voor in termijnen betalen, ben je veel geld kwijt aan een hoge rente. Deze is bij een persoonlijke lening veel lager.
  • Je betaalt bij beide regelingen in maandelijkse, vaste termijnen dus je weet altijd waar je aan toe bent. Het is echter niet bij iedere manier van in termijnen betalen mogelijk om tussentijds meer af te lossen.
  • Als je een aankoop in één keer betaalt, ben je minder geld kwijt dan na afloop van het contract voor in termijnen betalen. Het totaalbedrag valt daarbij altijd hoger uit.
  • Bij een persoonlijke lening heb je belastingvoordeel over de betaalde rente. Dit is bij een termijnbetalingsregeling niet het geval.

Conclusie

Dit zijn zeker zaken om rekening mee te houden als je kiest voor achteraf betalen in termijnen. Hetgeen zeker niet wil zeggen dat je het niet moet doen, want als dit de manier voor jou is om toch bepaalde dingen die je erg graag wilt hebben aan te schaffen, is dat zeker het overwegen waard. Er zijn veel meer mensen die producten op afbetaling kopen dus als je goed alle voorwaarden leest, kijkt of jij hiervoor in aanmerking komt en zeker weet dat je alles op tijd aflost, is kopen op afbetaling lang geen gek idee.

bekijk video: Airco op afbetaling

in deze video ontdek je alles over aandachtspunten tijdens de aanschaf en ontdek je of er mogelijkheden zijn voor Airco op afbetaling

Vaak gestelde vragen over airco op afbetaling

#1 Waar kan ik online een airco bestellen en in termijnen betalen?

Veel te warm in huis of in je werkruimte en kun je de zin "Wat is het heet " niet meer horen? Doe er direct iets aan. Een airco betalen in termijnen wordt tegenwoordig vaak gedaan en je kan hiervoor bij het overgrote deel van de (grotere) winkels die airconditioners verkopen terecht.Bij BCC kun je de betaling van je Airconditioning spreiden met Tinka. Ook bij Mediamarkt wordt de mogelijk geboden in termijnen te betalen via Klarna of op krediet via Santander. Ook veel speciaalzaken bieden de mogelijkheid om in termijen te betalen.

#2 Bij welke webshops vind ik een split airco die ik in termijnen kan betalen?

Wil je een split-airco laten installeren en deze in termijnen afbetalen? Bij veel gespecialiseerde webshops betaal he in 3 termijnen voor je airco via In3. Deze optie vind je bijvoorbeeld bij goedkopeairconditioning.com, climatewebshop.com, de aircoshop.nl, klimaatshop.nl en Splitairco.com. Wil je de betaling verspreiden over meer dan 3 termijnen dan kun je bij Splitairco ook betalen via Spraypay.Ook bij de grote electronicazaak BCC vind je een airco met splitunits. Daar betaal je in termijnen via Tinka

#3 Hoe werkt het kopen van een airco op afbetaling en waar kan hiervoor terecht?

Op zoek naar een airco op afbetaling? Een airco is nu eenmaal best een investering. Bij veel electronicazaken en speciaalzaken kun je dan ook prima terecht als je achteraf wil betalen. Er zijn verschillende opties om achteraf of in termijnen te betalen voor je airco. 1. Met Klarna, Afterpay, Tinka of Billink reken je tot 30 dagen na je bestelling af via een betaallink of factuur. 2. Daarnaast kun je bij veel electronicazaken of speciaalzaken in termijnen betalen via de service van In3 of Spraypay. 3. Grote winkels zoals Mediamarkt, BCC en Wehkamp bieden de mogelijkheid in temmijnen te betalen

#4 Kan ik een Split airco kopen en achter betalen via Riverty Afterpay? Bij welke winkels is dat mogelijk?

Je nieuwe splitairco handig achteraf betalen met Riverty Afterpay kan bij BCC, klimaatshop, climatewebshop.com, comwo.nl en justcooling.nl. Zo maak je ook voor de aankoop van een split airco gebruik van de service van Riverty door eenvoudig op je account in te loggen. Riverty nog niet eerder gebruikt? een account aanmaken is zo gedaan. Lukt het afrekenen met Riverty niet dan kan ga dan na of het bedrag te hoog is. (in het begin kun je minder hoge bedragen afrekenen). Ook als je openstaande schulden hebt is gebruik van Riverty niet mogelijk.

#5 Wat zijn de opties om een airco te bestellen en later de betaling te voldoen?

Wil je gebruik maken van uitgestelde betaling dan kun je bij veel webshops terecht om uitgesteld te betalen. Zo kun je alvast bestellen terwijl je nog even op de uitbetaling van je loon moet wachten of eerst je aankoop in het echt beoordelen voordat je afrekent. Later betalen wordt bij veel winkels aangeboden door middel van achteraf betaalwervices als Klarna ( VidaXL, aircounit.com), Riverty Afterpay (Electronic Partner, justcooling.nl) of via Tinka bij BCC of Wehkamp.